Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 november 2021

Als stap voor stap isoleren niet meer mag: welke impact zal de renovatieplicht hebben op de vastgoedmarkt?

HLN
Als stap voor stap isoleren niet meer mag: welke impact zal de renovatieplicht hebben op de vastgoedmarkt?
Vanaf 2023 geldt in Vlaanderen een renovatieplicht voor wie een energieverslindende woning koopt met een EPC-waarde E of slechter. In hoeverre zal die maatregel een impact hebben op de vastgoedmarkt? Worden woningen goedkoper of net duurder? Bart van Opstal, woordvoerder van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot), kijkt in zijn glazen bol. "We verwachten dat de vraag – en dus ook de prijs – van slecht geïsoleerde woningen zal dalen."
Lees verder

Drie migranten vermist na poging om Kanaal over te steken
Nog nooit op één dag hebben zoveel migranten illegaal de oversteek van het Kanaal gemaakt van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Britse media berichtten vrijdag dat donderdag zo'n duizend mensen de overtocht maakten. Volgens de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee raakten drie migranten die met kajaks het Kanaal over wouden steken vermist.
Lees verder

Bestuurster valt in slaap en duikt tien meter naar beneden van brug
Op de Brusselse Steenweg in Aalst gebeurde donderdagavond een zwaar ongeval aan de brug van de Colruyt. Een bestuurster viel in slaap waarna ze tien meter verder beneden terechtkwam. De vrouw overleefde het ongeval en kon zelf nog uit de wagen stappen.
Lees verder

Werkt een teen knoflook in de neus tegen een verkoudheid? NKO-arts licht de trend toe
Op het socialemediaplatform TikTok verschijnen dag in en dag uit nieuwe trends. Het laatste nieuwe antidotum waar TikTokkers bij zweren? Twee teentjes knoflook in je neusgaten steken om van een zware verkoudheid af te komen. Wij vroegen aan NKO-arts Berina Ihtijarevic of het echt helpt en hoe veilig het is.
Lees verder

Morgen weer nieuw record: benzine 95 flirt met kaap van 1,8 euro per liter
De maximumprijs van benzine 95 (E10) stijgt zaterdag naar een nieuw record. Wie benzine 95 tankt, betaalt dan maximaal 1,797 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. De nieuwe prijs ligt 3,3 cent per liter hoger dan de huidige.
Lees verder

Spotify richt zich met overname meer op luisterboeken
De Zweedse streamingdienst Spotify richt zich met de overname van audioboekendistributeur Findaway meer op luisterboeken, nadat het bedrijf eerder al grote investeringen deed in podcasts.
Lees verder

Sam Gooris heeft een maat die voor hem door het vuur gaat: "Gunther is echt m'n bodyguard geweest"
Sinds Sam Gooris (48) met zijn vrouw Kelly Pfaff (44) naar Brasschaat verhuisde, zien hij en zijn jeugdvriend Gunter Trauwkens (51) elkaar veel minder. Toch zijn Sam en Gunter, die startten als drinkebroers, altijd de beste maten gebleven. "Sam hangt niet de artiest uit, hij is gewoon Sam. Daarom klikt het zo goed tussen ons", zegt Gunter. "En als er vroeger ambetanteriken hem lastigvielen, sprong ik in de bres."
Lees verder

Swings zet race tegen de klok in om ticket voor Winterspelen te bemachtigen: "De spanning is er wel"
Bart Swings heeft welgeteld één maand om zijn olympisch ticket voor Peking 2022 bij elkaar te schaatsen wil hij in februari op de Winterspelen voor het goud gaan. En dan is er nog een derde uitdaging: zorgen dat hij niet besmet raakt. "Ik zou liegen als ik zeg dat die toestand me niet een beetje nerveus maakt." Zijn tijd gaat nú in.
Lees verder

OPROEP: Verpleegkundige met een burn-out?
Heel wat personeel valt uit in de ziekenhuizen: sommigen liepen corona op, sommigen zitten in quarantaine, maar een grote groep zit ook thuis met een burn-out. Dat zegt onder anderen Dominique Benoit, diensthoofd Intensieve Zorg in het UZ Gent, vandaag. "Het gaat om personeel dat hard gewerkt heeft tijdens de vorige golven en nu een burn-out heeft, en zelfs personeel dat er gewoon mee ophoudt. Vooral verpleegkundigen hebben nu het gevoel dat deze vierde golf de druppel is die de emmer doet overlopen", klinkt het.
Lees verder

Volleybalhoofd uit film 'Cast Away' geveild voor 269.000 euro
De volleybal die als rekwisiet gebruikt werd in de film 'Cast Away' uit 2000 is geveild voor 308.000 dollar, omgerekend 269.000 euro. Dat meldt BBC News.
Lees verder

