Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

BV 24/7. Sarah van Soelen viert haar verjaardag en webshop van Sam De Bruyn laat op zich wachten

HLN
BV 24/7. Sarah van Soelen viert haar verjaardag en webshop van Sam De Bruyn laat op zich wachten
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Waalse student Antonin (19) allicht overleden aan overmatig drankgebruik
Het parket van Namen heeft deze voormiddag de eerste autopsieresultaten bekendgemaakt van het lichaam van de Waalse student Antonin Deneffe (19). Volgens het parket is Antonin niet overleden door een val, een klap of onderkoeling. Het toxicologisch onderzoek moet de komende dagen uitmaken of hij is gestorven aan overmatig drankgebruik, al wijst alles daarop. De jongeman overleed afgelopen weekend na een studentendoop in zijn slaap.
Lees verder

Waalse student Antonin (19) mogelijk overleden aan overmatig drankgebruik
Het parket van Namen heeft deze voormiddag de eerste autopsieresultaten bekendgemaakt van het lichaam van de Waalse student Antonin Deneffe (19). Volgens het parket is Antonin niet overleden door een val, een klap of onderkoeling. Het toxicologisch onderzoek moet de komende dagen uitmaken of hij is gestorven aan overmatig drankgebruik, al wijst alles daarop. De jongeman overleed afgelopen weekend na een studentendoop in zijn slaap.
Lees verder

Jared Leto verandert in ijzingwekkende vampier in nieuwe trailer 'Morbius'
Jared Leto (49) is bijna onherkenbaar als de angstaanjagende vampier in de nieuwe trailer van 'Morbius'. Sony Pictures en Marvel willen met 'Morbius' een horrorreeks in het superheldengenre starten.
Lees verder

Een werkstraf en één dag cel voor 25-jarige vrouwen die minderjarige pizzakoerier aanrandden
Een taakstraf en één dag cel, dat is het verdict voor de twee 25-jarige vrouwen die in mei dit jaar een pizzakoerier aanrandden. De pizzabezorger, een jongen van 17, diende klacht in nadat de twee vrouwen hem betastten en filmden in hun woning.
Lees verder

Het lijf in Parijs, het hart in Barcelona: waarom Messi nog verre van Messiaans is
Club Brugge duimt morgen ook voor PSG: winst op Leipzig brengt Europese overwintering dichter. PSG mist wel Messi, maar of dat nú echt een gemis is? Fysiek belemmerd door blessures weegt zijn verhuis naar Parijs mentaal: waarom Messi nog verre van Messiaans is.
Lees verder

Met het recept voor deze 'verlovingskip' sloeg Meghan Markle prins Harry aan de haak
De liefde van de man gaat door de maag, zeggen ze. Fijn hoor, maar wat je dan best klaarmaakt voor die man, zeggen ze niet. Al krijgt één recept opvallend veel lof van beroemde vrouwen: de 'verlovingskip'. Meghan Markle zou er haar prins Harry mee gestrikt hebben en ook actrice Emily Blunt gelooft dat ze er haar huwelijk aan te danken heeft.
Lees verder

Antwerp-coach Priske is duidelijk daags voor levensbelangrijk duel tegen Fenerbahçe: "We kunnen nu enkel tevreden zijn met een overwinning"
Na de bekeruitschakeling tegen Westerlo en de slappe prestatie tegen Cercle Brugge zou Antwerp in de Europese match van donderdag tegen Fenerbahçe wat ons betreft nog wel eens een statement mogen maken. Al voelt Antwerps trainer Brian Priske niet per se die noodzaak. "Tegen Cercle speelden we slecht, maar er was wel inzet en mentaliteit. Bovendien hebben we in de voorbije maanden al meermaals mooi voetbal gebracht."
Lees verder

CELEB 24/7. Opvallend cadeau voor Kylie Jenner & haar dochtertje Stormi en Jay-Z maakt zijn debuut op Instagram
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk wil financiële sector koolstofvrij maken
Het Verenigd Koninkrijk, de gastheer van de klimaatconferentie (COP26) in de Schotse stad Glasgow, heeft aangekondigd dat het de Britse financiële sector koolstofvrij wil maken door de eisen voor de sector tegen 2023 aan te scherpen. Het plan is een onderdeel van de doelstelling om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. Het financiële district in Londen, ook wel 'The City' genoemd, wordt zo het eerste koolstofvrije financiële centrum ter wereld.
Lees verder

TUI organiseert opnieuw vluchten en pakketreizen naar Egypte
Reisorganisatie TUI zal vanaf 2 december opnieuw vluchten en pakketreizen naar Egypte organiseren. Tijdens de coronacrisis werden de geplande reizen naar het land stelselmatig geannuleerd, maar nu krijgt Egypte opnieuw groen licht. TUI plant elf vluchten per week naar drie luchthavens aan de Rode Zee. Reizigers kunnen vertrekken vanuit de luchthaven van Oostende, Brussel of Charleroi.
Lees verder

