Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

ASSISEN LIVE. Speurders getuigen over thuisverpleegster die terechtstaat voor de dood van haar zoontje (6): “Afsche...

HLN
ASSISEN LIVE. Speurders getuigen over thuisverpleegster die terechtstaat voor de dood van haar zoontje (6): "Afscheidsbrief voor Ryan"
Afgelopen vrijdag bekende thuisverpleegster Tamara N. tijdens haar verhoor voor het hof van assisen in Tongeren dat er op tweede kerstdag 2018 'iets knakte', waarna ze haar zoontje Ryan (6) wurgde met een sjaal. Vervolgens probeerde ze zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Op de tweede procesdag las een van de speurders de afscheidsbrief voor die Tamara N. voor de feiten schreef aan haar zoontje. 'Het leven is te moeilijk voor mij, maar vergeet nooit hoeveel ik van je hou.'
Lees verder

Massale inval bij PostNL na frauduleuze praktijken bij onderaannemers, depot in Wommelgem verzegeld
Tal van sociale inspecteurs zijn maandagochtend binnengevallen bij koerierbedrijf PostNL in het Antwerpse Wommelgem en Mechelen. Op de twee verschillende depots werden gedurende de hele inval busjes, papierwerk en chauffeurs gecontroleerd. De actie komt er na meldingen dat er onder meer chauffeurs zonder rijbewijs zouden tewerkgesteld worden. Het depot in Wommelgem wordt alvast tijdelijk verzegeld.
Lees verder

Militairen doorzoeken tuin in Genk in opdracht van federale gerechtelijke politie Luik
In Genk aan de Franse Bosstraat bij Bret-Gelieren is momenteel een huiszoeking gaande. Daarbij zijn ook uitgeruste militairen aanwezig. Mogelijk gaat het om een drugsdossier gelinkt aan de federale gerechtelijke politie van Luik.
Lees verder

Regering hervormt berekening sociale bijdrage zelfstandigen
De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor de verdere hervorming van de manier waarop de sociale bijdragen van zelfstandigen worden berekend. Voortaan zal een zelfstandige vrij het bedrag kunnen bepalen van de bijdragen die hij denkt verschuldigd te zijn in functie van zijn inkomsten. Dat meldt minister van Middenstand David Clarinval (MR).
Lees verder

Een octopus, krab of kreeft voelt verdriet: Britse regering past dierenwelzijnswet aan
Het koken van een levende kreeft, zal in het Verenigd Koninkrijk binnenkort verboden worden. De Britse overheid kondigde vrijdag aan dat ze de dierenwelzijnswet bijwerken. Octopussen, krabben en kreeften zullen er nu ook in worden opgenomen. Dat gebeurt na zo'n 300 studies die aantonen dat schaal- en weekdieren gevoelens hebben.
Lees verder

Drake en Kanye West kondigen gezamenlijk benefietconcert aan
De ruzie tussen Drake (35) en Ye (44), zoals Kanye West tegenwoordig heet, lijkt definitief bijgelegd. Nadat de rappers eerder deze maand al samen waren gespot bij onder meer het huis van Drake, is er nu de bevestiging dat de twee volgende maand samen optreden bij een benefietconcert.
Lees verder

Prijs voor benzine gaat naar beneden
De maximumprijs voor benzine gaat morgen omlaag. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Economie. Bij benzine 95 (E10) gaat er 6,7 cent per liter af. Een liter benzine 95 (E10) mag dan nog maximaal 1,73 euro kosten. De maximumprijs voor benzine 98 zakt met maar 3,5 eurocent tot 1,796 euro per liter.
Lees verder

Deze 8 skincareproducten heb je nodig na je 30e: "Magie bestaat niet, maar retinol komt in de buurt"
Ahhh, de wondere wereld van huidverzorging. Het is briljant wat er allemaal op de markt is, maar zelfs met de beste wil van de wereld kan het grote aanbod verwarrend zijn. En dat is nog zacht uitgedrukt. Daarnaast veranderen de trends in skincareland met de jaren, net zoals de noden van onze huid. Welke producten zijn nu écht onmisbaar in je routine eens je de kaap van de 30 bent gepasseerd? Beautyredactrice Sophie zet voor ons op een rijtje wat je nodig hebt to age like fine wine.
Lees verder

Duur avondje stappen voor "dronken" Peter Sagan: Franse krant bericht over stevige boete na verwonden van agent
Stevige boete voor Peter Sagan. De Slovaak is volgens de Franse krant Nice-Matin veroordeeld tot een boete van 5.100 euro nadat hij eerder dit jaar in dronken toestand een handgemeen inzette tegenover de politie.
Lees verder

Britney Spears dan toch niet op gesprek bij Oprah: "Ze ziet het nog niet zitten"
Oprah Winfrey (67) heeft al enkele spraakmakende interviews afgenomen, denk maar aan die met Megan Markle (40) en prins Harry (37) en zangeres Adele (33). Maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat de pas bevrijde Britney Spears (39) een interview zal geven. Bronnen dichtbij Spears vertellen aan TMZ dat de 'Princess of Pop' het nog niet ziet zitten om haar verhaal te doen.
Lees verder

