Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Cyriel Dessers weer Feyenoordheld, één minuutje later dan ‘verwacht’: “Zo laat scoren went nooit”

HLN
Cyriel Dessers weer Feyenoordheld, één minuutje later dan 'verwacht': "Zo laat scoren went nooit"
Of Racing Genk stilaan spijt heeft dat het Cyriel Dessers heeft uitgeleend? Bij Feyenoord blijft hij beslissende goals maken, liefst in blessuretijd dan nog. Op Slavia Praag maakte hij in de 93ste minuut gelijk (2-2): één minuutje té laat om zijn magische reeks van vier goals in de 92ste minuut in de Eredivisie ook in de Conference League voort te zetten.
Lees verder

AA Gent verliest in Cyprus, maar was al zeker van groepswinst voor de aftrap
Ondanks een nederlaag bij Anorthosis Famagusta is AA Gent na vijf speeldagen verzekerd van groepswinst in de Conference League. Het knappe Europese parcours van de Buffalo's liep ondanks die eerste plaats een deukje op in Nicosia.
Lees verder

Antwerp is Europees uitgeschakeld: het stunt ei zo na in Frankfurt, maar laat doelpunt velt hard verdict
Wat een slotfase in Frankfurt. Antwerp gaf de zege in minuut 94 nog uit handen. Geen Europese overwintering voor de Great Old. Full focus op de Jupiler Pro League.
Lees verder

Voor het eerst dit seizoen eindigt finale nog eens spannend op een 1-0 eindscore: Dit was 'De Slimste Mens'
Niks gemakkelijk strategisch laten zakken om dan de tegenstander in de finale uit te schakelen. Eindelijk was er nog eens een 'good old' finale waarbij een finalist welgeteld één seconde had om een goed antwoord te bedenken. En dat nog deed ook. Waardoor de onbekende Anthony Nti, een beloftevol regisseur én een leuke, grappige gast, concurrent en comedian Dena Vadhani weer naar de vergetelheid stuurde. Acteur Jeroen Perceval, opnieuw bijwijlen de flauwe plezante en lichtjes irritant, won.
Lees verder

Gent is zeker van groepswinst in Conference League, Antwerp is uitgeschakeld, wat zijn de scenario's voor Genk?
De Europese voetbalcompetities hebben hun vijfde speeldag achter de rug. Tijd om de scenario's bij de hand te nemen. AA Gent is ondanks een eigen nederlaag in Cyprus zeker van groepswinst in de Conference League. Antwerp is Europees uitgeschakeld na een gelijkspel in Frankfurt, maar wat heeft Genk nog nodig om door te stoten naar het voorjaar van 2022?
Lees verder

Weer wangedrag bij fans Antwerp en Frankfurt: Bengaals vuur zet tribunes in lichterlaaie, voetzoekers zorgen voor oorpijn bij spelers
Spektakel op het veld, gedoe ernaast. De fans van Antwerp en Frankfurt maakten er in navolging van de heenwedstrijd weer een boeltje van.
Lees verder

Ook Nederland op weg naar verstrengingen: Mark Rutte broedt op 'avondlockdown'
Ook Nederland is op weg om te verstrengen. Het kabinet van premier Mark Rutte broedt op een lockdown in de avonduren. Niet-essentiële winkels, kappers, theaters en cafés zouden daarbij de deuren moeten sluiten tussen 17 uur en 5 uur 's ochtends. In ruil zouden scholen wel open kunnen blijven. Het definitieve besluit moet straks genomen worden.
Lees verder

LIVE (20u45). Stoomt koploper Union ook tegen OHL onverstoorbaar door?
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Marien • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

Canada presteert slechtst van alle G7-landen op vlak van klimaat
Van alle landen van de G7 - het forum van zeven vooraanstaande industriële staten - levert Canada de "slechtste prestaties" in de strijd tegen de klimaatverandering. Het land stapelt de "mislukkingen" op. Dat stelt de Canadese milieucommissaris in een reeks nieuwe rapporten.
Lees verder

Turkse maakt hardhandig einde aan protest tegen geweld tegen vrouwen
De Turkse politie heeft gisteren een einde gemaakt aan een protest dat aandacht vroeg voor geweld tegen vrouwen. Agenten van de oproerpolitie zetten in Istanbul onder meer pepperspray in om duizenden demonstranten, voornamelijk vrouwen, uit elkaar te drijven.
Lees verder

