Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Argenta sluit 62 geldautomaten na poging tot 'jackpotting' in Dessel: zo werkt het

HLN
Argenta sluit 62 geldautomaten na poging tot 'jackpotting' in Dessel: zo werkt het
Het bankfiliaal Argenta heeft besloten om 62 geldautomaten te sluiten in afwachting van verdere beveiligingsmaatregelen. Die moeten er volgens de bank komen nadat dieven probeerden om een geldautomaat in Dessel te kraken, een zogenaamde 'jackpotting'. In totaal beschikt de bank over 348 geldautomaten.
Lees verder

Tramverkeer op Linkeroever verstoord door ontspoorde tram: verwarde man zorgde voor tumult op Verbrandendijk in Zwijndrecht
De spits in Antwerpen liep woensdagochtend in het honderd nadat op Linkeroever een tram ontspoord was. Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 waren tijdelijk verstoord. De verkeersellende begon met een politie-interventie aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht, waar een verwarde man voor stennis zorgde. De politie sloot de baan een tijdlang volledig af.
Lees verder

Britney Spears droomt over toekomst: "Ik hoop dat mijn volgende kind een meisje is"
Nu Britney Spears (39) eindelijk bevrijd is van haar curatorschap, durft ze openlijk te spreken over de invloed die haar vader op had. Op sociale media vertelt ze hoe ze de bewindvoering heeft ervaren, spreekt ze haar kinderwens uit en bedankt ze de 'Free Britney'-beweging. "Jullie hebben mijn leven gered."
Lees verder

Britney Spears wil haar ouders achter tralies zien: "En ik wil ook een derde kind"
Nu Britney Spears (39) eindelijk bevrijd is van haar curatorschap, durft ze openlijk te spreken over de invloed die haar vader op had. Op sociale media vertelt ze hoe ze de bewindvoering heeft ervaren, spreekt ze haar kinderwens uit en bedankt ze de 'Free Britney'-beweging. "Jullie hebben mijn leven gered."
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij crash op N8 tussen Brakel en Oudenaarde
Bij een zwaar verkeersongeval woensdagochtend op de gewestweg N8 tussen Oudenaarde en Brakel is een vrachtwagenbestuurder om het leven gekomen. De politie en brandweer hebben de weg helemaal afgesloten.
Lees verder

Unaniem verzet tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar: "Sop is de kolen niet waard"
Er is unanimiteit tegen de invoering van het dragen van een masker vanaf 9 jaar. Dat heeft de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) vandaag gezegd op LN24. "Het sop is de kolen niet waard", klinkt het. Het Overlegcomité komt om 14.30 uur bijeen over de coronasituatie en mogelijk strengere maatregelen. "Het verplegend personeel is uitgeput. Het probleem is niet het aantal bedden, maar de operationele capaciteit die er niet meer is."
Lees verder

Demi Lovato brengt 'wand' vibrator uit. Tips van experts om het seksspeeltje te vinden dat bij je past: "Vraag jezelf af: 'hoe kom ik klaar?'"
De non-binaire popster Demi Lovato brengt een eigen vibrator op de markt: de 'Demi Wand'. Dat een ster een eigen speeltje uitbrengt, is niks nieuws meer: vibrators zijn immers hotter dan ooit. Het maakt dat het aanbod ondertussen gigantisch is, en het kiezen van een speeltje dat bij je past een moeilijke klus kan zijn. Kies je voor een luchtdruksimulator? Of een duovibrator? Seksuologen, een vibratorinfluencer en een erotisch counselor helpen je op weg. "Met een krachtige bulletvibrator kan je ook de eikel van de man masseren."
Lees verder

Tegen 2025 halveert het aantal cashautomaten: hier zal je in jouw buurt nog geld zal kunnen afhalen
Het gebruik van cash zit al lange tijd in dalende lijn. Grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING hebben daarom besloten om meer dan de helft van hun 'gewone' bankautomaten te sluiten en die te vervangen door bankneutrale geldautomaten, onder de naam Batopin. Maar wat betekent dit precies? Zullen we nog cash geld kunnen afhalen in onze eigen buurt? Waarvoor kan je zo'n neutraal cashpunt gebruiken? En zullen we binnenkort moeten betalen om geld af te halen? Spaargids.be vroeg het aan Vincent Bayer, woordvoerder van Batopin.
Lees verder

Taliban vragen Amerikaans Congres in open brief om sancties te schorsen
In een open brief aan het Amerikaanse Congres dringt de Afghaanse talibanleiding er bij de Verenigde Staten op aan om de humanitaire en economische crisis in Afghanistan aan te pakken. In de brief, ondertekend door de minister van Buitenlandse Zaken van de taliban, Amir Khan Mutaqi, wordt Washington gevraagd de tegoeden van de Afghaanse centrale bank vrij te geven.
Lees verder

