Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 november 2021

COLD CASE. Ex-topschermster Georgette (90) overleeft ‘ongelukkige val’ in haar villa niet. En dan blijkt dat de h...

HLN
COLD CASE. Ex-topschermster Georgette (90) overleeft 'ongelukkige val' in haar villa niet. En dan blijkt dat de hele bovenverdieping overhoop gehaald is
In de ochtend van 25 juni 2019 krijgt de sympathieke, onafhankelijke en actieve Georgette Van den Bogaerde nog bezoek van haar vriendin en pedicure Ghislaine. 's Avonds gaat het licht in haar mooie villa in Gent niet meer aan. Twee dagen later wordt de 90-jarige dame gevonden door een sociaal werkster, zieltogend op de vloer van de woonkamer. Gevallen, zo lijkt het. Maar dat klopt niet, blijkt later. Wie heeft haar dood op zijn geweten? En wie is de bestuurder van het oranje, elektrische autootje dat opgemerkt werd?
Lees verder

Barcelona bevestigt komst Xavi na emotioneel afscheid in Qatar: "Welkom thuis"
FC Barcelona heeft het nu ook zelf officieel bevestigd: Xavi (41) keert terug. De ex-middenvelder volgt er de ontslagen Ronald Koeman op en nam (in tranen) afscheid van Al Sadd. Volgens de Spaanse sportkrant 'Mundo Deportivo' zou Barcelona vijf miljoen euro betalen om tegemoet te komen aan de helft van de opstapclausule in het contract. De andere helft wordt gecompenseerd via acte de présences van Xavi zelf in Qatar.
Lees verder

Gert en Viktor Verhulst verrassen kijkers in Nederlandse editie van 'The Masked Singer'
Wij moeten nog even wachten op het tweede seizoen van 'The Masked Singer', maar bij onze noorderburen is het programma weer volop aan het gang. Gisteren kregen de Nederlandse kijkers alvast een verrassing van formaat voorgeschoteld. Niemand minder dan Gert Verhulst (53) en zijn zoon Viktor Verhulst (27) maakten namelijk hun opwachting in de show.
Lees verder

Ssst... hier is KDB thuis: het leven zoals het is bij de familie De Bruyne in Manchester
Een witte villa in Bolderberg, Limburg, wordt zijn woonplaats als zijn carrière erop zit. Tot het zover is, zullen Kevin De Bruyne (30) en zijn gezin Manchester 'thuis' noemen. Eén van de beste voetballers in Engeland leeft er redelijk anoniem, tussen bomen en velden. De thuismatch van De Bruyne voor de Manchesterderby zaterdagmiddag: een glimp van zijn paradijs achter een zwarte poort.
Lees verder

Mintens acht doden en honderden gewonden na chaos op muziekfestival in Texas
Ten minste acht mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt in gedrang voor de ingang van een stadion in Houston tijdens de openingsavond van het AstroWorld muziekfestival op vrijdag in de Amerikaanse staat Texas. Dat melden lokale media.
Lees verder

LIVE. Minstens acht doden en honderden gewonden na chaos op muziekfestival AstroWorld in Texas
Ten minste acht mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt toen paniek uitbrak tijdens de openingsavond van het AstroWorld muziekfestival op vrijdag in de Amerikaanse staat Texas. Dat melden lokale media.
Lees verder

Red Lion Alexander Hendrickx (28), de hoogbegaafde held op het hockeyveld: "Van scouts en voetbal kwam ik wenend thuis, op hockey was ik meteen verliefd"
Hockey is hot en dat heeft niet enkel met het spelletje an sich te maken. De Red Lions weten sinds olympisch goud heel het land te charmeren met hun stick en rake ballen. Topschutter Alexander Hendrickx (28) is er één van. Hij scoort zeer vlotjes, ook naast het veld. Bij het brede publiek én bij vriendin Nadia, voor wie hij binnenkort het ouderlijk huis verlaat. "Andere mensen kunnen na de werkdag pintjes gaan pakken met de maten, en de dag erna desnoods met een kater gaan werken. Bij ons is elke keuze die we maken in het leven, gelinkt aan hockey."
Lees verder

Even kortsluiting in het hoofd van 'The Beard': Harden laat bal met schlemielige actie uit z'n handen schieten
Brooklyn Nets heeft in de Eastern Conference van de NBA gewonnen van hekkensluiter Detroit Pistons met 90-96. Een behoorlijk krappe zege en dan was er ook nog een ietwat schlemielig moment voor James Harden.
Lees verder

Sven Nys, vader van, teammanager en cocommentator, tot spijt van wie het benijdt: "Kritiek laat me koud"
Dat veldrijden een klein wereldje is, zegt Sven Nys (45). Hij kan het weten, hij heeft er naam en faam gemaakt. En nu is ook zijn zoon Thibau goed op weg om hetzelfde te doen. Dat de jonge Nys de naam van zijn vader draagt, is een vloek en een zegen, zegt zijn vader. Want jaloersheid en kritiek zullen er altijd zijn. Of het nu om de startorde van zijn zoon gaat, dan wel zijn eigen rol als cocommentator op tv. Sven Nys zegt: "Het laat me koud."
Lees verder