ASSISEN. Moord in De Koperen Pomp. "Mijn dochter zei het al vaker: Waarom maak je hem niet af?"
B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) nam op zondagavond 20 januari 2018 een fors slagersmes uit de keukenlade en stak haar man Dirk Zegers twee keer in de borst. Nadien maakte ze hun dochter Silke wakker met de mededeling: "Ik heb uw papa vermoord". Dramatisch einde van een mislukt (tweede) huwelijk, gedrenkt in alcohol en verbittering. Haar assisenproces start vandaag.
Lees verder

Afghaanse vrouw op beroemde National Geographic-foto geëvacueerd naar Italië
Sharbat Gula, het "Afghaanse meisje" met groene ogen op de wereldberoemde foto van het tijdschrift National Geographic, is in Italië aangekomen. De vrouw werd uit Afghanistan geëvacueerd na de machtsovername door de taliban. Dat deelde de Italiaanse regering donderdag mee.
Lees verder

Nepnieuws asielcentra treft vier op tien burgemeesters
Burgemeesters moeten herhaaldelijk opboksen tegen fake news over asielcentra, terwijl ze zelf te weinig informatie krijgen. Dat blijkt uit een enquête door Fedasil, zo staat vandaag in De Morgen en La Libre Belgique.
Lees verder

Rubberboottochten winstgevender dan ooit voor mensensmokkelaars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon
Meer dan ooit blijkt de Kanaaloversteek per rubberboot het winstgevendste 'businessmodel' voor mensensmokkelaars. Zo weerklinkt in de nasleep van de dodelijke overtocht gisteren, waarbij tussen Calais en Dover 27 migranten verdronken. "Waar die smokkelaars vroeger 3 à 4 mensen in één vrachtwagen konden verstoppen, zetten ze er nu direct 50 in hetzelfde bootje. Met minder moeite verdienen ze pakken meer geld", weet korpschef Nico Paelinck van politiezone Westkust. Ook op de stranden van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal binnenkort intensief naar 'overstekers' gespeurd worden.
Lees verder

LIVE. WHO: "Dankzij vaccins half miljoen levens gered in Europa" - Niet-gevaccineerden tot 50 keer meer kans op overlijden
Als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames aan het huidige tempo blijft toenemen, vrezen artsen en gezondheidsexperts dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, en dat er dus over enkele weken meer dan 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg zullen liggen. De federale en de regionale regeringen komen daarom vandaag vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité en er worden nieuwe verstrengingen verwacht. Lees al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Slachtoffers van phishing dagvaarden Argenta: "Is die bank wel in staat haar klanten te beschermen?"
Een dertigtal klanten van Argenta, dat slachtoffer werd van phishing, dagvaardt de bank. Met een groepsvordering willen ze bekomen dat Argenta hen het volledige verlies terugbetaalt. In totaal verdween ruim 600.000 euro in de zakken van de oplichters.
Lees verder

Rechter beveelt sluiting van illegale gokwebsite in België
De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft een buitenlandse illegale gokwebsite bevolen om zijn activiteiten in België stop te zetten. Het gaat om een primeur in België, zo bericht L'Echo vandaag.
Lees verder

Acht vrijspraken, vijf keer schuldig: vrouwen die zelf plagerige sms'jes stuurden naar Bart De Pauw krijgen ongelijk
Van de dertien vrouwen is er bij vijf van hen reden tot een veroordeling, aldus de rechtbank. Bij de acht anderen is er een vrijspraak, omdat er geen bewijs is of omdat "er wederzijdse (lust)gevoelens waren". Ook als er een humoristische of plagerige toon was, zag de rechtbank in enkele gevallen geen reden tot veroordeling. "Ze gebruikt in haar antworod emoticons met oogjes in de vorm van hartjes."
Lees verder

Experts geven wijze raad aan Ben Weyts: tien prioriteiten om de scholen door de coronastorm te loodsen
'Waar is Ben Weyts?', vragen radeloze schooldirecteurs én de verzamelde oppositie, nu het virus ons onderwijs op de fundamenten doet daveren. Terwijl de bevoegde minister zoekt naar een datum voor overleg met het onderwijsveld, lijsten enkele experts alvast hun prioriteiten op.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet een deuk in de relatie tussen Clement en zijn spelers: "De groep vraagt duidelijkheid"
Club Brugge likt zijn wonden. De blik van de kleedkamer is gericht op Philippe Clement. Zijn voortdurend goochelen met spelers en strategieën heeft gemaakt dat een deel van de groep voeling verliest met de trainer.
Lees verder