Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Corona bij de Flames: Marie Minnaert (Club YLA) zeker nog tot vrijdag in quarantaine

HLN
Corona bij de Flames: Marie Minnaert (Club YLA) zeker nog tot vrijdag in quarantaine
De Red Flames spelen in de WK-voorronde donderdag tegen Armenië en volgende week dinsdag tegen Polen.
Lees verder

ASSISEN. Advocaat Miquel Bouterse over dodelijke drugsdeal: "Wie wilde wie bestelen? Als we dat weten is moord opgehelderd"
Wie wilde wie bestelen bij de fatale drugsdeal over 6 kilogram cocaïne in Grobbendonk? Die vraag leverde dinsdagmorgen op het assisenproces een pittig debat op tussen advocaat Frédéric Thiebaut, die verdachte Miquel Bouterse bijstaat, en de gepensioneerde speurder Guy V.E. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. "Verdorie, u bent met pensioen maar u bent de vossenstreken van een speurder nog niet verleerd", merkte Thiebaut op.
Lees verder

Dringende VN-oproep tot hulp voor Afghanistan bereikt gevraagd bedrag van 537 miljoen euro
De oproep van de Verenigde Naties tot noodhulp voor Afghanistan heeft de gevraagde 606 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 537 miljoen euro) opgeleverd. Die fondsen zijn nodig om de humanitaire ramp in het land proberen te verhinderen, nu de taliban er opnieuw aan de macht zijn.
Lees verder

Van Facebook gebannen door foto's van... Sintparade: "Ik kan zelfs mijn duizenden leden niet verwittigen"
"Ik moet opnieuw van nul beginnen", zegt een radeloze Jules Dubois (67) uit Nieuwpoort-Stad. De hobbyfotograaf genoot zondag van de Sintparade en zette daarvan beelden op zijn Facebookgroep 'Nieuwpoort anders bekeken'. Luttele momenten later kreeg Jules de melding dat de socialenetwerksite hem geblokkeerd heeft.
Lees verder

Mobiliteitministers ondertekenen eerste interfederaal plan voor verkeersveiligheid
Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft samen met zijn regionale collega's Lydia Peeters (Open Vld), Valérie De Bue (MR) en Elke Van den Brandt (Groen) het allereerste interfederale plan voor verkeersveiligheid ondertekend. Met dat plan, genaamd 'All for Zero', willen de ministers inzetten op meer kennisdeling, een aangepaste regelgeving, de aanpak van onveilig rijgedrag en effectievere controles en straffen. Het heeft als doel om het aantal verkeersdoden tegen 2050 tot nul te reduceren.
Lees verder

Winterse temperaturen zorgen voor een drogere huid en meer rimpels. Cosmetisch dermatoloog geef tips: "De lucht in huis speelt ook een grote rol"
De temperaturen nemen een duik en dat merk je misschien wel aan je huid. 's Winters vecht die niet alleen tegen de buitenkou, ook binnen wordt de lucht een stuk droger. "En dat zorgt voor rimpels, droogtelijntjes, meer puistjes en een huid die sneller stukgaat", zegt cosmetisch dermatologe Jetske Ultee. Onze beautyredactrice Sophie zet de belangrijkste producten en tips op een rij waarmee je je huid tegen de kou kan beschermen, en hoe je ervoor zorgt dat aandoeningen als eczeem of psoriasis niet verergeren. "Hyaluronzuur houdt heel goed vocht vast."
Lees verder

Will Smith ziek van 'te veel seks' nadat hij beroemd werd
In zijn nieuwe memoires 'Will' vertelt acteur Will Smith (53) dat hij fysiek ziek werd door 'te veel' seks te hebben in een poging om zijn eerste relatiebreuk te verwerken. De acteur zei dat hij op dat moment dacht dat heel veel seks de beste manier was om zich door de breuk met zijn jeugdliefde Melanie Parker te worstelen, maar dat die oplossing alles alleen maar erger maakte.
Lees verder

Opgelet voor de valkuilen op Black Friday
Vrijdag is het weer 'Black Friday', een dag waarop veel (online)winkels met kortingen uitpakken. Maar het is niet al goud wat blinkt. De overheid waarschuwt voor valse kortingen en phishing.
Lees verder

K3 komt binnenkort met eigen immersive 'K3 Bootcamp'
Van 22 december 2021 tot 15 maart 2022 kunnen fans de immersive 'K3 Bootcamp' beleven in de Studio 100 Story Studio op de Meir in Antwerpen. Voor de allereerste keer kan het publiek binnenstappen in 'de wereld van K3' dankzij indrukwekkende 360° projecties. De muziek en de interactieve opdrachten via koptelefoons maken de beleving nog sterker. Een hele ervaring voor alle jonge, en wat oudere, fans van K3.
Lees verder

