Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

Beelden tonen hoe Mediterrane orkaan in negen dagen tijd over hele Middellandse Zee raast

HLN
Beelden tonen hoe Mediterrane orkaan in negen dagen tijd over hele Middellandse Zee raast
Een Mediterrane orkaan is de afgelopen negen dagen de volledige Middellandse Zee overgestoken, van west naar oost. Orkaanspecialist Philippe Papin van het Amerikaanse National Hurricane Center deelde beelden die tonen hoe de 'medikaan' ontstaat voor de kust van Tunesië, vervolgens Malta en Sicilië geselt met hevige regen en ten slotte aan land gaat in Libië en later ook Turkije.
Lees verder

Kristen Stewart verloofd met vriendin Dylan Meyer na relatie van twee jaar
'Spencer'-actrice Kristen Stewart (31) en haar vriendin Dylan Meyer (33) gaan trouwen, zo onthulde Stewart zelf in 'The Howard Stern Show'. Het is Meyer die de actrice ten huwelijk heeft gevraagd. Het koppel begon te daten tijdens de zomer van 2019, nadat Kristen het uitmaakte met haar voormalige vriendin en Victoria's Secret model Stella Maxwell (31).
Lees verder

Tom Boonen vult ook prijzenkast in de autosport: "Het ultieme doel is Le Mans, en ik denk wel dat dat haalbaar is"
Drie keer de Ronde van Vlaanderen. Vier keer Parijs-Roubaix. Een regenboogtrui. En nu ook een tweede overwinning in de Supercar Challenge. In het wielrennen moest Tom Boonen (41) het vooral hebben van ééndagskoersen, maar in de auto gaat hij ook voor de eindklassementen. "Ik mag aan alle categorieën deelnemen, behalve aan Formule 1. Maar dat is ook niet mijn plan hoor."
Lees verder

Rode Kruis houdt zich klaar om opnieuw vrijwilligers in te zetten in woonzorgcentra
Rode Kruis Vlaanderen houdt zich klaar om op korte termijn opnieuw (crisis)vrijwilligers in te zetten in woonzorgcentra. Dat bevestigt woordvoerder Jan Poté. Het initiatief zou er komen op vraag van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Netflix biedt nu ook games aan
Netflix-baas Reed Hastings zei drie jaar geleden al tegen de aandeelhouders van het bedrijf dat hij, meer dan in directe concurrenten als HBO, in videogames een bedreiging voor zijn businessmodel ziet. Consumenten hebben namelijk slechts een beperkt aantal uren vrije tijd, en games slorpen die natuurlijk op. Daarom begon het bedrijf schoorvoetend met het ontwikkelen van eigen games.
Lees verder

Brit Alex Dowsett valt morgen werelduurrecord Victor Campenaerts aan: "Geniet van je uur pijn lijden!"
55 kilometer en op z'n minst 90 meter ver moet Alex Dowsett geraken om het werelduurrecord van Victor Campenaerts (55,089 km) te verbreken. De 33-jarige Brit van Israel Start-Up Nation onderneemt zijn poging morgen, om 23 uur Belgische tijd (16 uur lokale tijd), met een Factor-fiets op dezelfde wielerpiste als onze landgenoot op 16 april 2019 in het Mexicaanse Aguascalientes, op 1.888 meter hoogte.
Lees verder

LIVE. Gaat Chelsea ook zonder Lukaku winnen in Zweden?
• Champions League • Groep H • Ref: Felix Brych (Dui) • Aftrap: 18u
Lees verder

LIVE. GOAL! Wolfsburg heeft vroege voorsprong te pakken
• Champions League • Groep G • Aftrap: 18u45 • Volkswagen Arena
Lees verder

Alles wat je moet weten over lavabommen
Op het Canarische eiland La Palma spuwt vulkaan Cumbre Vieja lavabommen de lucht in, iets waarvan geochemicus Harri Geiger indrukwekkende beelden maakte. Maar: de ene lavabom is de andere niet, legt onze wetenschapsexpert Martijn Peters uit.
Lees verder

