Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Antwerp kan weer rekenen op Samatta: “Het was een vreemde situatie”

HLN
Antwerp kan weer rekenen op Samatta: "Het was een vreemde situatie"
Antwerp zal zondag op Sint-Truiden gewoon kunnen rekenen op Ally Samatta. De 28-jarige Tanzaniaanse spits testte begin deze week in aanloop naar een interland in Madagaskar nog positief op corona, maar inmiddels legde hij alweer twee negatieve tests af. De uitslag van die laatste tests voedt het vermoeden dat er werd geknoeid met het positieve staal.
Lees verder

Nieuwe 'variant of interest' uit Verenigd Koninkrijk maakt voorlopig geen opgang in ons land: "Maar we houden het in de gaten"
De nieuwe 'variant of intrest' van het coronavirus die eerder dit jaar opdook in het Verenigd Koninkrijk, maakt voorlopig geen opgang in ons land. Dat bevestigt viroloog Marc Van Ranst aan HLN. AY.4.2 werd "de meest besmettelijke coronavirusstam sinds het begin van de pandemie" genoemd en had experten meteen op het puntje van hun stoel.
Lees verder

Belgische Vereniging van Artsensyndicaten: "Huisartsen zijn geen callcenter"
"Bovenop de zware uitdaging die Covid-19 op medisch vlak stelt, worden huisartsen vandaag gereduceerd tot callcenter voor alle vragen over contacttracing en testing." Dat meldt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) in een persbericht.
Lees verder

"Een totaal andere vrouw dan bij Oprah Winfrey": was Meghans interview bij Ellen DeGeneres een berekende zet?
Het interview dat Meghan Markle (40) gaf bij Ellen DeGeneres (63) beroert de gemoederen aan beide kanten van de oceaan. Hoewel de Amerikanen het leuk vinden om de hertogin van Sussex in zo'n ontspannen houding te zien, vinden veel Britten dat het een "enorme PR-show was om zieltjes te winnen." Maar klopt dat ook? Wat wil Meghan dan precies bereiken? Verschillende experten in binnen- en buitenland laten hun licht schijnen over het gesprek en zijn kritisch. "Dit laat je toch niet uitzenden?"
Lees verder

VS steunen Filipijnen na conflict met China op Zuid-Chinese Zee
De Verenigde Staten beschuldigen China ervan de vrede op de Zuid-Chinese Zee te ondermijnen na een incident met Filipijnse schepen. De VS waarschuwen de Chinezen dat ze zullen moeten ingrijpen bij een aanval op Filipijnse schepen.
Lees verder

Van den Brom komt met Racing Genk in "money-time": "We hebben alles te winnen, maar kunnen ook heel veel verliezen"
Racing Genk staat voor een paar belangrijke weken. In Europa, in de beker en zeker ook in de eigen Jupiler Pro League. Te beginnen met het duel op Beerschot komende zondag. "We komen in money-time", weet John van den Brom. "Wij willen de kloof met Club Brugge en ook Union zeker niet groter laten worden dan ze al is"
Lees verder

"Ze beseft dat ze hulp nodig heeft": prinses Charlène opgenomen in kliniek met 'oververmoeidheid'
Prinses Charlène van Monaco (43) is opgenomen in een kliniek omdat ze "oververmoeid" is. Haar echtgenoot prins Albert gaf donderdag al toe dat de prinses uitrust op een plek die niet in Monaco ligt en laat nu, een dag later, aan het Amerikaanse tijdschrift People weten dat het gaat om een gespecialiseerde kliniek.
Lees verder

"Ze beseft dat ze hulp nodig heeft": prinses Charlène opgenomen in kliniek door 'oververmoeidheid'
Prinses Charlène van Monaco (43) is opgenomen in een kliniek omdat ze "oververmoeid" is. Haar echtgenoot prins Albert gaf donderdag al toe dat de prinses uitrust op een plek die niet in Monaco ligt en laat nu, een dag later, aan het Amerikaanse tijdschrift People weten dat het gaat om een kliniek.
Lees verder

Studio 100 lanceert gloednieuw platform om online radio te luisteren
Studio 100 lanceert vrijdag, ter afsluiting van de Week van de Digitale Radio, het nieuwe platform www.radio.vlaanderen. Daarmee streeft Studio 100 ernaar om een zo volledig mogelijk overzicht van alle Vlaamse digitale radio's aan te bieden. In dat kader investeert Studio 100 in de toekomst van de radio: het digitaal luisteren.
Lees verder

