Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Balbezit is heilig, aanvallend voetbal ook: waarom nieuwe trainer Xavi en Barcelona een ‘match made in heaven’ zijn

HLN
Balbezit is heilig, aanvallend voetbal ook: waarom nieuwe trainer Xavi en Barcelona een 'match made in heaven' zijn
Meant to be. Al is het (veel) vroeger dan verwacht, en zijn de omstandigheden ook verre van ideaal, Xavi Hernández (41) wordt de nieuwe coach van FC Barcelona. Het Catalaanse clubicoon komt weer thuis. Molta sort, Maqui.
Lees verder

"Eens iets anders dan de Pfaffs of de Planckaerts": de Meilandjes ontmoeten Vlaamse fans tijdens boekenfestival
Martien Meiland (60) die zijn boeken signeert met een glas wijn in de hand: hoe kan het ook anders? Samen met zijn levenspartner Erica (58) zakte de bekende Nederlander gisterenavond af naar het boekenfestival LEES! in de Antwerp Expo om hun Vlaamse fans te ontmoeten. "De fans hier zijn netter, en gillen tenminste niet heel de tijd!"
Lees verder

"Eens iets anders dan de Pfaffs of de Planckaerts": de Meilandjes meren aan in Antwerpen en ontmoeten Vlaamse fans
Martien Meiland (60) die zijn boeken signeert met een glas wijn in de hand: hoe kan het ook anders? Samen met zijn levenspartner Erica (58) zakte de bekende Nederlander gisterenavond af naar het boekenfestival LEES! in de Antwerp Expo om hun Vlaamse fans te ontmoeten: "De fans hier zijn netter, en gillen tenminste niet heel de tijd!"
Lees verder

Helmut Lotti wordt bedreigd en bestookt met haatmail na grapje over voetbalclub Beerschot
Helmut Lotti (52) heeft op sociale media een opmerking geplaatst over de prestaties van voetbalclub Beerschot en wordt sindsdien bestookt met haatmail en bedreigingen. De zanger heeft daarop beslist voortaan niks meer over voetbal te posten, want: "Ik ben mijn leven nog niet beu."
Lees verder

Prins Philip was pionier voor het milieu: "Klimaatverandering? Hij werd destijds in zijn gezicht uitgelachen"
Nog geen Greta Thunberg in de jaren 50, wél een enorm bezorgde Britse prins. Hij werd destijds bijna voor gek verklaard, maar vandaag weet iedereen dat Philip zich terecht vragen stelde over de verandering van het klimaat. Vandaar dat zijn weduwe, Queen Elizabeth, hem extra in de bloemetjes zette tijdens haar speech op de COP26. "Hij had een passie voor de natuur en voor dieren, zoals je dat in die tijd amper tegenkwam", zeggen royalty-experts. Philip stak zelf bomen in de grond, bestudeerde dieren, hielp het WWF oprichten en reisde de hele wereld af op zoek naar antwoorden. Zelfs Sir David Attenborough beaamt het: "Philip was een pionier voor het milieu."
Lees verder

Prins Philip was een pionier voor het milieu: "Klimaatverandering? Hij werd destijds in zijn gezicht uitgelachen"
Nog geen Greta Thunberg in de jaren '50, wél een enorm bezorgde Britse prins. Hij werd destijds bijna voor gek verklaard, maar vandaag weet iedereen dat Philip - die eerder dit jaar overleed - zich terecht zorgen maakte over de verandering van het klimaat. Vandaar dat zijn weduwe, Queen Elizabeth, hem extra in de bloemetjes zette tijdens haar speech voor de COP26. "Hij had een passie voor de natuur en voor dieren, zoals je dat in die tijd amper tegenkwam", zeggen royalty-experts. Philip stak zelf bomen in de grond, bestudeerde dieren, hielp het WWF oprichten en reisde de hele wereld af op zoek naar antwoorden. Zelfs Sir David Attenborough beaamt het: "Philip was een pionier voor het milieu."
Lees verder

We zijn wellicht op weg naar meer dan 500 coronapatiënten op intensieve zorgen
Volgens viroloog Steven Van Gucht en coronacommissaris Pedro Facon stevenen we mogelijk weer af op meer dan 500 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorgen. "Alles hangt af van ons gedrag."
Lees verder

Wellicht op weg naar meer dan 500 coronapatiënten op intensieve zorgen
Volgens viroloog Steven Van Gucht en coronacommissaris Pedro Facon stevenen we mogelijk weer af op meer dan 500 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorgen. "Alles hangt af van ons gedrag."
Lees verder

BMW trekt werkweek personeel Oost- en West-Duitsland gelijk
Autoconcern BMW verkort de werkweek van zijn personeel in het voormalige Oost-Duitsland van 38 uur naar 35 uur per week. Daarmee duurt deze voor het eerst sinds de val van de muur dertig jaar geleden en de Duitse hereniging even lang als die van BMW-medewerkers in de fabrieken in het voormalige West-Duitsland.
Lees verder

