Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

Baasje Marc is zeven puppy’s kwijt na listige dieventruc: “Gelukkig kon laatste hondje zich nog verstoppen”

HLN
Baasje Marc is zeven puppy's kwijt na listige dieventruc: "Gelukkig kon laatste hondje zich nog verstoppen"
Marc Godefridis uit de Bedafstraat in Kumtich bij Tienen is er het hart van in. Zijn zeven kangalpuppy's werden vorige week uit zijn woning ontvreemd na een ontmoeting met een koppel uit Nederland. Eén hondje kon ontsnappen aan de dieven door onder een aanhangwagen te kruipen, van de rest ontbreekt ieder spoor. Het trieste baasje hoopt dat toch iemand iets gezien heeft van de diefstal om zo alsnog te gestolen pups te redden. "Anders belanden ze in het zwarte circuit."
Lees verder

De Bruyne maakt kans op trofee voor FIFA Speler van het Jaar, Courtois niet genomineerd
Net als vorig jaar is Kevin De Bruyne een van de elf genomineerden voor de prijs voor de FIFA Speler van het Jaar, zo maakte de Wereldvoetbalbond bekend in een persmededeling. Thibaut Courtois werd niet genomineerd.
Lees verder

Groenen willen parlementair debat over verplichte vaccinatie
De groenen willen dat het parlement het debat opent over een algemene vaccinatieplicht. Ze stellen voor dat de Kamercommissie Volksgezondheid hoorzittingen opstart over het onderwerp, dat spanningen veroorzaakt bij de bevolking.
Lees verder

"Israël legt terreurnetwerk Hamas bloot"
Israëlische veiligheidstroepen hebben de afgelopen weken op de Westelijke Jordaanoever meer dan vijftig vermoedelijke Hamasleden gearresteerd. Dat heeft de Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet maandag bekendgemaakt. De inlichtingendienst heeft naar eigen zeggen een Hamas-terreurnetwerk blootgelegd. Daarnaast werd de inbeslagname gemeld van cash geld, wapens en artikelen die nodig zijn voor de productie van explosieven.
Lees verder

Extra langeafstandsvliegtuig levert 50 banen op bij Brussels Airlines
Brussels Airlines voegt in de zomer van 2022 een negende langeafstandsvliegtuig toe aan de vloot. Dat zal worden gebruikt om te groeien in Afrika, zo kondigt de luchtvaartmaatschappij aan. De verbindingen met Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) worden hernomen. Er zullen onder meer vijftig stewardessen en stewards aangeworven worden.
Lees verder

De Mos en co zien hoe KV Mechelen nieuwe glorieperiode beleeft én voor top 4 moet gaan: "Ze doen niet onder voor Antwerp of Anderlecht"
De overwinning tegen Club Brugge was een statement. Zonder ongelukken gaat KV Mechelen ook dit seizoen meestrijden om Europees voetbal. Clubiconen Aad de Mos, Piet den Boer en Geert Deferm zijn lovend. "Dit is het beste KV sinds de glorieperiode. Ze mogen dromen."
Lees verder

VTM-programma 'Da's Liefde' maakt straks kans op prestigieuze Emmy-award: "Als we winnen? Keihard feesten"
De makers van het VTM-programma 'Da's Liefde' maken straks kans op een International Emmy Award, een prestigieuze televisieprijs. Het zou voor Tim Van Aelst van productiehuis Shelter al de vierde zijn. "We zijn ontzettend trots dat we hier mogen zijn, we zijn aan het genieten", zegt Van Aelst vanuit New York bij HLN LIVE. "Wat we gaan doen als we winnen? Keihard feesten!", vult Sofie Peeters aan. Maar hoe hoog schatten ze hun eigen kansen in? Bekijk hier het gesprek met Van Aelst en Peeters vanuit New York.
Lees verder

VN-expert waarschuwt voor wurggreep van Hongaarse regering op media
Na een bezoek aan Hongarije, heeft een expert van de Verenigde Naties maandag in Boedapest gewaarschuwd voor de wurggreep van de Hongaarse regering op de Hongaarse media. Irene Khan heeft eveneens het belang benadrukt van een onpartijdige berichtgeving door de openbare pers in aanloop naar de Hongaarse parlementsverkiezingen in de lente van 2022.
Lees verder

EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter leggen bloot hoe pakjesbezorgers zich uitgebuit voelen: "Zelfs zonder rijbewijs aan de slag"
Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM NIEUWS vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire. Verborgen camerabeelden van onze reporter leggen bloot hoe pakjesbezorgers zich uitgebuit voelen.
Lees verder

EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter leggen bloot hoe pakjesbezorgers uitgebuit worden: "Zelfs zonder rijbewijs aan de slag"
Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire.
Lees verder

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano beste ijsbereider van België. "Ik ben voor rock-'n-roll gegaan!"
Op de Horecabeurs in Flanders Expo is vandaag de beste ijsbereider van het land gekozen. 30 finalisten waren er, en die gingen er allemaal voluit voor. Het is uiteindelijk de Antwerpse Julien Limbach die met de pluimen gaat lopen, met zijn 'porcini, oliva Nera & pistacchio-smaak'.
Lees verder

Cyriel (17) sterft twee maanden na botsing met vrachtwagen
Twee maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval met zijn bromfiets, is Cyriel Mortier (17) uit Ieper overleden.
Lees verder

"Prinses Charlène was bijna dood na operaties"
Volgens het Amerikaanse Page Six zweefde prinses Charlène van Monaco (43) dagenlang tussen leven en dood na haar operaties in Zuid-Afrika. "We weten niet waarom het paleis dit bagatelliseerde. Ze kon nadien zes maanden geen vast voedsel eten", geeft een bron mee.
Lees verder

ASSISEN. "Als Tamara een beslissing neemt, komt ze daar niet vaak op terug"
"Tamara zei altijd dat ze zich goed voelde. Dat het wel ging. Maar ik zag aan haar dat het anders was." Op het assisenproces tegen Tamara Nuijts, de verpleegkundige die terecht staat voor moord op haar zoontje Ryan (6), getuigde vandaag haar moeder.
Lees verder

Minister Verlinden zoekt extra geld voor actievoerende politie, maar hoeveel verdient agent nu echt?
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat binnen de regering extra geld vragen voor de politie. De politievakbonden voeren nu al dagenlang actie en eisen voor de eerste keer in 20 jaar opslag. Maar hoeveel verdient een agent nu echt? VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp legt uit.
Lees verder

Nederlandse regering wil 2G mogelijk maken voor horeca, evenementen en cultuur
De Nederlandse regering wil het mogelijk maken om het 2G-beleid in te voeren voor de horeca, evenementen, cultuur en niet-essentiële dienstverlening, zoals pretparken en dierentuinen. Daar kunnen dan bezoekers toegelaten worden die gevaccineerd óf genezen van corona zijn. Een negatieve test is dan niet meer voldoende om binnen te komen. Dat staat in een wetsvoorstel dat de aftredende regering naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder

Acteur Eddie Redmayne: "Het spelen van een transpersoon was een vergissing"
Eddie Redmayne (39) heeft spijt van het spelen van een transpersonage in de film 'The Danish Girl' uit 2015. De acteur werd voor zijn rol als Lili Elbe, een van de eerste mensen ter wereld die een geslachtsaanpassende operatie onderging, genomineerd voor een Oscar. Hij noemt het nu "een vergissing".
Lees verder

Coronazondaars hebben uitvluchten klaar in de politierechtbank: "U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?"
In volle lockdown de hond uitlaten om 1 uur 's nachts, samen op een appartementje cocaïne gebruiken of gewoon eens stoom aflaten op een illegaal feestje in een villawijk. Tientallen corona-overtreders mochten het uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem omdat ze in volle coronacrisis de regels aan hun laars lapten. Bijna iedereen had een excuus klaar maar niemand kon de rechter echt overtuigen van hun goede wil.
Lees verder

Brussels burgemeester Close roept niet-gevaccineerden op om Winterpret niet te bezoeken
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft maandagavond op de gemeenteraad van de stad Brussel een oproep gedaan aan niet-gevaccineerde personen om niet naar Winterpret en de Brusselse kerstmarkt te komen. Er worden veel bezoekers verwacht en dat kan een risico zijn voor mensen die minder goed beschermd zijn.
Lees verder

Drieduizend mensen in lockdown op La Palma uit vrees voor giftige dampen van nieuwe lavastroom
De autoriteiten van het Canarische eiland La Palma hebben dinsdag een lockdown afgekondigd voor ongeveer 3.000 personen, uit angst voor mogelijk giftige dampen, nu een nieuwe lavastroom van de Cumbre Vieja het water van de zee heeft bereikt.
Lees verder