Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

COLUMN. Briljante man, die Hans Kluge van de WHO. Maar wie zijn steenkolenengels beluistert, riskeert blijvende geho...

HLN
COLUMN. Briljante man, die Hans Kluge van de WHO. Maar wie zijn steenkolenengels beluistert, riskeert blijvende gehoorschade
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Hans Kluge, Europese topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

Bas Van Weert over Mijn Slechtste Beste Vriendin: "Seksscènes met 15 crewleden rondom je waren wel awkward"
De 'slechtste beste vriendinnen' zijn opnieuw te zien op Streamz! Voor de tweede keer kunnen we genieten van de avonturen achter de schermen bij reclamebureau 'Callier & Starck'. Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Kim Hertogs, Ella-June Henrard, Clara Cleymans en Charlotte-Anne Bongaerts hernemen hun rollen. Wie het eerste seizoen gevolgd heeft kon smullen van de vrij intense liefdesperikelen tussen 'Thomas' (Bas Van Weert) en 'Sally' (Eva Van der Gucht). Met ruim twintig jaar verschil tussen beiden lijkt het allesbehalve een makkelijke romance. Of het moeilijkheden gaf voor Bas om intieme scènes te spelen met een oudere tegenspeelster? Dat ontdek je bij Jarne en Senne, in een nieuwe Showbits Video.
Lees verder

Deze Vlamingen willen de rijksten der aarde topvakantie bezorgen op Tenerife: "David Guetta boeken voor een privé-feestje? Geen probleem"
Biertjes aan 1 euro, een dagmenuutje voor 9,90 euro: in Tenerife kun je nog steeds relatief goedkoop op vakantie. Maar de voorbije jaren is het luxesegment er ook stevig in opmars. Twee Vlamingen lanceren nu een service voor de rijksten der aarde: voor enkele tienduizenden euro's laten ze miljonairs in luxe wentelen. "Prachtige villa's, de duurste wagens of jachten: alles is hier aanwezig, maar tot nu bundelde niemand al dat schoons in één portefeuille."
Lees verder

Jacqueline (26) werkte op Boeing die neerstortte: "Mijn zus was de perfecte stewardess, maar ze had nooit op dat vliegtuig mogen zitten"
Rij 13, graf 34: daar aan de rechterkant van het Aalsterse kerkhof prijkt nog altijd een zerk die rechtstreeks verbonden is aan de zwartste bladzijde uit de Sabena-geschiedenis. Met in het marmer de laatste radeloze lijnen die een Boeing 707 op 15 februari 1961 vanuit New York maakte alvorens in een witloofveld nabij Kampenhout neer te storten en 73 doden te maken. Aan boord én in het graf: Jacqueline Rombaut (26). Stewardess van beroep, vrijgevochten van aard: "Jacqueline was haar tijd ver vooruit", vertelt haar zus Gilberte (94) vandaag.
Lees verder

Een transfer die alle records aan diggelen zal slaan: steeds meer absolute topclubs in Europa zijn in de ban van De Ketelaere
De lijst wordt er niet minder mooi op. Of hoe Charles De Ketelaere (20) na de eerdere interesse van Europese subtoppers intussen ook door de absolute top gegeerd is. PSG, Juventus, Real: the sky is straks écht the limit.
Lees verder

Het langverwachte nieuwe album van ABBA is er: "Zelfde opwinding als bij The Beatles en The Stones"
Mamma Mia, here we go again. Klokslag middernacht weerklonk wereldwijd 'Voyage', het gloednieuwe album van het Zweedse viertal ABBA. Voor de fans valt kerst vroeg dit jaar. "Ik voel me nieuwsgierig, zenuwachtig en opgewonden tegelijk. De wereld wacht al veertig jaar op dit moment", aldus de Vlaamse ABBA-auteur Stany Van Wymeersch. "Vandaag beleven we zonder meer de grootste comeback in de popgeschiedenis." Ook wij luisterden naar het album, en we lichten al een tipje van de sluier op: "Alsof de tijd heeft stilgestaan, maar toch begaan ze af en toe een misstap."
Lees verder

Het langverwachte nieuwe album van ABBA - 'Voyage' - is er: "Zelfde opwinding als bij The Beatles en The Stones"
Mamma Mia, here we go again. Klokslag middernacht weerklonk wereldwijd 'Victory', het gloednieuwe album van het Zweedse viertal ABBA. Voor de fans valt kerst vroeg dit jaar. "Ik voel me nieuwsgierig, zenuwachtig en opgewonden tegelijk. De wereld wacht al veertig jaar op dit moment", aldus de Vlaamse ABBA-auteur Stany Van Wymeersch.
Lees verder

Nathalie Meskens geeft straks 'de leukste job ter wereld' weg: "Het is ook mijn droom om in buitenland van nul te beginnen"
De 'leukste job ter wereld'. Dat staat straks op het spel in het nieuwe VTM-programma 'Paradijs zoekt personeel', waarin de winnaars een luxehotel op Zanzibar mogen uitbaten. Presentatrice Natalie Meskens (39) zit momenteel op het tropische eiland voor de opnames. Ook mee: haar partner Nadim, dochter Lima (1,5) én haar twee maand oude zoontje Loé. "Ik geef hem om de twee à drie uur borstvoeding."
Lees verder

