Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

Bestuurder (33) knalt tegen boom nadat onbekenden rijweg barricaderen met hekken, betonblok en fiets: “We hebben al...

HLN
Bestuurder (33) knalt tegen boom nadat onbekenden rijweg barricaderen met hekken, betonblok en fiets: "We hebben allemaal weleens kattenkwaad uitgehaald, maar dit is er toch wel over"
Guy Vangeel (33) herstelt in het ziekenhuis van Malle van een hachelijk ongeval dat hij afgelopen weekend had. Zaterdagnacht reed hij op weg naar huis tegen een blok die op de rijbaan was gelegd. Er lag ook nog een hek én een fiets op de rijbaan. "Gelukkig zat ik alleen in de auto en waren mijn partner en de twee kinderen gewoon thuis."
Lees verder

Bestuurder (33) knalt tegen boom nadat onbekenden rijweg barricaderen: "We hebben allemaal kattenkwaad uitgehaald, maar dit is er toch wel over"
Guy Vangeel (33) herstelt in het ziekenhuis van Malle van een hachelijk ongeval dat hij afgelopen weekend had. Zaterdagnacht reed hij op weg naar huis tegen een blok die op de rijbaan was gelegd. Er lag ook nog een hek én een fiets op de rijbaan. "Gelukkig zat ik alleen in de auto en waren mijn partner en de twee kinderen gewoon thuis."
Lees verder

Zweeds Europarlementslid in beroep veroordeeld voor seksueel geweld
Een Europarlementslid van de extreemrechtse Zweedse Democraten (SD) is in beroep veroordeeld voor seksueel geweld tegen een partijlid. Dat heeft de Zweedse justitie maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Buitenlandse Zaken roept Belgen op Ethiopië te verlaten
De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Ethiopië, met inbegrip van reizen met transit in de hoofdstad Addis Abeba, ten stelligste af. Landgenoten die zich nog in het Afrikaanse land bevinden, worden aangeraden het land te verlaten nu er nog commerciële vluchten beschikbaar zijn. De reden voor het aangescherpte reisadvies is de verslechtering van de veiligheidssituatie in het land.
Lees verder

Twee meisjes (12) aangerand in park in Brasschaat, papa doet oproep naar dader
Twee meisjes van 12 jaar oud zijn zondagnamiddag aangerand in het park De Mik in de buurt van de parking van kinderboerderij Mikerf. De dader zou naar schatting tussen de 17 en 22 jaar oud zijn. Een van de slachtoffers bracht de nacht in het ziekenhuis door.
Lees verder

Meisjes van 12 aangerand door fietser in park De Mik in Brasschaat: slachtoffer naar ziekenhuis, vriendinnetje in shock
Twee meisjes van 12 jaar oud zijn zondagnamiddag aangerand in het park De Mik in de buurt van de parking van kinderboerderij Mikerf. De dader is zou naar schatting tussen de 17 en 22 jaar oud zijn. Een van de slachtoffers bracht de nacht in het ziekenhuis door.
Lees verder

Wat als je geliefde een workaholic is? Guy getuigt over zijn partner en relatietherapeut Rika geeft tips. "Ik geloof niet in qualitytime"
Je met veel passie smijten voor je job, daar is natuurlijk niets mis mee. Maar partners van workaholics betalen daar soms de prijs voor. Weinig tijd samen, het huishouden dat grotendeels op jouw schouders rust en gesprekken die verstoord worden door die onophoudelijk rinkelende smartphone. Guy (64) vertelt hoe het is om samen te leven met een workaholic, relatietherapeut Rika Ponnet geeft tips om er als partner mee om te gaan. "In onze reiskoffer moet er steevast ruimte vrijgehouden worden voor de laptop en een printer."
Lees verder

BV 24/7. Stijn en Nuria hebben iets te vieren en deze presentator heeft plots blonde lokken
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Skater en agent zitten beiden op het beklaagdenbankje na mondmaskerincident in Roeselare
De 40-jarige skater uit Tielt die op 25 juli 2020 op de Traxsite in Roeselare weigerde een mondmasker te dragen, riskeert daarvoor een celstraf. Opmerkelijk: ook de 37-jarige agent die hem arresteerde, zit op het beklaagdenbankje. Nochtans had het parket aanvankelijk beslist de hele zaak te klasseren. De agent vroeg de vrijspraak voor het gebruik van ongeoorloofd politiegeweld.
Lees verder

Skater en agent zitten beiden op beklaagdenbankje na mondmaskerincident in Roeselare: "Buitensporig geweld? Pepperspray was enige manier om rust te doen terugkeren"
De 40-jarige skater uit Tielt die op 25 juli 2020 op de Traxsite in Roeselare weigerde een mondmasker te dragen, riskeert daarvoor een celstraf. Opmerkelijk: ook de 37-jarige agent die hem arresteerde, zit op het beklaagdenbankje. Nochtans had het parket aanvankelijk beslist de hele zaak te klasseren. De agent vroeg de vrijspraak voor het gebruik van ongeoorloofd politiegeweld.
Lees verder

