Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 november 2021

Aan epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkantoor binnenreed waarbij Jade (2) stierf, wil vrijspraak: “...

HLN
Aan epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkantoor binnenreed waarbij Jade (2) stierf, wil vrijspraak: "Het was een geval van overmacht"
Het centrum van Kortenberg werd op 4 mei 2018 herschapen in een oorlogsgebied, nadat een vrachtwagenbestuurder met hoge snelheid zich in een bankkantoor boorde. Peuter Jade (2) stierf ter plekke op de stoep, haar vader verloor een been. In de politierechtbank was er nog altijd discussie of de trucker, een epilepsiepatiënt, net voor de crash een aanval kreeg. De vijftiger riskeert een jaar cel met uitstel.
Lees verder

Aantal besmettingen bij leerlingen stijgt met 36 procent
Het aantal besmettingen bij leerlingen in het Vlaamse onderwijs is tussen 8 en 21 november gestegen met 36 procent ten opzichte van de twee weken ervoor. Maar liefst 21.162 leerlingen raakten besmet. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB).
Lees verder

Drie ongevaccineerde familieleden sterven binnen week aan Covid-19: "Ze dachten veilig te zijn in afgelegen Frans dorpje"
In een klein dorpje in de Franse Vogezen is een familie bijzonder hard getroffen door het coronavirus. Een bejaard koppel en hun zoon bezweken binnen de week aan Covid-19. Ze waren niet ingeënt tegen het coronavirus.
Lees verder

Nieuwe Duitse regering wil verkoop van cannabis legaliseren
De Duitse partijen SPD, Groenen en FDP hebben tijdens een persconferentie hun regeerakkoord voorgesteld. De zogeheten Ampel-coalitie (Duits voor verkeerslicht, naar de partijkleuren rood, geel en groen; nvdr) heeft een comfortabele meerderheid in het Duitse parlement, de Bondsdag. De partijen willen onder meer cannabis legaliseren voor recreatief gebruik en het gebruik van kolen uitfaseren voor 2030. Het minimumloon stijgt naar 12 euro.
Lees verder

Man met groot keukenmes gevat op tramtoestel uit Merksem: "Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen"
De Antwerpse politie heeft vorige week donderdag een man gearresteerd die voor consternatie had gezorgd op een tramtoestel. Toen hij in Merksem wilde opstappen, maar de deuren vlak voor zijn neus sloten, schoof hij een groot keukenmes tussen de deuren om hen weer open te krijgen. Enkele van de passagiers werden bang bij het zien van het mes en belde de politie.
Lees verder

Provinciegouverneurs vragen vervroegd Overlegcomité en strengere federale maatregelen
De tien Belgische provinciegouverneurs vragen samen dat het Overlegcomité vroeger samenkomt om verdere federale maatregelen te nemen. Ook willen de gouverneurs sneller inzetten op de boosterprik. Dat is besproken in de nationale crisiscel met de tien gouverneurs. "We zitten in alarmfase 5 wat betekent dat er uniforme maatregelen moeten komen in heel het land", aldus West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) aan VTM NIEUWS en HLN LIVE.
Lees verder

Football Talk. PSG wil Pochettino niet kwijt, Valverde nieuwe coach van Man United? - Miccoli 3,5 jaar de cel in
Voormalig Italiaans international Fabrizio Miccoli is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar wegens afpersing. Het Hof van Cassatie bevestigde dinsdagavond een eerdere veroordeling uit 2017 die in januari 2020 in beroep al eens was bevestigd.
Lees verder

Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: zeker 27 doden
Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn minstens 27 bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
Lees verder

Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: meer dan twintig doden
Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn meer dan twintig bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
Lees verder

Hof van beroep legt Uber stil: "2.000 chauffeurs vallen nu zonder inkomsten"
Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat heeft het Amerikaanse taxiplatform woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Voor 12 euro naar Niels Destadsbader: koopjes voor late beslissers door prijzenslag op tweedehandssites
Wie volgend weekend nog naar een van de drie 'Sterker'-concerten van Niels Destadsbader wil, kan mooie koopjes doen. De optredens in het Sportpaleis zijn uitverkocht, maar op tweedehandssites worden honderden concerttickets aan ongeziene dumpingprijzen aangeboden. Met dank aan corona en de mondkapjes.
Lees verder

