Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 november 2021

ASSISEN. “Een klein kind weet dat z’n toiletverhaal niet kan kloppen”: volgens burgerlijke partijen is Takaev d...

HLN
ASSISEN. "Een klein kind weet dat z'n toiletverhaal niet kan kloppen": volgens burgerlijke partijen is Takaev de moordenaar van Pascal (40)
"Hij is jaren beroepsmilitair geweest in het Tsjetsjeense leger. En dan zou hij bang geweest zijn en gevlucht zijn naar het toilet?" Op het proces rond de dood van Pascal Bauwens (40) hebben de burgerlijke partijen gevraagd om Ramzes Takaev (48) schuldig te verklaren aan moord en diefstal. Ze geloofden niets van het toiletverhaal van de beschuldigde en haalden alles uit de kast. Zelfs een verhaal over de Russische maffia.
Lees verder

KOERS KORT. Sander Armée trekt naar Cofidis, Josef Cerny verlengt contract bij Lefevere
Sander Armée zet zijn wielercarrière verder bij Cofidis. De 35-jarige routinier ondertekende bij de Franse WorldTourploeg een contract voor een seizoen. Armée komt over van het Zuid-Afrikaanse Team Qhubeka, waar hij een jaar aan de slag was. Daarvoor droeg hij zeven seizoenen het shirt van Lotto. Hij bezorgde dat team een ritzege in de Ronde van Spanje (in 2017). Vorig jaar volgde een etappezege in de Ronde van Poitou-Charentes.
Lees verder

Football Talk. Nieuwe grasmat in Ghelamco Arena - Conmebol schorst Uruguayaanse topref na clash tussen Argentinië en Brazilië
KAA Gent legt een nieuwe grasmat aan in de Ghelamco Arena, zo bevestigen de Buffalo's . Op 28 november voor de thuiswedstrijd tegen Standard moet die speelklaar zijn.
Lees verder

Goed nieuws voor fans van 'Klopjacht': het realityspel zoekt kandidaten voor nieuw seizoen
Het televisieprogramma 'Klopjacht' op Play4 krijgt een tweede seizoen. De makers van het programma zijn daarvoor op zoek naar nieuwe kandidaten. Hoewel het programma dus nog bezig is, is de jacht op nieuwe deelnemers alweer geopend.
Lees verder

Bijna 1.400 extra budgetten voor personen met handicap
Tussen juli en oktober hebben 1.393 personen met een handicap een persoonsvolgend budget gekregen. Onder hen ook 832 nieuwe budgethouders. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Tine Van der Vloet heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Vrouw Paul Rudd is het niet eens met zijn verkiezing tot 'Sexiest Man Alive': "Zij zou Keanu Reeves kiezen"
Acteur Paul Rudd (52), bekend van de superheldenfilm 'Ant-Man', werd vorige week uitgeroepen tot meest sexy man van het jaar 2021 door het magazine People. Alleen is zijn echtgenote, Julie Yaeger, het daar niet helemaal mee eens.
Lees verder

UCI onderzoekt zaak Nuyens/Van Aert en vraagt tijd: "We zullen disciplinaire maatregelen nemen als er voldoende bewijslast is"
De wereldwielerbond UCI lijkt de vraag van Nick Nuyens en zijn raadsman Rudi Desmet om Wout van Aert, Jumbo-Visma en manager Jef Van den Bosch te sanctioneren voor contractbreuk, ernstig te nemen. De UCI liet ons vandaag in een korte reactie weten dat ze de zaak onderzoekt.
Lees verder

Roberto Martínez: "Medisch is Hazard op zijn best sinds zijn komst naar Madrid. Voetballend is het ongelukkig"
Het interlandvoetbal zit erop voor 2021, de kwalificatie voor het WK in Qatar is binnen. Maar als de bondscoach spreekt, dan wordt altijd geluisterd. Roberto Martínez kwam gisteravond laat aan bod voor een interview bij de Spaanse radio COPE. Daarin ging het andermaal over... Eden Hazard.
Lees verder

Nieuwe tentoonstelling wil het gesprek over menstruatie normaliseren
Pakweg de helft van de mensen op deze aardbol menstrueert, en toch wordt er nauwelijks over gepraat. Een rondreizende tentoonstelling wil daar verandering in brengen. De expo start vandaag in Leuven maar zal de komende maanden ook nog in andere Vlaamse steden te zien zijn.
Lees verder

Ruim anderhalf jaar werken in coronatijd: voelen we ons nog verbonden met de organisatie? Onderzoekers willen het graag van u weten
Wat is de impact van corona op ons werk? Voelen we ons nog verbonden met de organisatie waarvoor we werken? Professoren Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos willen het voor een vervolgonderzoek graag van u weten.
Lees verder

