Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 november 2021

COLD CASE. Ex-topschermster Ghislaine (90) overleeft ‘ongelukkige val’ in haar villa niet. En dan blijkt dat de h...

HLN
COLD CASE. Ex-topschermster Ghislaine (90) overleeft 'ongelukkige val' in haar villa niet. En dan blijkt dat de hele bovenverdieping overhoop gehaald is
In de ochtend van 25 juni 2019 krijgt de sympathieke, onafhankelijke en actieve Georgette Van den Bogaerde nog bezoek van haar vriendin en pedicure Ghislaine. 's Avonds gaat het licht in haar mooie villa in Gent niet meer aan. Twee dagen later wordt de 90-jarige dame gevonden door een sociaal werkster, zieltogend op de vloer van de woonkamer. Gevallen, zo lijkt het. Maar dat klopt niet, blijkt later. Wie heeft haar dood op zijn geweten? En wie is de bestuurder van het oranje, elektrische autootje dat opgemerkt werd?
Lees verder

Opklaringen enige lichtpunt van grijs weekend met regen en matig tot krachtige wind
Zaterdag verwachten we vrij veel wolken over de noordelijke landshelft met soms wat lichte neerslag in de Kuststreek en in de Kempen. Elders verschijnen er, na het ochtendgrijs dat in de Ardennen lokaal hardnekkig kan zijn, soms opklaringen, vooral dan in het zuiden. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden in de andere streken. Er waait een overwegend matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind, meldt het KMI.
Lees verder

Raak je aan zijn auto en woning, dan raak je Vlaming in zijn hart: experts zien gebrek aan durf in klimaatplan
"De Vlaamse regering steekt haar nek uit en maakt principieel de juiste keuzes, maar ze durft niet door te duwen." Zo evalueren experts het nieuwe Vlaamse klimaatplan. Grootste mankement: "Een gebrek aan ambitie." Want raak je aan de auto en de woning van de Vlaming, dan raak je hem recht in het hart. En die Vlaming heeft een stem natuurlijk.
Lees verder

Antwerpbestuur verwacht "stevige reactie" tegen Anderlecht: "Er moet een prestatie komen waar de fans zich in kunnen vinden"
De Europese blamage tegen Fenerbahçe zindert nog na bij Antwerp. "Ik verwacht zondag tegen Anderlecht een stevige reactie", zegt Antwerps algemeen directeur Sven Jaecques. "Tegelijk geloof ik dat de groep zo'n reactie in zich heeft."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers stijgen iets minder snel
De coronacijfers blijven stijgen, al lijkt die stijging bij de meeste indicatoren iets minder snel te gaan. Zo werden tussen 30 oktober en 5 november elke dag gemiddeld 170,3 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 (+24 procent). Een dag eerder zagen we nog een stijging van 33 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar iets minder snel: hospitalisaties stijgen met 24 procent
De coronacijfers blijven stijgen, al lijkt die stijging bij de meeste indicatoren iets minder snel te gaan. Zo werden tussen 30 oktober en 5 november elke dag gemiddeld 170,3 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 (+24 procent). Een dag eerder zagen we nog een stijging van 33 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.
Lees verder

98 procent gevaccineerden en 7 keer minder besmettingen dan bij ons: op zoek naar het mirakel van Portugal
"Zeg tegen een Portugees dat mondkapjes mogen maar niet moeten en hij zal het toch dragen. Bij Belgen is dat precies het omgekeerde. Dàt is de verklaring van de goeie coronacijfers hier: Portugezen zijn volgzame mensen." In het voorjaar stortte het ziekenhuissysteem nog in, stonden de ambulances in file en stierven er 300 mensen per dag. Nu heeft het land de hoogste vaccinatiegraad ter wereld en hebben ze 7 keer minder zieken dan in België. Maar betekent dat ook ze het leven er terug in volle zwier leven? Een verslag uit Lissabon.
Lees verder

Demir eist dat Europa Belgisch CO2-doel afzwakt, Van der Straeten hekelt "gebrekkige ambitie" Vlaamse regering
Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) wil dat Europa de doelstellingen voor CO2-reductie herbekijkt. Ons land moet tegen 2030 de uitstoot met 47 procent terugdringen, maar volgens Demir moet Europa op zoek naar een beter evenwicht tussen Oost- en West-Europa. Dat schrijft het Belang van Limburg zaterdag.
Lees verder

INTERVIEW. Na vandaag is Klaasje geen K3'tje meer: "Roem en grote podia hoeven echt niet"
Voor Klaasje Meijer (26) wordt morgen de eerste dag van de rest van haar leven. Geen K3 meer, korte rokjes of keurslijf. Acteren, muziek, of gewoon docent Klaasje: de Nederlandse beslist het zelf. "Van een roze jurkje op mijn 30ste was ik niet gelukkig geworden."
Lees verder

"Zeggen dat hij uit elke bal het maximale haalde is te veel lof": Degryse haalt in HLN Sportcast werkpunt voor De Ketelaere aan
Opnieuw een sterke prestatie in de Champions League, weer in de selectie van de Rode Duivels: Charles De Ketelaere raast maar door. In HLN Sportcast bespreken Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya de groeimarge van de 20-jarige aanvaller en vooral Degryse ziet nog een punt waar 'CDK' progressie kan boeken.
Lees verder

