Doorgaan naar hoofdcontent

Alec Baldwin reageert tegenover pers die hem achtervolgt: ‘Ze was een vriendin van mij’

Alec Baldwin reageert tegenover pers die hem achtervolgt: 'Ze was een vriendin van mij'

Alec Baldwin heeft gereageerd op het dodelijk ongeval op de set van 'Rust' waarbij vorige week een cameraregisseur om het leven kwam heel even doorbroken. Langs de kant van de weg in de staat Vermont werd hij aangeklampt door paparazzi.

Lees verder

Krijgt Iedereen Klassiek ook een leek mee? 'Het slorpt en geeft energie tegelijkertijd'

Nadat het coronavirus vorig jaar nog stokken in de wielen stak, sloegen Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge de handen weer in elkaar voor een nieuwe editie van Iedereen Klassiek. Het bleek een succesrecept: het gratis klassieke muziekfestival lokte 10.000 enthousiastelingen naar het Brugse stadscentrum.

Lees verder

Woningen volledig verloren na hevige brand in Wijnegem

In Wijnegem zijn zondagochtend twee woningen in een gebouw op de Merksemsebaan volledig uitgebrand. Twee bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Greta Thunberg als superster onthaald in Glasgow

In de Schotse hoofdstad Glasgow was het zaterdagavond alle hens aan denk voor de politie om de 18-jarige Greta Thunberg veilig uit het treinstation te begeleiden. De Zweedse klimaatactiviste zal deelnemen aan protestacties tijdens de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties, om de internationale gemeenschap onder druk te zetten om ambitieuze klimaatmaatregelen te nemen.  

Lees verder

Kantoor van Bulgaarse lhbti-organisatie gevandaliseerd door nationalistische relschoppers

Relschoppers hebben een kantoor van een gemeenschapscentrum voor lhbti-personen in de Bulgaarse hoofdstad Sofia ernstig gevandaliseerd. Er werden ook klappen uitgedeeld.

Lees verder

3M tekent beroep aan tegen bevel om productie deels stil te leggen

3M heeft bij de Raad van State een beroep ingediend tegen de beslissing van de omgevingsinspectie van de Vlaamse overheid om bepaalde productieprocessen in zijn fabriek in Zwijndrecht stop te zetten. Dat laat het chemiebedrijf zondag weten aan persagentschap Belga.

Lees verder

Robot imiteert dansmoves van Mick Jagger in aanstekelijke video

De robothond Spot van Boston Dynamics danst als Mick Jagger op het nummer 'Start me up' van The Rolling Stones. Het bedrijf viert daarmee de 40ste verjaardag van hun album Tattoo You. In de video zie je hoe Spot danst en lipsynct en drie andere robothonden de bandleden nabootsen.

Lees verder

Jongeman gestorven tijdens studentendoop in Gedinne

Een jongeman, geboren in 2002, is in de nacht van zaterdag op zondag gestorven tijdens een studentendoop die werd georganiseerd door verschillende hogescholen in de provincie Namen.

Lees verder

Genk spoelt crisis weg met ruime zege tegen Zulte Waregem

KRC Genk kan dan toch nog winnen. Na drie opeenvolgende competitienederlagen knoopten de Limburgers zondag opnieuw aan met de zege. Een onmachtig Zulte Waregem werd voor eigen publiek opzijgezet met 2-6.

Lees verder

Iserbyt wint nu ook Druivencross in Overijse na spannende strijd

Eli Iserbyt heeft voor de derde keer in vijf Wereldbekermanches raak geschoten. De Europese kampioen bleek in de slotronde van de Druivencross in Overijse net een maatje te groot voor teamgenoot Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Iserbyt breidt zo zijn voorsprong in het klassement opnieuw uit.

Lees verder

Engie/Electrabel krijgt steun voor twee gascentrales

Engie/Electrabel komt als winnaar uit de veiling van steun voor de elektriciteitsproductie die steun krijgt om de kernuitstap op te vangen.

Lees verder

Minimumbelasting voor multinationals, meer vaccinaties, klimaatopwarming: hierover hebben G20-landen akkoord bereikt

Op de top van de G20 in Rome hebben de staatshoofden en regeringsleiders een akkoord bereikt om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Maar een écht krachtig signaal in aanloop naar de COP26-klimaatconferentie die van start is gegaan in Glasgow kwam er niet. Er is geen streefdatum voor het bereiken van koolstofneutraliteit, noch voor het beëindigen van steenkoolcentrales.

Lees verder

Penalty volstaat voor winst van Antwerp bij Cercle

Antwerp blijft in het spoor van Club Brugge en Union na een zuinige en allerminst overtuigende 0-1-zege op het veld van Cercle Brugge. Een opkikker na het bekerdebacle in Westerlo en net voor de belangrijke week met matchen tegen Fenerbahçe en Anderlecht. Topschutter Michael Frey bezorgde de Great Old de drie punten vanop de penaltystip.

Lees verder

Jonge vrouw gedrogeerd in Gents café en nadien verkracht in park

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een verkrachting in het Coyendanspark op 23 oktober. Het slachtoffer zou in een café in de buurt een verdovend middel in haar drankje gekregen hebben en nadien zijn meegenomen.

Lees verder

Anderlecht en OHL delen de punten na spektakelmatch

Het leek wel alsof ze bij Anderlecht aan de slaappillen hadden gezeten. In een bijzonder tam openingskwartier kwam OHL 0-2 voor. Zirkzee maakte de aansluitingstreffer net voor de rust en zorgde in de blessuretijd van de tweede helft met zijn tweede doelpunt van de avond voor een puntje. En dat waren nog niet alle plotwendingen in deze thriller.

Lees verder

Wat betekent de CRM-veiling voor de elektriciteitsprijs en -bevoorrading?

Tegen eind november moet minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) een evaluatie opleveren van de CRM-veiling op het vlak van prijzen en energiebevoorrading. Wat is nu de stand van zaken?

Lees verder

Evenepoel eindigt zesde op Belgian Waffle Ride in Kansas

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) is zondag zesde geworden in de Belgian Waffle Ride, een Amerikaanse gravelrace. Evenepoel kwam niet in actie op de langste afstand over 178 kilometer, maar op de 111 kilometer.

Lees verder

Moeders starten actie tegen mondmasker op lagere school: 'Dit kan niet'

Na de herfstvakantie moeten de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker dragen in de klas. Dat is voor auteur Hanne Luyten en klinisch psychologe Nina Mouton een brug te ver. 'Kinderen moeten nu hun vrijheden opgeven om volwassenen te beschermen, dat kan niet'.

Lees verder

Union wint nu ook bij AA Gent en komt weer alleen aan de leiding

Union heeft zijn leiderspositie in de Jupiler Pro League opnieuw veroverd na een 0-2 overwinning op het veld van Gent. Vanzeir en Teuma zorgden voor de Brusselse doelpunten, Gent trof maar liefst vier keer het doelkader.

Lees verder

Matige opwarming in Rome voor de echte wedstrijd in Glasgow

Afspraken over concrete maatregelen zijn bij de ontmoeting in Italië uitgebleven, maar hoop is volgens VN-chef Guterres 'niet de bodem ingeslagen'.

Lees verder