Yves (49) en Rebecca (43) deden al een energetische renovatie: "Premies vooral zelf goed in 't oog houden"
Energielabels zijn ook maar lettertjes, natuurlijk, maar die kunnen weleens duur uitvallen: de Vlaamse overheid overweegt een renovatieplicht voor wie een energieverslindend huis koopt. Yves (49) en Rebecca (43) krabden eens goed in de haren toen ze vier jaar geleden eigenaar werden van een oud huis, maar kunnen vandaag wel energielabel B voorleggen. "Door veel zelf te doen konden we 50.000 euro uitsparen."
Lees verder

Michel Preud'hommes zoon Guilian op de vlucht in 'Klopjacht': "Mijn competitiedrang heb ik van geen vreemden"
Opvallende kandidaat in het Play4-programma 'Klopjacht': Guilian (28), de zoon van oud-voetballer Michel Preud'homme, waagt zijn kans en slaat op de vlucht. "Papa verklaarde me gek", vertelt Guilian in Story. Maar competitiedrang is de familie niet vreemd. "Hij draaide echter snel bij en had maar één boodschap: 'Als je meedoet, zorg dan wél dat je wint'." De twee hebben veel gemeen en zijn dan ook erg close: "Vergelijk het met de band die Gert Verhulst heeft met zijn zoon Viktor."
Lees verder

Hoe één telefoontje Halloween voor Harry en Meghan verpestte
Vijf jaar geleden was er van de combinatie 'Harry (37) en Meghan (40)' nog geen sprake. Tenminste, voor de buitenwereld. Want achter de schermen hadden de twee maandenlang een stiekeme relatie. Tot Halloween 2016. Dat blijkt uit een nieuw hoofdstuk uit de biografie 'Finding Freedom'.
Lees verder

Vakbonden petroleumsector willen staken op 15 november
De vakbonden in de petroleumsector zullen op 15 november staken uit onvrede over het afspringen van de sectorale onderhandelingen. De vakbonden hekelen de houding van de werkgevers als "olie op het vuur".
Lees verder

EU draagt 1 miljard euro bij aan bescherming bossen
De Europese Unie geeft de komende vijf jaar 1 miljard euro uit aan de bescherming van bossen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd op de VN-klimaattop in het Schotse Glasgow.
Lees verder

Facebook voert gezichtsherkenning op foto's en video's af
Meta zal niet langer gezichtsherkenning toepassen op sociaalnetwerksite Facebook. Het bedrijf is bezorgd om de privacy van de gebruikers, klinkt het in een blogpost.
Lees verder

Elektrisch rijden vanaf 2027? Experts plaatsen kanttekeningen: "Autodrukte zal net toenemen"
Vanaf 2027 zouden alle nieuwe wagens die in Vlaanderen verkocht worden elektrisch moeten zijn. Dat staat in het voorstel van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), dat vandaag op tafel van de Vlaamse regering ligt. Experts vinden het een ambitieus plan, maar wel een met veel keerzijdes. "De nood aan een slimme kilometerheffing wordt zo alleen maar groter."
Lees verder

LIVE. Clement: "Morgen willen we iets doen wat niet normaal is", Mignolet: "Willen er mooie herinnering aan overhouden"
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

LIVE. Wolfsburg, met Vranckx en Casteels, en Salzburg houden elkaar in evenwicht bij rust
• Champions League • Groep G • Aftrap: 18u45 • Volkswagen Arena
Lees verder

Hogeschool Hennalux schrapt alle feestelijke activiteiten na fatale studentendoop
Hennalux, de hogeschool Namen-Luik-Luxemburg, schrapt alle feestelijke en folkloristische activiteiten op al hun campussen. Dat gebeurt nadat één van hun studenten in de nacht van zaterdag op zondag stierf tijdens een studentendoop in Sart-Custinne, een dorpje in de gemeente Gedinne. De hogeschool laat ook weten dat er een luister- en steunpunt komt voor de studenten.
Lees verder

LIVE. Wolfsburg, met Vranckx en Casteels, en Salzburg houden elkaar in evenwicht
• Champions League • Groep G • Aftrap: 18u45 • Volkswagen Arena
Lees verder