Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Aanslag op gsm- en ASTRID-mast in Ternat: “Brandbom met timer aangetroffen”

HLN
Aanslag op gsm- en ASTRID-mast in Ternat: "Brandbom met timer aangetroffen"
Er is een onderzoek geopend naar de brandstichting aan een gsm-mast in Ternat. Die mast raakte zeer zwaar beschadigd en zal vervangen moeten worden. Antennes van het Orange- en Telenet-netwerk zijn getroffen. In de nabijheid staat ook een mast van het ASTRID-netwerk, dat gebruikt wordt door de hulpdiensten. Hier werd een brandbom met timer aangetroffen. Het onderzoek loopt.
Lees verder

Clara (50) gaat naar parenclubs om haar libido op te krikken. "Alsof je een pornofilm opzet, maar veel leuker." Seksuoloog geeft advies
Tien jaar geleden zakte het libido van Clara* (50) onder het vriespunt. Alles probeerde ze om de passie weer te doen opflakkeren. Niks hielp, tot zij en haar man besluiten om naar een parenclub te gaan. "De eerste keren hebben we ons in de afgesloten kamer gelegd. Deurtje toe, maar het besef dat mensen ons bezig zagen, vonden we heel sexy." Het koppelt begint te swingen en ontdekt welke voordelen dat met zich meebrengt. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft advies.
Lees verder

Club Brug­ge-manager Vincent Mannaert opnieuw veroordeeld voor dronken rijden en vluchtmisdrijf: 8.000 euro boete, 15 maanden rijverbod en 3 jaar alcoholslot
Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, is nog maar eens veroordeeld voor dronken rijden. Deze keer komt daar ook vluchtmisdrijf bij. In november vorig jaar was hij betrokken bij een kettingbotsing op de E40 in Nevele, waarbij één gewonde viel. Nadat hij zich excuseerde, verdween hij van de plaats van het ongeval. Het is al zijn vijfde veroordeling.
Lees verder

Terug van nooit weggeweest: deze oude topreeksen worden nieuw leven ingeblazen
Terwijl Hollywood elke lucratieve filmfranchise blijft uitmelken met spin-offs, remakes en reboots, focust televisie steeds meer op het nieuw leven inblazen van oude parels. Naar aanleiding van het langverwachte 'Dexter: New Blood' op Streamz zetten wij deze week in onze Kijkgids enkele van de beste comebacks uit de tv-geschiedenis in de kijker. Het einde van de mensheid ('Battlestar Galactica', Prime Video), de terugkeer van cultserie 'Twin Peaks' (Hulu/Apple TV+), oude rivalen ('Cobra Kai', Netflix) en liefdesperikelen ('The L Word – Generation Q', Streamz): dit zijn onze favoriete tv-revivals.
Lees verder

Waarom komt er een boosterprik voor iedereen? Hoe moeten de vaccinatiecentra dit organiseren? Wij vroegen het aan minister Beke
Midden december krijgen mensen die een vaccin van Johnson & Johnson kregen een herhalingsvaccin. Mensen die gevaccineerd werden met een ander vaccin, zoals dat van Pfizer en Moderna, kunnen volgend jaar ook een derde prik krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid afgesproken. Maar waarom is dat nodig? Hoe gaan ze dat organiseren? Vanaf wanneer komt u aan de beurt? Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) geeft antwoord op die vragen bij HLN LIVE.
Lees verder

LIVE. Waarom komt er een boosterprik voor iedereen? Hoe moeten de vaccinatiecentra dit organiseren? Wij vragen het aan minister Beke
Midden december krijgen mensen die een vaccin van Johnson & Johnson kregen, een herhalingsvaccin. Mensen die gevaccineerd werden met een ander vaccin, zoals die van Pfizer en Moderna, kunnen volgend jaar ook een derde prik krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid afgesproken. Maar waarom is dat nodig? Hoe gaan ze dat organiseren? Vanaf wanneer komt u aan de beurt? Genoeg vragen om voor te leggen aan Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), zo meteen bij HLN LIVE.
Lees verder

Inflatie VS op hoogste niveau sinds 1990
De prijzen die Amerikaanse consumenten voor goederen en diensten betalen, zijn sinds 1990 niet zo hard gestegen als in oktober. Bedrijven zien zich door stijgende grondstofprijzen, personeelstekorten en logistieke knelpunten gedwongen hogere prijzen in rekening te brengen. De kosten voor het dagelijks leven stegen daardoor vorige maand met 6,2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder

Nederlander Herlings verovert tweede wereldtitel MXGP
Met een zege in de slotmanche van het seizoen in het Italiaanse Mantua, heeft de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) zich woensdag verzekerd van een tweede wereldtitel in de MXGP-klasse van de motorsport. Drie jaar geleden werd hij voor het eerst wereldkampioen.
Lees verder

Taliban: "Afghaanse tak van Islamitische Staat onder controle na 600 arrestaties"
De taliban hebben IS-K, de Afghaanse tak van de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS), "min of meer onder controle". Dat heeft Zahiboellah Moedjahedid, de woordvoerder van de talibanregering, woensdag gezegd. Volgens hem is IS-K "geen grote bedreiging meer".
Lees verder

