Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 november 2021

ASSISEN. “Een klein kind weet dat zijn toiletverhaal niet kan kloppen”: volgens burgerlijke partijen is Takaev de...

HLN
ASSISEN. "Een klein kind weet dat zijn toiletverhaal niet kan kloppen": volgens burgerlijke partijen is Takaev de moordenaar van Pascal (40)
"Hij is jaren beroepsmilitair geweest in het Tsjetsjeense leger. En dan zou hij bang geweest zijn en gevlucht zijn naar het toilet?" Op het proces rond de dood van Pascal Bauwens (40) hebben de burgerlijke partijen gevraagd Ramzes Takaev (48) schuldig te verklaren aan moord. Ze geloofden niets van het toiletverhaal van de beschuldigde en haalden alles uit de kast. Zelfs een verhaal over de Russische maffia.
Lees verder

Populair café sluit vrijwillig de deuren na nieuwe mondmaskerplicht: "We willen geen politie spelen in onze eigen zaak"
Tranen in de ogen dat ze hun klanten dit moeten aandoen. Maar de zaakvoerders van De Zwarte Ruiter zien geen andere optie. Het populaire jongerencafé in Turnhout sluit vrijwillig de deuren voor enkele weken. Een rechtstreeks gevolg van de verstrengde coronamaatregelen. "We willen geen politie spelen in onze eigen zaak." Eerder deze week kondigden klanten van een jongerencafé uit Schijndel (Nederland) nog aan om met feestbussen naar het café te komen om het vroege sluitingsuur in Nederland te omzeilen.
Lees verder

Politievakbonden blokkeren Troon- en Kunst-Wettunnel: "Voor ons ligt er momenteel 0 euro op tafel"
De politiebonden activeren hun stakingsaanzegging. Op het overleg met de overheden kregen ze te horen dat er voor hen "momenteel 0 euro op tafel ligt". De onderhandelaars trokken daarop met hun gevolg misnoegd naar de Wetstraat en het kabinet van de premier. De Kunst-Wettunnel richting Zuid, de Troontunnel richting Basiliek en de Wettunnel richting het centrum worden geblokkeerd. De lokale politie is na deze ontgoocheling ook van plan om te gaan staken.
Lees verder

Politievakbonden blokkeren vijf tunnels in Brussel: "Voor ons ligt er momenteel 0 euro op tafel"
De politiebonden activeren hun stakingsaanzegging. Op het overleg met de overheden kregen ze te horen dat er voor hen "momenteel 0 euro op tafel ligt". De onderhandelaars trokken daarop met hun gevolg misnoegd naar de Wetstraat en het kabinet van de premier. De Kunst-Wettunnel richting Zuid, de Troontunnel richting Basiliek, de Wettunnel richting het centrum, de Tervurentunnel richting het centrum en de Hallepoorttunnel richting Basiliek worden op dit moment geblokkeerd. Ook de lokale politie is na deze nieuwe ontgoocheling van plan om te staken.
Lees verder

Vakbonden trekken misnoegd naar Wetstraat: "Voor ons ligt er momenteel 0 euro op tafel"
De politiebonden activeren hun stakingsaanzegging. Op het overleg met de overheden kregen ze te horen dat er voor hen "momenteel 0 euro op tafel ligt". De onderhandelaars trokken daarop met hun gevolg misnoegd naar de Wetstraat en het kabinet van de premier. Ook de lokale politie is na deze ontgoocheling van plan om te gaan staken.
Lees verder

Tina (14), de dapperste explosievenhond van het Belgisch leger, krijgt pakkend afscheid: "Ze was de 'moeder' van onze divisie"
Van de overleden Mechelse herder Tina (14), de dapperste collega van Eenheid 11 Bataljon Genie uit Burcht bij Zwijndrecht, is donderdag op gepaste wijze afscheid genomen in het dierencrematorium in Oudenburg. Ze was de langstlevende explosievenhond die mee op missie ging, tot in Afghanistan. "Tina verdient dit afscheid. Als wij als militair naar het buitenland trekken, krijgen we daar eretekens en medailles voor, honden niet. We hopen hier iets mee in gang te zetten", zegt eerste korporaal-chef en 'dog handler' Francis Baetens.
Lees verder

