Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

“51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energielabel”: Expert toont de weg naar A én geeft advies over su...

HLN
"51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energielabel": Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies
Het klimaat wordt ongetwijfeld beter door het verplichten van energielabels, maar wat doet het met mijn portemonnee tegen 2030? Geert Flipts van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap gidst je op weg naar ambitieuzere EPC-waarden met premies, renteloze leningen, tools en nuttige tips voor wie een woning zoekt. "Soms kan 3.000 à 4.000 euro volstaan om van een E of F een D te maken."
Lees verder

3 experts over álle gevolgen van alcohol op je lichaam. "Mensen die drinken maken chronisch te veel van het stresshormoon cortisol aan"
Jessica Simpson (41) deed haar Instagramvolgers en de wereld schrikken met een oude foto van zichzelf. Vandaag is ze vier jaar nuchter, maar tijdens de piek van haar alcoholverslaving oogde de actrice rood in haar gezicht, opgezwollen en een pak zwaarder. Toxicoloog Jan Tytgat, leverspecialist Hans Van Vlierberghe en prof Sociale Epidemiologie en Gezondheidsbeleid Guido Van Hal overlopen met ons álle effecten van alcohol. "Het is niet omdat je geen alcoholist bent, dat je gespaard blijft van de gevolgen ervan."
Lees verder

4 tips om online verf te bestellen
Heb je geen zin om naar de bouwmarkt te gaan, maar wil je jouw muur graag verven? Ook online kun je gelukkig een pot verf bestellen. Het kan alleen lastig zijn om dan de juiste kleur te kiezen. Maar geen zorgen, met deze tips van vtwonen vind je de perfecte kleur verf.
Lees verder

Meghan Markle lobbyt bij Amerikaanse senatoren: "Ironisch dat ze zich voorstelt als hertogin van Sussex"
Meghan Markle (40) zet zich opnieuw in voor de invoering van betaald ouderschapsverlof in de Verenigde Staten. De hertogin van Sussex heeft telefonisch contact gezocht met zeker twee Republikeinse senatoren, zo melden Amerikaanse media.
Lees verder

"Kirk Douglas randde 17-jarige filmster Natalie Wood aan"
De in 2020 overleden filmster Kirk Douglas heeft jaren geleden actrice Natalie Woods aangerand. Dat schrijft haar zus Lana in ieder geval in haar nieuwe biografie, 'Little Sister', die op 9 november verschijnt. Associated Press kon al enkele hoofdstukken inkijken, en botste daar op de anekdote over Douglas.
Lees verder

Moslima's met losse kledij en hoofddoeken in zwembad Ter Leie, schepencollege onderzoekt de zaak: "Dit kan helemaal niet"
Opschudding donderdagnamiddag in zwembad Ter Leie in Wervik. Twee gesluierde moslima's liepen met hun kinderen in het kleine bad rond met hun gewone kleren en dus zonder badpak. Vooraf namen ze ook geen douche en liepen ze niet door het voetbad. Het stadsbestuur tilt zwaar aan de feiten en onderzoekt de zaak.
Lees verder

Deen Glen Riddersholm nieuwe assistent van John van den Brom bij KRC Genk
John van den Brom heeft een nieuwe assistent-trainer bij KRC Genk. De Deen Glen Riddersholm voegt zich vanaf volgende week bij de technische staf van de Nederlander, zo bevestigen de Limburgers op hun website. Eind oktober maakte Genk nog een einde aan de samenwerking met een andere assitent, Dennis Haar.
Lees verder

Politie controleert dit weekend op PLF-formulier in Belgische luchthavens
De federale politie heeft aangekondigd dat ze dit weekend extra zal controleren op het Passenger Locator Form (PLF). Reizigers die terugkeren uit het buitenland kunnen controles verwachten op de Belgische luchthavens.
Lees verder

Energieminister VS wil onmiddellijke productieverhoging OPEC+
De Amerikaanse energieminister Jennifer Granholm wil dat de olielanden verenigd in de OPEC+ onmiddellijk de olieproductie sterker opvoeren om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland besloten donderdag juist vast te houden aan een geleidelijke verhoging van de productie, ondanks druk van grote landen waaronder de Verenigde Staten om nog meer te gaan oppompen.
Lees verder

België komt met strengere reisadviezen: groot deel van Europa kleurt opnieuw rood
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen verstrengd. Vrijwel heel Europa kleurt nu rood, met uitzondering van Frankrijk, Italië en Portugal.
Lees verder

België komt met strengere reisadviezen: vrijwel heel Europa kleurt opnieuw rood
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen verstrengd. Vrijwel heel Europa kleurt nu rood, met uitzondering van Frankrijk, Italië en Portugal.
Lees verder

