Doorgaan naar hoofdcontent

2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: “Een zeer teleurstellend vonnis”

HLN
2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: "Een zeer teleurstellend vonnis"
De Brusselse ondernemingsrechtbank heeft ruim 2.100 Arco-coöperanten die een schadevergoeding eisten geen gelijk gegeven. Hun vordering werd onontvankelijk verklaard, zegt de rechtbank in een persbericht. Advieskantoor Deminor noemt het vonnis "zeer teleurstellend".
Lees verder

Egyptische regering verhuist naar nieuwe hoofdstad in december
De Egyptische regering zal volgende maand beginnen te verhuizen naar de nieuwe hoofdstad van het land, 45 kilometer ten oosten van Caïro. Dat maakte een verantwoordelijke van het presidentieel paleis woensdag bekend.
Lees verder

Speelgoedprijzen stijgen met 10 tot zelfs 20 procent tegenover vorig jaar
De speelgoedprijzen zijn omhoog gegaan, dat merken verschillende handelaars. Het speelgoed wordt zo'n 10 tot 20 procent duurder tegenover vorig jaar. Net wanneer de Sinterklaasperiode voor de deur staat, voor verkopers één van de belangrijkste momenten van het jaar. De stijging van de prijzen is vooral te wijten aan het duurder transport vanuit China. En ook met tekorten moeten we rekening houden, zo zorgt een tekort aan grondstoffen ervoor dat sommige producten niet meer beschikbaar zullen zijn.
Lees verder

VTM krijgt boete van 20.000 euro voor productplaatsing in "The Voice van Vlaanderen"
De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt televisiezender VTM een boete op van 20.000 euro. De zender heeft de regels over productplaatsing overtreden tijdens een aflevering van het zangprogramma "The Voice van Vlaanderen". Dat heeft de VRM woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Patiënt met hersentumor van operatietafel gehaald zodat coronapatiënten verzorging kunnen krijgen in UZ Leuven: "We staan elke dag voor zeer moeilijke keuzes"
In UZ Leuven is de operatie van een 58-jarige man uit het Kempense Noorderwijk op het laatste moment uitgesteld. Guy van Rompaey lag letterlijk klaar op de operatietafel maar omdat er plots geen bed meer vrij was op de afdeling intensieve zorg werd de ingreep afgeblazen. "Die ochtend kwamen er nieuwe coronapatienten binnen in acute nood. Dit toont pijnlijk aan welke moeilijke keuzes onze artsen moeten maken als het aankomt op het evenwicht tussen Covid19-zorg en reguliere zorg", zegt prof. dr. Johan Van Loon.
Lees verder

OPROEP. Baat jij een tankstation uit?
Als er vanaf 2027 alleen nog elektrische auto's worden verkocht, zullen de pompstations best niet alleen benzine en diesel maar ook stroom moeten verkopen. Wij zoeken voor een artikel in de krant een zelfstandig uitbater van een tankstation die kan vertellen hoe hij de elektrificatie gaat aanpakken. Wil jij je verhaal doen? Stuur een berichtje naar phg@hln.be. Vergeet zeker je telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

LIVE. Ondanks blessure van een van z'n concurrenten start Eden Hazard wéér op de bank tegen Shakhtar Donetsk
• Vierde speeldag Champions League • Bernabéu • Real (6ptn) tweede in groep D, Shakhtar laatste met 1 punt • Komt Eden Hazard aan spelen toe?
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe speurders de puzzelstukjes in elkaar pasten en de 'Australische Maddie McCann' terugvonden in vergrendeld huis
Het lijkt wel een filmscenario: een dolgelukkig gezin vertrekt met de tent op vakantie naar een gezinscamping aan de zee, maar de reis eindigt met de ijzingwekkende verdwijning van hun vierjarig dochtertje. 18 dagen later wordt het meisje als bij wonder levend en wel teruggevonden. Ze zat opgesloten in de kamer van een huis. Niet veel later pakt de politie een 36-jarige kidnapper op. De reconstructie van het onwaarschijnlijke verhaal van Cleo Smith, de 'Australische Maddie McCann'.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe speurders de puzzelstukjes in elkaar pasten en de 'Australische Maddie McCann' terugvonden in een vergrendeld huis
Het lijkt wel een filmscenario: een dolgelukkig gezin vertrekt met de tent op vakantie naar een gezinscamping aan de zee, maar de reis eindigt met de ijzingwekkende verdwijning van hun vierjarig dochtertje. 18 dagen later wordt het meisje als bij wonder levend en wel teruggevonden. Ze zat opgesloten in de kamer van een huis. Niet veel later pakt de politie een 36-jarige kidnapper op. De reconstructie van het onwaarschijnlijke verhaal van Cleo Smith, de 'Australische Maddie McCann'.
Lees verder

