Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 november 2021

AstraZeneca wil winst gaan maken met zijn coronavaccin

HLN
AstraZeneca wil winst gaan maken met zijn coronavaccin
Farmaciegigant AstraZeneca heeft in het derde kwartaal verliescijfers opgetekend, onder meer als gevolg van de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling. AstraZeneca wil nu geleidelijk aan winst maken op het coronavaccin. De Brits-Zweedse onderneming leverde de vaccins tegen de kostprijs, maar dat gaat veranderen nu er nog altijd extra bestellingen binnenkomen.
Lees verder

Donkere dagen: welke gadgets maken je huis veiliger (en leuker)?
De herfst luidt een lange periode van donkere dagen in en dat zien vooral inbrekers graag gebeuren. Om ongewenst bezoek te vermijden kun je op verschillende tech-gadgets rekenen. Sommige daarvan hebben ook nog andere troeven in petto. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, overloopt de interessantste snufjes om je huis mee te beveiligen en verrijken.
Lees verder

Storing bij Google-diensten voor zakelijke gebruikers in Europa voorbij
De storing bij enkele diensten voor zakelijke gebruikers van Google is verholpen. Dat laat het bedrijf vrijdagmiddag weten.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de Grand Slam of Darts, met één Belg
Morgenavond gaat de Grand Slam of Darts van start. Na de positieve coronatest van Dimitri Van den Bergh verdedigt Mike De Decker de Belgische eer. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi in Wolverhampton.
Lees verder

Luxepoes, spiriwiri of bierfanaat? 11 originele adventskalenders om mee af te tellen naar Kerstmis
Het is nog maar november, maar het aftellen naar Kerstmis mag van ons stilletjes aan beginnen. En welke leukere manier is er om dat te doen dan met een originele adventskalender? Vergeet chocolaatjes en beautyproducten, met deze themakalenders wordt de laatste sprint naar de geboortedag van Jezus pas écht leuk. Voor elk wat wils, aan grote en kleine prijzen.
Lees verder

Bodyguard prinses Diana: "Van actrices die haar speelden, is Kristen Stewart de beste"
Ken Wharfe, een van de voormalig lijfwachten van prinses Diana, is zeer te spreken over hoe Kristen Stewart Diana neerzet in de film 'Spencer'. Volgens hem heeft de actrice alle maniertjes van 'the people's princess' geperfectioneerd, zo liet hij weten aan People.
Lees verder

Zestigtal stuks munitie ontdekt op schoolsite in Court-Saint-Étienne
Bij werkzaamheden in de tuin op het terrein van een middelbare school in Court-Saint-Etienne zijn vrijdagochtend zowat zestig stuks munitie ontdekt. Dat is vernomen van de hulpverleningszone Waals-Brabant.
Lees verder

Activisten zetten banden plat van luxueuze wagens vlakbij de klimaattop in Glasgow
Activisten bevestigen dat ze banden leeg lieten lopen van luxueuze wagens die geparkeerd stonden in de buurt van de klimaattop in Glasgow. Dit doen ze om mensen bewust te maken van de schadelijke CO2-uitstoot van dit soort auto's.
Lees verder

Turkije laat geen migranten uit Irak, Syrië en Jemen meer vertrekken naar Wit-Rusland
Onder druk van de Europese Unie heeft Turkije besloten om vanuit Turkse luchthavens geen migranten uit Irak, Syrië en Jemen meer te laten vertrekken naar Wit-Rusland. Turkije en de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines werden er de voorbije dagen van beschuldigd mee te werken aan het vervoer van migranten naar Wit-Rusland. Turkish Airlines heeft die aantijgingen ontkend.
Lees verder

Papa redt kindje (2,5) uit water tijdens Lichtfestival
Tijdens het Lichtfestival is gisterenavond een kind van 2,5 jaar oud in het water gesukkeld. Dat gebeurde aan de Achterleie. De vader sprong het kind onmiddellijk achterna, en haalde het er binnen de minuut weer uit. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up.
Lees verder

Kindje (2,5) in het water gevallen tijdens Lichtfestival, gered door papa
Tijdens het Lichtfestival is gisterenavond een kind van 2,5 jaar oud in het water gesukkeld. Dat gebeurde aan de Achterleie. De vader sprong het kind onmiddellijk achterna, en haalde het er binnen de minuut weer uit. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up.
Lees verder

