Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

ASSISEN. Ramzes Takaev (48) kreeg drie kinderen met zijn tweede vrouw: “Hij was een hele goede papa”

HLN
ASSISEN. Ramzes Takaev (48) kreeg drie kinderen met zijn tweede vrouw: "Hij was een hele goede papa"
Ramzes Takaev (48) vluchtte in 2005 voor de oorlog in Tsjetsjenië en trouwde vier jaar later met een 16 jaar jongere vrouw in Roeselare. Samen kreeg het koppel drie kinderen, zo bleek woensdag tijdens de getuigenis van de dame in het Brugse assisenhof. "Ramzes is altijd goed voor hen geweest", vertelde ze. Tot grote ergernis van de burgerlijke partijen.
Lees verder

Woning in Borsbeek zes keer beschoten: parket onderzoekt link met drugsmilieu
Een woning in de Karel Soetelaan in Borsbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten met een vuurwapen. Daarbij vielen geen gewonden, maar de bewoners werden opgeschrikt door de knallen. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.
Lees verder

"Want het leven is een musical": ontdek hier de begingeneriek van 'James De Musical'
Hij staat op het punt om voor 'Over De Oceaan' aan boord van een zeiljacht te stappen, maar James Cooke wil niet vertrekken zonder eerst nog de begingeneriek van 'James De Musical' te delen. In dat nieuwe programma brengt hij Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud, maar vooral voor onze eigen Vlaamse sterren: Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Zij zijn te gast in hun eigen musical op Play 4. Donderdag 25 november mag Natalia de spits afbijten, maar wees gewaarschuwd: de begingeneriek is zo aanstekelijk dat de deuntjes je wellicht tot dan zullen blijven achtervolgen!
Lees verder

Leger beschikt tegen eind volgend jaar over cybercommando
Het Belgische leger zal tegen eind volgend jaar een 'Cyber Command' hebben. Dat wordt de voorloper van een volwaardige cyberdefensiecomponent, die minister Ludivine Dedonder (PS) wil oprichten naast de vier klassieke legercomponenten.
Lees verder

Bart De Wever: "Extra maatregelen om viruscirculatie in te dijken zijn logica zelve"
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt het "de logica zelve" dat er opnieuw strengere maatregelen komen om de circulatie van het coronavirus in te dijken. "Ik kijk ernaar zoals iedereen, dat wil zeggen met twee ogen op de zorgsector", zegt hij. De Wever noemt het wel "een zeer koude douche" voor wie zich liet vaccineren in de hoop nu weer van zijn volledige vrijheid te kunnen genieten.
Lees verder

De jacht op alle driepuntrecords: Stephen Curry zet in historisch seizoen de NBA opnieuw in vuur en vlam
Ja, een historisch NBA-seizoen. En niet alleen voor de NBA zelf, die dit seizoen z'n diamanten 75ste — eigenlijk 76ste — bestaansjaar viert, maar ook voor Stephen Curry. Het ene na het andere driepuntrecord sneuvelt onder zijn heerschappij. En degene die hij al verbroken heeft, zet hij nog eens extra in de verf. Stephen 'The Baby-Faced Assassin' Curry doet zijn bijnaam alle eer aan.
Lees verder

Ex-bpost-baas Van Avermaet moet in december voor Amerikaanse rechtbank verschijnen
Jean-Paul Van Avermaet, de gewezen CEO van bpost, moet op 8 december voor een Amerikaanse rechter verschijnen in de zaak van kartelafspraken in de bewakingssector. Dat schrijft De Tijd woensdag op zijn website.
Lees verder

Iphone zelf herstellen? Dat kan binnenkort met originele onderdelen
Apple kondigt vandaag 'Self Service'-reparaties aan. Daarmee krijgen klanten die hun eigen reparaties willen doen, de mogelijkheid om originele Apple onderdelen aan te kopen. Opvallend, aangezien het bedrijf berucht is om zijn toestellen zo onherstelbaar mogelijk te maken. In de VS kan je de service vanaf volgend jaar raadplegen. In de loop van 2022 komen daar meer landen bij.
Lees verder

Broer van Alec Baldwin springt in de bres: "Het was niet zijn fout!"
Volgens Daniel Baldwin (61) valt zijn broer Alec (63) niets te verwijten wat betreft het fatale schietincident op de set van de film 'Rust', waarbij cameravrouw Halyna Hutchins op 42-jarige leeftijd om het leven kwam en regisseur Joel Souza gewond raakte. Dit liet hij weten in een gesprek met 'The Dominick Nati Show'.
Lees verder

