Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Budgetvriendelijk wonen zonder in te boeten aan stijl: zo losten deze Vlamingen het creatief op. “Gedwongen ontspul...

HLN
Budgetvriendelijk wonen zonder in te boeten aan stijl: zo losten deze Vlamingen het creatief op. "Gedwongen ontspullen brengt rust"
Huizenprijzen vliegen de pan uit. Koop je toch nog een woning, dan heb je vaak voor de inrichting en eventuele renovatiewerken geen groot budget meer. Geen probleem: deze Vlamingen bewijzen dat mooi wonen je geen financiële kater hoeft te bezorgen. Pieter en Nathalie pimpten een tapijtklopperij met afbraakmateriaal. Kimberley creëerde moois met MDF en OSB. Kurt en Leen geven hun woonst pit met tweedehandsmeubels. En Sanne en Jente verkasten naar een kleiner arbeidershuisje. "Eén gouden tip voor een lowbudgetinterieur: gooi niets weg."
Lees verder

'Ant-Man' Paul Rudd verkozen tot meest sexy man van 2021
Acteur Paul Rudd (52) is door People uitgeroepen tot de meest sexy man van 2021. De Amerikaan die beter bekend is als de superheld Ant-Man, volgt daarmee Michael B. Jordan op.
Lees verder

Verlinden: "Te vroeg voor extra maatregelen, laat ons eerst huidige regels goed naleven"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt dat het nog te vroeg is om federaal extra voorzorgen te nemen nu de coronacijfers opnieuw de hoogte ingaan. "Laat ons eerst de huidige maatregelen goed naleven", zei ze in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Vermist joggend meisje (17) duikt bebloed op in Frans restaurant: "Er waren meerdere ontvoerders"
Een 17-jarig meisje dat spoorloos verdween toen ze ging joggen in een bos is na een dag bebloed opgedoken in een kebabrestaurant in de Franse gemeente Sablé-sur-Sarthe. Allicht is Lisa P. naar daar gevlucht nadat ze kon ontsnappen uit de klauwen van meerdere ontvoerders. "Ze was gewond en verkeerde in shock", klinkt het bij BFM TV en Le Parisien. Haar ongeruste vader had eerder haar normale looptraject gevolgd en vond zo haar stel oortjes terug onder het bloed. Dat deed meteen het ergste vermoeden. De procureur opende daarop een officieel onderzoek naar kidnapping en vrijheidsberoving.
Lees verder

Eventuele veroordeling in sekstape-affaire heeft geen gevolgen voor toekomst Benzema bij nationale ploeg, zegt Franse bondsvoorzitter
De Franse spits Karim Benzema zal niet principieel worden uitgesloten van de nationale ploeg als hij een gerechtelijke sanctie in de 'sekstape-affaire' krijgt. Dat heeft de voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, aan de krant Le Parisien verteld.
Lees verder

Zijn laatste minuten bij Real dateren van eind augustus, maar tegen de Rode Duivels lijkt Gareth Bale wél te zullen spelen
Bij Real Madrid is het al van 28 augustus geleden dat ze hem nog op het veld zagen staan, maar bij Wales lijkt Gareth Bale in de komende interlands tegen Wit-Rusland en onze Rode Duivels wél gewoon te zullen opdraven.
Lees verder

Boosterprik goedgekeurd voor wie Johnson & Johnson-vaccin kreeg
Wie gevaccineerd is met het J&J-vaccin krijgt een tweede prik. Dat heeft de IMC Volksgezondheid beslist. Ook is beslist om op termijn iedereen een herhalingsprik aan te bieden.
Lees verder

Dries Mertens krijgt voor aftrap tegen Estland huldiging voor 100ste cap
Dries Mertens krijgt zaterdag, vlak voor de aftrap van de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Estland in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, een huldiging voor zijn honderdste cap. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) laten weten.
Lees verder

Duizelingwekkend prijskaartje voor Kristen Stewarts 'Diana-pruik'
Actrice Kristen Stewart (31) werd voor de film 'Spencer' getransformeerd tot prinses Diana. En die transformatie heeft wel wat geld gekost, veel geld zelfs. Alleen al voor de pruik die Stewart draagt om meer op Diana te lijken werd een dikke 6000 dollar (ongeveer 5200 euro) neergelegd.
Lees verder