LIVE. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, De Ketelaere afgezet door vriendin Jozefien - Dante Vanzeir: "Dit voelt als eerste schooldag"
The boys are back in town. Deze namiddag arriveerden de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De broers Hazard kwamen samen toe, Club-youngster Charles De Ketelaere werd dan weer afgezet door zijn vriendin Jozefien. De komende week spelen de Duivels WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Om 16.15 uur volgt er een persconferentie met Dante Vanzeir en Dries Mertens, om 17 uur staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

OPROEP. Voel jij je als jongere vaak eenzaam? NINA wil je verhaal horen
Wie jong is, heeft veel vrienden. Dat lijkt de hele wereld toch te denken. Maar zo simpel is dat niet altijd. Ben jij jong en ongelukkig, omdat je je alleen voelt? NINA wil graag je verhaal horen.
Lees verder

Jongen (15) zwaargewond door ongeluk met tram op Stenenbrug in Antwerpen
Twee personenen zijn woensdagnamiddag op de Stenenbrug aangereden door een tram. Een 69-jarige vrouw geraakte lichtgewond en een 15-jarige jongen werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Al een week kan iedereen via speciale tool zélf testcode voor coronatest aanmaken, maar druk op huisartsen neemt voorlopig niet af: "Integendeel"
Al een week intussen kunnen Belgen online, op de "Self Assessment Testing"-tool, na het invullen van een vragenlijst, een testcode aanmaken voor een coronatest. Zo wil de overheid de druk op de huisartsen verlichten, die door het stijgend aantal besmettingen overstelpt werden met vragen om coronatesten. Maar dat lijkt nog geen zoden aan de dijk te brengen.
Lees verder

Dries Mertens over nakende vaderschap: "We zijn bezig aan twee kamers, want ik wil goed slapen"
Dries Mertens (34) miste de Nations League door een schouderblessure, maar is nu weer fit en dus ook weer present bij de Rode Duivels. "Ik ben blij om terug te zijn", vertelde de aanvaller van Napoli op de persconferentie. Daar nam ook nieuwkomer Dante Vanzeir (23) voor het eerst plaats. "Ik zal er alles aan doen om te laten zien aan de bondscoach."
Lees verder

Nieuwkomer Vanzeir heeft er zin in: "Zal er alles aan doen om me te laten zien aan de bondscoach"
Dante Vanzeir (23) meldde zich woensdag voor het eerst als Rode Duivel in Tubeke. De spits van 1A-revelatie Union is naar eigen zeggen realistisch, maar ook ambitieus: "Nu ik hier ben, wil ik ook een tikkeltje meer."
Lees verder

Belg dood teruggevonden na brand in buurt van Saint-Tropez
Een 73-jarige Belg is overleden na een brand in zijn studio in Plan-de-la-Tour, even buiten Saint-Tropez. De buren alarmeerden dinsdagochtend rond 6 uur de hulpdiensten nadat ze rook opmerkten. De brandweer ontdekte na het blussen het verkoolde lichaam van het slachtoffer.
Lees verder

LIVE. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, De Ketelaere afgezet door vriendin - Dries Mertens over nakende vaderschap en Kat: "Ik heb een sterke vrouw"
The boys are back in town. Deze namiddag arriveerden de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De broers Hazard kwamen samen toe, Club-youngster Charles De Ketelaere werd dan weer afgezet door zijn vriendin Jozefien. De komende week spelen de Duivels WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Dries Mertens en Dante Vanzeir stonden intussen de pers te woord, vanavond staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

RECENSIE. 'Dexter: New Blood': "Voor een reeks waarop niemand zat te wachten, is het verdomd moeilijk om weg te kijken"
De grootste horror die 'Dexter'-fans in acht seizoenen hebben meegemaakt, is ongetwijfeld het einde. Maar kijk, na acht jaar is de bekroonde tv-reeks over een man die overdag moordenaars klist, maar 's nachts zelf hakbijl en beenderzaag bovenhaalt, terug van weggeweest. Of 'Dexter: New Blood' op Streamz er ook in slaagt om nieuw leven in dit tv-monument te blazen? Of er louter toe bijdraagt om de slechte nasmaak nog slechter te maken? Dat zoekt Evelien Delgouffe in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Regering pakt misleidende kortingen aan
De federale regering neemt maatregelen tegen misleidende kortingen. De ministerraad heeft woensdag het licht op groen gezet voor een wetsontwerp dat de regels voor het aankondigen van kortingen verduidelijkt.
Lees verder

Blake Lively verft peperdure schoenen met nagellak "zodat ze bij mijn outfit passen"
Blake Lively (34) heeft een creatieve oplossing gevonden om haar schoenen bij haar outfit te laten passen. De actrice deelde dinsdagavond een foto van zichzelf op een evenement in New York. Op de foto is Lively te zien in een rode outfit, inclusief rode hakken. Lively gaf toe dat ze de witte juwelen op haar pumps met rode nagellak had gelakt om de volledig rode outfit af te maken. Pittig detail: de schoenen kosten maar liefst 1.000 dollar (860 euro).
Lees verder