Doorgaan naar hoofdcontent

Auto belandt in Dender: twee inzittenden in kritieke toestand afgevoerd

HLN
Auto belandt in Dender: twee inzittenden in kritieke toestand afgevoerd
Ter hoogte van het rondpunt aan de Denderstraat en de Frans van der Perrekaai in de Ninoofse deelgemeente Okegem is maandagochtend een wagen met twee inzittenden in de Dender gereden. De hulpdiensten konden beide slachtoffers reanimeren en werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Avondklok leidde in Nederland tot meer seksueel geweld onder jongeren
In de periode dat in Nederland een avondklok ingesteld was om het coronavirus te bestrijden, vond meer seksueel geweld onder jongeren plaats. Dat blijkt uit onderzoek van de expertisecentra Rutgers en Soa Aids Nederland.
Lees verder

Thailand zet grenzen open voor toeristen uit 63 landen, waaronder België
Vanaf vandaag verwelkomt Thailand opnieuw toeristen uit België en 62 andere landen. Naast ons land staan ook de andere lidstaten van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Chili en de Verenigde Arabische Emiraten op de lijst die het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft goedgekeurd. Thailand had oorspronkelijk 46 landen gekozen, maar voegde afgelopen weekend zeventien landen aan de lijst toe.
Lees verder

N-VA wil erkenning van alle levenloos geboren kinderen mogelijk maken
N-VA pleit ervoor alle levenloos geboren kinderen door hun ouders te laten erkennen, ongeacht de duur van de zwangerschap. Nu kan een erkenning pas na een zwangerschap van minimaal 140 dagen, maar Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh wil die ondergrens afschaffen.
Lees verder

Wereldwijd 5 miljoen doden door coronavirus
Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels aan 5 miljoen mensen het leven gekost. Dat becijferde persbureau AP.
Lees verder

Rock Werchter én Pinkpop lossen nieuwe namen: Imagine Dragons komt naar beide festivals
Imagine Dragons komt deze zomer zowel naar Rock Werchter als Pinkpop met hun Mercury Tour. Dat maakte de band vandaag zelf bekend. Ook voegde Pinkpop extra namen zoals Lost Frequencies en Queens of the Stone Age aan hun affiche toe.
Lees verder

Onze watcher ziet Anderlecht dure prijs betalen voor fouten die Kompany in het mentale zoekt: "Het licht moet de héle tijd aanblijven"
Anderlecht heeft zó veel kwaliteit, bleek ook tegen OH Leuven, maar toch had het kunnen verliezen. Vincent Kompany zocht een uitleg bij 'het mentale': "De lat moet hoog wat betreft het gedeelte 'focus'."
Lees verder

Allerlaatste dans in oudste homobar van 't stad: "Antwerps cultureel erfgoed wordt zomaar de nek omgedraaid"
De oudste en meest legendarische gaybar van de Koekenstad is niet meer. Café Strange - al een toevluchtsoord sinds 1955 (!) - heeft al een tijd de financiën niet meer op orde waarop de aangestelde bewindvoerder besliste de keet te sluiten. Een donderslag bij heldere hemel. Zaterdagnacht werd de allerlaatste dans geplaceerd in Strange. "Uiteraard is er nog een toekomst voor Strange, maar in welke vorm? Dat weet momenteel niemand."
Lees verder

Tottenham zet coach Nuno op straat na pijnlijke nederlaag tegen Man United, Conte zijn opvolger?
De ontgoocheling te veel. Na de pijnlijke 0-3-nederlaag op eigen veld tegen Manchester United van afgelopen weekend heeft Tottenham z'n trainer Nuno Espírito Santo op straat gezet. De Portugees van 47 was nog maar sinds dit seizoen aan de slag bij de Spurs. Ook zijn assistenten worden de laan uitgestuurd. Tottenham praat ondertussen met Antonio Conte.
Lees verder

Tottenham zet coach Nuno op straat na pijnlijke nederlaag tegen Manchester United
De ontgoocheling te veel. Na de pijnlijke 0-3-nederlaag op eigen veld tegen Manchester United van afgelopen weekend heeft Tottenham z'n trainer Nuno Espírito Santo op straat gezet. De Portugees van 47 was nog maar sinds dit seizoen aan de slag bij de Spurs. Ook zijn assistenten worden de laan uitgestuurd.
Lees verder

Sinterklaas maakt zijn blijde intrede op zaterdag 13 november
De Sint vaart op zaterdag 13 november met z'n stoomboot binnen in Antwerpen. Dat heeft de goedheilig man laten weten in een telegram. Traditiegetrouw zal hij opnieuw een toespraak geven van op het balkon aan het stadhuis van Antwerpen. En jawel, er zullen wellicht weer geen stoute kindjes zijn...
Lees verder

