Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Zijn zonnepanelen voordeliger nu de energieprijzen zo hoog liggen?

HLN
Zijn zonnepanelen voordeliger nu de energieprijzen zo hoog liggen?
De energieprijzen gaan door het dak. De consument zoekt massaal naar manieren om de dure gas- en stroomtarieven te ontlopen. Zonnepanelen vormen daartoe een mogelijke piste. Maar hoe rendabel zijn ze in het kader van de huidige evoluties op de energiemarkt? Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Wat als je ex na jaren terug contact zoekt met jullie kind? Psycholoog weet raad: "Geef ruimte voor rouw en leef mee met alle partijen"
Wat als de biologische ouder van je kind(eren) na jaren terug contact zoekt? Hoe ga je daar als achtergebleven papa of mama mee om? En op welke manier verandert dat de band tussen je kind(eren) en plusouder? Het zijn vragen waar veel ouders mee zitten. Maar één goed antwoord is er niet. "Alles hangt af van het verleden en hoe het thema van de 'onzichtbare' ouder in het gezin speelt", zegt Guy Bosmans, professor klinische kinder- en jeugdpsychologie aan KU Leuven.
Lees verder

Nieuw record: 150.000 bezoekers tijdens openingsweekend 'No Time To Die'
De nieuwe Bond-film 'No Time To Die' blijft maar scoren. Eerder raakte al bekend dat er op de openingsdag - vorige week donderdag - al 12.500 mensen naar de film gingen kijken, is dat aantal nu opgelopen tot 150.000.
Lees verder

Reboot 'Sex and the City' vanaf december te zien
De langverwachte reboot van de hitserie 'Sex and the City' is vanaf december te zien op streamingdienst HBO Max. Dat heeft HBO vandaag bekendgemaakt tijdens een digitaal evenement. Wanneer de serie, die 'And Just Like That...' heet, precies verschijnt, is nog niet aangekondigd.
Lees verder

HBO lost eerste trailer van 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon'
Goed nieuws voor alle fans van 'Game of Thrones'. HBO heeft vandaag de eerste trailer van 'House of the Dragon' vrijgegeven, een spin-off van de razend populaire fantasyreeks.
Lees verder

Nieuwe 'Venom'-film verpulvert coronarecords in Amerikaanse bioscopen
De superheldenfilm 'Venom: Let There Be Carnage' heeft afgelopen weekend de coronarecords van de Amerikaanse box-office aan diggelen geslagen. Met een opbrengst van 90,1 miljoen dollar (78 miljoen euro) kan de film het beste openingsweekend sinds de start van de coronacrisis op zijn naam schrijven.
Lees verder

Ex-secretaresse nazikamp (96) ondanks eerdere vlucht vrijgelaten in afwachting van haar proces
Een intussen 96-jarige oud-secretaresse van een concentratiekamp van de nazi's, is weer vrijgelaten in afwachting van haar proces. Dat heeft de rechtbank van Itzehoe, in de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein, dinsdag bekendgemaakt. De vrouw zat sinds donderdag in voorlopige hechtenis nadat ze op de vlucht was geslagen vlak voor haar proces.
Lees verder

Grote filedrukte op Vlaamse snelwegen: bijna kwart meer file dan voor corona
De start van het nieuwe schooljaar ging gepaard met een bijzonder forse filedruk. Dat blijkt uit de recentste cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. Tussen de eerste en de tweede helft van de maand is er wel een duidelijk verschil op te merken.
Lees verder

LIVE. Toby Alderweireld en Thomas Foket spreken straks pers toe, nadien volgt training Rode Duivels
Donderdag geven de Rode Duivels in de halve finale van de Nations League Frankrijk partij. Om 16u45 schuiven Toby Alderweireld en Thomas Foket aan tafel, aansluitend volgt om 17u30 training. Onze Rode Duivels-watcher Gilles De Bilde zal het open deel van de training van commentaar voorzien. Volg alles hieronder LIVE!
Lees verder

Man brengt granaat mee naar Nederlands politiebureau: pand volledig ontruimd
Het politiebureau in het Nederlandse Woerden (provincie Utrecht) is korte tijd volledig ontruimd omdat een bezoeker een handgranaat had meegenomen. De bezoeker had die handgranaat gevonden en dacht dat die het beste naar het bureau kon worden gebracht.
Lees verder

