Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Ze hadden het zélf niet verwacht: waarom de hele wereld verslaafd is aan 'Squid Game'

HLN
Ze hadden het zélf niet verwacht: waarom de hele wereld verslaafd is aan 'Squid Game'
Ongezien bij Netflix: de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' haalde in maar liefst 83 landen de eerste plaats. Ze lijkt zelfs goed op weg om de populairste reeks ooit op het platform, het Amerikaanse kostuumdrama 'Bridgerton', van de troon te stoten. En te denken dat bedenker Hwang Dong-hyuk (50) de reeks al sinds 2008 in de schuif had liggen. Wat is het geheim van zijn succes? "Netflix is in de eerste plaats zélf verantwoordelijk voor de hype."
Lees verder

Eindelijk groen licht voor nieuwe tempel Club: chronologie van 15 jaar stadionmiserie
Na bijna vijftien jaar is er licht aan het einde van de tunnel voor Club Brugge. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kent vandaag de vergunning toe voor de nieuwe voetbaltempel van de landskampioen. Chronologisch overzicht van een strijd die begin 2007 al van start ging.
Lees verder

Zuckerberg na getuigenis klokkenluidster: "Winst Facebook primeert niet op veiligheid en welzijn. Dat is gewoon niet waar"
Medestichter en topman van Facebook Mark Zuckerberg heeft zich in een lange boodschap op zijn Facebook-account verweerd tegen de kritiek van klokkenluidster Frances Haugen. "Het idee dat winst primeert op veiligheid en welzijn staat centraal in de aantijgingen. Dat is gewoon niet waar."
Lees verder

Wereldkampioen Julian Alaphilippe daalt in Italië van zijn wolk af: "De vorm is er, maar na het WK was ik erg moe"
Daar is-ie dan weer, monsieur arc-en-ciel. Parijs-Roubaix zat Julian Alaphilippe zondag rustig uit, knus voor zijn tv, maar deze week staat de 29-jarige Fransman weer paraat voor een Italiaans tweeluik. Met de semi-klassieker Milaan-Turijn als opwarmertje voor de Ronde van Lombardije zaterdag.
Lees verder

Britney Spears haalt op sociale media opnieuw uit naar haar familie
Britney Spears (39) krijgt haar leven weer stilaan in eigen handen, maar voorlopig heeft de zangeres geen goed woord te zeggen over de rest van haar familie. In een nieuw bericht op haar Instagramaccount haalde Britney stevig uit naar haar overige familieleden.
Lees verder

RSCA-fans willen Witsels naam uit spelerstunnel
Op Anderlecht heeft de spelerstunnel een nieuw kleedje gekregen. Er is nu ook een lijst met namen van grote spelers die in het verleden in het Lotto Park in actie kwamen. Onder meer Axel Witsel staat daarop, zeer tot onvrede van de fans, aangezien de Luikenaar destijds Wasilewski zwaar blesseerde. Anderlecht beseft dat Witsel vermelden niet de slimste zet was en zal de lijst aanpassen.
Lees verder

Ook lid Beaulieu-familie duikt op in Pandora Papers: Fiscaal expert Michel Maus geeft meer uitleg
Ook een lid van de Beaulieu-familie en een zakenman uit Kortrijk duiken op in de Pandora Papers. Daarin staan duizenden namen van bekende en minder bekende mensen, waaronder ook zo'n 1.200 Belgen, die deel uitmaken van offshoreconstructies in belastingparadijzen. Fiscaal expert Michel Maus geeft meer uitleg bij de nieuwe onthullingen bij HLN LIVE.
Lees verder

Willow Smith: "Stalker brak in ons huis in"
Zangeres Willow Smith (20) is jarenlang geplaagd geweest door een stalker. Dat vertelde ze in de talkshow die ze met haar moeder en grootmoeder deelt, 'Red Table Talk'.
Lees verder

Jan Vertonghen in HLN Sportcast over de speciale connectie met Charles De Ketelaere: "Wij hebben wel iets samen"
Het is weer 'Deviltime'. In het kader van de Final Four van de Nations League had HLN Sportcast niemand minder dan Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere te gast. Wist u dat de twee al jaren een connectie hadden? Vertonghen: "Ik volg Charles al lang."
Lees verder

Donald Trump moet dan toch in rechtbank verschijnen voor zaak van voormalige 'The Apprentice'-deelneemster
Het lijkt erop dat Donald Trump (75) binnenkort in de rechtbank moet verschijnen. Een rechter in New York heeft de voormalige Amerikaanse president een deadline opgelegd: voor 23 december moet hij ondervraagd worden over de rechtszaak rond laster die een voormalige deelnemer van de realityshow 'The Apprentice' heeft aangespannen.
Lees verder

