Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Basisschool in Zoersel ontruimd na bommelding, explosievenhond wordt ingezet

HLN
Basisschool in Zoersel ontruimd na bommelding, explosievenhond wordt ingezet
De gemeentelijke basisschool De Kiekeboes op de Kerkstraat in Zoersel is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding. De politie is massaal ter plaatse. Er wordt ook nog een explosievenhond ingezet.
Lees verder

Wit-Rusland: "Opnieuw migranten vanuit Minsk terug naar huis gevlogen"
In Wit-Rusland is dinsdag een opnieuw groep migranten met het vliegtuig vanuit de hoofdstad Minsk terug naar huis teruggekeerd. Dat meldt het Wit-Russische staatspersbureau Belta. Volgens Aleksei Begun, de Wit-Russische minister die belast is met Asiel en Migratie, vertrok maandag ook al een groep van 118 migranten.
Lees verder

Van Gucht: "Op weg naar 1.000 coronapatiënten op intensieve zorg"
Met de huidige cijfers zijn we op weg naar 1.000 bedden met coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg of zelfs meer. Dat heeft viroloog Steven van Gucht gezegd aan persagentschap Belga. "Hopelijk zien we snel de impact van de laatste maatregelen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om de vierde golf in te dijken."
Lees verder

Angèle verzorgt voorprogramma van Dua Lipa in Londen
Dua Lipa (26) neemt Angèle (25) mee aan boord voor haar wereldtournee. De Brusselse mag het voorprogramma van twee optredens van Dua Lipa openen in Londen verzorgen. Dat kondigen de zangeressen aan op sociale media. De twee leerden elkaar vorig jaar kennen toen ze samen de hit 'Fever' uitbrachten en raakten meteen goed bevriend.
Lees verder

Enorme schachtengordel bij Stonehenge wel degelijk gegraven door mensen
De grootste prehistorische structuur ooit gevonden in het Verenigd Koninkrijk. Zo omschreven archeologen vorig jaar in juni de vondst van de merkwaardige kring van diepe schachten rond de oude nederzetting Durrington Walls, op zo'n drie kilometer ten noordoosten van Stonehenge. Sommige collega's waren sceptisch, maar nieuw onderzoek toont aan dat de neolithische kuilen wel degelijk door mensen zijn gemaakt.
Lees verder

Terminale Erik (62) doet emotionele oproep: "Kan dief alsjeblieft mijn ketting terugbrengen? Ik kreeg ze 50 jaar geleden van mijn moeder voor mijn communie"
Erik Vancoillie (62) is ten einde raad. Tijdens een bestralingskuur in het UZ Gent raakte de Kruibekenaar een dierbare halsketting kwijt. Die werd later opgestuurd door enkele goedhartige verpleegsters, maar bleek gestolen uit de enveloppe. Via deze weg richt Erik zich tot de dief. "Ik ga een zware tijd tegemoet. Mijn ketting kan me troost bieden."
Lees verder

Clement voor clash met Leipzig: "Mijn spelers zijn al een paar keer boven zichzelf uitgestegen. En dat zal weer nodig zijn"
Club-coach Philippe Clement verwacht veel van de clash met RB Leipzig van morgenavond in de Champions League. Speelt blauw-zwart gelijk tegen de Duitsers, dan is het zeker van de derde plaats en dus Europa League-voetbal na nieuwjaar. "We spelen om te winnen. Lukt dat, dan kan het nog een crazy verhaal worden."
Lees verder

E40 richting Brussel in Merelbeke tijdlang volledig afgesloten door gerechtelijke actie: "Bijkomend onderzoek nodig na dodelijk ongeval van vannacht"
De E40 richting Brussel is dinsdagnamiddag volledig afgesloten in het Oost-Vlaamse Merelbeke door een gerechtelijke actie. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer wordt omgeleid en er staat een file. Volgens onze bronnen gaat het om bijkomend onderzoek na een dodelijk ongeval afgelopen nacht.
Lees verder

E40 richting Brussel in Merelbeke volledig afgesloten door gerechtelijke actie
De E40 richting Brussel is dinsdagnamiddag volledig afgesloten in het Oost-Vlaamse Merelbeke door een gerechtelijke actie. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer wordt omgeleid en er staat een file. Het is niet duidelijk hoelang de actie zal duren, maar er wordt sterke hinder verwacht. Volgens onze bronnen gaat het om bijkomend onderzoek na een dodelijk ongeval afgelopen nacht.
Lees verder