Belg blijft vervroegd met pensioen gaan ondanks ambities overheid
De werkelijke gemiddelde pensioenleeftijd van de Belgen blijft liggen op 63 jaar en bijna 4 maanden, ondanks de ambities van de overheid om de Belg langer te laten werken. Dat stelt hr-dienstenbedrijf Acerta, op basis van gegevens van 260.000 werknemers.
Lees verder

Netflix en Joe trappen kerstperiode al op gang
Door pompoenen kapot te slaan in een filmpje op Instagram. Zo verklaarde Kerstmiskoningin Mariah Carey (51) deze week het kerstseizoen voor geopend. Dat de tijd rijp is, vinden ook JOE en Netflix.
Lees verder

Luca Brecel stoot door naar kwartfinale op English Open snooker
Luca Brecel (WS-46) heeft zich weten plaatsen voor de kwartfinale in de English Open snooker (478.000 euro), die plaatsvindt in Milton Keynes.
Lees verder

West Ham-fans gaan boekje te buiten antisemitische gezangen op vliegtuig naar België, club reageert geschokt
Op sociale media is een video opgedoken waarop te zien is hoe fans van West Ham op een vliegtuig naar België een antisemitisch lied zingen terwijl een Joodse man door het gangpad naar zijn zitplaats loopt. De club reageert geschokt en dreigt met een clubverbod voor de betrokken fans.
Lees verder

Ook de komende dagen blijft het wisselend bewolkt met kans op buien
Het mooie weer blijft nog even uit. Bewolkte luchten en buien staan ons de komende dagen te wachten. Enkel zaterdag zou het op vele plaatsen droog kunnen blijven.
Lees verder

Onthoofde stripteaseact, zandkunst en ode aan liefde in 'Belgium's Got Talent'
De meest in het oog springende act van 'Belgium's Got Talent' vanavond? Ongetwijfeld die van de burlesque artieste Zoe Bizoe (32) uit Gent. Zij neemt de jury en het publiek mee op een 'trip down memory lane'. Zoe transformeert zich namelijk in de Franse koningin Marie Antoinette die haar onthoofding tegemoet treedt.
Lees verder

West Ham-fans gaan boekje te buiten op vliegtuig naar België met antisemitische gezangen, club reageert geschokt
Op sociale media is een video opgedoken waarop te zien is hoe fans van West Ham op een vliegtuig naar België een antisemitisch lied zingen terwijl een Joodse man door het gangpad naar zijn zitplaats loopt. De club reageert geschokt en dreigt met een clubverbod voor de betrokken fans.
Lees verder

Arbeidshof van Brussel kampt met "onoplosbare" achterstand
Het arbeidshof van Brussel, dat geschillen tussen werknemers en werkgevers behandelt, zit in een impasse als gevolg van een meer dan tien jaar oude achterstand en de gevolgen van de coronacrisis. Dat schrijft L'Echo. "Het probleem van de achterstand is compleet onoplosbaar", waarschuwt waarnemend eerste voorzitter Marc Dallemagne.
Lees verder

'Home Alone'-ster Macaulay Culkin is nu catwalkmodel voor Gucci
'Home Alone'-ster Macaulay Culkin (41) heeft zijn debuut gemaakt als catwalkmodel voor modehuis Gucci. De acteur, die nog maar zelden in de publiciteit komt, verscheen deze week onverwachts bij de zogenaamde Gucci Love Parade in Los Angeles.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft fors oplopen, dinsdag meer dan 10.000 nieuwe besmettingen
Alle coronacijfers blijven stijgen. In de ziekenhuizen liggen op dit moment meer dan 1.800 patiënten, 364 van hen liggen op een afdeling intensieve zorg. Het aantal besmettingen stijgt ook nog steeds. Afgelopen dinsdag werd voor het eerst dit jaar de kaap van 10.000 besmettingen op één dag gerond.
Lees verder

Stilaan crisis bij Antwerp, druk op Priske groeit: "Maar het draait niet om mij"
Mogen we stilaan de crisis afroepen bij Antwerp? Na een reeks mindere prestaties in de competitie, de bekeruitschakeling tegen Westerlo en nu de bijna-uitschakeling in Europa zal voorzitter Paul Gheysens zich wel eens achter de oren krabben. Automatisch komt trainer Brian Priske meer onder druk te staan. "Ik snap dat er nu vragen over mijn positie worden gesteld, maar het draait niet om mij", aldus Priske.
Lees verder

Bestuurders Boeing schikken voor 225 miljoen dollar in zaak 737 MAX
De raad van bestuur van Boeing schikt voor 225 miljoen dollar (ruim 194 miljoen euro) in een rechtszaak die aandeelhouders hadden aangespannen omdat het bestuur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de veiligheid van de 737 MAX. Ook stelt de vliegtuigbouwer een interne ombudsman aan en een bestuurder met kennis van luchtvaartveiligheid, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van ingewijden.
Lees verder