Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

“Zes jaar leefde ik in de duisternis - en waarom?”: Josh Cavallo, profvoetballer die uit de kast kwam, krijgt nie...

HLN
"Zes jaar leefde ik in de duisternis - en waarom?": Josh Cavallo, profvoetballer die uit de kast kwam, krijgt niets dan steunbetuigingen uit voetbalwereld
"In het voetbal is een coming-out niet zo vanzelfsprekend. Ik zou het afraden." Herinnert u zich nog de woorden van Rode Duivel Thomas Meunier tijdens het EK? Het getuigt dus van bijzonder veel moed dat Josh Cavallo gisteren op z'n 21ste uit de kast kwam. Wie is de jonge Australiër die trots meldde dat het "oké is om voetballer én homo te zijn"?
Lees verder

Deze vier lessen wil Vlaanderen leren van een fietsstad als Kopenhagen
Met een fluorescerende regenjas die tot in Zweden zichtbaar moet zijn geweest, baande Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zich begin deze week al trappend een weg door Kopenhagen. Het doel: de Deense succesformule voor de fiets meenemen naar Vlaanderen. Vier ideeën uit een stad met meer tweewielers dan inwoners.
Lees verder

OVERZICHT. Deze ziekenhuizen namen al maatregelen na toenemende druk door corona-opnames
Nu het aantal coronabesmettingen in ons land blijft stijgen, komen ook de ziekenhuizen steeds meer onder druk te staan. Daarop besloten sommige ziekenhuizen nu al maatregelen te treffen. Zo zal het UZ Gasthuisberg in Leuven de komende weken opnieuw gewone zorg moeten uitstellen en verstrengt het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vanaf morgen haar bezoekregeling. Een overzicht.
Lees verder

Interfederale werkgroep neemt regelgeving rond e-steps onder de loep
Een interfederale werkgroep met alle ministers van Mobiliteit gaat de regelgeving rond e-steps onder de loep nemen. De werkgroep gaat onder meer bekijken of er een leeftijdsgrens moet komen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Marius Meremans. Zelf wil de Open Vld-minister liever niet spreken van "verplichten en verbieden", maar mikt ze meer op "sensibiliseren en responsabiliseren".
Lees verder

Biden stelt "historisch" investeringsplan van 1,75 biljoen dollar voor
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de nieuwe lijnen van zijn "historisch" investeringsplan bekendgemaakt. Dat meldt het Witte Huis. Biden vertrouwt erop dat alle facties van de Democratische Partij het plan zullen steunen. Het 'Build Back Better'-plan zorgt al weken voor spanningen binnen Bidens partij.
Lees verder

Daar is de 'Queen of Halloween': Heidi Klum trakteert volgers op eerste beelden van spectaculaire look
Topmodel Heidi Klum (48) pakt elk jaar flink uit met Halloween. Iedereen keek dan ook reikhalzend uit naar het kostuum dat ze deze keer tevoorschijn zou toveren, en de Duitse stelt weer niet teleur. Hoewel er vanwege de coronacrisis al voor het tweede jaar op rij géén feestje kan georganiseerd worden bij Heidi thuis, weerhoudt dat het model niet om alles uit de kast te halen voor haar outfit.
Lees verder

Volwassene zou verdronken zijn bij poging om twee kinderen uit vijver te redden: één kind nog altijd vermist
In de buurt van de August De Maeghtlaan in Halle zouden donderdag twee kinderen in een vijver terechtgekomen zijn. Volgens de eerste berichten is een volwassene die hen achterna sprong, verdronken. Eén kind kon gered worden, het andere kind zou nog altijd vermist zijn.
Lees verder

Een debutant bij Club Brugge, een winger waar Van Nistelrooij wild van is en een zoon van een ex-profvoetballer: de grootste Belgische talenten uit 2003
In de oorspronkelijke publicatie van onze 'Next Gen'-reeks was van hem nog geen spoor, maar gisteren maakte Cisse Sandra toch maar mooi zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. Maar hoe vergaat het de andere talenten uit onze 'Next Gen'-generatie 2003? Wie loste de verwachtingen in, wie bleef wat hangen en wie zijn de new kids on the block naast Sandra? Van Luca Oyen over Nathan Ngoy tot Daan Dierckx: ontdek in deze tweede aflevering de grootste 18-jarige Belgische talenten.
Lees verder

"India wil zich nog niet verbinden tot klimaatneutraliteit"
India zal nog niet meteen naar klimaatneutraliteit streven, dat heeft een hooggeplaatste ambtenaar verklaard na afloop van een regeringsoverleg. De uitspraak komt er enkele dagen voor de start van de internationale klimaatconferentie in Glasgow (COP26), waar ook de Indiase eerste minister Narendra Modi aanwezig zal zijn.
Lees verder

