Doorgaan naar hoofdcontent

Biden krijgt kolossaal infrastructuurplan goedgekeurd

Biden krijgt kolossaal infrastructuurplan goedgekeurd

Na 12 uur van zware onderhandelingen achter gesloten deuren komt het er dan toch. Het Amerikaans Congres geeft groen licht Bidens' infrastructuurplan, dat 1.200 miljard dollar zal kosten.

Lees verder

Minstens acht doden op festival in Houston

Tijdens een muziekfestival in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zijn minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt internationaal persagentschap Reuters.

Lees verder

Greta Thunberg haalt uit naar wereldleiders: 'Zelfs jullie kinderen zijn het met me eens'

'Ze kunnen de wetenschappelijke consensus niet negeren en ze kunnen ons niet negeren, waaronder hun eigen kinderen', zei de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens een grote klimaatmars in Glasgow. Ze haalde opnieuw hard uit naar de aanwezige leiders en is van plan de strijd verder te zetten. 'Dit is hoe leiderschap er uit ziet.'

Lees verder

David Attenborough was nog nooit zo lekker

De 37-jarige Stephanie Would toonde haar creatie op het internationale evenement 'Into the Wild'. Ze koos er samen met haar team voor om de Britse televisiepresentator David Attenborough na te maken in cake. De man werd in mei 95 jaar, en ze wilden hem vieren.

Lees verder

Zeker 84 doden bij ontplofte tankwagen in Sierra Leone

In een buitenwijk van de hoofdstad Freetown, zouden vrijdag zeker 84 mensen overleden zijn nadat een tankwagen ontplofte.

Lees verder

Verschillende gewonden bij mesaanval op ICE-trein in Duitsland

Bij een mesaanval op een ICE-trein tussen Regensburg en Nürnberg in het zuiden van Duitsland, zijn zaterdagvoormiddag meerdere reizigers gewond geraakt. Dat schrijft Belgisch persagenschap Belga.

Lees verder

Migranten vluchten na noodlanding wegens geveinsde ziekte

De Spaanse politie zoekt zo'n 15 migranten die uit een vliegtuig zijn gevlucht dat op Mallorca een noodlanding had gemaakt wegens een vermoedelijk geveinsde ziekte.

Lees verder

Nederlander Ryan Kamp klopt Belgen Niels Vandeputte en Thibau Nys op EK veldrijden voor beloften

De Nederlander Ryan Kamp heeft op de VAM-berg in Drenthe het EK veldrijden voor beloften gewonnen. De Belgen reden collectief een indrukwekkende wedstrijd, maar moesten tevreden zijn met zilver voor Niels Vandeputte en brons voor Thibau Nys.

Lees verder

Zeldzame verschijning in België: purperkoet gespot

In het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw, nabij Sint-Trouden, werd een paarse, exotische moerasvogel gespot: de purperkoet. Die vogel werd nooit eerder gespot in ons land. Van over heel België kwamen vogelspotters naar Zoutleeuw om deze speciale vogel te zien en te fotograferen. Hoewel de Puperkoet nog altijd verdoken zit in het riet van Het Vinne, leek de rust wel opnieuw teruggekeerd in het Provinciedomein. 

Lees verder

Babylijkje aangetroffen in natuurdomein in Willebroek

In een vijver van het Blaasvelds Broek in Willebroek is zaterdagmiddag een babylijkje aangetroffen. Het was een wandelaar die het zag drijven en de hulpdiensten alarmeerde.

Lees verder

Rally van de Condroz: twee gewonden nadat bewoner door wegversperring rijdt

Bij een incident in de marge van de 47ste Rally van de Condroz zijn vrijdagnamiddag in Ben-Ahin twee personen gewond geraakt.

Lees verder

Archeologen vinden zeldzame 'slavenkamer' in Pompeii

Archeologen hebben in Pompeii de overblijfselen van een 'slavenkamer' opgegraven. Dat is een uitzonderlijk zeldzame vondst, zeggen de archeologen in de Romeinse stad die bijna 2.000 jaar geleden werd verwoest door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius.

Lees verder

Lucinda Brand soleert naar eerste Europese titel veldrijden

Lucinda Brand heeft haar eerste Europese titel beet in het veld. De Nederlandse reed bijna de hele wedstrijd alleen op kop en soleerde naar de zege. De Hongaarse Kata Blanka Vas finishte als tweede, het brons was voor de Nederlandse Yara Kastelijn. Sanne Cant finishte op drie minuten als tiende.

Lees verder

Klimaatmarsen trekken door Glasgow en rest van de wereld

Onder stortregen zijn zaterdag in de Schotse stad Glasgow tienduizenden demonstranten vertrokken voor een klimaatmars. Overal ter wereld staan zaterdag gelijkaardige protestmarsen gepland met één gemeenschappelijk doel: de onderhandelaars die rond de tafel zitten op de cruciale internationale COP26 laten weten dat het tijd is voor actie tegen de klimaatverandering.