Opnieuw beelden van overtreding aan spooroverweg in Dendermonde: auto's staan stil tussen sporen
Aan de spooroverweg in de Hullekenstraat in Sint-Gillis-Dendermonde zijn opnieuw beelden opgedoken van twee auto's die de gesloten overweg genegeerd hebben. Zij staan naast elkaar te wachten tussen de sporen, terwijl een trein rakelings achter hen passeert. De politie kan aan de hand van de beelden beide personen verbaliseren.
Lees verder

WK-selectie wordt "een moeilijk verhaal voor de nieuwe jongens", maar welke 23 Duivels moeten volgens u mee naar Qatar? Maak in onze tool zelf het huiswerk van bondscoach Martínez
De WK-kwalificatiecampagne zit erop, nu is het vooruitkijken en opbouwen naar november 2022. Wie moet volgend jaar mee naar Qatar? Maak zelf al eens het huiswerk van de bondscoach en deel 23 dure plaatsen op het vliegtuig naar Doha uit!
Lees verder

Ontvoerde non (59) na vier jaar opnieuw in thuisland Colombia
Een Colombiaanse non (59) die vier jaar geleden in Mali werd ontvoerd, is opnieuw in haar vaderland. Bij haar aankomst in Colombia werd ze hartelijk ontvangen door andere nonnen die luid voor haar zongen.
Lees verder

VIDEO. Bestuurders op E34 wanen zich in discotheek door defect in wegverlichting
Wie vanmorgen over de E34 tussen Ranst en Zoersel reed, waande zich in een discotheek. De wegverlichting op de autostrade was hevig aan het knipperen. Het Agentschap Wegen en Verkeer is op de hoogte en laat weten het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Lees verder

Personeel eist ontslag topman Activision Blizzard na beschuldigingen seksuele intimidatie
Meer dan 150 medewerkers van de Amerikaanse uitgever van videogames Activision Blizzard willen het ontslag van topman Bobby Kotick. Hij zou al jaren op de hoogte zijn geweest van beschuldigingen van seksuele intimidatie bij het bedrijf, dat onder meer bekend is van de spellen 'World of Warcraft' en 'Call of Duty'.
Lees verder

Lionel woont in de hoogte: "De oppervlakte beneden bedraagt amper 15 m²"
Wat kan je aanvangen met een piepklein, onbewoonbaar achterhuis dat tussen de omringende gebouwen ligt en maar een vloeroppervlakte van 15 m² heeft? Lionel en zijn vriendin gingen de uitdaging aan en renoveerden het pand. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

Nu de presentator vertrekt: moet 'De Ideale Wereld' het roer omgooien? "Het is wel keihard werken"
Het is gebeurd: bij 'De Ideale Wereld' moeten ze op zoek naar een vervanger voor presentator Jan Jaap van der Wal (42). Meteen het ideale moment om het hele programma eens grondig tegen het licht te houden. Zou het programma niet beter volledig digitaal gaan? En wie moet Van der Wal gaan vervangen? "Veel tijd om naar een opvolger op zoek te gaan, is er nu niet."
Lees verder

"Wil je krampachtig vasthouden aan geld of echt gelukkig zijn?" Deze mensen volgen hun dromen, zelfs met een klein budget
De energieprijzen exploderen, een volle tank kost stukken van mensen, de winkelkar wordt almaar duurder... Na corona is het leven er niet goedkoper op geworden. Integendeel. Rondkomen met een klein budget is dan ook niet evident. Maar dat betekent niet dat je niet kan genieten van het leven of je dromen kunt najagen. Drie mensen gunnen ons een blik op hun financiën. "Met al het geld dat we over hebben, gaan we lekker eten op restaurant."
Lees verder

Lynn Van Royen vormt een koppel met 'Onder Vuur'-collega Maarten Ketels
Het lijkt erop dat de vlam in de pan geslagen is bij acteurs Lynn Van Royen (32) en Maarten Ketels (35), die samen al te zien waren in 'De luizenmoeder' en 'Onder vuur'. Op sociale media deelde Lynn een foto van het gelukkige koppel.
Lees verder

Elon Musk en Braziliaanse overheid willen strijd tegen ontbossing in Amazonewoud aangaan
De Braziliaanse overheid en Elon Musk, topman van het automerk Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX, hebben elkaar gesproken over een mogelijke samenwerking voor het behoud van het Amazonewoud. De Braziliaanse minister van Communicatie Fábio Faria had het met Musk over de inzet van satelliettechnologie van Starlink en SpaceX. Die technologie zou kunnen worden ingezet om ontbossing en illegale bosbranden te controleren en tegen te gaan.
Lees verder

Vogelgriepvirus zet Brugse zwanen weer in lockdown
De bekende Brugse zwanen gaan weer in lockdown, nu er in de provincie Antwerpen een geval van vogelgriep is vastgesteld. Het is al lang niet meer de eerste keer dat de dieren opgehokt moeten worden.
Lees verder