Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 november 2021

Britney Spears is vrij: rechtbank beëindigt voogdij na 13 jaar

Britney Spears is vrij: rechtbank beëindigt voogdij na 13 jaar

De 39-jarige popzangeres Britney Spears kan na 13 jaar onder de voogdij van onder meer haar vader weer zelf beslissen over haar doen en laten. Dat besliste een rechter in Los Angeles vrijdag. Zo kreeg de zangeres per direct weer de volledige controle over haar op 60 miljoen dollar geschatte fortuin. 'Beste dag ooit', aldus de zangeres, maar ze is ook 'bang om fouten te maken.'

Lees verder

Orange trekt tarieven voor vast internet en televisie op

Telecomoperator Orange Belgium verhoogt zijn prijzen van vaste internet- en tv-diensten voor nieuwe en bestaande klanten vanaf 17 januari volgend jaar. De prijsverhoging is een antwoord op de voortdurende stijging van de kosten, bevestigt het bedrijf.

Lees verder

Jonge Syriër dood aangetroffen aan Pools-Wit-Russische grens

In een bos op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, in de buurt van het dorp Wólka Terechowska, is het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat maakte de Poolse politie zaterdag bekend. Zijn doodsoorzaak is nog niet uitgeklaard.

Lees verder

Droogste woestijn ter wereld is dumpplaats voor kleding geworden

Jeans, foute kersttruien en bergen andere afgedankte kledij liggen in het midden van de Atacamawoestijn in Chili. De droogste woestijn ter wereld, kreunt onder de vervuiling veroorzaakt door tonnen gedumpte kledij. Omdat de goedkope kleding vaak gemaakt wordt van synthetische materialen, doet het er zo'n 200 jaar over om te vergaan. Het is daarmee even vervuilend als achtergelaten banden of plastic.

Lees verder

Politie verhoort verdachte over nieuw zedenfeit in zelfde café in Overpoort

De Gentse politie verhoorde zaterdagochtend een verdachte over zedenfeiten tegenover een vrouw die zouden gebeurd zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café in de Overpoortstraat. Het gaat om hetzelfde café waar vorige week ook al een 18-jarig meisje werd aangerand in de toiletten.

Lees verder

Uitfasering steenkool blijft in nieuwe versie slotverklaring klimaatconferentie

Op de klimaattop van Glasgow is zaterdagvoormiddag een nieuwe ontwerptekst van een slotverklaring gepubliceerd. Volgens het Britse nieuwsagentschap PA is er weinig veranderd ten opzichte van een eerdere ontwerptekst van vrijdag.

Lees verder

Opmerkelijk 16de-eeuwse muurschildering uit Tudor-tijdperk ontdekt achter laagje plaaster

In de buurt van Leeds hebben archeologen 'de ontdekking van een leven' gedaan. In Calverley Old Hall, waar een grote renovatie aan de gang is, ontdekten enkele arbeiders het begin van een muurschildering. Het team archeologen verwijderde daarop de gipsplaat uit de jaren '70 en ontdekten daar een complete beschilderde muur. De tekeningen stammen uit de tijd van koningin Elisabeth I, dochter van de beruchte koning Hendrik VIII. Ontdek meer over de bijzondere muurschildering in bovenstaande video.

Lees verder

Benjamin Dalle en Ben Weyts tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar

De Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Benjamin Dalle (CD&V) vinden een mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar, zoals Frank Vandenbroucke (Vooruit) had geopperd, geen goed idee. 'Ik denk dat men soms onderschat wat de impact is van zoiets op kinderen.'

Lees verder

26 jaar na onterechte veroordeling is Amerikaanse Dontae Sharpe helemaal vrijgesproken

Toen hij 19 was, werd de Amerikaanse Dontae Sharpe veroordeeld tot levenslang voor moord. Hij bracht 24 jaar achter de tralies door. Gisteren sprak de gouverneur van de staat Noord-Carolina in de Verenigde Staten hem helemaal vrij. Dat stelt hem in staat om tot 750.000 dollar schadevergoeding terug te vorderen voor zijn onterechte veroordeling.

Lees verder

Gaan we naar een wereld van geprikten en niet-geprikten?

