Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

COLUMN. Hugo Camps over het “onsmakelijke” confict tussen Van Aert en Nuyens: “Het staat stijf van de verruïne...

HLN
COLUMN. Hugo Camps over het "onsmakelijke" confict tussen Van Aert en Nuyens: "Het staat stijf van de verruïneringslust en heeft alles van een vendetta"
Het kamp Nuyens vraagt de UCI extra sancties op te leggen aan Wout van Aert, zijn ploeg Jumbo-Visma en zijn manager Jef Van den Bosch. Schorsingen en zware geldboetes hangen hen zo boven het hoofd. Een stap te ver, zo meent onze columnist Hugo Camps, die het een "onsmakelijk" conflict vindt worden. "Als ex-wielrenner pleit je niet voor de schorsing van een renner. Die zijn er voor dopinggebruikers, niet voor een renner die de ambitie heeft om alles te winnen."
Lees verder

ASSISEN LIVE. Thuisverpleegster Tamara (38) staat terecht voor de dood van zoontje Ryan (6), procureur wordt onwel
De ongeruste vader van de 6-jarige Ryan trof zijn zoontje op tweede kerstdag 2018 levenloos aan in de woning van zijn ex Tamara N. (38), een thuisverpleegster uit Bree. De jongen werd gewurgd na het spelen van een spel. Zijn moeder probeerde nadien nog zelfmoord te plegen maar dat mislukte. Ze moet zich nu voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op haar kind. Vandaag krijgt ze de kans om tijdens haar verhoor uit te leggen wat er die dag precies gebeurde.
Lees verder

Kristen Stewart niet geïnteresseerd in een Oscar
Kristen Stewart (31) kruipt in de film 'Spencer' in de huid van de Britse prinses Diana. Een film die nu al heel wat media-aandacht kreeg, waardoor ook een Oscar om de hoek begint te loeren. Maar het maakt de actrice niets uit of ze een prijs zou winnen voor haar rol. In een gesprek met de 'Variety's Awards Circuit'-podcast zegt ze zonder gêne: "I don't give a shit".
Lees verder

1 uur aanschuiven door vakbondsactie op luchthaven: "Kom wat vroeger én met de trein"
Door een vakbondsactie van de federale politie op de luchthaven van Zaventem zijn er opnieuw lange wachtrijen aan de paspoortcontroles voor passagiers die buiten de Schengenzone reizen. "Je schuift een uur aan, normaal is die doorlooptijd maximaal twintig minuten. Je komt dus best goed op tijd naar de luchthaven", zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport aan VTM NIEUWS. Ze roept ook op om met de trein naar de luchthaven te komen, want op dit moment zijn er ook controles aan de toegangswegen van de luchthaven.
Lees verder

1 uur aanschuiven door vakbondsactie van politie op luchthaven: "Kom wat vroeger én met de trein"
Door een vakbondsactie van de federale politie op de luchthaven van Zaventem zijn er opnieuw lange wachtrijen aan de paspoortcontroles voor passagiers die buiten de Schengenzone reizen. "Je schuift een uur aan, normaal is die doorlooptijd maximaal twintig minuten. Je komt dus best goed op tijd naar de luchthaven", zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport aan VTM NIEUWS. Ze roept ook op om met de trein naar de luchthaven te komen, want op dit moment zijn er ook controles aan de toegangswegen van de luchthaven.
Lees verder

Zijn de AirPods 3 je geld waard? Dit is het verdict van de expert
Apple kondigde de nieuwste versie van haar draadloze oortjes aan. Voor 200 euro haal je de AirPods 3 in huis, maar zijn ze dat geld waard? Techexpert Frank Everaardt van Hardware Info mocht ze testen en geeft zijn mening.
Lees verder

Wie is de 17-jarige Pierre Dwomoh, revelatie op het Antwerp-middenveld? "Tussen de lijnen wil ik geen jonge gast zijn"
De steile opmars van lefgozer Pierre Dwomoh (17) – van de beloften in Genk naar de basis bij Antwerp. "Ik speel nooit met stress. Voetbal is groen gras en je speelt tegen iemand die twee benen en twee handen heeft."
Lees verder

Kim Clijsters verliest enkelspel op World Team Tennis, maar wint wel in het dubbel met Kirsten Flipkens
Kim Clijsters en Kirsten Flipkens hebben hun dubbelwedstrijd op het World Team Tennis gewonnen. De Belgische tennisvrouwen konden echter niet voorkomen dat hun team New York Empire een vijfde nederlaag op rij leed tegen de Orange County Breakers (16-18).
Lees verder

PS-Kamerlid wil dotatie Vlaams Belang afschaffen
PS-Kamerlid Mélissa Hanus wil naar de Raad van State trekken om de publieke financiering van de Vlaamse extreemrechtse partij Vlaams Belang in te trekken. Dat schrijven Le Soir en Sudinfo vrijdag. Volgens de procedure moet ze zeven leden van de Controlecommissie Verkiezingsuitgaven van de Kamer overtuigen om het beroep in te dienen.
Lees verder