Röttgen opnieuw kandidaat voor voorzitterschap Duitse christendemocraten
Norbert Röttgen doet opnieuw een gooi naar het voorzitterschap van de Duitse christendemocraten. Het 56-jarige CDU-parlementslid kondigde vrijdag in Berlijn zijn kandidatuur aan voor de opvolging van Armin Laschet.
Lees verder

FOTOREEKS. De Gouden Generatie Rode Duivels met hun kroost
Er is met Dries Mertens een nieuwe (toekomstige) vader in de groep. Wanneer het niet over de bal of ploegtactiek gaat, dan is de kans groot dat het in de onderlinge gesprekken tussen de Rode Duivels over hun kroost gaat. De spelers van de Gouden Generatie met hun gezin, een bloemlezing.
Lees verder

FOTOREEKS. De ploegmaats aan wie Dries Mertens ouderlijk advies kan vragen: de Rode Duivels met hun gezin
Er is met Dries Mertens een nieuwe (toekomstige) vader in de groep. Wanneer het niet over de bal of ploegtactiek gaat, dan is de kans groot dat het in de onderlinge gesprekken tussen de Rode Duivels over hun kroost gaat. De spelers van de Gouden Generatie met hun gezin, een bloemlezing.
Lees verder

De gezonde gewoontes van Axel Daeseleire: "Ik zet elke dag 13.000 stappen en heb twee hometrainers"
Momenteel is hij te zien in het VTM-programma 'Eenmaal Andermaal': acteur, programma­maker, kunstenaar en dj Axel Daeseleire (53). Hij heeft dan misschien het imago van een 'macho', maar achter dat stoere uiterlijk gaat er een hele wereld schuil. Een gevoelige wereld die onlosmakelijk verbonden is met zijn gezonde gewoontes, die hij extra heilig vindt nu hij een tweede keer corona heeft gehad. Hij onthult zijn vijf belangrijkste. "Ik ga soms meerdere keren per week steak eten. Maar de dagen daarna eet ik heel gezond."
Lees verder

Max Verstappen over titelstrijd en schoonvader Nelson Piquet: "Over wat ik in de auto moet doen, heb ik geen advies nodig"
Nu de climax in het WK nadert, lijkt Max Verstappen alleen maar relaxter. Voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië sprak hij over schoonvader Nelson Piquet, de titelstrijd en het nummer 1 op zijn auto. Sinds eind 2020 is de Nederlander samen met Kelly Piquet, de dochter van de drievoudige wereldkampioen in de F1.
Lees verder

Nu al de topfavoriet? Amy heeft dubbel zoveel volgers op Instagram als andere 'K2 zoekt K3'-kandidaten
Heeft het publiek zich stiekem al uitgesproken over hun topfavoriet in 'K2 zoekt K3'? Wie naar hun volgers op Instagram gaat kijken, merkt dat kandidate Amy Courtens (25) bijna dubbel zoveel volgers heeft dan de andere zangers en zangeressen.
Lees verder

Benedict Cumberbatch liep nicotinevergiftiging op door filmrol
Benedict Cumberbatch (45) moest voor zijn rol in de film 'The Power of the Dog' zoveel roken, dat de acteur niet één, niet twee, maar wel liefst drie keer een nicotinevergiftiging opliep tijdens de opnames. Cumberbatch speelt Phil Burbank, een kettingrokende ranche-eigenaar.
Lees verder

Dreigt klimaattop ambities niet waar te maken? Met een afgezwakt ontwerp richting verlengingen
Op de klimaattop in Glasgow staat vandaag de laatste onderhandelingsdag op het programma, al verwachten waarnemers dat de top verlengd zal worden. Na bijna twee weken zijn de bijna 200 aanwezige landen het nog steeds niet eens over een hele reeks hete hangijzers - van hoe rijke landen arme landen moeten compenseren voor schade veroorzaakt door klimaatrampen tot hoe vaak landen hun inspanningen moeten aanscherpen. Vrijdag werd een nieuwe ontwerptekst voor het uiteindelijke akkoord gepubliceerd, opnieuw terughoudender in ambities dan het vorige.
Lees verder

"Sergio Agüero moet mogelijk stoppen met voetballen"
Sergio Agüero moet mogelijk stoppen met voetballen. Dat meldt Catalunya Radio. De Argentijnse spits van FC Barcelona kampt met een hartritmestoornis.
Lees verder

Telefoontje van je baas na de werkuren? Dat is vanaf nu illegaal in Portugal
Portugal heeft een nieuwe wet geïntroduceerd die het verboden maakt voor werkgevers om hun personeel nog na de werkuren te contacteren. "De werkgever moet de privacy van de werknemer respecteren, waaronder ook rustperiodes en familietijd", klinkt het. Als een baas de werknemers na het werk toch stoort, is er volgens de wet sprake van "een ernstige overtreding", wat kan leiden tot een fikse boete.
Lees verder