Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

36-jarige verdachte aangeklaagd voor ontvoering van Cleo Smith: “Kamer vol poppen”

HLN
36-jarige verdachte aangeklaagd voor ontvoering van Cleo Smith: "Kamer vol poppen"
De Australische politie heeft de 36-jarige Terence Darrell Kelly - die eerder gearresteerd werd in de zaak rond de ontvoering van Cleo Smith - nu ook officieel aangeklaagd. De 4-jarige Cleo werd gevonden in de slaapkamer van zijn huis in de kustplaats Carnarvon, op amper drie kilometer van het ouderlijke huis van het kind.
Lees verder

Hoelang blijven producten in je voorraadkast echt goed? Professor voedselveiligheid geeft uitleg
Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. De pasta en de rijst zijn halfleeg, en achteraan staat nog een pak suiker. En wanneer die doos paneermeel precies openging, weet geen mens meer. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en moet je dan de hele inhoud vervangen? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer weet raad.
Lees verder

Gal Gadot gecast als Boze Koningin in live-action 'Sneeuwwitje'
"Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste van het land?" Het is een stukje tekst dat Gal Gadot (36) binnenkort vanbuiten kan leren. Meerdere buitenlandse media melden dat de 'Wonder Woman'-actrice meespeelt in de nieuwe live-actionfilm 'Sneeuwwitje' van Disney.
Lees verder

Directie gevangenis Merksplas in 2016 verwezen naar rechtbank voor schuldig verzuim
De directie die in mei 2016 aanwezig was in de gevangenis van Merksplas tijdens wat nog altijd de grootste opstand ooit is geweest in België, moet zich voor de strafrechter verantwoorden. Eén ex-gevangene diende jaren geleden klacht in en krijgt nu 'gelijk'. Als de rechtbank de zes directieleden zou veroordelen, riskeren zij straffen tot vijf jaar.
Lees verder

"Winst voedingshandel verdubbeld in 2020"
Tijdens coronajaar 2020 zijn de winsten in de voedingshandel met 108 procent gestegen en de dividenden met 70 procent, zegt vakbond ACV Voeding en Diensten, die een studie uitvoerde op basis van gegevens van de Nationale Bank. De christelijke vakbond "eist dat de werknemers hun deel krijgen, want achter deze winsten schuilt het werk van mensen die onvermoeibaar hebben doorgewerkt", zegt Kris Vanautgaerden, nationaal vakbondsverantwoordelijke, in een persbericht.
Lees verder

Olieprijzen dalen verder in aanloop naar OPEC-vergadering
De olieprijzen zijn donderdag verder gedaald in de aanloop naar nieuw overleg van de belangrijkste olieproducerende landen.
Lees verder

Wraakzuchtige Amerikaanse vader vermoordt 'loverboy' die zijn dochter verkocht aan prostitutiebende, lichaam pas na een jaar gevonden
Een Amerikaanse man verdwijnt mogelijk jaren in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van het vermoorden van de 20-jarige vriend van zijn dochter. De 60-jarige John Eisenman zou de jongeman met grof geweld hebben omgebracht nadat hij had gehoord dat de jongen zijn destijds minderjarige dochter voor duizend dollar had verkocht aan een prostitutiebende, zo maakt de lokale politie in een persbericht bekend. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd.
Lees verder

Wraakzuchtige Amerikaanse vader vermoordt 'loverboy' (19) die zijn dochter verkocht aan prostitutiebende, lichaam pas na een jaar gevonden
Een Amerikaanse man verdwijnt mogelijk jaren in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van het vermoorden van de 19-jarige vriend van zijn dochter. De 60-jarige John Eisenman zou de jongeman met grof geweld hebben omgebracht nadat hij had gehoord dat de jongen zijn destijds minderjarige dochter voor duizend dollar had verkocht aan een prostitutiebende, zo maakt de lokale politie in een persbericht bekend. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd.
Lees verder

Is de vierde coronagolf voor onze ziekenhuizen zwaarder dan een griepgolf? Nieuw rapport legt opmerkelijke info bloot
Welke druk legt de vierde golf nu echt op de Belgische ziekenhuizen? In het laatste rapport van de GEMS (de expertenraad die de federale regering adviseert) duikt informatie op die ons voor het eerst in staat stelt om de vergelijking te maken tussen de druk in de ziekenhuizen tijdens een griepgolf en tijdens een coronagolf.
Lees verder

Zeven mensen veroordeeld wegens antisemitische tweets over Franse Miss Provence
Zeven mensen, vier vrouwen en drie mannen, zijn veroordeeld door de correctionele rechtbank van Parijs omdat ze antisemitische tweets over de Franse Miss Provence, April Benayoum, hadden gepost. De schuldigen moeten nu een boete betalen van 300 tot 800 euro, vier onder hen moeten bovendien een speciale 'burgerstage' van twee dagen volgen om de ernst van hun daden te begrijpen. "Ik wil niet dat die personen ongestraft en verborgen achter hun scherm blijven", aldus Benayoum.
Lees verder