Tina (14), de langstlevende explosievenhond van het Belgisch leger, krijgt pakkend afscheid: "Ze was het moederke van onze divisie"
In Oudenburg is donderdag op gepaste wijze afscheid genomen van Mechelse herder Tina, de dapperste collega van Eenheid 11 Bataljon Genie uit Burcht. Tina was een explosievenhond die zelf mee op missie ging, tot in Afghanistan. Met een echte plechtigheid en een militair eresaluut brachten collega's een laatste groet. "Tina verdient dit afscheid. Wanneer wij als militair naar het buitenland trekken, krijgen we daar eretekens en medailles voor, honden niet. We hopen hier iets mee in gang te zetten", zegt Eerste Korporaal Chef en dog handler Francis Baetens.
Lees verder

Tina (14), de dapperste explosievenhond van het Belgisch leger, krijgt pakkend afscheid: "Eigenlijk verdienen honden in het leger evengoed eretekens en een militaire rang"
Van de overleden Mechelse herder Tina (14), de dapperste collega van Eenheid 11 Bataljon Genie uit Burcht bij Zwijndrecht, is donderdag op gepaste wijze afscheid genomen in het dierencrematorium in Oudenburg. Ze was de langstlevende explosievenhond die mee op missie ging, tot in Afghanistan. "Als wij als militair naar het buitenland trekken, krijgen we daar eretekens en medailles voor, honden niet. We hopen hiermee iets in gang te zetten", zegt Tina's baasje en eerste korporaal-chef Francis Baetens.
Lees verder

Zo vader zo zoon: 'The Crown' cast zoon Dominic West (prins Charles) als prins William
Goed nieuws voor fans van 'The Crown'. Er is een acteur gevonden die een jonge prins William zal vertolken in het aankomende vijfde seizoen van de serie. Senan West, de 13-jarige zoon van Dominic West (52) die prins Charles vertolkt , zal de rol van prins William op zich nemen, zo werd bevestigd aan Variety.
Lees verder

Philippe Clement tevreden na prestaties Club-Duivels: "Belangrijkste is dat ze fit terugkeerden"
Hans Vanaken speelde uiteindelijk twee volle matchen, Charles De Ketelaere kwam een dik uur in actie: "Ik ben niet degene die de speelminuten bepaalt, maar het belangrijkste is dat ze fit zijn teruggekeerd", was Philippe Clement, ondanks een lichte blessure voor Hendry, niet ontevreden over de voorbije interlandbreak.
Lees verder

Zelfportret van Frida Kahlo verkocht voor maar liefst 30,7 miljoen euro. Waarom blijft de Mexicaanse kunstenares zo fascineren?
Voor Frida Kahlo's zelfportret 'Diego en ik' telde een kunstverzamelaar dinsdag een recordbedrag neer: meer dan 30 miljoen euro. Het bewijst nog maar eens dat Frida, een icoon van lef, vrouwelijkheid en creativiteit, blijft inspireren. Want hoewel ze al meer dan zestig jaar geleden overleed, zijn haar ideeën ook bij jongere generaties nog springlevend. Auteur Arianna Davis verklaart: "Zelfs in haar kwetsbare momenten was Frida haar meest authentieke zelf, en ze verontschuldigde zich daar niet voor."
Lees verder

Dragen mondmasker doet incidentie met 53 procent dalen volgens nieuwe studie
Het dragen van een mondmasker is uitermate effectief in de strijd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie die vandaag gepubliceerd is in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal. De incidentie (het aantal nieuwe besmettingen in een populatie in een bepaalde tijdsperiode) daalt erdoor met 53 procent.
Lees verder