Herrezen uit de dood: berucht crimineel virus bezig aan opmars
Een van de gevaarlijkste cybercriminele netwerken ooit werd begin dit jaar uitgeschakeld, maar is sinds vorige week weer actief en bezig aan een opmars. Experts vrezen door de wederopstanding van 'Emotet' voor een forse, wereldwijde toename van phishingmails en digitale inbraken. Opsporingsdiensten monitoren de ontwikkelingen.
Lees verder

PORTRET. Merol, de 'Slimste Mens'-revelatie die openlijk zingt over 'beffen': "Eigenlijk wou ik een serieuze actrice worden"
In 'De Slimste Mens Ter Wereld' oogt ze soms wat verlegen, met haar sprekende ogen half verborgen onder haar Venetiaans blonde froufrou, maar in haar muziek neemt ze geen blad voor de mond. Nu de Nederlandse zangeres Merol (30) de concurrentie in de tv-quiz omverblaast - maandag is ze al toe aan aflevering zeven - doen ook haar expliciete songs zoals 'Hou je bek en bef me' en 'Foefsafari' definitief hun intrede bij het brede publiek. "Als beffen hierdoor een normaler woord wordt, vind ik dat alleen maar winst."
Lees verder

Opnieuw poederbrief aangekomen bij De Oostendse Haard: "Erg schrikwekkend voor onze medewerkers"
Bij de sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard in Oostende is maandagmorgen opnieuw een poederbrief aangekomen. Politie en brandweer zijn ter plaatse om de situatie te beveiligen in afwachting van de komst van de civiele bescherming. Intussen mag niemand het gebouw binnen en buiten.
Lees verder

Jongste chef van Antwerpen laat in zijn potten kijken en jij kan een tafeltje winnen. Thomas Van Der Flaas: "Ik ben maar zo goed als mijn laatste menu"
Amper 27 jaar is hij en toch mag Thomas Van Der Flaas zich al chef noemen van zijn eigen restaurant, Seir in Kasterlee. In de keuken ontmoeten we een jonge kerel met het hart op de tong. Hij combineert Kempische bescheidenheid met opvallend veel positieve energie: "Ik moet goesting voelen om erin te vliegen, anders kan ik evengoed buschauffeur worden."
Lees verder

Warm de winter in: welk type kachel is geschikt voor jouw woning?
Een kachel of haard als voornaamste warmtebron? Daar bestaan tegenwoordig efficiëntere methodes voor, zoals boilers, verwarmingsketels en wand- en vloerverwarming. Toch bieden kachels en haarden nog steeds een meerwaarde als sfeermaker en bijverwarming. Maar welk type kachel of haard past het best bij jouw woning? Bouwsite Livios biedt een overzicht.
Lees verder

Makers van 'Tiger King 2' lanceren ophefmakend gerucht: leeft de echtgenoot van Carole Baskin nog?
'Tiger King'-gezicht Carole Baskin (60), al jaar en dag de antagonist in het verhaal van dierentuineigenaar Joe Exotic, wordt ervan verdacht dat ze iets te maken heeft met de mood op haar echtgenoot. Don Lewis verdween jaren geleden spoorloos en werd inmiddels officieel doodverklaard door de rechtbank. Maar wat als de man zijn dood in scène zette? De makers van 'Tiger King 2' menen bewijs te hebben dat Don nog in leven is.
Lees verder

"De sfeer bij RB Leipzig is versomberd": Duitse opponent van Club fysiek en mentaal gehavend voor cruciaal CL-duel
Een slappe generale repetitie, een gehavende kern en een slechte uitreputatie: RB Leipzig zakt met twijfels af naar Club voor het duel op-leven-en-dood. Ook de Leipzig-trainer staat volgens inside-journalisten onder druk: "Als hij de twee komende duels niet wint, wankelt hij."
Lees verder

Cavendish houdt twee gebroken ribben en klaplong over aan val tijdens Zesdaagse van Gent
Onderzoeken in het ziekenhuis hebben aangetoond dat Mark Cavendish twee gebroken ribben en een lichte klaplong heeft overgehouden aan zijn zware val tijdens de slotdag van de Zesdaagse van Gent. Dat bevestigt Deceuninck-Quick.Step. "Normaal gezien mag hij vandaag of morgenvroeg het ziekenhuis verlaten", klinkt het.
Lees verder

Nieuw-Zeeland kondigt einde van lockdowns aan en ziet af van "zero covid-beleid"
Nieuw-Zeeland zal begin december een einde maken aan de lockdown van drieënhalve maand in Auckland, de grootste stad van het land, met een nieuwe strategie om het coronavirus te bestrijden. Dat heeft premier Jacinda Ardern maandag gezegd.
Lees verder

'Friends' heeft populairste Thanksgiving-aflevering
Donderdag 25 november vieren de Amerikanen opnieuw Thanksgiving. Heel wat Amerikaanse sitcoms pakken graag uit met speciale afleveringen rond die feestdag. Uit onderzoek van satellietverbindingaanbieder USDish dat kijkers vooral afleveringen van 'Friends' bekijken rond Thanksgiving.
Lees verder