PORTRET. Yassine Lachiri, de Syriëstrijder die al bloed aan zijn handen had vóór hij uit België vertrok
Het is één van de zwaarste Belgische Syriëstrijders die deze week in Bulgarije is gevat. Yassine Lachiri (37) had al een mens gedood nog vóór hij in 2013 naar het front vertrok. Ook daar liet hij zich kennen als geweldenaar en wapenfreak. En toen hij er trouwde met een Waalse vrouw, leerde hij haar vijfjarig dochtertje schieten met een machinepistool. Zelfs toen hij in Turkije in de gevangenis zat, terroriseerde hij zijn celgenoten omdat die zich van IS afgekeerd hadden.
Lees verder

Pesten heeft ook negatieve gevolgen op lange termijn
Gepest worden kan meteen na de feiten leiden tot mentale gezondheidsproblemen, zoals het hebben van een negatief zelfbeeld of je depressief of eenzaam voelen. Een team van onderzoekers uit België en Nederland toont nu aan dat er ook langetermijngevolgen zijn bij jongvolwassenen die tijdens de adolescentie gepest, zowel online als offline, werden.
Lees verder

Football Talk. Brazilië geplaatst voor WK - Juklerod viert rentree bij Genk - Ron Flowers overleden
De Braziliaanse nationale ploeg heeft zijn ticket vast voor het WK, volgend jaar in Qatar. Eén doelpunt, van Paqueta, volstond om de overwinning in de wacht te slepen tegen Colombia. Op vijf speeldagen van het einde van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne is Brazilië zo al zeker van een plaats in de eindronde, en dat na een bijna perfect parcours van de vijfvoudige wereldkampioen. De ploeg won elf van zijn twaalf matchen en scoorde 27 keer, en moest slechts vier tegendoelpunten slikken.
Lees verder

Goedkoop tanken doe je bij... een tabaksshop aan de Franse grens: tot 10,50 euro verschil op volle tank
De brandstofprijzen scheren de hoogste toppen in jaren, maar wie nog relatief goedkoop wil tanken, moet aan de Franse grens zijn. Bij het benzinestation Real Tabac & Co langs de Duinkerkekeiweg in Adinkerke, op een boogscheut van Plopsaland, betaal je voor een liter diesel 'slechts' 1,579 euro. Op een tank van 50 liter levert dat 10,50 euro voordeel op.
Lees verder

Kleine Mats (17 maanden) in coma nadat hij in heet bad viel: "We willen nog niet denken aan de littekens"
Mats de Smet is een vrolijk ventje van 17 maanden. Nieuwsgierig ook en dat was de reden dat hij een paar seconden aan de aandacht van zijn mama Melissa (33) ontsnapte en in een heet bad viel. Sinds maandagavond ligt hij in een kunstmatige coma in het brandwondencentrum in Brussel. "We willen alleen het beste voor onze Mats", klinkt papa Birger (40). Vrienden springen ondertussen in de bres met talrijke steunacties.
Lees verder

Na val in heet bad ligt kleine Mats in coma: "Een drama voor ons gezin, maar de vloedgolf aan steun is enorm"
Mats de Smet is een vrolijk ventje van 17 maanden. Nieuwsgierig ook, en dat was de reden dat hij een paar seconden aan de aandacht van zijn mama Melissa (33) ontsnapte en in een heet bad viel. Sinds maandagavond ligt het knaapje in een kunstmatige coma in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. "We willen alleen het beste voor onze Mats, maar weten nu al dat we niet dezelfde zoon zullen terugkrijgen", zegt papa Birger (40). Vrienden en zelfs Club Brugge springen ondertussen in de bres met talrijke steunacties.
Lees verder

"Geef ons meer volk": nog dit jaar 10 miljoen euro extra voor kinderopvang
De Vlaamse regering maakt dit jaar nog 10 miljoen euro extra vrij voor de kinderopvang. Dat is zonet afgeklopt op de ministerraad. Met het geld zullen 169 extra pedagogische medewerkers aangetrokken worden die onthaalouders en kinderbegeleiders helpen bij hun verzorgende en opvoedkundige taken.
Lees verder

Viroloog Marc Van Ranst vindt extra coronamaatregelen noodzakelijk
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) gelooft dat extra maatregelen nodig zijn om het coronavirus te bestrijden, zo zegt hij vrijdag. Welke maatregelen dat dan specifiek moeten zijn, is niet aan hem om te zeggen, vindt hij. "Die keuze ligt bij de regering."
Lees verder

Nieuw logo voor Brussels Airlines
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lanceert een nieuw logo. De rode bollen in een b-vorm, die sinds 2006 het logo vormden, worden vervangen door negen rode bollen in een vierkant. "We willen tonen dat we aan een nieuw hoofdstuk beginnen", zegt Kim Daenen, de woordvoerster van Brussels Airlines.
Lees verder