"Mijn dochter werd drie keer slachtoffer, hoe moet ik dit ooit verwerken?": Britse moordenaar misbruikt tientallen overleden vrouwen in mortuaria
Een Britse moordenaar heeft de lichamen van zeker 98 overleden vrouwen misbruikt. Als elektricien en onderhoudsman raakte David Fuller met zijn badge probleemloos in de mortuaria van de twee ziekenhuizen waar hij werkte. Daar kon hij gedurende minstens twaalf jaar ongezien toeslaan. Een van zijn slachtoffers was Azra Kemal (24), haar moeder reageert ontzet bij Sky News. "Speurders hebben me verteld dat hij haar drie keer verkracht heeft. Tussendoor had ik haar in alle onwetendheid nog geknuffeld. Hoe moet ik dit ooit verwerken?", klinkt het. Gisteren gaf Fuller in de rechtszaal voor het eerst ook expliciet toe dat hij in 1987 twee jongedames in Kent vermoord heeft.
Lees verder

Ex-medewerker van Franse president Macron krijgt gevangenisstraf voor mishandelen van demonstranten
Alexandre Benalla (30), een voormalige kabinetsmedewerker en lijfwacht van de Franse president Emmanuel Macron, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief met een elektronische enkelband, en een boete van 500 euro. Benalla mishandelde meerdere demonstranten bij een protest, dat plaatsvond op 1 mei 2018 in Parijs.
Lees verder

Natuurinspecteurs betrapten twintig vogelvangers in oktober
Natuurinspecteurs van Natuur en Bos hebben in oktober twintig vogelvangers op illegale praktijken betrapt. De inbreuken gingen van het vangen van vogels met netten, het plegen van ringfraude tot het doodknijpen van spreeuwen. Er werden 645 zangvogels - vooral vinkachtigen - in beslag genomen. De vogels worden terug in de natuur vrijgelaten. De vogelvangers wacht een fikse boete, meldt het Vlaams agentschap vrijdag.
Lees verder

Met uitzicht op de Eiffeltoren, een vluggertje in de kleedkamer: wereldsterren vertellen over hun eerste keer
'Dé eerste keer', het blijft toch een ingrijpend moment, of je nu wereldberoemd bent of niet. Model Cara Delevingne (29) onthulde onlangs dat haar eerste keer - opvallend genoeg - in een lift plaatsvond. "Het was snel voorbij en hij kwam meteen tot een hoogtepunt", klonk het. Een openhartige bekentenis die ook andere sterren aanzette om de spannende of gênante verhalen over hun eerste vrijpartij te delen. "Ik moest bijna bovenop hem springen en hem dwingen. Die arme jongen wist niet wat hem overkwam." We zetten de meest memorabele getuigenissen op een rij.
Lees verder

REALITYCHECK. 'Temptation Island'-ster Yasmine krijgt commentaar en welke realityster werd mama?
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

'Liefde voor Muziek'-artiesten maken special voor Rode Neuzen Dag
De 'Liefde voor Muziek'-ploeg maakt net zoals vorig jaar een speciale uitzending die in het teken staat van de zesde editie van Rode Neuzen Dag. Regi Penxten, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Vanlaet en Tom Dice en Kato Callebaut van The Starlings zingen daarin nummers die gekozen werden door zeven veerkrachtige jongeren.
Lees verder

Ruim 120.000 kilo professioneel vuurwerk in Duitse bunkers onderschept
In een groot internationaal onderzoek naar de illegale handel in professioneel vuurwerk heeft de politie beslag gelegd op ruim 120.000 kilo vuurwerk. Het vuurwerk was opgeslagen in bunkers in Rheine (Duitsland) en vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse particuliere markt.
Lees verder

Win een exclusieve rondleiding van Elodie Ouédraogo door het Modemuseum van Hasselt
In het Modemuseum van Hasselt vindt momenteel de Expo Activewear. Tien duo's worden op zaterdag 6 november getrakteerd op een exclusieve rondleiding van mode-icoon en curator Elodie Ouédraogo. Je ontdekt hier hoe je tickets kan winnen.
Lees verder

Hansi Flick haalt Lukas Nmecha (ex-Anderlecht) bij 'die Mannschaft'
Lukas Nmecha, een vaste waarde bij de Duitse beloften, heeft nu ook zijn eerste selectie voor de hoofdmacht beet. De 22-jarige spits van Wolfsburg, die vorig seizoen op huurbasis voor Anderlecht speelde, werd door Hansi Flick voor het eerst opgeroepen voor "die Mannschaft".
Lees verder