Oostenrijk is voortaan keihard voor niet-gevaccineerden. Ze mogen amper nog hun huis uit. Ook Nederland neemt hen in het vizier.

Lees verder

Sinterklaas meert aan in Antwerpen: 'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen'

In Antwerpen is Sinterklaas naar jaarlijkse gewoonte samen met zijn gevolg aangemeerd met zijn stoomboot. Ondanks het gure weer en de coronacrisis stonden zaterdag heel wat kinderen met hun ouders of grootouders de Sint op te wachten. Hij had ook een verlossende boodschap mee: er zijn ook dit jaar geen stoute kinderen.

Lees verder

Laurens Sweeck maakt favorietenrol waar en soleert naar winst in Ethias Cross Leuven

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Ethias Cross op zijn naam geschreven. Door de afwezigheid van vele toppers was de 27-jarige Leuvenaar in zijn geboortestad topfavoriet voor de overwinning. Zaterdagavond vertrekt Sweeck nog naar het Tsjechische Tabor, waar zondag de wereldbekerveldrit op het programma staat.

Lees verder

Britse Anna Kay wint na lange solo Ethias Cross Leuven

Anne Kay heeft zaterdag de Ethias Cross in Leuven naar haar hand gezet. De 22-jarige Britse haalde het na een solo die ze reeds in de openingsronde opzette. Ellen Van Loy werd tweede voor Laura Verdonschot, die op haar beurt de Britse Amira Mellor van het podium hield. Karen Verhestraeten maakte de top vijf vol.

Lees verder

Eerste dodelijk slachtoffer gevonden na vulkaanuitbarsting La Palma

De vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft een eerste leven geëist.

Lees verder

Scholen in New Delhi week gesloten wegens ernstige luchtvervuiling

De scholen in New Delhi gaan een week dicht in een poging de bevolking te beschermen tegen de steeds erger wordende luchtvervuiling in de Indiase hoofdstad. Bouwplaatsen worden gedurende vier dagen verboden terrein om het vrachtverkeer te beperken.

Lees verder

Glasgow redt de planeet klein beetje

Met een dag vertraging is COP26 geëindigd. De klimaatconferentie in Glasgow heeft niet genoeg opgeleverd om de 1,5 graad, afgesproken in Parijs, daadwerkelijk in het vizier te houden. Maar de wereld doet stappen vooruit in de uitfasering van steenkool en subsidies aan fossiele brandstoffen.

Lees verder

Uitslaande brand in leegstaand kasteel van Paul Gheysens in Wijnegem: 'Vuur moeilijk onder controle te krijgen'

Zaterdagavond is er een hevige brand ontstaan in het leegstaand kasteel van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens in Wijnegem. De brandweer krijgt het vuur moeilijk onder controle.

Lees verder

Klimaatakkoord bereikt, maar teleurstelling is groot: 'Zwak slotakkoord dat geen antwoord biedt op klimaatcrisis'

De teleurstelling is groot na afloop van de klimaatconferentie in Glasgow. Het akkoord biedt volgens Greenpeace 'geen antwoord op de klimaatcrisis'. Ook verschillende landen op de top zelf laten weten hoe ontevreden ze zijn.

Lees verder

Rode Duivels kwalificeren zich voor WK na simpele zege tegen Estland

Het is binnen. De Rode Duivels zijn groepswinnaar in hun kwalificatiepoule en hebben hun ticket voor het WK in Qatar beet. In het beslissende duel tegen Estland hadden de Belgen geen problemen: 3-1. Een sterke Kevin De Bruyne regisseerde, Carrasco scoorde heerlijk en Benteke was gretig als spits. Big Ben deed de klokken luiden. Toch een feestje.

Lees verder

Drie tieners sterven bij botsing tussen ambulance en auto in Nederland

In het Nederlandse Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie minderjarigen omgekomen bij een frontale aanrijding tussen een ziekenwagen en een auto. Alle dodelijke slachtoffers zaten in de auto.

Lees verder

Conner Rousseau opgenomen in het ziekenhuis

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is zaterdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De woordvoerder van de partij laat weten dat het te maken heeft met een operatie die de politicus in december zou moeten ondergaan.

Lees verder