Ex-medewerkster Apple verrast op TikTok met weinig bekende maar handige tips voor iPhone
De Canadese Sabrina Badin heeft bij de klantendienst van Apple gewerkt en heeft wel wat kaas gegeten van de mogelijkheden die iPhones en andere producten van het bedrijf bieden. Ze deelt haar handige tips op TikTok en verrast er soms zelfs doorwinterde gebruikers mee. Ze heeft inmiddels meer dan 41.000 volgers, maar haar fanbase blijft nog groeien. We pikken er enkele van haar interessante handigheidjes uit.
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt kwieke 95-jarigen, zoals de Queen
Com'on! De Britse Queen Elizabeth II ging deze week terug aan het werk na rugklachten. Ongetwijfeld telt Vlaanderen nog heel wat 95-jarigen die nog even kwiek en monter zijn. Daarom is 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar vrouwen van 95 (geboortejaar 1926) die willen vertellen over het leven en de leeftijd. Wie zijn (groot)moeder haar zegje wil laten doen, mag mailen naar celien.moors@dpgmedia.be. Alvast bedankt!
Lees verder

Actievoerende agenten gooien voetzoekers naar VTM NIEUWS-journaliste tijdens live interview
VTM NIEUWS-journaliste Rosalie Pieters was bezig met een live optreden tijdens het nieuws van 13u toen er plots bommetjes ontploften in haar richting. Ze stond op de Kroonlaan in Brussel naar aanleiding van de stakingen van de politie. Gedurende de hele live-interventie hoorde je op de achtergrond ontploffingen. Op het einde raakte een bommetje de journaliste zelfs. In bovenstaande video kan je het incident herbekijken. Achteraf boden de agenten wel nog hun excuses aan.
Lees verder

Ziekenhuizen houden wéér hun hart vast: "Weer helemaal terug naar af"
In het ziekenhuis Oost-Limburg is het opnieuw alle hens aan dek. Op de afdeling intensieve zorg zijn weer alle strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. Ook het aantal Covid-patiënten neemt terug toe. De zorgsector vindt dan ook dat de nieuwe maatregelen niet ver genoeg gaan. VTM NIEUWS-journaliste Greet Hendrix mocht meelopen op de Covid-afdeling.
Lees verder

Welpen doodknuppelen en moordcomplotten: dit is het opvallendste uit 'Tiger King 2'
Het tweede seizoen van de veelbesproken docuserie 'Tiger King' ging gisteren in première. Hoewel recensenten heel kritisch zijn voor de vijf nieuwe afleveringen - volgens velen ligt het tempo te laag en zit er te veel herhaling in - zijn er toch een paar opvallende onthullingen. Zoals de wanpraktijken in de dierentuin van Tim Stark en Jeff Lowe, of het opduiken van de kinderen van Don Lewis - Carole Baskins verdwenen echtgenoot, die ze al dan niet het hoekje omhielp.
Lees verder

Met deze jurk trekt Celine Van Ouytsel naar Miss World
Dit weekend vertrekt Miss België 2020, Celine Van Ouytsel (25), voor vier weken naar Puerto Rico voor de finale van Miss World. Het comité van Miss België heeft nu bekend gemaakt met welke jurk de Antwerpse de catwalk zal betreden.
Lees verder

Wouter Vrancken over duel tegen Club en interesse van Barnsley: "KV Mechelen heeft gesprekken geweigerd. So be it"
Stevige clash morgen Achter de Kazerne. KV Mechelen ontvangt landskampioen Club Brugge. "We kunnen vrank en vrij spelen", vertelt Wouter Vrancken (42). De trainer van Malinwa kwam ook terug op de interesse van Championship-club Barnsley.
Lees verder

Populair café sluit vrijwillig de deuren na nieuwe mondmaskerplicht: "Willen geen politie spelen in onze eigen zaak"
Tranen in de ogen dat ze hun klanten dit moeten aandoen. Maar de zaakvoerders van De Zwarte Ruiter zien geen andere optie. Het populaire jongerencafé in Turnhout sluit vrijwillig de deuren voor enkele weken. Een rechtstreeks gevolg van de verstrengde coronamaatregelen. "We willen geen politie spelen in onze eigen zaak." Eerder deze week kondigden klanten van een jongerencafé uit Schijndel (Nederland) nog aan om met feestbussen naar het café te komen om het vroege sluitingsuur in Nederland te omzeilen.
Lees verder

Onderhandelaars van politiebonden misnoegd op weg naar Wetstraat: "Voor ons ligt er 0 euro op tafel"
De politiebonden activeren hun stakingsaanzegging. Op het overleg met de overheden kregen ze naar verluidt te horen dat er voor hen 0 euro op tafel ligt. Misnoegde onderhandelaars zijn nu onderweg naar de Wetstraat en het kabinet van de premier. Ook de lokale politie is na deze ontgoocheling van plan om te gaan staken.
Lees verder

Pakkend militair eerbetoon voor Tina (14), langstlevende explosievenhond van het Belgisch leger: "Ze was het moederke van onze divisie"
In Oudenburg is donderdag op gepaste wijze afscheid genomen van Mechelaar Tina, de dapperste collega van Eenheid 11 Bataljon Genie uit Burcht. Tina was een explosievenhond die zelf mee op missie ging tot in Afghanistan. Met een militair eresaluut brachten collega's een laatste groet aan hun dierbare teamgenoot: "Tina offerde haar leven op en werd door iedereen graag gezien. Ze verdient dit mooie afscheid", aldus Eerste Korporaal Chef en dog handler 1Cc van Tina, Francis Baetens.
Lees verder