Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Anticorruptiepartij verrassend op kop in peilingen na verkiezingen Bulgarije

HLN
Anticorruptiepartij verrassend op kop in peilingen na verkiezingen Bulgarije
De nieuwe anticorruptiepartij "Wij gaan door met de verandering" (PP) lijkt de verrassing te worden van de parlementsverkiezingen van zondag in Bulgarije. De peilingen geven de partij voorlopig zowat 26 procent van de stemmen.
Lees verder

Fijnstof in 2019 verantwoordelijk voor zo'n 6.500 vroegtijdige overlijdens in België
Vervuiling met fijnstof heeft in 2019 in België circa 6.500 vroegtijdige overlijdens veroorzaakt. Dat blijkt uit een rapport van het Europese Milieuagentschap. In de hele EU ging het om 307.000 vroegtijdige overlijdens, 11,3 procent minder op een jaar tijd. Wereldwijd sterven jaarlijks zeven miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling.
Lees verder

Ed Sheeran en BTS grote winnaars van MTV Europe Music Awards
De Britse singer-songwriter Ed Sheeran en de Zuid-Koreaanse band BTS zijn de belangrijkste winnaars van de MTV Europe Music Awards 2021 geworden. Ed Sheeran won twee keer, BTS vier keer. De prijzen werden deze keer uitgereikt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het grote publiek bepaalde de winnaars via een online stemming.
Lees verder

Biden laat oud-burgemeester van New Orleans kolossaal infrastructuurplan leiden
De Amerikaanse president Joe Biden heeft Mitch Landrieu aangesteld als leider van zijn omvangrijke infrastructuurplan met een waarde van zo'n 1 biljoen dollar (circa 870 miljard euro). Landrieu was eerder burgemeester van New Orleans. Hij speelde in die functie een belangrijke rol bij de wederopbouw van die stad na de verwoestende orkaan Katrina in 2005.
Lees verder

Trump Organization verkoopt luxehotel in Washington
De Trump Organization, de holding van Donald Trump, gaat de huurovereenkomst van zijn luxehotel in Washington D.C. voor 375 miljoen dollar verkopen aan investeringsgroep CGI Merchant. Die zou het Trump-hotel een nieuwe naam geven, melden Amerikaanse media.
Lees verder

LIVE. GEMS pleit voor sluitingen, mondmaskers vanaf 9 jaar en telewerk - Oostenrijk begint met lockdown voor ongevaccineerden
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor extra maatregelen in het nachtleven. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden sinds zaterdag voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Oostenrijk begint met lockdown voor ongevaccineerden
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor extra maatregelen in het nachtleven. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden sinds zaterdag voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Oostenrijk begint met lockdown voor ongevaccineerden - GEMS pleit voor sluitingen, mondmaskers vanaf 9 jaar en telewerk
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor extra maatregelen in het nachtleven. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Ook expertengroep GEMS pleit volgens Le Soir voor een nieuwe reeks coronamaatregelen, waaronder de sluiting van het nachtleven, mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en telewerk tot aan de kerstvakantie. In Nederland gelden sinds zaterdag al voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Politievakbonden voeren vanaf vandaag dagelijks acties
De vakbonden bij de politie kondigen vanaf vandaag dagelijks acties aan, en dat gedurende meer dan twee maanden. Het zou gaan om stiptheidsacties, zoals eind oktober op de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar ook om extra grondige verkeerscontroles. Wat de acties concreet zullen inhouden, willen de bonden nog niet kwijt. "We rekenen op het verrassingseffect", zegt Carlo Medo, voorzitter van het NSPV.
Lees verder

Dodental drama Astroworld loopt op naar tien: onder de voet gelopen 9-jarige jongen bezweken
De chaos die ontstond tijdens het optreden van rapper Travis Scott heeft een tiende dodelijk slachtoffer geëist. De 9-jarige Ezra Blount overleed zondag, heeft zijn familie laten weten aan de Amerikaanse zender ABC13. De jongen raakte zwaargewond in het gedrang tijdens het festival Astroworld in Houston en lag al enige tijd in coma.
Lees verder

Verplichte vaccinatie voor het eerst op tafel
Het debat over de verplichte vaccinatie voor de hele bevolking barst los. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) zijn alvast voorstander.
Lees verder