Goed nieuws voor Karl Vannieuwkerke: 7 jaar na kankerdiagnose geven artsen hem 'ticket van bevrijding'
Vrijdag 19 november 2021. Het is een dag die Karl Vannieuwkerke (50) niet snel zal vergeten. Op zijn Instagramaccount laat de VRT-presentator weten dat hij vandaag zeer goed nieuws heeft gekregen. Zeven jaar nadat er bij hem speekselklierkanker werd vastgesteld, is hij nu genezen verklaard. Voortaan hoeft Vannieuwkerke dus niet meer jaarlijks op controle.
Lees verder

Vliegtuig Brussels Airlines moet noodlanding maken in Dublin nadat motor uitvalt
Een vlucht van Brussels Airlines, die richting New York was vertrokken, heeft een noodlanding moeten maken omdat een motor was uitgevallen.
Lees verder

Vliegtuig Brussels Airlines moet noodlanding maken in Dublin na problemen met motor
Een vlucht van Brussels Airlines, die richting New York was vertrokken, heeft een noodlanding gemaakt omdat er problemen waren met de motor.
Lees verder

Vandaag gaat het Photo Vogue Festival van start (met unieke beelden van fotografen van over heel de wereld) en jij kan het virtueel meevolgen
Vrijdag 19 november begint de zesde editie van het Photo Vogue Festival. Het is het eerste modefestival met een focus op zowel het ethische als het schone: het vertelt namelijk beeldend de verhalen van mensen uit verschillende gemarginaliseerde culturen wereldwijd. Goed nieuws: het vindt zowel fysiek in Milaan als digitaal plaats, dus jij kan het dit weekend gratis vanuit je luie zetel bekijken.
Lees verder

Pastoor (72) oog in oog met gemaskerde mannen die cannabisplantage overvallen: "De kweker verschool zich in mijn tuin"
De Halse zonepastoor Raymond Decoster (72) is deze week ongewild in een thriller terechtgekomen. Woensdagnacht en -ochtend heeft een cannabiskweker de nacht in zijn tuin doorgebracht nadat twee gemaskerde mannen de cannabisplantage naast de pastoor waren binnengevallen. Blootsvoets en in pyjama stond hij midden in de kille nacht ook nog eens oog in oog met de inbrekers. 's Ochtends maakte hij bovendien een wandeling in zijn tuin waar de verdachte zich nog verschool. En donderdagnacht was hij getuige hoe het verzegelde cannabispand opnieuw ongewenst bezoek kreeg. "Dertig jaar leef ik hier zonder angst, maar die heb ik nu wel te pakken", zegt hij. "Ik heb deze week veel stommiteiten gedaan."
Lees verder

Vicepresident Kamala Harris wordt even de eerste vrouwelijke president van VS terwijl Biden co­lo­no­sco­pie ondergaat
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal even de functie van president Joe Biden overnemen. Zo ondergaat die laatste momenteel een routinematige colonoscopie. Dat meldt het Witte Huis in een verklaring.
Lees verder

OPROEP: Laat jouw huis schatten
Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat ze waard is? Je bent benieuwd naar het verschil tussen de prijs die jij indertijd voor je huis of appartement betaalde en wat je er vandaag voor kunt krijgen? Of je wil zicht krijgen op het verschil in waarde na een renovatie? Dan kom je in aanmerking voor onze rubriek 'Je huis geschat'.
Lees verder

Football Talk. Niet-gevaccineerde Kimmich weer in isolatie - NBC betaalt meer dan 2 miljard voor uitzendrechten Premier League
Joshua Kimmich verblijft opnieuw in quarantaine en zal daardoor de Bundesliga-wedstrijd van Bayern München van vandaag tegen Augsburg missen. Dat heeft de Duitse recordkampioen vanmiddag bekendgemaakt.
Lees verder

Oekraïne dreigt te schieten op migranten die vanuit Wit-Rusland grens willen oversteken
Oekraïne heeft gewaarschuwd dat migranten die vanuit Wit-Rusland de grens met de EU proberen over te steken, met alle mogelijke middelen, waaronder vuurwapens, zullen worden teruggedrongen.
Lees verder

Genkenaar (20) overlijdt na val met bromfiets
De 20-jarige Yannick J. uit Genk is vrijdagmorgen betrokken geraakt bij een ongeval met zijn bromfiets. De man botste op een verlichtingspaal en stierf enkele uren later in het ziekenhuis.
Lees verder

Strengere coronamaatregelen gaan zaterdag in vanaf 7 uur: dit staat in het koninklijk besluit
Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 17 november - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden morgen, zaterdag 20 november, om 7 uur 's ochtends in werking. We zetten alle maatregelen op een rij.
Lees verder