Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 november 2021

Bij winst vanavond is Frankrijk zeker van WK, ook Oranje kan zich plaatsen na misstap Noorwegen: race richting Qatar ...

HLN
Bij winst vanavond is Frankrijk zeker van WK, ook Oranje kan zich plaatsen na misstap Noorwegen: race richting Qatar 2022 nadert ontknoping
Met een zege tegen Estland zijn de Rode Duivels altijd zeker van een rechtstreeks ticket voor het WK 2022 in Qatar. Maar hoe zit het in de andere groepen? Welke landen zijn al geplaatst? En welke sterren moeten nog vol aan de bak? Een overzicht.
Lees verder

Broer vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer doet ultieme oproep naar getuigen: "Daders te vinden in Sint-Niklaas"
Het is zondag dag op dag 25 jaar geleden dat rijkswachter Peter De Vleeschauwer uit Lokeren ontvoerd en om het leven werd gebracht. Het gerecht wil de zaak binnenkort afsluiten. Broer Chris De Vleeschauwer doet een ultieme oproep. "Nu de leidinggevenden van destijds met pensioen zijn, willen er hopelijk wel getuigen spreken."
Lees verder

Zware brand in kasteel Ertbrugge van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens
Rond 17u45 is er vanavond een zware brand uitgebroken in kasteel Ertbrugge dat sinds vorig jaar eigendom is van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. De brandweer rukte met dubbele ploegen uit omdat het kasteel in een bos ligt, waar weinig blusvoorzieningen in de buurt zijn.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Meg Ryan heeft grof geld verdiend met deze villa
Meg Ryan (59) was vele jaren de koningin van de romantische komedies. Je kent haar van succesfilms als 'Sleepless in Seattle', 'When Harry Met Sally' en 'You've Got Mail'. En ze is één van de vele verslaafden aan plastische chirurgie in Hollywood. Al komt ze niet vaak meer naar de filmstad. Meg heeft al twaalf jaar geen films meer gemaakt. Ze is een beetje een kluizenaar geworden. Mét een bom geld op de bank. En sinds kort nog een pak meer.
Lees verder

BV's geven hun mening over het klimaat: "Fantastisch dat mensen als Anuna De Wever en Greta Thunberg hun stem laten horen"
Anuna De Wever (20) kan op flink wat commentaar rekenen na een uitspraak op de klimaatmars in Gent. Het Vlaamse boegbeeld van Youth for Climate liet zich voor de camera ontvallen dat het "geen zin" heeft '"om op school te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is". Het regende meteen kritiek. En veel mensen pleiten ervoor om in het weekend, niet in de week, op straat te komen voor het klimaat.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Mike De Decker verliest eerste wedstrijd van Clemens, maar gooide wel bijna een ninedarter
Met de Grand Slam of Darts krijgen we opnieuw een dartstoernooi op topniveau voorgeschoteld. Jammer genoeg zonder 'Dancing Dimi' - onze landgenoot testte positief op corona. Maar wel mét de jonge Belg Mike De Decker. Hieronder krijgt u een overzicht van alle uitslagen van vandaag. De Grand Slam of Darts is eveneens LIVE te bekijken op VTM 4!
Lees verder

Eden Hazard evenaart Jan Ceulemans met 51ste match als kapitein van Rode Duivels
Mijlpaal voor Eden Hazard (30). Hij draagt vanavond tegen Estland voor de 51ste keer de kapiteinsband bij de Rode Duivels. Daarmee evenaart hij het record van Jan Ceulemans - tot vandaag alleen recordhouder.
Lees verder

Akkoord bereikt op klimaattop Glasgow na urenlang onderhandelen: "imperfect" maar ook "historisch"
De 197 deelnemende landen aan de klimaattop COP26 in Glasgow hebben na slepende onderhandelingen een akkoord bereikt. Daarmee komt een einde aan ruim twee weken van besprekingen over de mondiale aanpak van klimaatverandering.
Lees verder

"Imperfect" akkoord bereikt op klimaattop Glasgow na urenlang onderhandelen: dit zijn de hoogtepunten
De 197 deelnemende landen aan de klimaattop COP26 in Glasgow hebben na slepende onderhandelingen een akkoord bereikt. Daarmee komt een einde aan ruim twee weken van besprekingen over de wereldwijde aanpak van klimaatverandering. Het akkoord wil de opwarming van de aarde blijven beperken tot 1,5 graden Celsius. Ook zullen de landen het gebruik van steenkool afbouwen. De eindverklaring werd op het allerlaatste moment nog afgezwakt, na kritiek van China en vooral India.
Lees verder

Afgezwakt akkoord bereikt op klimaatconferentie Glasgow: "imperfect" maar "historisch"
De bijna 200 deelnemende landen aan de klimaattop COP26 in Glasgow hebben na slepende onderhandelingen een akkoord bereikt. Daarmee komt een einde aan ruim twee weken van besprekingen over de mondiale aanpak van klimaatverandering.
Lees verder