Randstad organiseert eigen omscholingstraject: gratis opleiding én werkplek vanaf dag één
HR-dienstverlener Randstad lanceert in samenwerking met verschillende Vlaamse en Brusselse hogescholen zijn eigen omscholingstraject 'Randstad Spark'. Voor wie een carrièreswitch wil maken naar een knelpuntberoep betaalt Randstad de opleiding én zorgt het vanaf dag één voor een werkplek met voltijds loon.
Lees verder

Boze boeren plannen op 1 december grote tractorenactie in alle Vlaamse provincies
Op 1 december plannen de boeren een grote tractorenactie in alle Vlaamse provincies. Ze nemen dit initiatief omdat een stikstofkader van de Vlaamse regering voorlopig uitblijft.
Lees verder

In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (27) voorlopig niet uit: "Josep is onschuldig"
Pas eind jaar weten we of de Spaanse rapper Valtònyc wordt uitgeleverd aan Spanje. De jongeman woont al meer dan drie jaar in ons land, maar in zijn thuisland hangt hem 3,5 jaar celstraf boven het hoofd. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling beslist nu of de zaak uitbarst in een diplomatieke rel.
Lees verder

Koop een aapje, word rijk! Nu de Bored Apes Yacht Club records breekt: wat zijn NFT's? En riskeer ik voor aap gezet te worden?
Ook de bitcoins beu en liever eigenaar worden van iets dat niet echt bestaat, maar toch geld kan opbrengen: koop een NFT! Je hebt dan een online bestand, bijvoorbeeld van een verveeld kijkend aapje of een ritzege van Wout van Aert, en je kan dat doorverkopen met winst. Met héél veel winst zelfs. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kan ik zo'n aapje in mijn woonkamer ophangen? En riskeren mensen die beleggen in beelden van aapjes voor aap gezet te worden? "Dit is het schoolvoorbeeld van een hype."
Lees verder

Je kamerplanten afstoffen? Doen!
Even met een doek over je meubels en alles is weer stofvrij. Maar neem je ook weleens de bladeren van de planten mee in je afstofritueel? Kamerplanten worden daar namelijk ontzettend blij van (en jij ook). Vtwonen.be legt uit hoe je te werk gaat.
Lees verder

'Temptation'-Bert is gelukkig met nieuwe vriendin Kelly: "Nu maar hopen dat Delphine ons met rust laat"
"Ik had Delphine geen hoer mogen noemen." Bert, de meest opvallende deelnemer uit het pas afgelopen seizoen van 'Temptation Island: Love or Leave', beseft dat hij op bepaalde momenten over de schreef is gegaan. Toch lag de fout niet alleen bij hem, vindt hij. Hij vertelt dat hij slecht werd neergezet door de productie en dat zijn ex ook geen heilig boontje is: "Ik ben heel wat onfrisse dingen over haar te weten gekomen." Gelukkig is er nu Kelly, de nieuwe vrouw in zijn leven: "Ze is niét 'de andere dame'."
Lees verder

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft crossintenties Mathieu van der Poel door: "Hij zet alles op WK, Wout niet"
Vier Wereldbekercrossen waarvan de totale UCI-puntenoogst een goeie startpositie moet garanderen op het WK in Fayetteville. De intenties van Mathieu van der Poel zijn volgens Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout méér dan duidelijk. "Hij gaat vol voor een vijfde wereldtitel."
Lees verder

Kamerplanten afstoffen: dit is waarom je er beter even tijd voor maakt
Even met een doek over je meubels en alles is weer stofvrij. Maar neem je ook weleens de bladeren van de planten mee in je afstofritueel? Kamerplanten worden daar namelijk ontzettend blij van (en jij ook). Vtwonen.be legt uit hoe je te werk gaat.
Lees verder

Duizend mensen ondertekenen aangifte tegen Nederlandse coronascepticus Willem Engel
In Nederland hebben al ongeveer 1.200 mensen een collectieve aangifte tegen Willem Engel, de voorman van de actiegroep Viruswaarheid, ondertekend. Volgens de initiatiefnemers van de aangifte maakt Engel zich schuldig aan opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting en uitingen van terroristische aard. Volgens Engel is de aangifte niet gebaseerd op feiten. "Ik probeer het debat scherp te voeren, maar ga nooit over de lijn", beweert hij.
Lees verder

Geert Molenberghs bezorgd over aanhoudende stijging besmettingscijfers: "We zijn in Vlaanderen nog nooit op dit punt geweest"
Biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/U Hasselt) maakt zich zorgen over de oplopende besmettingscijfers in ons land. In tegenstelling tot de tweede golf in het najaar van vorig jaar ligt het zwaartepunt nu niet in Wallonië, maar in Vlaanderen.
Lees verder

Basisschool in Zoersel ontruimd na bommelding
Basisschool De Kiekeboes in Zoersel is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding. Dat bevestigt Nick Krols, woordvoerder van de Lokale Politie Voorkempen.
Lees verder