BV 24/7. Dries Mertens is klaar om papa te worden en waar is de kleine Keano uit 'De Pfaffs' gebleven?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Antwerp-Anderlecht roept nare herinneringen op bij ex-RSCA-verdediger Matt Miazga: "En zeggen dat we droomden van de titel…"
De wonde gaat dit weekend even weer open. Matt Miazga (26) verliet België met een rode kaart op Antwerp, wat Anderlecht de derde plek kostte. Een ferme teleurstelling voor de Amerikaan, die graag bij RSCA wou blijven. "Chelsea vroeg te veel geld."
Lees verder

Revanche op alle pech: Jelle Geens wint met lange sprint de WTCS-triatlon in Abu Dhabi
Jelle Geens heeft in Abu Dhabi de eerste manche in de World Triathlon Championship gewonnen. Onze 28-jarige landgenoot ziet daarmee een eind komen aan een lange periode vol miserie.
Lees verder

INTERVIEW. James Blunt over z'n passie voor bier en zijn comeback-album: "Ik wil ooit samenwerken met Stromae"
De grootste hit van James Blunt - 'You're Beautiful' - viert dit jaar zijn 'sweet sixteen'. Daarom zakt de Britse artiest deze week af naar België om de monsterhit te brengen in 'K2 zoekt K3'. Wij konden hem vlak voor de opnames spreken over z'n nieuwe album, wereldtournee en grote passie... bier. "Ik mag mijn droomjob uitvoeren: een wedstrijd over bierbrouwen presenteren. Mijn verwachtingen van het Belgisch team zijn torenhoog."
Lees verder

INTERVIEW. James Blunt over passie voor bier en comeback-album: "Ik wil ooit samenwerken met Stromae"
De grootste hit van James Blunt — 'You're Beautiful' — viert dit jaar zijn 'sweet sixteen'. Daarom zakt de Britse artiest deze week af naar België om de monsterhit te brengen in 'K2 zoekt K3'. Wij konden hem vlak voor de opnames spreken over z'n nieuwe album, wereldtournee en grote passie: bier. "Ik mag mijn droomjob uitvoeren: een wedstrijd over bierbrouwen presenteren. Mijn verwachtingen van het Belgische team zijn torenhoog."
Lees verder

Hagelstorm transformeert Mallorca in wit winterlandschap
Het is niet altijd lekker warm in het zuiden: delen van Mallorca, favoriet vakantie-eiland van veel Europeanen, werden donderdag door een hevige hagelbui omgetoverd tot een wit winterlandschap. Hagelbollen, sommige zo groot als een tomaat, vormden een witte laag tot wel dertig centimeter dik in Cala Ratjada en Son Servera, aan de oostkust van het eiland.
Lees verder

Vanzeir vorige maand nog in HLN Sportcast: "Blijkt dat ik korter bij de Rode Duivels zit, dan ik zelf dacht"
Dante Vanzeir is Rode Duivel. De aanvaller van Union kreeg van Roberto Martínez voor het eerst een plaatsje in de selectie van de Rode Duivels. Vorige maand sprak hij nog over zijn toekomst in onze HLN Sportcast nadat hij een eerste preselectie kreeg.
Lees verder

Wat vaker je oma bezoeken, zelf de was doen en altijd op tijd komen: Jens Dendoncker schiet te hulp in 2de seizoen 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'
Jens Dendoncker is terug met een nieuw seizoen van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'. In dit seizoen krijgt hij met Jeroen Verdick een vaste sidekick naast zich. Jeroen wil er al meteen vol enthousiasme aan beginnen, maar Jens houdt hem nog even met zijn voetjes op de grond: "Ik voel dat je er in zin hebt en dat is heel positief, maar we gaan dat toch stilletjes aan opbouwen. Ik stel voor dat je kijkt, luistert en eventueel notities maakt, oké?" De toon is alvast gezet…
Lees verder

CELEB 24/7. 'The Hills'-gezicht Whitney Port is opnieuw zwanger en 'Grey's Anatomy' krijgt er een nieuwe dokter bij
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Duitse deelstaten willen nu actie om lockdown te voorkomen
Premiers van Duitse deelstaten willen dat er nu actie wordt ondernomen om een lockdown en een overbelasting van de ziekenhuiszorg te voorkomen. Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt snel in Duitsland en er zijn steeds meer ziekenhuisopnames.
Lees verder

"51% van de Vlaamse woningen blijft steken op een E- of F-energielabel": Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies
Het klimaat wordt ongetwijfeld beter door het verplichten van energielabels, maar wat doet het met mijn portemonnee tegen 2030? Geert Flipts van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap gidst je op weg naar ambitieuzere EPC-waarden met premies, renteloze leningen, tools en nuttige tips voor wie een woning zoekt. "Soms kan 3.000 à 4.000 euro volstaan om van een E of F een D te maken."
Lees verder