Chirogroep beschoten met loodjesgeweer tijdens halloweentocht: "Leider kreeg kogel in lichaam. Had zomaar een van de kinderen kunnen zijn"
Een groep Chiroleden en hun leiders zijn zaterdagavond beschoten geweest tijdens een halloweentocht in het centrum van Oudenburg. Een van de leiders werd net naast zijn sleutelbeen geraakt met een kogel van een luchtkarabijn. "We waren enorm geschrokken en brachten de kinderen meteen in veiligheid. Die kogel had zomaar een kind of iemands hoofd kunnen raken", zegt hoofdleider Jochen Ramoudt (22) van Chiro Oudenburg. De dader is voorlopig nog niet gevat.
Lees verder

Ophef in Frankrijk: ex-militair (50) doodgeslagen voor ogen van echtgenote bij verlaten van restaurant
Een bezoek aan een restaurant in Montauban, nabij Toulouse (departement Tarn-et-Garonne), is afgelopen vrijdag dramatisch geëindigd voor een ex-militair. Emmanuel Cueff (50) werd voor de ogen van zijn vrouw aangevallen en geslagen na het verlaten van het etablissement. De man werd voor dood achtergelaten. Hij overleed zondag in het ziekenhuis van Toulouse aan zijn verwondingen. Voorafgaand aan de feiten zou er een dispuut geweest zijn met enkele jongeren in het restaurant. Het onderzoek van de politie loopt nog volop. Woede en onbegrip overheersen op sociale media.
Lees verder

Vape-federatie bezorgd over opkomst wegwerpbare e-sigaret: "Makkelijk verkrijgbaar voor minderjarigen en niet duurzaam"
Vapebel, de Belgische federatie van vape-retailers en -distributeurs, maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de opkomst van wegwerpbare e-sigaretten in België. Deze soort e-sigaretten blijkt makkelijk verkrijgbaar te zijn voor minderjarigen en is daarnaast niet duurzaam. "We keuren de verkoop van deze wegwerp e-sigaretten helemaal af", zegt de voorzitter van Vapebel, Felix Rijkers.
Lees verder

Europarlementsleden aangekomen in Taiwan voor beladen bezoek
Ondanks de waarschuwingen van China is een delegatie van het Europees Parlement aangekomen in Taiwan voor een driedaags bezoek. De reis moet een sterk signaal van Europese steun uitsturen op een moment dat China de druk op het onafhankelijke eiland aan het opvoeren is.
Lees verder

Klimaatbeweging Extinction Rebellion bezet zaterdag deel van Wetstraat: "Het is tijd voor woede"
Extinction Rebellion zal komende zaterdag een deel van de Wetstraat in Brussel bezetten. De activistische klimaatbeweging protesteert zo halverwege de klimaattop COP26 in Glasgow tegen de "desastreuze politieke aanpak van de ecologische crisis". "Onze bestuurders doen niet niks, ze verergeren de situatie net", zegt woordvoerster Marjolein Moreaux.
Lees verder

Wilde petekind Stefaan en Carla vermoorden voor hun geld? "Hoe konden ze hier anders mee wegkomen?"
Stefaan Blomme (57) en zijn echtgenote Carla ­Bolyn (54), de twee slachtoffers van de brutale homejacking in de De Kerchove d'Exaerdestraat, liggen momenteel nog steeds in het ziekenhuis na de brutale homejacking van afgelopen weekend. Ondertussen zitten de drie verdachten, waaronder het petekind van Carla, nog steeds in de cel. Gezien de verwondingen gaan de speurders er vanuit dat het trio hen wilde doden.
Lees verder

Jonge dief (18) die rechter in gezicht uitlachte na reeks diefstallen moet 7 maanden effectief naar de gevangenis
De jonge dief (18) die een rechter van de Gentse correctionele rechtbank uitlachte, is veroordeeld tot een celstraf van 14 maanden, waarvan 7 maanden effectief. De rechter stelde de jongeman enkele vragen in verband met een reeks diefstallen waarvan hij beschuldigd werd, waarna de beklaagde in lachen uitbarstte. Zijn kompaan kreeg een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden effectief, opgelegd.
Lees verder

Glaasje water? Dertiger terecht voor reeks diefstallen in woningen met list
"Een glaasje water alstublieft?" Met die vraag slaagde een 30-jarige man er in Roeselare in bij tal van woningen binnen te geraken. Na zijn vertrek bleek er geld of portefeuilles verdwenen. Hij moest zich daarom voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden maar daagde niet op.
Lees verder

Ook psychologen en apothekers moeten mensen aanzetten om meer te bewegen
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw wil ook apothekers, diëtisten, kinesitherapeuten, maatschappelijk en sociaal werkers, psychologen en verpleegkundigen inzetten om mensen meer te laten bewegen. In september is daarvoor in twaalf regio's in Vlaanderen een proefproject gestart dat nog tot december volgend jaar loopt.
Lees verder