Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

Antonin (19) stierf na studentendoop in Waalse Gedinne: “Ik ben plots mijn kleine broertje kwijt”

HLN
Antonin (19) stierf na studentendoop in Waalse Gedinne: "Ik ben plots mijn kleine broertje kwijt"
"Het enige dat we willen zijn antwoorden: wat is er gebeurd met Antonin?" Het afgelopen weekend was een horrorweekend voor de familie van de 19-jarige Antonin Deneffe. Antonin deed zaterdagavond - samen met 300 studenten - mee aan een studentendoop in Sart-Custinne, een deelgemeente van Gedinne. Maar de ochtend daarop werd de jongeman levenloos aangetroffen, de reanimatie had geen zin meer. Het parket van Namen onderzoekt de zaak, vandaag vindt er een autopsie plaats.
Lees verder

Eric Goens start zevende seizoen 'Het Huis' met Eddy Planckaert: "Mijn gasten weten dat het soms diep kan snijden"
'Het huis' opent alweer zijn deuren voor 'BB's', wat volgens gastheer Eric Goens (52) staat voor 'Boeiende Bekende Vlamingen'. Ex-wielrenner en pater familias Eddy Planckaert bijt de spits af. "Ik vind Eddy echt sterk. Voor ik eraan begon, zat ik ook met de twijfel of alles al niet verteld was. Neen dus", zegt Goens, die ons een heel andere kant van de kasteelheer laat zien. "Ik hou me niet vast aan het allang afgekloven been, maar kom met nieuwe insteken." En de formule gaat verder, want VRT gaf Eric zopas groen licht voor nog drie nieuwe seizoenen.
Lees verder

Regi spaarde kosten noch moeite voor spetterend concert: "Belachelijk duur, maar het was zó lang geleden"
Het vuurwerk is op, de champagne leeggespoten. Maar niet getreurd: het Sportpaleis voor volgend jaar ligt al vast. Regi (45) heeft de smaak van een jaarlijkse traditie weer te pakken, zoals hij dat in het verleden 26 keer met Milk Inc. deed. "Ik heb keihard gewerkt om hier terug te staan. Daarin slagen zonder op een 'best of'-trein te moeten springen, maakt me fier." Zijn zegetocht is zaterdag in een VTM 2-special te zien, en intussen werkt hij aan een vervolg met Pauline, zijn nieuwste stem. De show was zo decadent dat hij zijn bankrekening niet enorm ziet groeien: "Als ik aan dit concert één honderdste overhoud, zal ik heel content zijn."
Lees verder

Football Talk. Club laat Otasowie na privéproblemen week herbronnen in Engeland
Het zit Ebeguowen 'Owen' Otasowie (20) de jongste maanden niet mee. Niet alleen verloopt zijn aanpassingsperiode bij Club op zijn zachtst gezegd moeizaam - Otasowie kwam nog geen seconde in actie op het hoogste niveau - de middenvelder kampt naast het veld ook met privéproblemen. Vandaar dat het bestuur hem, in overleg met zijn entourage, een weekje vrijaf heeft gegeven. Otasowie besliste even terug te keren naar Engeland om daar bij familie en vrienden te herbronnen. Club hoopt dat de 1-voudig Amerikaanse international zo mentaal wat rust vindt. Otasowie - die recent nog een goed gesprek had met Clement - kwam vorige zomer voor 4 miljoen euro over van Wolverhampton, maar kent sindsdien moeite met het niveau en de verwachtingen. Begin oktober werd hij met Club NXT tegen STVV zelfs al na een halfuur gewisseld, omdat-ie met rood flirtte. (NP/TTV)
Lees verder

Candice en Marijn geven tips aan wie zich wil inschrijven voor 'Blind Getrouwd'
VTM zoekt singles die het avontuur van hun leven willen aangaan in het zevende seizoen van 'Blind Getrouwd'. Ben jij 25 jaar of ouder en heb je de ware nog niet gevonden? Wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experts?
Lees verder

Man rijdt mogelijk bewust in op groepje schoolkinderen in Duitsland: 8-jarig meisje overleden, twee anderen ernstig gewond
Het gerecht in Duitsland is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een 30-jarige man die afgelopen vrijdag met een auto inreed op een groepje schoolkinderen. Een meisje van 8 jaar kwam daarbij om het leven, twee andere kinderen raakten ernstig gewond. Justitie vermoedt opzet bij de bestuurder, zo meldde zij maandagavond tijdens een persconferentie.
Lees verder

LIVE. Vormer maakt zich op voor basisplek tegen City, Club-spelers reizen vanmiddag af naar Manchester
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

PSG moet het bij Leipzig wellicht zonder Messi doen, Mbappé wel weer fit
Paris Saint-Germain moet het morgenavond bij Leipzig wellicht zonder Lionel Messi (34) doen. Volgens L'Équipe kampt de Argentijnse sterspeler nog steeds met het knieprobleem dat hem afgelopen vrijdag tegen Lille na een helft naar de kant dwong.
Lees verder