Sterkhouders van Club NXT die stuntten tegen Man City en een winger waar Van Nistelrooij wild van is: de grootste Belgische talenten uit 2003
Van 3-1 naar 3-5. De beloften van Club Brugge hebben gestunt in de Youth League tegen Man City. Met dank aan goalgetter Cisse Sandra en de eveneens trefzekere Lynnt Audoor. Twee talenten uit onze 'Next Gen'-generatie 2003, die barst van het potentieel. Van Luca Oyen over Nathan Ngoy tot Daan Dierckx: ontdek hieronder de grootste 18-jarige Belgische talenten.
Lees verder

Nieuwe recordprijzen voor benzine en diesel leiden tot file aan tankstations
Benzine en diesel tanken wordt vanaf morgen duurder. De prijzen bereiken nieuwe records, en dat is meteen te merken aan de drukte aan tankstations. Onder meer in Destelbergen was het aanschuiven geblazen aan de pomp.
Lees verder

Hamza Attou op proces aanslagen Parijs: 'Vaak doe ik eerst en denk ik dan pas na, dat heeft me ook hier gebracht'
Voor het speciale hof van assisen in Parijs over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is vandaag Hamza Attou (27) verhoord. Attou bracht Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando, met de auto mee naar Brussel op 14 november. Attou vertelde onder meer over hoe hij drugs dealde in het café van Brahim Abdeslam, de broer van Salah die zichzelf opblies in Parijs.
Lees verder

Model Emily Ratajkowski opgelucht dat ze een zoontje kreeg: " Bang dat mijn dochter al geseksualiseerd zou worden"
Supermodel Emily Ratajkowski (30) vertelt in een interview met Elle dat ze eigenlijk best opgelucht was toen ze ontdekte dat ze een zoon verwachtte, ook al hoopte ze eerst op een dochter. Ratajkowski kreeg in maart haar eerste kindje, zoon Sylvester Apollo, samen met haar echtgenoot Sebastian Bear-McClard.
Lees verder

Nederlandse gynaecoloog verwekte minstens 47 kinderen met eigen sperma
Gynaecoloog Jan Wildschut van het voormalige Sophia Ziekenhuis in het Nederlandse Zwolle heeft minstens 47 kinderen verwekt met zijn eigen sperma in plaats van dat van donoren. Maar het werkelijke aantal kan hoger liggen. Dat concludeert een commissie die onderzoek deed voor het Isala ziekenhuis, de opvolger van het Sophia.
Lees verder

Noord-Franse politie arresteert tienjarige bestuurder na achtervolging in gestolen auto
Een tienjarige jongen is dinsdag in Marquette-lez-Lille, een gemeente in het Noorderdepartement, aangehouden nadat hij na een politieachtervolging achter het stuur van een gestolen auto was aangetroffen. Dat meldt de departementale directie openbare veiligheid (DDSP) woensdag.
Lees verder

VS zien forse versnelling in Chinese kernwapenbouw
China heeft het tempo waarin het nucleaire kernkoppen bouwt flink versneld en heeft er tegen 2030 minstens 1.000, schrijft het Amerikaanse ministerie van Defensie in zijn jaarlijkse rapport aan het parlement. De versnelling baart ons veel zorgen, zegt een bron uit Amerikaanse defensiekringen. "Het roept vragen op over hun intenties."
Lees verder

Football Talk. KV Kortrijk en Standard vinden akkoord omtrent overgang Elsner - KV Mechelen-aanvaller Mrabti opgeroepen bij Zweden
KV Kortrijk heeft een akkoord gevonden met Standard omtrent de overgang van Luka Elsner en zijn twee assistenten Serge Costa en Léo Djaoui. De ex-coach van KVK verbrak een kleine maand geleden eenzijdig zijn arbeidsovereenkomst en volgde Mbaye Leye op als hoofdtrainer van Standard. KV Kortrijk dreigde met een rechtzaak, maar de plooien zijn gladgesterken. De deal werd voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag beklonken. Toen speelden beide clubs tegen elkaar. "Het gesprek was constructief en verliep in een serene sfeer", luidt het op de website van KV Kortrijk. (IVDA)
Lees verder

Huybrechts redt Belgische meubelen in Players Championship 29 darts, Van Gerwen aan het feest
Met een kwartfinale is Kim Huybrechts de beste Belg geworden op het Players Championship 29 darts (PDC Super Series/88.000 euro) in het Engelse Barnsley. De dagzege was een prooi voor Michael van Gerwen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Benzema trapt Real op voorsprong na defensief geknoei bij Shakhtar
• Vierde speeldag Champions League • Bernabéu • Real (6ptn) tweede in groep D, Shakhtar laatste met 1 punt • Komt Eden Hazard aan spelen toe?
Lees verder

Roemeense bondscoach haalt 15-jarige speler bij selectie voor WK-kwalificatieduels
Opvallende naam in de selectie van Roemeens bondscoach Mirel Radoi voor de WK-kwalificatieduels tegen IJsland (11 november) en Lichtenstein (14 november): Enes Sali. De speler van Farul Constanta wordt voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. En dat op amper 15-jarige (!) leeftijd. Sali speelde tussen 2017 en 2018 een jaartje in de jeugd van FC Barcelona, maar keerde dan terug naar z'n thuisland. Dit seizoen maakte hij z'n debuut in de Roemeense hoogste klasse.
Lees verder