Flitsmarathon sinds 6 uur van start
Sinds vanochtend is er voor de tweede keer dit jaar een Flitsmarathon. Alle federale en lokale politiezones en de federale wegpolitie houden 24 uur lang intensief snelheidscontroles.
Lees verder

200 kilometer file na ongevallen tijdens bijzonder drukke ochtendspits: check hier waar je moet aanschuiven
De ochtendspits verloopt bijzonder moeizaam op de Vlaamse wegen. Door een reeks ongevallen staat er al 202 kilometer file, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De filedruk ligt erg hoog sinds het begin van dit schooljaar: zo'n kwart hoger dan voor de coronacrisis.
Lees verder

Bijzonder drukke ochtend op Vlaamse wegen: meer dan 200 kilometer file na ongevallen
De ochtendspits verloopt bijzonder moeizaam op de Vlaamse wegen. Door een reeks ongevallen staat er al 202 kilometer file, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De filedruk ligt erg hoog sinds het begin van dit schooljaar: zo'n kwart hoger dan voor de coronacrisis.
Lees verder

YouTuber verzint oplossing voor Tesla die zonder stroom komt te staan
Elektrische auto's kunnen energie terugwinnen bij afremmen en bergafwaarts rijden. Dus kun je de lege accu's van een Tesla in theorie ook opladen door je enige tijd te laten slepen. Toch? Een YouTuber probeerde het.
Lees verder

"Beste sportclubs, nog enkele maanden geduld aub": Vlaamse vaccinatiecentra bereiden zich voor op massa derde prikken
Een pop-up vaccinatiecentrum? Een bus? Of toch maar gewoon een verlenging in de sporthal? Wat te doen met onze vaccinatiecentra? Het is de vraag die menig stads- en gemeentebestuur zich stelt nadat beslist werd dat alle 65-plussers een derde prik – het zogenaamde boostervaccin – krijgen. Nu de geplande sluitingsdag van 15 oktober een utopie lijkt, wordt alles op alles gezet om de nieuwe ronde vaccinaties in goede banen te leiden. Wij deden de rondvraag.
Lees verder

"Beste sportclubs, nog enkele maanden geduld alstublieft": zo bereiden Vlaamse vaccinatiecentra zich voor op massa derde prikken
Een pop-upvaccinatiecentrum? Een bus? Of toch maar gewoon een verlenging in de sporthal? Wat te doen met onze vaccinatiecentra? Het is de vraag die menig stads- en gemeentebestuur zich stelt nadat beslist werd dat alle 65-plussers een derde prik – het zogenaamde boostervaccin – krijgen. Nu de geplande sluitingsdag van 15 oktober een utopie lijkt, wordt alles op alles gezet om de nieuwe ronde vaccinaties in goede banen te leiden. Wij deden de rondvraag.
Lees verder

Een op de drie Belgische bedrijven behoudt mondmasker op de werkvloer
Zowat 35 procent van de bedrijven behoudt het mondmasker op de werkvloer, hoewel het sinds 1 oktober niet meer verplicht is. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstengroep Liantis bij ruim 1.500 Belgische ondernemers.
Lees verder

Frans bondscoach Deschamps kijkt uit naar "strijd" met Duivels: "België problemen achterin? Bijna alle ploegen willen hun defensie"
Morgen kijken België en Frankrijk elkaar na drie jaar weer in de ogen. In een exclusief interview met Sudpresse blikt Frans bondscoach Didier Deschamps vooruit op de "strijd" tegen de Rode Duivels. "Deze match wordt géén revanche."
Lees verder

"Er worden al volop achterpoortjes bedacht": fiscaal expert toont aan de hand van drie voorbeelden of je best nu of na Nieuwjaar een huis koopt
Stel je de aankoop van je huis best uit tot na 1 januari of haast je je nu net om snelsnel die verkoopakte getekend én geregistreerd te krijgen? En hoeveel scheelt het in je portemonnee? Onze geldexpert Michel Maus rekent je aan de hand van drie concrete situaties voor hoeveel verschil die timing maakt . Van vijf keer meer betalen als je niet wacht tot 15.000 euro meer als je wél wacht.
Lees verder

Ben jij gelukkig op je job? Doe hier de test
Een groot deel van ons leven spenderen we aan en op onze job. Het is dus van cruciaal belang om geluk te vinden op professioneel vlak. Vraag jij je af of je wel echt tevreden bent met je huidige functie? Maak dan even tijd voor deze zelftest van Jobat.be. Aan de hand van acht reflectiestappen kun je nagaan of je effectief verder dit pad wil bewandelen of het misschien tijd is voor een nieuwe uitdaging.
Lees verder