Carole Baskin klaagt Netflix aan: "Ik wil niét in het 2de seizoen van 'Tiger King' te zien zijn"
Netflix bracht vorige week de trailer uit van het tweede seizoen van de realityserie 'Tiger King', en daar was Carole Baskin zacht gezegd niet blij mee. De natuurparkbeheerder, een van de centrale figuren uit de originele serie, klaagt de streamingservice aan omdat ze nooit toestemming heeft gegeven om in een tweede seizoen te verschijnen.
Lees verder

Brussel krijgt er volgend jaar 250 laadpalen bij
Volgend jaar worden er 250 laadpalen voor elektrische voertuigen geïnstalleerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hierdoor zal het aantal laadpalen op de weg verdubbelen, zodat elke Brusselaar een laadoplossing heeft op 250 meter van huis. Dat heeft het kabinet van de Brusselse minister van Klimaattransitie, Leefmilieu en Energie Alain Maron (Ecolo), deze ochtend bekendgemaakt.
Lees verder

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria onder vuur na halloweenfoto's op Instagram
Alec Baldwin (63) en zijn vrouw Hilaria (37) krijgen het momenteel hard te verduren op Instagram. Het tweetal had zich samen met hun kroost opgedoft voor Halloween en dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria onder vuur na Halloween-post op Instagram
Alec Baldwin (63) en zijn vrouw Hilaria (37) krijgen het momenteel hard te verduren op Instagram. Het tweetal had zich samen met hun kroost opgedoft voor Halloween en dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoten.
Lees verder

Chris Pratt wordt stem van Garfield in nieuwe film
Er is een nieuwe animatiefilm in de maak over Garfield. De stem van de lasagneliefhebbende, luie kat wordt ingesproken door Chris Pratt, zo meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

IJslandse voetballer stuikt in elkaar na hartstilstand tijdens wedstrijd
De IJslandse middenvelder Emil Palsson is maandagavond tijdens een wedstrijd in de Noorse tweede klasse op het veld in elkaar gestuikt na een hartstilstand. Dat heeft zijn club Sogndal laten weten.
Lees verder

Van STVV naar Man City, een wereld van verschil voor Club Brugge: "We moeten realistisch zijn..."
Vlucht SN1157 van Oostende naar Manchester Airport staat klaar. Gesterkt door die uitstekende start tegen STVV wacht over Het Kanaal evenwel – om het met die legendarische woorden van Van Gaal te zeggen – "another cook". "Guardiola is niet zo blij, zag ik. Da's een nadeel."
Lees verder

China verhoogt steenkoolproductie net nu klimaattop in Glasgow begonnen is
China heeft zijn dagelijkse productie van steenkool met meer dan een miljoen ton opgetrokken om een antwoord te bieden op de elektriciteitsschaarste. De aankondiging komt er net na het begin van de COP26, de klimaattop van de Verenigde Naties waarop de wereldleiders bespreken hoe de klimaatopwarming een halt kan worden toegeroepen.
Lees verder

Limburgers zijn 'wagenkampioen' en West-Vlamingen nemen bijna nooit de bus naar het werk: Mobiliteitskompas legt verschillen bloot
De wagen blijft met voorsprong het populairste vervoermiddel voor ons woon-werkverkeer. En niemand gaat meer met de trein werken dan ambtenaren. Het zijn maar twee van de vele conclusies uit het Mobiliteitskompas van Jobat.be, AMS en De Lijn. Bijna 28.000 Vlamingen werkten eraan mee.
Lees verder

Actrice Barbara Sarafian: "Ik had 5 burn-outs in mijn lichaam en was graatmager. Maar ik raakte er weer door"
Het leven van Barbara Sarafian is kleurrijk genoeg om er een boek over te schrijven. En dus deed de actrice dat. 'Mamy Blue' werd een eerbetoon aan haar moeder. "Ik mis haar, haar humor en zelfs haar colèrebuien." We praten met de wervelwind die Sarafian is over alles wat in haar hoofd speelt. Het proces-De Pauw, haar gepieker, haar haat voor de nacht, en hoe ze zich erdoorheen sloeg toen haar moeder stervende was. "Ze vroeg me om voor haar een blauwe kist te laten maken. 'Grieks blauw', zei ze. Overal ging ik toen op zoek naar de juiste kist en het juiste blauw."
Lees verder

Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij in Tokio maandenlang voorbereid
De als 'Joker' verklede verdachte van het steekincident in Japan zondag had zijn aanval maandenlang voorbereid. De aanval vond plaats op Halloween in een trein in Tokio, omdat de man volgens de Japanse politie en media "veel mensen wilde doden".
Lees verder

Nieuwe woning gekocht maar oude nog niet verkocht? Zoveel kost een overbruggingskrediet
Wie een droomwoning op het spoor komt, heeft geen tijd te verliezen. Om kapers op de kust te snel af te zijn, wil je de verkoop van je huidige woning niet afwachten. Al heb je de beoogde verkoopsom net wel nodig om de aankoop van je toekomstige woonst te financieren. Dan biedt een overbruggingskrediet bij de bank een geknipte reddingsboei. Al kleeft daar ook een prijskaartje aan vast. Spaargids.be legt uit.
Lees verder