Kindsterretje Aaron Carter en verloofde Melanie Martin verwelkomen zoontje
Aaron Carter (33), de jongere broer van Nick Carter van de Backstreet Boys, is papa geworden. Zijn verloofde Melanie Martin is gisteren bevallen van een zoon, die de naam Prince Lyric kreeg. Het voormalige kindsterretje postte een foto van de baby op Instagram.
Lees verder

Bestuurder die inreed op kerstparade in Wisconsin riskeert aanklacht voor vijf moorden
De automobilist die met zijn voertuig is ingereden op een kerstparade in het Amerikaanse Wisconsin, riskeert een aanklacht voor vijf moorden. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gemeld na het drama.
Lees verder

LIVE. Corona bij Leipzig: geen doelman Gulacsi, ook coach Marsch reist niet naar Brugge - Balanta: "Ze spelen met veel energie en power"
Club Brugge staat voor een cruciale week, te beginnen met de levensbelangrijke Champions League-confrontatie van morgen tegen het door corona geteisterde RB Leipzig. Vandaag wordt er nog getraind en zijn er nog persconferenties, maar ook voor het overige nieuws in en rond het Basecamp zit u gebeiteld in deze liveblog!
Lees verder

Je kan binnenkort overnachten in de luxueuze villa uit 'House of Gucci'
In 'House of Gucci' is te zien hoe de pater familias, Aldo Gucci, verblijft in een zestiende-eeuwse villa. Het huis straalt één en al luxe uit, met de grote groene tuin, de barokfresco's op de muren en de vergulde interieurs. Het strafst van al: het is niet eens een filmset. Het statische herenhuis bestaat echt en ligt vlak bij het Comomeer in Italië. En dankzij Airbnb kan je er nu ook zelf overnachten.
Lees verder

Besmettingscijfers in Europa blijven stijgen: vier landen breken alle records
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Europa blijft toenemen. Ons continent is opnieuw het epicentrum van de pandemie en ziet het aantal gevallen elke week met twee miljoen toenemen. Vier landen breken alle records.
Lees verder

Beheerders van Tolkien-nalatenschap winnen strijd tegen cryptomunt 'JRR Token'
De beheerders van het nalatenschap van auteur J.R.R. Tolkien hebben in een opvallend geschil over naamrechten met de cryptomunt JRR Token aan het langste eind getrokken.
Lees verder

Beheerders Tolkien-nalatenschap winnen strijd tegen cryptomunt 'JRR Token'
De beheerders van de nalatenschap van auteur J.R.R. Tolkien hebben in een opvallend geschil over naamrechten met de cryptomunt JRR Token aan het langste eind getrokken.
Lees verder

"Indiase regering wil alle private cryptomunten verbieden"
De Indiase regering werkt aan een wetsvoorstel dat alle private cryptomunten moet verbieden. Tegelijkertijd zou de wet de centrale bank moeten toelaten om een officiële digitale munt te creëren. Dat blijkt dinsdag uit een voorlopig wetsvoorstel dat werd gepubliceerd op de website van het Indiase parlement.
Lees verder

Veganiste verkoopt 'hondenvlees' om aan te kaarten "hoe hypocriet vleeseters zijn"
Een veganiste heeft een 'hondenvleesboerderij' opgericht om aan de kaak te stellen "hoe hypocriet vleeseters zijn". Mensen die enkel plantaardig voedsel eten, uiten weleens kritiek op carnivoren omdat zij wel vlees van kippen, koeien en varkens eten, maar niet van andere dieren, zoals katten en honden. Daarop lanceerde de activistische Molly Elwood de 'Elwood's Dog Meat'-website en -socialemediakanalen.
Lees verder

BV 24/7. Celine Van Ouytsel geniet van haar 'Miss World'-avontuur en herken jij deze crazy cat lady?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Voorspelde golf van faillissementen blijft voorlopig uit, maar deze ondernemers zagen hun bedrijf toch op de fles gaan: "Bankiers kijken naar cijfers, maar doen weinig moeite om het verhaal erachter te begrijpen"
Zijn bedrijf was een spin-off van het grote Philips en had tot voor corona wind in de zeilen, maar vorige week heeft Philip Loubele (50) de boeken neergelegd van 'iLab'. "Vier reddingsplannen heb ik opgesteld, maar telkens werden ze door de feiten ingehaald. Je weet niet wanneer die corona-ellende stopt en ik wilde de put niet dieper graven."
Lees verder