Collega's nemen afscheid van Ann (43) na fataal verkeersongeval: "Ze was een persoon met een hart van goud"
Afgelopen zaterdag is Ann Vaesen op 43-jarige leeftijd overleden. Ann overleed aan de gevolgen van een zwaar verkeersongeval dat op 'zwarte donderdag' plaatsvond. Haar collega's bij Delhaize Bocholt zijn in diepe rouw om het verlies van de graag geziene vrouw uit Gruitrode. "We gaan je elke dag opnieuw herinneren bij ons in de winkel", klinkt het.
Lees verder

Voedingsexperte Sanne Mouha ontrafelt feiten en fabels over vegan: "Je kan leven zonder dierlijke producten, als je aandacht hebt voor wat je eet"
1 november is World Vegan Day en steeds meer mensen vieren dat. Sommigen worden veganist voor hun gezondheid, anderen om ecologische redenen of om komaf te maken met dierenleed. Feit is dat de veganistische levenswijze sterk in opmars is. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden hierover. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze onder de loep en vertelt hoe je gezond kunt eten zonder dierlijke producten.
Lees verder

President Erdogan zakt toch niet af naar Glasgow voor klimaattop
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is afgelopen nacht na de G20-top in Rome teruggekeerd naar Turkije. Hij is niet doorgereisd naar Glasgow voor de COP26, de klimaattop van de Verenigde Naties. Dat heeft het Turkse staatspersagentschap Anadolu aangekondigd.
Lees verder

Woorden van Barça-voorzitter Laporta deden Messi pijn: "Niemand heeft me ooit gevraagd om gratis te spelen"
Lionel Messi (34) is in een interview met het Spaanse 'Sport' nog eens teruggekomen op zijn vertrek bij FC Barcelona van afgelopen zomer. De Argentijn - die aangeeft ooit te willen terugkeren - vond vooral de woorden van Barça-voorzitter Joan Laporta achteraf niet fijn.
Lees verder

Roeselaarse cafébaas Filip heeft geen smartphone of tablet en kan het Covid Safe Ticket dus ook niet scannen: "Ik wil gerust controleren, maar de overheid voorziet geen alternatief"
Voortaan zal je ook in Vlaanderen het Covid Safe Ticket moeten voorleggen als je op café, restaurant, naar de bioscoop of fitnessclub wil. Klanten die geen smartphone (mee) hebben, kunnen op voorhand een vaccinatiecertificaat downloaden of per post laten opsturen. Horeca-uitbaters in dezelfde situatie hebben zoveel geluk niet. "Wij hebben wel een smartphone of tablet nodig om alles te kunnen scannen. Die heb ik niet en ik wil ook niet gedwongen worden me er één aan te schaffen", aldus de Roeselaarse cafébaas Filip Deforche (63).
Lees verder

Covid Safe Ticket vanaf nu verplicht in horeca, onze reporter ging op stap in Leuven: "Denk niet dat dit de oplossing is"
Sinds vandaag is het verplicht om je Covid Safe Ticket (CST) te laten scannen als je binnen wil zitten op café of restaurant. Onze reporter ging gisteren al een kijkje nemen in 't Archief in Leuven. Daar werd het CST toen al ingevoerd. Volgens de uitbater van het danscafé is dit niet de oplossing voor de stijgende coronacijfers: "Ik mag iemand zijn paspoort niet vragen, dus ik moet erop vertrouwen dat die QR-code van hem is."
Lees verder

Zware val en onder het mes na breuk, vandaag alweer koersen op de Koppenberg: de dolle drie weken van Thibau Nys
'We go again today'. Vandaag mag-ie weer, Thibau Nys. Amper drie weken na zijn zware val in de Verenigde Staten, waarbij hij z'n sleutelbeen brak, rijdt Nys jr. alweer de Koppenbergcross bij de U23. Op Instagram neemt hij z'n volgers mee achter de schermen bij zijn dolle revalidatie (zie onder).
Lees verder

Will Ferrell wees filmrol van 25 miljoen euro af: "Ik kon het niet"
Will Ferrell (54) weigerde om nog eens in het pakje van zijn alterego Buddy uit de gelijknamige film 'Elf' te kruipen. Dat zei de acteur in een interview met The Hollywood Reporter. Ferrell liet daarmee zo'n 29 miljoen dollar (25 miljoen euro) aan zich voorbij schieten.
Lees verder

Modemerk Abercrombie & Fitch probeert zichzelf na 'fatshaming'-schandaal opnieuw cool te maken
Zo'n tien jaar geleden was modemerk Abercrombie & Fitch onverslaanbaar. Jongeren vielen als een blok voor de vrijetijdskleding met grote logo's en het winkelpersoneel met ontblote torso's. Tot CEO Mike Jeffries liet optekenen dat enkel "coole mensen" die niet lelijk of dik zijn, zijn kleren mochten dragen. De Abercrombie-hype stortte in, net als de waarde van de aandelen. Nu, zes jaar later, lijkt het merk zijn populariteit te willen herstellen met een nieuw imago.
Lees verder