Lees verder

Geen winnaar in Eupen - Zulte Waregem na flauwe pot voetbal

Eupen en Zulte Waregem hebben zaterdagavond de punten gedeeld. Na een wedstrijd, die niet al te veel om het lijf had, werd het uiteindelijk 1-1. Vossen zette de bezoekers in de eerste helft vanop de stip op voorsprong, maar Nuhu zorgde enkele minuten later al voor de gelijkmaker. De tweede helft werd uiteindelijk een maat voor niets.

Lees verder

Coronapas niet meer verplicht voor toegang tot Europees Parlement

Wie de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel, Luxemburg en Straatsburg wil betreden, moet voorlopig geen coronacertificaat meer voorleggen. Dat heeft het Gerecht van het Hof van Justitie van de Europese Unie beslist.

Lees verder

Twee daklozen overleden aan fietsenstalling onder Astridplein

Twee daklozen zijn de afgelopen nacht omgekomen in Antwerpen. Ze werden levenloos teruggevonden in de fietsenstalling onder het Koningin Astridplein. Het gaat om twee mannen. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht door de wetsdokter. Dat meldt ATV.

Lees verder

Opnieuw onderzoek naar verkrachting in Gent: 18-jarige vrouw misbruikt in toiletten van café

De politie van Gent is een onderzoek gestart na een aangifte van een verkrachting door een 18-jarige vrouw. Het slachtoffer zou in de toiletten van een café in de Overpoortstraat verkracht geweest zijn.

Lees verder

STVV maakt einde aan de ongeslagen reeks van KV Mechelen

Sint-Truiden heeft KV Mechelen na een knappe 16 op 18 een halt toegeroepen. Een vermijdbare owngoal van Bijker na een ongelukkige tussenkomst van Bateau zorgde voor de enige goal van de partij: 0-1. Zo verloor Malinwa voor het eerst sinds de pandoering op Anderlecht medio september een duel. In het slot moest Druijf nog wenend naar de kant na een horrortackle van Bauer op de enkel van de Nederlander.

Lees verder

Tienduizenden mensen op straat na dood zwangere vrouw in Polen

Tienduizenden mensen zijn zaterdag in Polen op straat gekomen na de dood van een zwangere vrouw, die volgens ngo's het slachtoffer werd van de abortuswetgeving die sinds begin dit jaar vrijwel elke abortus in het land verbiedt.

Lees verder

Kortrijk houdt Beerschot van tweede zege op rij

Even leek een ware wederopstanding van Beerschot. Holzhauser had de uitploeg vanop de stip naar een 0-1 voorsprong getrapt. Een inspiratieloos Kortrijk leek de tanden stuk te bijten op de bezoekers, maar Selemani hield Beerschot finaal nog van een tweede zege op rij. Beerschot blijft zo - voorlopig - hangen op drie punten van Cercle Brugge.

Lees verder

Na 50 jaar verwaarlozing geeft Biden de VS een facelift

Slechts over één ding zijn zowat alle Amerikanen het nog eens: dat hun infrastructuur aan een grondige opknapbeurt toe is. Na maanden gebakkelei, is deze al decennia nodige facelift een feit.

Lees verder

Duits reddingsschip met 800 migranten mag aanmeren in Sicilië

Een Duits reddingsschip met meer dan 800 migranten aan boord heeft zaterdag de toestemming gekregen om aan te meren in de Italiaanse haven Trapani op Sicilië. Dat meldde de Duitse ngo Sea-Eye aan AFP. De Sea-Eye 4 vervoert meer dan 200 minderjarigen en vijf zwangere vrouwen.

Lees verder

Eerst zwaarbewolkt met regen, daarna opklaringen

Het is zondagmorgen eerst zwaarbewolkt met perioden van regen maar algauw wordt het droger vanaf de kust met opklaringen.

Lees verder

Voormalige zanger en medeoprichter van Britse reggaeband UB40 overleden

De voormalige zanger en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson - ook bekend onder zijn artiestennaam Astro - is op 64-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn huidige groep laten weten. Wilson speelde tot 2013 bij de band UB40, die in de jaren tachtig hits scoorde met Red Red Wine en Can't Help Falling In Love, alvorens een andere groep op te richten.

Lees verder

19-jarige vrouw sterft na aanrijding met vrachtwagen in Antwerpen

In Antwerpen is zaterdagochtend een 19-jarige vrouw om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. Dat meldt de lokale politie.

Lees verder

Iraakse premier overleeft aanslag op zijn woning

In Bagdad is in de nacht van zaterdag op zondag een aanslag met een drone gepleegd op de woning van de Iraakse premier in de zwaar beveiligde groene zone.

Lees verder