Brazilianen kunnen Rode Duivels van nummer één op Fifa-ranking stoten
De Rode Duivels kregen nog even respijt van Brazilië. Lukaku en co behouden hun ceremoniële eerste plaats op de Fifa-ranking. Al is de kans groot dat de Brazilianen onze koppositie begin volgend jaar afsnoepen.
Lees verder

Rode Kruis-Vlaanderen zet 400 à 500 crisisvrijwilligers in in woonzorgcentra, huisartsenpraktijken en testcentra
Zo'n 400 à 500 plaatsen voor extra handen worden tegenwoordig ingevuld door crisisvrijwilligers van het Rode Kruis. Dat laat Rode Kruis-Vlaanderen woensdag weten. De extra hulp wordt geboden in woonzorgcentra, huisartsenpraktijken of aan testcentra.
Lees verder

Nog altijd urenlange busritten in buitengewoon onderwijs: Peeters belooft structurele oplossing tegen volgend schooljaar
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters belooft tegen het volgende schooljaar een structurele oplossing voor de urenlange busritten in het buitengewoon onderwijs. Een werkgroep met daarin vijf ministers moet die duurzame oplossing uitwerken. Dat heeft de Open Vld-minister woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. De verzamelde oppositie wil dat de regering veel sneller en doortastender ingrijpt.
Lees verder

Naar het wereldkampioenschap en nu toch op de bank: Pech voor Belgische midlaner Nisqy
Ondanks een deelname aan het wereldkampioenschap 'League of Legends' is de kans groot dat Belgische midlaner Yasin 'Nisqy' Dinçer volgend seizoen niet op het hoogste niveau speelt. Dat maakte hij zelf bekend tijdens een livestream.
Lees verder

Duitsland plant om nog voor kerst helft bevolking boostershot te geven
De Duitse autoriteiten gaan een tandje bijsteken om de vierde coronagolf in te dammen. Zo beoogt de overheid om tegen kerst op zijn minst de helft van de bevolking een boostershot te geven. Dat meldt de Duitse krant Bild.
Lees verder

Muggen zijn niet klein te krijgen: ook in november steken ze nog volop
Wakker geworden met een knoert van een muggenbeet op de wang? Het kan, zelfs halfweg november nog. Sommige muggen overwinteren, bovendien zijn ze met meer dan vijf of tien jaar geleden. Moeten we vurig hopen op een strenge winter?
Lees verder

Invoering minimumtaks multinationals tegen 2023 wordt nipt
De invoering van een minimumbelasting voor multinationals tegen 2023, waarover 136 landen vorige maand een akkoord hebben bereikt, wordt nipt. Volgens Pascal Saint-Amans van de OESO moet er nog heel wat juridisch werk verzet worden.
Lees verder

Dakwerker maakt dodelijke val van 13 meter
In de Pamelstraat-Oost in Ninove is woensdagochtend een dakwerker om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. De man maakte een zware val van 13 meter en kwam kort nadien om het leven. Er werd nog geprobeerd hem te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.
Lees verder

Waarom je bij Colruyt geen Oreo, Leo of Toblerone meer vindt
Supermarktketen Colruyt en de Amerikaanse voedingsgigant Mondelez armworstelen over tariefovereenkomsten voor 2022 en dat zorgt ervoor dat tientallen producten van merken als Lu, Milka en Oreo niet meer in de Colruyt-rekken liggen. De 'laagste prijs-garantie' van Colruyt, de concurrentie van internationale ketens en het succes van buurtwinkels tijdens de coronacrisis spelen de warenhuisketen parten, menen retail-experts. "Onze voeding is lange tijd te goedkoop geweest, er komen serieuze, blijvende prijsstijgingen."
Lees verder

Derde prik tegen voorjaar "zeer realistisch"
Iedereen zou een derde prik krijgen tegen maart of april. Dat vertellen bronnen in het Overlegcomité. De precieze timing hangt af van de regio's, die het in goede banen moeten leiden.
Lees verder

Na een brokkenparcours vol schandalen maakt Lindsay Lohan comeback in Netflix-film: kan ze haar carrière nog redden?
"Opnieuw aan het werk, gelukkiger dan ooit!" Met die euforische woorden deelt Lindsay Lohan (35) op sociale media een foto van haar nieuwste project: een Netflix-komedie, die volgend jaar rond de kerstperiode zal verschijnen. Het is de eerste grote filmrol sinds lang voor de actrice, die de voorbije tijd vooral negatief in de pers kwam. Van crashen met een auto vol cocaïne tot verschillende celstraffen: het werd allemaal uitgebreid gedocumenteerd op de voorpagina's van magazines. Kan ze het tij nu eindelijk keren en haar carrière weer op de rails krijgen?
Lees verder