RC Genk dreigt het drie speeldagen zonder negen internationals te moeten doen, De Condé is woedend: "Dit is competitievervalsing"
Racing Genk dreigt het eind januari drie speeldagen zonder haast een volledige basisploeg te moeten doen. Terwijl alle grote Europese competities stilliggen door extra interland voetbal in Zuid-Amerika en Azië wordt er in de Jupiler Pro League flink voort gevoetbald. Elke poging tot uitstel van Genk wordt door de andere clubs van tafel geveegd. "Competitief egoïsme zegeviert", zegt een boze Dimitri de Condé.
Lees verder

Lege opblaasbootjes en kajak gevonden voor Belgische kust: "Kans bestaat dat er lichamen zullen aanspoelen"
Voor de Belgische kust heeft de scheepvaartpolitie afgelopen weekend verscheidene lege opblaasbootjes en een lege kajak aangetroffen, stuurloos drijvend op het water. "Het vermoeden is groot dat het gaat om vaartuigen die gebruikt werden in het kader van mensensmokkel. Als we lege bootjes aantreffen, vrezen we het ergste", zegt procureur Frank Demeester van het Brugse parket.
Lees verder

Lege opblaasbootjes en kajak gevonden voor Belgische kust: "Kans bestaat dat er lichamen gaan aanspoelen"
Voor de Belgische kust trof de scheepvaartpolitie afgelopen weekend verschillende lege opblaasbotjes en een lege kajak aan, stuurloos drijvend op het water. "Het vermoeden is groot dat het gaat om bootjes die gebruikt werden in het kader van mensensmokkel. Als we lege bootjes aantreffen, vrezen we het ergste", zegt procureur Frank Demeester van het Brugse parket.
Lees verder

Negen jaar na 'Witse' beleeft Marc Stroobants in 'Thuis' zijn comeback: "Ik heb met mijn gehoorprobleem leren leven"
In 'Thuis' is sinds kort Stefaan Legrand opgedoken. De verstrooide professor is voor acteur Marc Stroobants (57) veel meer dan een rol: het betekent ook zijn langverwachte comeback op tv. Na het stopzetten van 'Witse' verdween hij nagenoeg volledig uit beeld. In dit gesprek vertelt Stroobants over zijn nieuwe rol, zijn relatie, wat hij de afgelopen jaren deed en de aandoening waar hij al jaren mee worstelt. "Collega's dachten dat ik instructies niet wilde oppikken, terwijl ik gewoon niet goed hoorde wat ze wilden."
Lees verder

'Bake Off'-kandidate Enza Denaro herstelde van borstkanker: "Ik trok me op aan de lach van mijn kinderen"
Straffe madammen in overvloed in het nieuwe seizoen van 'Bake Off Vlaanderen'. Zoals Enza Denaro (37) uit Koersel, die als een wervelwind tussen de bakovens door raast. Enza kreeg drie jaar geleden te horen dat ze borstkanker had, maar nu is ze kankervrij: "Mijn gezin en mijn passie voor bakken hebben me er bovenop geholpen", zegt ze.
Lees verder

Israëlische vrouw verbrandt 2.900 euro van haar huurder uit vrees voor coronavirus
Een Israëlische vastgoedmakelaar heeft uit vrees voor een besmetting met het coronavirus bankbiljetten van een van haar huurders in een kom met bleekmiddel opgewarmd in de microgolfoven. Aangezien de biljetten metalen strips bevatten, gingen ze in de vlammen op. De Israëlische nationale bank heeft het bedrag intussen wel terugbetaald.
Lees verder

Pakistaans parlement keurt chemische castratie goed voor daders verkrachting
Pakistan gaat strenger optreden tegen verkrachters. Zo heeft het Pakistaanse parlement een nieuwe wet goedgekeurd waardoor rechtbanken daders kunnen veroordelen tot chemische castratie. Het land overweegt ook om speciale rechtbanken op te richten voor snelle processen.
Lees verder

Leicester moet het nog enkele weken zonder Tielemans doen: "Maar we verwachten hem zeker terug voor de kerstperiode"
Het is nog even wachten op de terugkeer van Youri Tielemans (24). Dat vertelde Leicester-manager Brendan Rodgers op zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Chelsea van zaterdag.
Lees verder