'Mijn Slechtste Beste Vriendin' krijgt derde seizoen
De slechtste beste vriendinnen keren terug! Voor een derde keer zullen we kunnen genieten van de avonturen achter de schermen van reclamebureau 'Callier & Starck'. Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Kim Hertogs, Ella-June Henrard, Clara Cleymans en Charlotte-Anne Bongaerts hernemen hun rollen. De opnames zullen in het voorjaar van 2022 van start gaan.
Lees verder

Chinese toptennisster gecensureerd nadat ze communistische leider beschuldigt in #MeToo-schandaal
De Chinese toptennisster Peng Shuai deelde deze week een schokkend #MeToo-verhaal over de voormalige vice-premier Zhang Gaoli. Na haar beschuldigingen werd ze volledig gecensureerd op sociale media. Peng Shuai, 35, schreef in een open brief hoe de communistische leider haar dwong tot seks nadat ze werd uitgenodigd bij hem thuis.
Lees verder

"We nemen je kinderen af, je leven is voorbij": strijd tussen emir van Dubai en prinses Haya draait uit op 'grootste scheiding ooit'
Volgens The Times is het de "grootste scheidingszaak ooit voor het Britse gerecht." De juridische oorlog tussen sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem (72), de emir van Dubai, en zijn ex-vrouw prinses Haya (47) draait op volle toeren in de rechtbank in Londen. De prinses eist de voogdij om hun twee kinderen én een ​​deel van de 15,5 miljard euro die op hun rekening stond. Het doet het bloed koken van de emir, die vooral buiten de rechtbank aan touwtjes trekt om zijn ex-vrouw hard te kunnen raken.
Lees verder

Toverstokspatel, iemand? Le Creuset brengt speciale collectie uit in het teken van Harry Potter
Kookfanaten en tovenaars, opgelet. De gegeerde fabrikant van keukenspullen Le Creuset brengt een collectie uit in het thema van de alom gekende Harry Potter-films van Warner Bros. Het gaat om gietijzer, aardewerk, gereedschap en textiel met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de populaire filmreeks.
Lees verder

Migrant dood teruggevonden op strand aan Nauw van Calais, twee anderen onderkoeld overgebracht naar ziekenhuis
Een migrant is donderdagochtend rond 7 uur dood aangetroffen op een strand in het Franse Wissant (Pas-de-Calais) in de buurt van een klein bootje. Twee andere migranten werden met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Dat hebben bronnen dicht bij het onderzoek gemeld.
Lees verder

Fuse zet samenwerking stop met medewerkers die "ongepast" reageerden op melding seksueel misbruik
In een statement op sociale media maakt Fuse bekend dat de Brusselse nachtclub de samenwerking beëindigt met medewerkers die onverschillig en ongevoelig gereageerd zouden hebben na een melding van seksueel misbruik in de toiletten van de club.
Lees verder

Elise (14) nog wekenlang in ziekenhuis na zware brandwonden tijdens experiment in chemieles: "Maar mentaal is ze ijzersterk. Ze laat haar hoofd niet hangen"
De 14-jarige Elise Crombez uit Woumen moet nog wekenlang in het ziekenhuis blijven nadat ze vorige woensdag zware brandwonden opliep tijdens een experiment in de chemieklas in haar school 't Saam campus Cardijn in Diksmuide. "Elise heeft intussen huidtransplantaties ondergaan. Het is afwachten of haar lichaam die nieuwe huid accepteert", vertelt papa Bjorn. "Ze houdt zich ongelofelijk sterk en volgt nu de lessen van uit haar ziekenhuisbed, op haar laptop."
Lees verder

Voedingsprijzen wereldwijd op hoogste niveau van voorbije tien jaar
De wereldwijde voedselprijzen zijn in oktober gestegen naar hun hoogste niveau sinds juli 2011. Dat meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO).
Lees verder

KOERS KORT. Louis Vervaeke trekt naar Deceuninck-Quick.Step: "Sterke helpers nodig in de bergen"
Louis Vervaeke verlaat Alpecin-Fenix en koerst volgend seizoen voor Deceuninck-Quick.Step. Dat heeft de wielerformatie gemeld. De 28-jarige Vervaeke ondertekent een contract tot 2023.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk geeft als eerste groen licht voor coronapil MSD
Britten die positief testen op het coronavirus kunnen binnenkort mogelijk een pil krijgen om de symptomen onder controle te houden en ernstige klachten te voorkomen. Zo is de coronapil van farmaceut MSD of Merck en Ridgeback Bio goedgekeurd door de Britse toezichthouder voor geneesmiddelen, 'Medicines and Healthcare products Regulatory Agency' (MHRA). Het is de eerste goedkeuring voor het middel.
Lees verder