Degryse kritisch voor Rode Duivels en Martínez: "Elke keer we op een toernooi tegen een groot land spelen, haken we af"
Of de Rode Duivels té kritisch beoordeeld worden, wilde presentator Maarten Breckx weten van Marc Degryse tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd België-Estland. Neen, vond Degryse, want hij merkte dat ook de spelers kritisch zijn voor hun eigen prestaties. "Kevin De Bruyne gaf aan dat-ie zelfs in Rusland meer verwacht had en de Nations League was toch een teleurstelling", zei hij in de studio. "Ik vond die eerste helft tegen Frankrijk ook het beste wat we in vijf jaar gezien hebben, maar een wedstrijd duurt 90 à 95 minuten. Het kan niet zijn dat het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot is bij een ploeg die vijf grote toernooien op rij speelt. Dat is iets voor een ploeg die net komt kijken. Martínez blijft te veel hangen bij het positieve - we moeten leren uit de fouten en beter doen. Hij pakt er altijd mee uit dat we al drie jaar nummer één van de wereld zijn. Dan moeten we de lat toch hoog leggen?"
Lees verder

Hoog bezoek: Koning Filip en Prinses Eléonore wonen België-Estland bij, Belgische voetballegendes in bloemetjes gezet
'Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht...' Neem dat eerste vanavond gerust letterlijk. Koning Filip woont het duel tussen de Rode Duivels en Estland vanavond bij, samen met zijn dochter, Prinses Eléonore.
Lees verder

LIVE. 1-0! Benteke tikt erg makkelijk binnen na geblunder bij Estse doelman, die De Bruyne nadien van geweldige goal op vrijetrap houdt
• Aftrap: 20u45 • Bij winst zijn de Rode Duivels zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar volgend jaar • Koning Boudewijnstadion • Wedstrijd live te zien op VTM
Lees verder

Bottas wint sprintrace in Brazilië voor Verstappen en verovert pole, Hamilton toont veerkracht na diskwalificatie
Valtteri Bottas heeft de sprintrace van de GP van Brazilië gewonnen. De Fin van Mercedes haalde het voor Max Verstappen en veroverde zo de polepositie voor de race van morgen. Lewis Hamilton moest na z'n diskwalificatie voor een DRS-overtreding vanop de laatste plek starten, maar werd na een knappe inhaalrace vijfde. Door een eerdere gridstraf vertrekt de Brit morgen vanop P10.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels aan rust virtueel op WK: België baas tegen Estland, Benteke scoorde als enige na geblunder
• Aftrap: 20u45 • Bij winst zijn de Rode Duivels zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar volgend jaar • Koning Boudewijnstadion • Wedstrijd live te zien op VTM
Lees verder

Gert Verhulst brengt 'Amor Amor, Amor' onder het goedkeurend oog van Rachel Hazes
Rachel Hazes in de zaal en Gert Verhulst op het podium. De derde avond 'Vlaanderen zingt Hazes' werd er een vol verrassingen. Want terwijl mama Rachel Hazes genoot van het Vlaamse eerbetoon aan haar zoon en man zaliger, maakte ook Gert Verhulst zijn opwachting. Als invaller voor de door Corona getroffen Xander De Buisioné, bracht hij een gemaakte versie van 'Amor Amor, Amor. 'Vlaanderen zingt Hazes' werd als nieuw concept geboren uit de burn-out van André Hazes, maar leek gisteren, en in en volle zaal, meer dan levensvatbaar.
Lees verder

LIVE. Knappe goal! Carrasco schiet onhoudbaar binnen, WK-kwalificatie mag Rode Duivels niet meer ontsnappen
• Aftrap: 20u45 • Bij winst zijn de Rode Duivels zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar volgend jaar • Koning Boudewijnstadion • Wedstrijd live te zien op VTM
Lees verder

Van "zwak" tot "blablabla": afgezwakt klimaatakkoord kan rekenen op veel kritiek
Het slotakkoord op de klimaattop COP26 lokt uiteenlopende reacties uit. Klimaatorganisaties en -activisten zijn kritisch. Zo schreef Greta Thunberg op Twitter: De #COP26 is voorbij. Hier is een korte samenvatting: blah, blah, blah." Voor Groen-voorzitster Meyrem Almaci is het akkoord teleurstellend. "Geen 'Parijs-moment' in Glasgow. Er zijn stappen vooruit gezet, maar onvoldoende"
Lees verder

LIVE. Al snel het antwoord van België na aansluitingstreffer: Thorgan Hazard kopt ongehinderd binnen
• Aftrap: 20u45 • Bij winst zijn de Rode Duivels zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar volgend jaar • Koning Boudewijnstadion • Wedstrijd live te zien op VTM
Lees verder

De winter van 2022 wordt geen koude: Rode Duivels zijn zeker van WK in Qatar na zorgeloze avond
De Rode Duivels gaan naar Qatar. Al wie rials heeft, die gaat mee. En als je vraagt wat gaan ze doen? Wel dan zegt Roberto Martínez: we worden wereldkampioen. Meer dan waarschijnlijk worden we dat niet, maar hey: we zijn er toch weer maar mooi bij. Met matchen die spannender gaan zijn dan de 3-1 thuis tegen Estland. De winter van 2022 wordt sowieso geen koude.
Lees verder