Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Al meerdere gevallen van aanrandingen aan Brugse Vaart: “Plots voelde ik een harde klap op mijn achterste”

HLN
Al meerdere gevallen van aanrandingen aan Brugse Vaart: "Plots voelde ik een harde klap op mijn achterste"
Lieselot D.P. een jonge vrouw van 34 uit Aalter, is deze morgen lastiggevallen door een onbekende man op een fiets. Ze wandelde met haar hond ter hoogte van Oostmolen-Veer toen de man haar aanrandde. Ze vertelt ons via de telefoon wat er gebeurd is.
Lees verder

Hazard in Lamborghini van half miljoen naar training Real, Mulder: "Een keurige huisvader heeft toch een Opel?"
Weg is de 'last', de zware benen al minder zwaar. Eden Hazard mag er vanavond in Wales dan wel niet bij zijn, geblesseerd is hij óók niet. Dat blijkt uit de trainingsbeelden die Real Madrid deelde. We zien onze landgenoot meelopen met de groep en meetrainen met bal. En zijn aankomst in het trainingscomplex verliep ook niet onopgemerkt: Eden arriveerde in zijn Lamborghini Aventador.
Lees verder

Storing Google Cloud zorgt voor problemen bij Spotify, Snapchat en andere platformen
Een grote storing bij Google heeft dinsdagavond voor problemen gezorgd. Door de storing werkten onder andere muziekstreamingsdienst Spotify en foto- en videodeelplatform Snapchat niet. Ook verschillende andere systemen van grote en kleinere bedrijven werden door de problemen geraakt.
Lees verder

Grootste Belgische bedrijven boekten 60 miljard euro minder omzet in 2020
De 5.000 grootste vennootschappen in België hebben in 2020 een omzet van alles samen 690 miljard euro geboekt. Het gaat om een daling met 60 miljard euro ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit de 'Top 5.000' van Trends. "In totaal zag 45 procent van de grootste 5.000 ondernemingen de nettowinst dalen en 52 procent de omzet", licht Tommy Browaeys, uitgever van de Trends Top toe.
Lees verder

Jonge vrouw verkracht tijdens feestje dat helemaal op veilig uitgaan gericht was: "Wat als we het toilet waar ze zat, niet opengebroken hadden?"
Een veilige plek om te feesten, een massa stickers met het opschrift 'consent is sexy', en speciaal ingezette 'sfeerbeheerders' die grensoverschrijdend gedrag meteen aanpakten. En toch zou een vrouw verkracht zijn tijdens het partyconcept 'Manifold' in café Noot Noot in Gent, waar iedereen onder de regenboog zich veilig moet voelen tijdens het dansen op drum&bass en techno. "Dat dit zelfs hier gebeurt, is onwaarschijnlijk", klinkt het. "We hebben nog meer 'omstandertraining' nodig."
Lees verder

Brandweer moet vos van zes verdiepingen hoog gebouw halen
De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West heeft dinsdagmiddag in Sint-Stevens-Woluwe een vos uit een penibele situatie moeten redden. Het arme beestje zat vast op het dak van een gebouw van zes verdiepingen hoog.
Lees verder

Afgewezen door derdeklassers maar in anderhalf jaar uitgegroeid tot Rode Duivel: de rollercoaster van Theate
Begin oktober zijn eerste selectie, nu al zijn eerste basisplaats in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Of hoe de stoptrein waar de 21-jarige Luikenaar op zat een rotvaart kreeg. "Arthur is tot alles in staat", gelooft zijn manager Patrick De Vlamynck.
Lees verder

Amazon krijgt half miljoen dollar boete voor niet correct inlichten van personeel over coronabesmettingen
Internetgigant Amazon moet een boete betalen van een half miljoen dollar (441.000 euro) omdat het zijn werknemers en de autoriteiten "niet adequaat" heeft ingelicht over coronabesmettingen op de werkvloer. De boete werd opgelegd door een rechter in Californië, na een klacht over onveilige arbeidsomstandigheden. In die Amerikaanse deelstaat bestaat een 'recht om te weten'-wet om de veiligheid op de werkvloer te garanderen.
Lees verder

Geert Molenberghs vraagt preventieve testing in scholen: "Zoniet raakt elk kind in het lager en kleuteronderwijs dit semester besmet"
Kinderen zijn in deze vierde golf wél een motor van de epidemie, waarschuwt Geert Molenberghs. "De circulatie van corona in de basisscholen is dubbel zo hoog als in de Vlaamse samenleving. Sinds eind oktober krijgt het virus de vrije loop onder de nog niet geprikte min-twaalfjarigen. Als we hen niet preventief testen, zal heel het schoolsysteem deze semester besmet geraken." Lees hier ook hoe Duitsland wél een barrière opwerpt door kinderen twee keer per week te laten likken aan een lolly-pool-pcr-test: toch al minder vervelend dan met een wisser in hun neus wroeten.
Lees verder