Meeste ambtenaren VS haalden coronaprik voor verplichting ingaat
In aanloop naar de vaccinatieplicht die deze maandag ingaat, heeft ruim 90 procent van de ambtenaren van de Amerikaanse overheid zich al minstens een keer laten prikken. De "overgrote meerderheid" is volledig gevaccineerd, aldus functionarissen zonder een precies aantal te noemen. In totaal 3,5 miljoen werknemers vallen onder de verplichting die door president Joe Biden in september werd afgekondigd.
Lees verder

Belgische wetenschappers meten massa van ijskap Zuidpool
Wetenschappers van de ULB, de UCLouvain en de TU Delft zullen de massa van de Antarctische ijskap meten. Ze doen dat in het kader van de laatste missie van het Mass2Ant-project, die zal plaatsvinden van 7 december 2021 tot 13 januari 2022.
Lees verder

Delhaize begeeft zich op markt van warme afhaalmaaltijden
Supermarktketen Delhaize start in een winkel in Sint-Lambrechts-Woluwe een proefproject met een warme keuken in de winkel. Klanten kunnen er een warme maaltijd - pizza, pasta, soep,... - etensklaar kopen. Als het project succesvol is, wordt het uitgerold naar andere winkels.
Lees verder

Onze journalist ging enkele weken undercover werken bij PostNL: "Sociale fraude op vrij grote schaal"
Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. "Je ziet dat er sociale fraude plaatsvindt op vrije grote schaal, net omdat de onderaannemers het hoofd niet boven water kunnen houden", vertelt Nuyts. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. De volledige undercoverreportage verschijnt later op onze website.
Lees verder

Anderlecht tijdje zonder Raman? RSCA-spits riskeert effectieve schorsing van 3 weken voor kopstoot
Het Bondsparket wil Benito Raman stevig straffen voor zijn kopstoot richting Faïz Selemani. De Anderlecht-aanvaller riskeert een schorsing van vier werken, waarvan één met uitstel. Ook is er een boete van 3.500 euro gevorderd.
Lees verder

Kathleen Aerts moet opening guesthouse minstens een maand uitstellen: "We zijn doodmoe"
"Verbouwen, ik doe het nooit meer", klinkt het bij Kathleen Aerts (43). Het ex-K3'tje kocht enkele maanden geleden samen met haar man Steven (35) een guesthouse in Zuid-Afrika en wilde deze maand na heel wat sloop- en timmerwerk open gaan. Maar dat was buiten enkele onvoorziene omstandigheden gerekend. "Alle respect voor de Zuid-Afrikanen, maar er is toch het een en ander fout gelopen."
Lees verder

Brits energiebedrijf met 1,7 miljoen klanten gaat overkop
De Britse energieleverancier Bulb kan zijn schulden niet meer betalen. De overheid zal de controle overnemen om zo de 1,7 miljoen klanten te beschermen. Het is de eerste keer dat zo'n maatregel moet worden genomen. "We hebben besloten om Bulb onder speciale administratie te plaatsen, wat betekent dat het zal blijven werken zonder onderbreking van de service", laat het bedrijf weten.
Lees verder

'Sprookje' van Union wordt steeds gretiger doorverteld in het buitenland: "Het nieuwste wonder van het Europese voetbal"
Daar pronk je dan, Union zijnde. Zeven punten los en herfstkampioen als promovendus - ongezien. Ook in het buitenland sijpelt steeds meer door dat Felice Mazzu een sprookje aan het schrijven is in het Dudenpark. Van Spanje tot Engeland. Van Marca tot The Independent, allemaal komen ze graag kijken naar wat er zich achter de stokoude gevel van het Joseph Marienstadion afspeelt. "Brussel is weer een stad met twee clubs."
Lees verder

Bekentenis van journalist dat hij nieuwe cd Adele niet heeft gehoord, kost zijn baas 650.000 euro
Platenmaatschappij Sony weigert de opnames vrij te geven van een exclusief gesprek dat zangeres Adele had met een Australische journalist. De verslaggever bekende tijdens het gesprek met de Britse zangeres dat hij maar één nummer van haar nieuwe plaat had gehoord. Daarom wil Sony niet dat het interview wordt uitgezonden, meldt The Guardian.
Lees verder

Overal sneuvelen kerstmarkten, maar is dat wel nodig? Steven Van Gucht waarschuwt: "Een gecoördineerde aanpak is nodig, anders verschuift het probleem"
Nee, kerstmarkten zijn geen virushotspots - toch niet als ze in de openlucht plaatsvinden. Dat zeggen virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Toch sneuvelen ze - na Leuven en Gent - in Vlaamse steden aan hetzelfde tempo als er sparren worden gerooid. Is het burgemeesterspaniek? Of zit er een economische reden achter? "Wat vooral nodig is, is een gecoördineerde aanpak. Want als de ene gemeente afgelast en de andere niet, verschuift het probleem. Sterker nog, dan wordt die éne kerstmarkt net drukker dan voorzien. En mogelijk wel gevaarlijker."
Lees verder