Johnson & Johnson vraagt goedkeuring aan van herhaalvaccin in VS
Farmabedrijf Johnson & Johnson heeft een toelating aangevraagd bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA om zijn herhaalvaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen. Een studie toonde aan dat de tweede dosis van het vaccin goed beschermt tegen besmetting.
Lees verder

Opnieuw verhoging uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes dankzij dure energie
Door de aanhoudend hoge inflatie zal de spilindex niet in juni 2022, maar al in januari opnieuw overschreden worden. Daardoor zouden de sociale uitkeringen en de lonen van het overheidspersoneel met 2 procent verhoogd worden. Dat voorspelt het Planbureau.
Lees verder

Opnieuw verhoging uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes dankzij hoge energieprijzen
Door de aanhoudend hoge inflatie zal de spilindex niet in juni 2022, maar al in januari opnieuw overschreden worden. Daardoor zouden de sociale uitkeringen en de lonen van het overheidspersoneel met 2 procent verhoogd worden. Dat voorspelt het Planbureau.
Lees verder

Jonge oplichters: kinderen verkopen snoep ten voordele van turnclub uit Ledeberg... die zelf van niets weet
In Drongen zijn jonge kinderen op pad om te verkopen ten voordele van 'hun' turnclub 'Willen is kunnen'. Fraude, zo blijkt, want de turnclub zelf laat weten dat dit geen initiatief van hen is. Intussen waarschuwen zij voor de jonge oplichters.
Lees verder

HBO Max breidt nog verder uit in Europa
HBO Max, het streamingplatform van het Amerikaanse WarnerMedia, breidt het komende jaar uit naar 27 Europese landen.
Lees verder

Nederlandse tourgids doet bijzondere ontdekking tijdens Noorderlicht-reis: "Wat is die witte schim?"
Reisgids Ramon Lucas uit het Nederlandse Wierden wist niet wat hij zag vorige week, tijdens een speurtocht naar het Noorderlicht in Noorwegen. Een witte schim vloog op een bepaald moment dwars door het magische groene licht heen. Wat was dit? "Dit is een hele bijzonder situatie", kirt de Nederlander.
Lees verder

Zware verslavingen en een identiteitscrisis: zo gaat het nu nog met stijlgoeroes Trinny en Susannah
Het begon als een column, maar groeide al snel uit tot een van de populairste makeover-shows van de afgelopen jaren. Met 'What Not To Wear', dat 20 jaar geleden voor het eerst op de buis kwam, katapulteerden Trinny Woodall (57) en Susannah Constantine (59) zich het sterrendom in. Maar toen hun professionele wegen scheidden, brak er voor hen allebei een moeilijke periode aan. "Na jaren waarin ik wakker werd vol schaamte en schuldgevoel, wist ik dat het tijd was om af te kicken."
Lees verder

Boze boeren blokkeren hoofdzetel en verdeelcentrum Aldi in Erpe-Mere: "Prijsbrekers strijden om marktaandeel op onze kap"
Het Algemene Boerensyndicaat blokkeerde dinsdagnamiddag de verdeelcentra van winkelketens Aldi, Lidl en Albert Heijn. De boeren pikken het niet dat deze ketens in hun strijd om marktaandeel te winnen de prijzen steeds lager duwen door zelf steeds minder te betalen.
Lees verder

John Cena krijgt in januari eigen spin-off als superheld 'Peacemaker'
De Amerikaanse acteur John Cena (44) zal vanaf januari te zien zijn op HBO Max in zijn eigen spin-off als superheld 'Peacemaker'. Dat maakte de streamingdienst vandaag bekend met een teaser.
Lees verder

Zes jaar na Windows 10 verschijnt er alsnog nieuwe Windows-versie
Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 11, verschijnt dinsdag. Deze ziet er heel anders uit dan zijn voorganger. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook meerdere zogeheten bureaubladen tegelijk gebruiken. Iedereen die al Windows 10 op zijn laptop of computer heeft staan, komt in aanmerking voor een gratis upgrade. Maar dan moet je apparaat wel geschikt zijn voor de nieuwe versie.
Lees verder