Kyle Rittenhouse bezocht Trump in Mar-a-Lago na zijn vrijspraak
Donald Trump kreeg in zijn verblijf Mar-a-Lago in Florida de voorbije week bezoek van Kyle Rittenhouse. De achttienjarige tiener werd vorige week vrijgesproken van moord, nadat hij tijdens Black Lives Matter-protesten in Kenosha, Wisconsin, twee mensen doodschoot en een derde man verwondde. Dat vertelde de president dinsdag tijdens een interview op Fox News.
Lees verder

Net gekozen eerste vrouwelijke premier Zweden treedt na enkele uren alweer af
Magdalena Andersson is enkele uren nadat ze werd verkozen tot eerste vrouwelijke premier van Zweden afgetreden. De Groenen trokken hun steun in voor de moeizaam tot stand gekomen regeringscoalitie, waardoor er geen meerderheid meer is in het parlement.
Lees verder

Eén op de zeven vrouwen werd afgelopen jaar slachtoffer van partnergeweld
In België werd afgelopen jaar één op de zeven vrouwen het slachtoffer van partnergeweld. Vandaag, op de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen, maken de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden een vuist tegen intrafamiliaal geweld met licht- en videoprojecties op bekende gebouwen. Zo willen ze hulplijn 1712 promoten.
Lees verder

Ondanks hoofdprijs van meer dan 3 miljoen euro: op naar een hernieuwing van het al nieuwe Davis Cup-format?
Morgen start in Innsbruck, Turijn en Madrid de eindfase van de Davis Cup. Achttien landen strijden voor een plaatsje in de kwartfinale en de uiteindelijke hoofdprijs van zo'n 3,15 miljoen euro. Meer en meer stemmen gaan echter op om het nieuwe format al op de schop te gooien.
Lees verder

Waalse arts die vaccinatiecertificaten vervalste, had ook 539 Vlaamse klanten
De Waalse arts die op grote schaal valse Covid Safe Tickets (CST) uitreikte, had ook een behoorlijk aantal Vlaamse klanten. Maar liefst 539 Vlamingen kregen via hem een vals vaccinatiecertificaat. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid aan Belga.
Lees verder

Lionel Messi over moeilijke aanpassingsperiode in Parijs: "Mijn kinderen leren sneller Frans dan ik"
Manchester City en Paris Saint-Germain, twee clubs geobsedeerd door een Champions League die ze nog niet hebben, treffen elkaar vanavond voor hun tweede groepsduel. Hoog tijd voor Lionel Messi om eens op stoom te komen, na een aarzelende start in Parijs. Het is allemaal even wennen voor hem.
Lees verder

ANALYSE. Morgen valt uitspraak in proces Bart De Pauw: méér dan een showproces, en wel hierom
Morgen valt de uitspraak in het proces De Pauw. Een showproces, werd het wel eens genoemd. Veel gedoe rond "ocharme wat berichtjes". Maar het is méér, weet eenieder die in Mechelen de pleidooien volgde, zoals onze journaliste Nadine Van Der Linden. "De uitspraak wordt van maatschappelijk belang", blikt zij vooruit. "Ze bepaalt mee hoe we denken over relaties tussen bazen en ondergeschikten, veertigers en twintigers, vrouwen en mannen." Dit valt er te winnen - of te verliezen.
Lees verder

Homoseksuele kerstman kust man in Noorse reclame: "Zonder zichtbaarheid geen acceptatie"
Een Noorse reclame waarin de kerstman een relatie krijgt met een man, inclusief kus, heeft internationaal veel lof ontvangen. Het Noorse postbedrijf Posten Norge viert met de reclame dat homoseksualiteit precies 50 jaar niet meer strafbaar is in het land.
Lees verder

André Rieu choqueert Britten door te vloeken tijdens live-uitzending
André Rieu (72) heeft van zich laten horen. De violist was te gast in het Britse tv-programma 'This Morning'. Alleen gebruikte hij daar het scheldwoord 'bitch', iets wat in Groot-Brittannië not done is.
Lees verder