3M verdedigt zich over PFOS-vervuiling: "Onnauwkeurige verklaringen van deze week zijn niet constructief"
In Antwerpen is donderdagnamiddag een delegatie van chemiebedrijf 3M ontvangen bij de omgevingsinspectie voor een hoorzitting over de PFOS-vervuiling. De vertegenwoordigers van het bedrijf, onder wie directeur Peter Vermeulen, wilden geen commentaar kwijt. Het bedrijf verdedigt zich wel in een persbericht.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Age of Empires IV': mijn beschaving is beter dan de jouwe
Het werd na alle remakes van klassieke real-time strategiegames zo onderhand tijd voor echt nieuw bloed. Dat is precies wat Age of Empires IV belooft. Met liefde en respect voor de intussen twintig jaar oude voorgangers. Misschien zelfs met een beetje te veel respect, maar de formule lijkt nog niets aan kracht ingeboet. Toch niet als ze zo vakkundig wordt toegepast als hier.
Lees verder

Tonnen cocaïne, versleutelde telefoons, onthoofdingen en een criminele onder- en bovenwereld: zo gaat de drugsmaffia in ons land echt te werk
Dinsdag werd in Brussel de zoveelste klap uitgedeeld aan de criminele wereld, dankzij operatie Sky ECC. Die operatie ging zeven maanden geleden van start, nadat het geliefkoosd communicatiemiddel van de drugskartels gekraakt werd. Sindsdien volgde de ene politieactie na de andere: meerdere bendes werden opgerold, tonnen drugs onderschept en een ware drugsoorlog werd blootgelegd. Wat volgt is een overzicht van alles wat we tot dusver te weten kwamen, van de schuilnamen over de granaataanslagen tot de bedreigingen en afrekeningen, inclusief onthoofdingen. En het einde is nog lang niet in zicht.
Lees verder

Waarom wordt het leven duurder? Wat kan de regering doen? 6 vragen voor onze geldexpert Pascal Paepen
De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. De prijzen stegen de voorbije 13 jaar nog nooit zo snel. Hoe komt dat? Welke prijzen zijn het meest gestegen? Wij vroegen het aan onze geldexpert Pascal Paepen.
Lees verder

NINA trakteert: win een verwenpakket voor je huid van Biotherm
Een zachte gezonde huid, daar droomt iedereen van. En tijdens de herfst en winter verdient je velletje net iets extra om het goed te beschermen. Wij hebben goed nieuws, want we mogen drie verzorgingspakketten weggeven van Biotherm.
Lees verder

Leonardo (22) liep 's middags nog achter de vuilniskar, 's avonds stond hij onder de lat tegen AA Gent: "Er is geen betere job om met voetbal te combineren"
Om 12 uur 's middags zeulde Leonardo Cascio nog vuilniszakken rond, amper acht uur later stond hij als doelman van SV Belisia Bilzen in de Ghelamco Arena. In de bekerwedstrijd tegen het grote AA Gent moest hij zich dan wel vier keer omdraaien (4-0), maar dat kon de sfeer in Bilzen niet bederven. "Ongelofelijk om dit met deze ploeg mee te maken", vertelt de doelman.
Lees verder

Hoogbejaarde bewoonster (85) zit al vier weken opgesloten in appartement door defecte lift: "Moet ik de brandweer bellen om mij naar buiten te heffen?"
In residentie De Roserie in Kortenberg is de lift al sinds 28 september defect. Dat zorgt voor problemen bij de bewoners en niet het minst bij de oudere bewoners zoals Suzanne (85). Zij is afhankelijk van haar rollator en kan door het defect al vier weken lang haar appartement op de bovenste verdieping niet meer verlaten. "Het is schandalig. Mijn man en ik zijn bijna 90 jaar en kunnen zelfs niet deftig gaan naar de winkel gaan", klinkt het bij bewoonster Lydie.
Lees verder

Ex-gevangene wordt officier en schiet twee superieuren dood op olietanker
Een dubbele moord op zee schokt Argentinië: voor de kust van Buenos Aires doodde een hooggeplaatste zeeman op een olietanker de kapitein en zijn eerste officier. De dader heeft ondertussen bekend. Maar het onderzoek loopt nog volop. Hoe kon een ex-gevangene, die al eens was veroordeeld voor poging tot moord, het schoppen tot officier en deze slachtpartij aanrichten?
Lees verder

"Advocaten van nabestaanden van vlucht MH17 worden geïntimideerd"
De advocaten van de nabestaanden van rampvlucht MH17 worden geïntimideerd. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in Nederland is het aannemelijk dat dat gebeurt vanuit Rusland, zo bevestigen bronnen na onderzoek aan RTL Nieuws. De betrokken advocaten is een veiligheidsprogramma aangeboden.
Lees verder

De moordenaar die lampenkappen maakte van zijn slachtoffers: het waargebeurde verhaal achter 'Psycho'
Nog drie nachtjes slapen en dan is het weer Halloween. Het ideale moment om in de geschiedenis van gekende horrorfilms te duiken, die soms nog gruwelijker zijn dan wat we op het scherm te zien kregen. Vandaag: het waargebeurde verhaal achter 'Psycho', waarin de geestelijk gestoorde Ed Gein zijn slachtoffers verwerkte tot kleding, maskers en meubilair. De persoon die zijn stoppen deed doorslaan? Zijn moeder, Augusta Gein.
Lees verder

Beelden tonen zwaargewonde vrouw bij incident op bus
Op sociale media circuleren beelden van de vrouw die gisterenavond zwaargewond geraakte bij een incident op de bus.
Lees verder