Duitse deelstaten scherpen regels voor ongevaccineerden aan
Nu het aantal coronabesmettingen in Duitsland weer recordhoogtes bereikt, nemen heel wat afzonderlijke deelstaten in afwachting van federale richtlijnen zelf het initiatief om de coronabeperkingen op te voeren. De voorbije dagen kondigden verschillende staten extra beperkingen aan waarmee vooral de niet-gevaccineerde inwoners worden geviseerd.
Lees verder

KIJK LIVE. "Martínez raakt niet graag aan de basis": Timmy Simons analyseert bij Maarten Breckx de opstelling van Rode Duivels tegen Wales
• Cardiff City Stadium, aftrap om 20u45 • Ref: Artur Dias (Por) • Rode Duivels hebben WK-ticket al beet, Wales strijdt om tweede plek • Bekijk de match LIVE op VTM!
Lees verder

App met info over verkeershinder voor fietsers al meer dan 5.000 keer gedownload
De app van de Fietsersbond die informatie geeft over verkeershinder voor fietsers, is meer dan 5.000 keer gedownload. Dat meldt de Fietsersbond vandaag. De app is begin oktober gelanceerd. VRT NWS gebruikt de gegevens voor haar verkeersinformatie in de radiobulletins.
Lees verder

Ierland verscherpt coronamaatregelen
Ierland bereidt zich opnieuw voor op strengere coronamaatregelen, een gevolg van het stijgende aantal besmettingen. Vanaf donderdag worden alle cafés, restaurants en clubs aangemaand om uiterlijk om middernacht de deuren te sluiten, zo meldt de Ierse omroep RTÉ.
Lees verder

Een zware deur, een cijfercode, een toezichthouder... En toch kon kleutertje (4) uit opvang ontsnappen
"Er waren genoeg maatregelen om de veiligheid van de kinderen te garanderen, en toch is het gebeurd." Schepen van Onderwijs Elke Roex (Vooruit) wil onderzoeken hoe een kleuter van 4 jaar maandagnamiddag kon 'ontsnappen' uit de naschoolse kinderopvang. Het kindje werd gelukkig veilig en wel teruggevonden, de politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.
Lees verder

LIVE. Qatar of kater voor Oranje? Van Gaal kiest voor Cillessen in doel, Noa Lang op de bank - Jan Mulder: "Nederland is bloednerveus"
• Slotspeeldag WK-kwalificaties • De Kuip, aftrap om 20u45 • Nederland heeft 20 punten, Noorwegen en Turkije 18 • Turkije neemt het thuis op tegen Montenegro
Lees verder

Decathlon stopt verkoop kajaks in Noord-Franse winkels wegens migrantenproblematiek
Sportwinkelketen Decathlon verkoopt in zijn winkels in Calais en Duinkerke geen kajaks meer. Deze vaartuigen kunnen immers gebruikt worden door migranten bij hun overtocht van het Kanaal naar Engeland. Het bedrijf bevestigt een bericht hierover van de lokale krant La Voix du Nord.
Lees verder

"They're back": 'Harry Potter'-acteurs keren terug naar Zweinstein voor speciale reünie-aflevering
Potterheads, zet jullie schrap. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson keren terug naar Zweinstein voor een speciale reünie-aflevering. Het drietal krijgt het gezelschap van filmregisseur Chris Columbus en ook enkele andere heksen en tovenaars uit de magische saga maken hun opwachting in 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts'.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Smith en Cullen naar volgende ronde, De Decker straks aan zet
Dag vier op de Grand Slam of Darts. Vanavond staan de laatste groepswedstrijden op het programma. Wie stoot door naar de volgende ronde? Een overzicht van alle uitslagen vindt u hieronder!
Lees verder

LIVE. Boekt Oranje in lege Kuip alsnog rechtstreeks ticket voor WK?
• Slotspeeldag WK-kwalificaties • De Kuip, aftrap om 20u45 • Nederland heeft 20 punten, Noorwegen en Turkije 18 • Turkije neemt het thuis op tegen Montenegro
Lees verder

LIVE. 0-1 na heerlijke treffer van De Bruyne, die met krul joelende Welshe fans stil krijgt
• De Ketelaere, Theate en Origi aan aftrap • Ref: Artur Dias (Por) • Rode Duivels hebben WK-ticket al beet, Wales strijdt om tweede plek • Bekijk de match LIVE op VTM!
Lees verder