Verplichte vaccinatie voor het eerst op tafel
Het debat over de verplichte vaccinatie voor de hele bevolking barst los. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) zijn alvast voorstander.
Lees verder

Conner Rousseau krijgt haatberichten vanop ziekbed, tot woede van zijn zus: "Al post hij 100.000 selfies... moet je hem daarom dood wensen?"
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is zaterdag – op zijn 29ste verjaardag – met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft een cyste op de nier en wordt in december geopereerd. Rousseau postte een selfie vanop zijn ziekbed en kreeg daarop niet alleen bemoedigende reacties, maar ook heel wat berichten van mensen die hem uitlachten en zelfs dood wensten. Walgelijk, vindt zijn jongere zus Eloïs (25), die het op Twitter opnam voor haar broer. "Mensen lachten omdat Conner opgenomen is op spoed. Dat was er zó ver over."
Lees verder

Vrijdag overlegcomité: geen ontkomen aan pasjes-, test-, telewerk- en mondmaskermaatschappij
Verplichte vaccinatie voor de hele bevolking en niet-gevaccineerden weren uit het nachtleven. De voorstellen van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de aanloop naar het Overlegcomité nu vrijdag, zetten de deur open naar een maatschappij met twee snelheden.
Lees verder

"Busritten buitengewoon onderwijs blijven onaanvaardbaar lang"
Het busvervoer voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs blijft voor onaanvaardbare situaties zorgen. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe bevraging van 158 scholen en 1.360 ouders door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Samen met de VCOV, de koepel voor ouderverenigingen in het vrij onderwijs, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor ingrijpende oplossingen.
Lees verder

Ophokplicht voor pluimvee in het hele land
Zowel professionele pluimveehouders als hobbyhouders moeten vanaf vandaag hun pluimvee ophokken of afschermen, zodat de dieren niet in contact komen met wilde vogels. Dat is beslist nadat er vorige week vogelgriep was vastgesteld bij een wilde gans in Schilde, in de provincie Antwerpen.
Lees verder

Nout (6) is een gewoon jongetje, mét muco: "We profiteren van elke dag, maar hopen vooral op efficiëntere medicatie"
De zesjarige Nout uit Mol is zot van basketballen, heeft veel vriendjes en speelt maar al te graag met zijn grote broer Nuno (8) en zusje Luce (2,5). Op het eerste gezicht is hij dus een gewoon jongetje, maar de kleine Nout lijdt aan de erfelijke longaandoening muco en is elke dag verschillende uren bezig met zijn behandeling. "Er komt enorm veel bij kijken, maar we willen hem vooral een normaal leven geven, net als elk ander kind", zegt mama Fleur Mermans.
Lees verder

Onze chef voetbal schaart zich achter deze Rode Duivels op weg naar WK: "'The Last Dance' van onze Gouden Generatie"
De Rode Duivels hebben gedaan wat ze moesten tegen de Esten en kunnen hun tickets naar Qatar al boeken. Die Wereldbeker wordt een andere als voorheen, zo meent onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Qatar 2022 zal te midden van een politiek debat 'The Last Dance' worden van de Gouden Generatie. "Als álles meezit volgend jaar, coach en spelers hebben 'mens sana in corpore sano', dan willen wij er evengoed nog één keer in geloven."
Lees verder

Slangen op maandag. Uitgerekend de prins van wie gezegd werd 'dat hij het niet kon' heeft als koning de Belgische monarchie nieuw leven ingeblazen
Vandaag hangt in het hele land de driekleur uit, kleden mensen zich in zwart, geel en rood en kun je geen plein op of het gonst er van de monarchistische vreugde. Althans, zo zou Koningsdag eruitzien als we ons in 1830 niet losgescheurd hadden van de Nederlanden.
Lees verder

Jan Jaap Van der Wal stopt als presentator van 'De Ideale Wereld': "Ik ben 'uitgeleerd'"
Jan Jaap van der Wal (42) stopt na vier seizoenen met 'De Ideale Wereld'. Nog tot en met mei gaat de Nederlandse presentator door, maar wie nadien de fakkel overneemt is nog niet duidelijk. "Het heeft niets met moeheid te maken, maar ik ben 'uitgeleerd'", vertelt van der Wal. Televisie schrijft hij evenwel nog niet af. "Ik wil wel eens iets doen voor een groter publiek."
Lees verder