Amerikaanse justitie eist vier jaar cel voor vrouw van drugsbaron El Chapo
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen Emma Coronel Aispuro, de echtgenote van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo. Ze pleitte schuldig aan deelname aan drugssmokkel van het machtige Sinaloakartel.
Lees verder

Strengere regels voor Duitse werknemers: wie niet gevaccineerd, getest of genezen is dreigt loon mis te lopen
In Duitsland moeten werknemers zonder coronapas er rekening mee houden dat ze geen salaris meer krijgen. Als ze niet kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, genezen of getest (3G), dan mogen ze niet gaan werken. Het bedrijf kan dan besluiten je geen loon te betalen, waarschuwt minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil (SPD).
Lees verder

Koud douchen is een wellnesstrend, redactrice Marie testte het een week uit. "Het voelt alsof elke cel van mijn lichaam klaar is om de dag te trotseren"
Cryotherapie is jezelf blootstellen aan (extreme) koude. Het zou tal van fysieke en mentale gezondheidsproblemen aanpakken en je immuunsysteem een boost geven. Steeds meer mensen zweren er dan ook bij. Zeker met de winter in aantocht en vervelende virussen op de loer. Redactrice Marie testte de techniek uit en nam een week lang elke dag een ijskoude douche. "Pas na een volledige week begon de halve minuut voorbij te tikken, in plaats van voorbij te kruipen." Dokter Servaas Bingé licht de voordelen van koud douchen toe.
Lees verder

Redactrice Marie doucht een week met ijskoud water. Expert: "Het stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, waardoor je minder vaak ziek wordt"
Cryotherapie is jezelf blootstellen aan (extreme) koude. Het zou tal van fysieke en mentale gezondheidsproblemen aanpakken en je immuunsysteem een boost geven. Steeds meer mensen zweren er dan ook bij. Zeker met de winter in aantocht en vervelende virussen op de loer. Redactrice Marie testte de techniek uit en nam een week lang elke dag een ijskoude douche. "Wanneer ik aangekleed en al neuriënd de deur uit ben, ben ik die 30 seconden afzien al bijna vergeten." Dokter Servaas Bingé licht de voordelen van koud douchen toe.
Lees verder

Executie Amerikaan (41) enkele uren voor uitvoering afgeblazen, twijfels over schuld
De executie van een Amerikaan in de staat Oklahoma is op het laatste moment afgeblazen na ophef. Er is grote twijfel of de zwarte man Julius Jones wel schuldig is aan een moord 22 jaar geleden.
Lees verder

Brusselse ziekenhuizen willen staken tegen verplichte coronaprik
Er is een stakingsaanzegging ingediend door twee centrales van de socialistische vakbond - BBTK en ACOD - voor de Brusselse ziekenhuizen. Die komt er naar aanleiding van de beslissing van de regering om sancties op te leggen, zoals mogelijk ontslag, voor mensen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren.
Lees verder

Oostenrijk voert vaccinatieplicht in als eerste in Europa en gaat opnieuw in lockdown
Oostenrijk voert per 1 februari een algemene vaccinatieplicht in, een primeur in de Europese Unie. Daarnaast gaat heel Oostenrijk vanaf maandag in lockdown om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen te keren. Alleen supermarkten, drogisten en apotheken mogen openblijven, horeca en scholen blijven in ieder geval de komende tien dagen dicht.
Lees verder

Publicatie genderneutraal voornaamwoord 'iel' in Frankrijk veroorzaakt controverse
In Frankrijk is een nieuw genderneutraal voornaamwoord in het populaire woordenboek Le Petit Robert gepubliceerd: 'iel'. Het is een samentrekking van het Franse 'il' en 'elle'. Verschillende politici zijn verontwaardigd en vragen aan de waakhond van de Franse taal, Académie française, om een standpunt in te nemen.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Piek op intensieve wordt verwacht tussen eind november en half december"
De piek van de vierde coronagolf op de diensten intensieve zorg in onze ziekenhuizen wordt verwacht tussen eind november en half december. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. Zo meteen meer.
Lees verder

Triest record: ontbossing Braziliaans Amazonegebied in jaar 22 procent gestegen
De ontbossing in het Amazone-regenwoud van Brazilië is tussen augustus 2020 en juli 2021 met bijna 22 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, zei het nationale ruimteonderzoeksinstituut INPE.
Lees verder

Thuisbatterij populairder dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?
De verkoop van thuisbatterijen zit in de lift. Door de stijgende elektriciteitsprijzen en de komst van de digitale meter zijn er in 2021 al dertig keer meer verkocht dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Maar maakt zo'n thuisbatterij echt het verschil? En welke premies zijn er voorhanden? Bouwsite Livios zet de feiten op een rij.
Lees verder