Amerikaans Congres geeft groen licht voor kolossaal infrastructuurplan van Biden
Het Amerikaanse Congres heeft vrijdagavond laat (lokale tijd) ingestemd met een omvangrijk pakket aan investeringen in de infrastructuur. De goedkeuring is een belangrijke overwinning voor president Joe Biden, die het pakket ter waarde van 1 biljoen dollar (865 miljard euro) heeft voorgesteld.
Lees verder

Schaatser Dennis krijgt van de hele jury een golden buzzer: "Sinds ik 4,5 ben sta ik elke dag twee uur op het ijs"
Publiekslieveling van 'Belgium's Got Talent' was hij al, gisteravond ging ook de jury voor de bijl. Denis Kroulov kreeg de enige golden buzzer van Bart Peeters en co, en mag daarmee rechtstreeks naar de finale van de talentenjacht. én kreeg als kers op de taart een optreden in de show 'Dancing On Ice'. Amper 12 is hij, maar hij schaatst alsof zijn leven ervan afhangt. "Ik train dagelijks twee uur op het ijs, sinds mijn 4,5 al. Met één doel: de Olympische Spelen in 2026."
Lees verder

'Elektrische jerrycan' moet laadstress wegnemen
Nog niet op de plaats van bestemming, de batterij van je elektrische auto bijna leeg en geen laadpaal in de buurt? Geen probleem. Althans, niet als het aan ZipCharge ligt. Het bedrijf komt met een soort powerbank, of 'jerrycan', voor elektrische auto's.
Lees verder

Miss België Kedist Deltour ontmoet biologische vader voor het eerst in 15 jaar: "Heel mijn jeugd heb ik me te min gevoeld, maar ik vergeef het je"
Vijftien jaar geleden overleed de mama van Kedist Deltour (24). Haar papa begon een nieuwe relatie en dropte zijn drie kinderen na verloop van tijd koudweg in een weeshuis, een Belgisch gezin adopteerde hen. Gisteren zocht de regerende Miss België haar biologische vader voor het eerst weer op. Reporter Dietert Bernaers zag hoe de man op zijn knieën neerzeeg en huilend om vergiffenis vroeg. Die kreeg hij. "Ik ben opgelucht, dit is waar ik op gehoopt had", zei Kedist toen de heftigste emoties waren weggeëbd. Verslag van een bewogen dag.
Lees verder

Auto vat vuur na ongeval, bestuurder overleden
Ter hoogte van de grote ring in Hasselt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist om het leven gekomen. Het slachtoffer ging omstreeks 3 uur uit de bocht en botste tegen een paal. De wagen vatte vuur. Hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor de bestuurder kon geen hulp meer baten.
Lees verder

Cayden schaamde zich voor zijn liefde voor K3. Nu mag hij op het op podium met de drie meisjes...
Samen met influencer Amir Motaffaf laten we elke zaterdag kinderdromen uitkomen op HLN. Deze week zien we hoe de 14-jarige Cayden uit Wachtebeke na jaren durft vertellen dat hij al heel zijn jonge leven fan is van K3. Hij vindt het jammer dat velen denken dat K3 enkel voor meisjes is terwijl hij vindt dat ook jongens fan mogen zijn.
Lees verder

Voetbal, drugskartels en de laatste Hanks: deze nieuwe films en series wil je meteen streamen
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Dit weekend vullen we onze Kijkgids onder meer aan met een transferstrijd achter de voetbalschermen in 'The Window' (Streamz), een derde seizoen vol nieuwe drugskartels in 'Narcos: Mexico' (Netflix) en het post-apocalyptisch drama 'Finch' met Tom Hanks (Apple TV+). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Opnieuw op reis naar de States? Van vaccins tot docuumenten: dit moet je zeker weten voor je vertrekt
Vanaf 8 november kunnen gevaccineerde Europeanen opnieuw naar de Verenigde Staten reizen. Dat is van maart 2020 geleden! Maar moet je daar nog een mondmasker dragen? Hoeveel kost je vlucht? Welke verzekering moet je afsluiten? En hoe regel je je ESTA-inreisdocument? Onze reisexpert Johan Lambrechts beantwoordt de belangrijkste vragen.
Lees verder

Extreemrechts vormt "ernstige bedreiging voor instellingen"
De opkomst van extreemrechts vormt "wel degelijk een ernstige bedreiging voor onze instellingen". Dat staat te lezen in een aanvullend rapport van het Comité I, het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, dat Belga kon inkijken. Het rapport werd door de Kamer gevraagd na een omstreden interview van Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, in het magazine 'Wilfried'.
Lees verder

Lego voor volwassenen of wegdromen met Magritte: 5 tips voor een weekend dat inspireert en rust geeft
Het laatste weekend van de herfstvakantie is er eentje om rustig uit te blazen. En om je brein nog een laatste keer te voeden voor je weer in de ratrace stapt. Een boekenfestival bezoeken, op een dromerige expo rondstruinen of spelen met lego: vijf tips voor een zen en inspirerend weekend.
Lees verder