Sven Nys, over jaloezie, kritiek en de kleine veldritwereld: "Of ik ooit nog vrienden zal zijn met Sven Vanthourenhout? Het wordt nooit meer als vroeger"
Dat veldrijden een klein wereldje is, zegt Sven Nys (45). Hij kan het weten, hij heeft er naam en faam gemaakt. En nu is ook zijn zoon Thibau goed op weg om hetzelfde te doen. Dat de jonge Nys de naam van zijn vader draagt, is een vloek en een zegen, zegt zijn vader. Want jaloersheid en kritiek zullen er altijd zijn. Of het nu om de startorde van zijn zoon gaat, dan wel zijn eigen rol als cocommentator op tv. Sven Nys zegt: "Het laat me koud."
Lees verder

Madmax wil vanavond goud op WK breakdance: "Doel is altijd om hoogste plaats te behalen"
Maxime 'Madmax' Blieck (23) vertegenwoordigt ons land tijdens de wereldfinale van Red Bull BC One. Dat is de belangrijkste breakdance-competitie ter wereld, het officieuze wereldkampioenschap. Onze landgenote hoort bij de allerbeste breakers ter wereld, in 2020 ging ze nog met het zilver lopen op het WK.
Lees verder

Jan Verheyen en Lien Willaert regisseerden samen 'Red Sandra': "Maar op een schip kan er maar één kapitein zijn"
Jan Verheyen (58) regisseerde al meer dan tien films op z'n eentje, maar voor 'Red Sandra' vormde hij een team met zijn echtgenote Lien Willaert (45). Een behoorlijke uitdaging, maar wel eentje die in de smaak gevallen is. "Het is belangrijk om goede afspraken te maken", vertelt het koppel in Het Nieuwsblad.
Lees verder

De 10 geboden van Margriet Hermans: "De band met mijn vader is jarenlang heel moeilijk geweest"
Margriet Hermans (67) beleeft drukke tijden. Voor Pickx+, de tv-zender van Proximus, maakt ze programma's zoals de remake van 'Margriet aan Zee' en binnenkort is ze ook te zien in de nieuwe editie van 'Liefde voor Muziek'. "Da's voor mij een bekroning van mijn carrière. Het betekent dat ik nog niet vergeten ben", lacht ze. In een uitgebreid gesprek vertelt de zangeres onder andere over de band met haar ouders en haar dochter, onkuisheid en een akelige ervaring die ze recent meemaakte. "Celien is nu 28 en is ondertussen ook al getrouwd en gescheiden. Ik was daar heel ongelukkig over. Niet zozeer over het feit dat ze ging scheiden, maar omdat ik daar zo weinig in te zeggen had."
Lees verder

Zeker 90 mensen komen om bij explosie tankwagen in Sierra Leone
In het West-Afrikaanse Sierra Leone zijn minstens 90 mensen om het leven gekomen toen een tankwagen ontplofte. Dat meldt het Rode Kruis. De vrachtwagen die olie vervoerde, botste tegen een andere vrachtwagen.
Lees verder

Zeker 80 mensen komen om bij explosie tankwagen in Sierra Leone
In het West-Afrikaanse Sierra Leone zijn minstens 80 mensen om het leven gekomen toen een tankwagen ontplofte. Dat meldt het Rode Kruis. De vrachtwagen die olie vervoerde, botste tegen een andere vrachtwagen.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wat brengt de VAM-berg op het EK in Wijster?
Op de mannen elite is het wachten tot morgen, vandaag gaat het EK veldrijden in Wijster van start met de meisjes junioren, de mannelijke beloften en de vrouwen elite. Wie baggert naar de sterrentrui op en rond de VAM-berg in Drenthe? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Ex-manager van Britney Spears ontkent dat ze de slaapkamer van de zangeres liet afluisteren
Lou Taylor, de voormalige manager van Britney Spears (39), heeft zich uitgesproken over een reeks beschuldigingen. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die het Amerikaanse magazine People kon inkijken. Taylor ontkent dat ze de slaapkamer van de zangeres liet afluisteren. Daarnaast had ze naar eigen zeggen ook geen controle over de medicatie van Britney.
Lees verder

Dirk Kuyt en Wesley Sneijder gehoord als getuige in onderzoek drugszaak Haagse godfather Piet S.
Dirk Kuyt en Wesley Sneijder zijn door de politie verhoord als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse 'godfather' Piet S. De politie heeft informatie dat de twee topvoetballers gegokt hebben op een illegale goksite, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S.
Lees verder

"Het is geen goed idee om intensief te sporten of te weinig te slapen": feiten en fabels over verkoudheid uitgeklaard
Niezen, hoesten, rochelen en snuiten: het gure weer buiten is perfect voor de meest voorkomende virusinfectie in onze streken. Hoe loop je een verkoudheid op? En hoe geraak je er het snelst weer vanaf? We vroegen het aan huisarts Sofie Lemmens.
Lees verder

Manou kreeg gouden ticket in 'K2 Zoekt K3': "Maar die negatieve commentaar spookt nog altijd door mijn hoofd"
Ze droomt al haar hele leven van een bestaan als K3'tje, en dankzij het golden ticket van Hanne en Marthe tijdens de tweede studioshow krijgt de Nederlandse Manou vanavond een nieuwe kans om haar droom te verwezenlijken. "Maar de vragen van Samantha, die zitten me dwars..."
Lees verder