Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Betoger vrijgelaten onder voorwaarden: “Mag zich niet meer in Brussel vertonen”

HLN
Betoger vrijgelaten onder voorwaarden: "Mag zich niet meer in Brussel vertonen"
Een twintiger uit Gent die afgelopen zondag was opgepakt bij de coronabetoging in Brussel is vandaag door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. De man werd begin deze week aangehouden omdat hij met projectielen naar de politiediensten zou hebben gegooid.
Lees verder

Undercoverzaak roept vragen op bij rechters: "Veel plannen gemaakt maar geen gram coke ingevoerd"
De rechters van de Antwerpse drugskamer vellen voorlopig geen vonnis in een proces tegen 31 verdachten die probeerden cocaïnelijnen op te zetten vanuit Zuid-Amerika. Een undercoveragent infiltreerde anderhalf jaar lang in de bende. Het Grondwettelijk Hof moet zich eerst uitspreken over de strafmaat voor "voorbereidende handelingen" bij drugsinvoer. De bende maakte veel plannen maar voerde nooit één gram cocaïne in.
Lees verder

Privédetective heeft spijt dat hij prins Harry in de gaten hield en biedt excuses aan
Een privé-detective heeft tegenover de BBC zijn excuses aan prins Harry (37) aangeboden. Gavin Burrows heeft er, achteraf gezien, spijt van dat hij Harry en diens toenmalige vriendin Chelsy Davy sterk in de gaten hield omdat ze in de media zo populair waren, zo vertelt hij aan de BBC. Het stel had van 2004 tot 2010 een knipperlichtrelatie.
Lees verder

KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte
De gemeente Putte (bij Mechelen) zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. Het gemeentebestuur maakte vrijdag zelf bekend dat de wielerbond de betrokken kampioenschappen aan Putte heeft toegewezen. In 2023 zal Putte ook al gastheer zijn voor het BK voor beloften en elite zonder contract. In 2025 strijden de nieuwelingen U17 in Putte om de nationale kampioentrui. In 1981 kroonde Roger De Vlaeminck zich op Putse bodem trouwens al eens tot Belgisch kampioen bij de profs. (KDC)
Lees verder

Tiende plaats op coëfficiëntenranking vér weg na zwakke Europese week voor Belgische clubs, maar er is hoop
Verlies voor Club, verlies voor Gent, een puntje voor Genk en Antwerp. 't Was weer een mager beestje, de Europese week van onze Belgische ploegen. De o zo begeerde 10de plaats op de coëfficiëntenranking blijft zo ver weg. Al is, verbazend genoeg, niet álles kommer en kwel.
Lees verder

Italië legt Google en Apple boete op van 20 miljoen euro
De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft Google en Apple vrijdag een boete van in totaal 20 miljoen euro opgelegd wegens ongepaste handelspraktijken. Volgens de antitrustcommissie hebben beide bedrijven elk op twee vlakken de consumentenwetgeving overtreden. Zo hebben ze onvoldoende informatie verstrekt aan hun klanten en bedienden ze zich van agressieve praktijken om consumentengegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken, luidt het.
Lees verder

Cosmeticabedrijf Lush verwijdert Instagram, TikTok, Facebook en Snapchat: "Sociale media zijn zoals donkere, gevaarlijke steegjes"
Lush staat bekend om haar kleurrijke bruisballen, badschuim en bodylotions; stuk voor stuk producten die we associëren met momentjes van selfcare. De laatste tijd wordt steeds duidelijker dat scrollen op sociale media allesbehalve een vorm van selfcare is, en zelfs schadelijk voor je mentale gezondheid. Daarom kondigt het Brits cosmeticabedrijf aan haar Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok te verwijderen totdat de sociale mediagigant haar gebruikers beter beschermt.
Lees verder

OVERZICHT. Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.
Lees verder

Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.
Lees verder

Stylist Anaïs is graag de vreemde eend in de bijt. "Kleurrijke, foute outfits kan ik wel smaken"
Kleurrijk en opvallend, zo kan je de kleerkast van Anaïs Van Oekel het best omschrijven. "En een beetje kinderachtig", zegt ze zelf. De jonge styliste draagt niet wat trends voorschrijven, maar waar ze zin in heeft. Of dat nu Crocs zijn of een knalgele coltrui van Balenciaga. Anaïs vertelt hoe ze een unieke kledingstijl ontwikkelde en de durf vond om die te dragen. "Minimalistische en neutrale outfits kunnen heel mooi zijn. Ik vind het gewoon leuker om mezelf te zijn en me te onderscheiden van de rest."
Lees verder

Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van Iserbyt en organisator in Dendermonde: "Dat ik Wout en Mathieu startgeld betaal? Ik kan dat volledig ontkennen"
Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van veelwinnaar Eli Iserbyt, heeft van de week ook een ander succesje geboekt. Mettepenningen is organisator van de WB-cross in Dendermonde en daar kruisen Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst deze winter de degens. Spannend is het dan, zegt Mettepenningen, hoe zijn protégé Eli Iserbyt het tegen de grote tenoren gaat doen.
Lees verder

Jessie J in tranen op het podium na miskraam: "Ik heb mij nog nooit zo alleen gevoeld"
Jessie J (33) heeft haar ongeboren kindje verloren. Dat liet de zangeres eerder deze week zelf weten op sociale media. Ondanks deze tragische gebeurtenis besloot ze om woensdagavond wel door te gaan met haar optreden. Toen de Britse tijdens haar show het publiek aansprak, stroomden de tranen over haar wangen. "Dit is het moeilijkste jaar uit mijn leven."
Lees verder

Sloddervos Andy Peelman krijgt een koekje van eigen deeg in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen'
Kleren op de stoelen of in de keuken laten rondslingeren, de flesjes niet opruimen… Andy Peelman is een echte sloddervos. En dat is niet naar de zin van zijn vrouw Tine. Dus schakelt ze de hulp van Jens Dendoncker en het team van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' in.
Lees verder

Isolde Lasoen test positief na drie negatieve sneltesten: "Ben erg geschrokken, laat je testen"
Presentatrice en drumster Isolde Lasoen (41) heeft corona. Dat nieuws maakt ze zelf bekend op haar Facebook. Ze voegt er meteen een oproep aan toe om je te laten testen als je ziek bent, en niet alleen te vertrouwen op de zelftests: "Ik ben erg geschrokken."
Lees verder

Dessers beste supersub in Europa (en op jacht naar record van Cristiano Ronaldo)
Acht goals als invaller. Geen enkele speler in Europa scoort meer als supersub dan Cyriel Dessers. Vijf goals daarvan maakte de Belg van Feyenoord in blessuretijd. Enkel Cristiano Ronaldo deed hem dat al voor.
Lees verder

Koopgedrag klanten wordt beïnvloed door positie van handgrepen op winkelkarren
Klanten in de supermarkt zouden meer of minder geld spenderen naargelang ze een bepaald type winkelkar zouden gebruiken. Zo zouden klanten tot 25 procent minder uitgeven tijdens het winkelen met een traditionele winkelkar met horizontale handgrepen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Bayes Business School.
Lees verder

"Mogelijk een van de meest besmettelijke virussen ooit": dit is wat we al weten over de nieuwe coronavariant B.1.1.529
Experts zijn bezorgd over een nieuwe variant van het coronavirus die is opgedoken in het zuiden van Afrika. Hoewel er nog niet genoeg gegevens beschikbaar zijn om met zekerheid te zeggen of B.1.1.529 besmettelijker, ziekmakender en/of resistenter is tegen de vaccins, gaan er toch heel wat rode vlaggen omhoog. Dit is wat we nu al weten.
Lees verder

Beurzen fors in de min, ook bitcoin hard omlaag door zorgen over nieuwe coronavariant
De nieuwe virusvariant die in Zuid-Afrika opgedoken is, boezemt beleggers de nodige angst in. De Europese beurzen openden vrijdag met forse verliezen. Ook de olieprijzen gingen stevig omlaag. De cryptomunten kelderen mee, de bitcoin ging hard onderuit in navolging van de forse koersverliezen op de aandelenbeurzen. De dalingen weerspiegelen de vrees die leeft voor de economische impact van de nieuwste variant van het coronavirus.
Lees verder

Autosalon 2022 wordt "verplaatst" naar de concessiehouders
Het Autosalon 2022, dat normaliter zou plaatsvinden in januari 2022 in Brussels Expo, wordt "verplaatst" naar de concessiehouders. Dat meldt FEBIAC.
Lees verder

Onderzoekers: "Massastranding bruinvissen op Waddeneilanden kwam mogelijk door dodelijke bacterie"
In het onderzoek naar de doodsoorzaak van zo'n 190 bruinvissen die afgelopen zomer aanspoelden op de Waddeneilanden, in het noorden van Nederland, is een bacterie gevonden die tot bloedvergiftiging kan leiden bij walvisachtigen.
Lees verder