Carrefour bant plofkippen als laatste van vijf grootste supermarktketens in België
Carrefour zegt dat het tegen 2026 alleen nog maar kippenvlees zal aanbieden dat voldoet aan de dierenwelzijnscriteria van de "Better Chicken Commitment". Dat maakt dat nu de grootste vijf supermarktketens in België die belofte hebben gedaan.
Lees verder

Renoveer je huis voor een hogere EPC-score: dit zijn de woon- en energiepremies waar je recht op hebt
Wie vanaf 2023 een energieverslindende woning koopt, moet die binnen de vijf jaar renoveren, minstens tot energielabel D. Ligt jouw stappenplan voor een renovatie al klaar of heb je er net één achter de rug? Vergeet dan zeker niet te kijken of je recht hebt op een woon- of energiepremie. Geert Flipts (Vlaams Energie- en Klimaatagentschap) en Liesbeth Deboelpaep (Agentschap Wonen-Vlaanderen) bespreken de populairste premies en vertellen waar ook jij, nu of in de nabije toekomst, recht op hebt.
Lees verder

7 manieren om slim om te springen met verloren ruimte in huis
Een enorme gang, een ruime inkomhal, een brede overloop, een grote mezzanine... Vaak gebruiken we deze circulatiezones enkel waarvoor ze bedoeld zijn. Door ze echter nuttig in te richten, kan je heel wat vierkante meters recupereren. Bouwsite Livios geeft je een overzicht van de mogelijkheden.
Lees verder

"Robin Williams mocht Hagrid niet spelen": 'Harry Potter'-regisseur onthult strenge regel van J.K. Rowling
Voormalig 'Harry Potter'-regisseur Chris Columbus (63) heeft een boekje opengedaan over de 'alleen Britten'-regel van J.K. Rowling (56). De schrijfster wilde namelijk dat er alleen maar Britse acteurs in de film zouden deelnemen. "Mijn dochtertje, die een kleine rol had in de film, mocht niet spreken omdat ze Amerikaans was", zegt Columbus.
Lees verder

Politiek akkoord over boosterprik voor iedereen
Er is een politiek akkoord bereikt om een herhalingsprik voor iedereen aan te bieden.
Lees verder

Akkoord over boosterprik voor iedereen
Er is een politiek akkoord bereikt om een herhalingsprik voor iedereen aan te bieden. Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) belooft nu een "globale visie uit te werken" met zijn collega-ministers over de derde prik. Overleg is voorzien eind november.
Lees verder

LeasePlan doet goede zaken met verkoop tweedehands auto's
Het Nederlandse leasebedrijf LeasePlan deed in het derde kwartaal opnieuw goede zaken met de verkoop van occasies. Doordat de autosector moeite heeft met het leveren van nieuwe modellen vanwege het wereldwijde chiptekort, krijgt de autoleasemaatschappij goede prijzen voor tweedehands auto's.
Lees verder

Federale regering heeft akkoord met Unisono over muziek op werkvloer
De federale regering heeft een akkoord bereikt met Unisono over de vergoeding voor de muziek die wordt afgespeeld bij de federale overheidsdiensten voor de periode van 2018 tot en met 2021. Auteurs, componisten, producenten en artiesten kunnen daardoor rekenen op 1,75 miljoen euro aan rechten, meldt minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) woensdag.
Lees verder

Google verliest concurrentiezaak en moet EU miljarden betalen
Google komt niet uit onder een miljardenboete die de Europese Commissie het techbedrijf heeft opgelegd. De commissie heeft Google terecht gestraft voor het misbruiken van zijn marktmacht, vindt de Europese rechter.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels arriveren straks aan trainingscentrum in Tubeke
The boys are back in town. Deze namiddag (tussen 13u en 15u) arriveren de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De komende week spelen ze WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Om 16u15 vandaag volgt er een persconferentie en om 17u staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

Waarom verliezen sommigen hun reukvermogen door Covid-19? Onderzoekers vinden deel van de oorzaak
Reukverlies is een veelvoorkomend symptoom van Covid-19 en vaak zelfs het enige. Meer dan 40 procent van de Covidpatiënten verliest tenminste tijdelijk het reukvermogen. Vooralsnog was onduidelijk hoe dat precies komt, maar een internationaal onderzoeksteam waar ook UZ Leuven en AZ Sint-Jan Brugge-Oostende deel van uitmaakte, ontdekte alvast een deel van de oorzaak. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het vaktijdschrift Cell.
Lees verder