Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Wout van Aert vindt Tourparcours op zijn maat: Belgische etappe, zware kasseirit, moordende bergen en start in Denema...

HLN
Wout van Aert vindt Tourparcours op zijn maat: Belgische etappe, zware kasseirit, moordende bergen en start in Denemarken
De Tour de France 2022 is officieel voorgesteld. Met een driedaagse in Denemarken, heel wat aankomsten bergop en een zware kasseirit mogen we spektakel verwachten.
Lees verder

Frankrijk en Spanje steeds groener op coronakaart, toestand in Oost-Europa gaat verder achteruit
Vakantielanden Frankrijk en Spanje kleuren steeds groener op de nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Zo goed het gaat in het westen en het zuiden van Europa, zo slecht gaat het in het noorden en vooral het oosten.
Lees verder

Goed gamen brengt veel geld op: "Er zijn zelfs al transfers voor bedragen met zeven cijfers"
Maan je je tiener voortaan aan om een potje gamen voorrang te geven op huiswerk? De verleiding wordt groot als je ziet welke bedragen er circuleren in gamewedstrijden. De winnaar van het WK League of Legends, dat miljoenen kijkers trekt, zal na de finale op 6 november ruim een half miljoen dollar binnenrijven. "En dat stelt niet eens veel voor in verhouding met wat topspelers van de populairste games jaarlijks verdienen", zegt vicevoorzitter Damien Rapoye van de Belgische esportsfederatie.
Lees verder

Eerste editie van Tour de France voor vrouwen start volgend jaar op 24 juli voor Eiffeltoren
De eerste echte Ronde van Frankrijk voor vrouwen gaat op 24 juli 2022 van start in Parijs voor de Eiffeltoren. De koers zal zeven dagen later finishen op de top van de Planche des Belles Filles in de Vogezen. Dat heeft de organisatie in het Palais des Congrès in Parijs bekendgemaakt.
Lees verder

Jonah Hill vraagt volgers om te stoppen met opmerkingen over zijn lichaam: "Het voelt niet goed"
Jonah Hill (37), bekend van '21 Jump Street', heeft aan zijn volgers op Instagram gevraagd om te stoppen met opmerkingen te maken over zijn uiterlijk. "Ik wil je beleefd laten weten dat het niet helpt."
Lees verder

ASSISEN. "Kroniek van een aangekondigde moord": familie van Sharon (22) is ervan overtuigd dat Davy haar dood wilde
"Davy Kesteman wist wat de gevolgen zouden zijn als hij bijna een minuut lang zijn gaspedaal vol induwde en die bocht indook, met Sharon zonder gordel naast hem op de passagierszetel." De burgerlijke partijen vroegen donderdagvoormiddag aan de volksjury om de beklaagde schuldig te verklaren aan moord op Sharon Gruwez (22). Voor de jonge vrouw zelf waren er niets dan mooie woorden, die enkele juryleden zelfs tot tranen toe bewogen. "De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Sharon", klonk het uit de mond van de advocaten.
Lees verder

Enige luchtvaartbedrijf dat naar Kaboel vliegt stopt wegens "bemoeienis" Taliban
Pakistan International Airlines (PIA) stopt met de vluchten naar de Afghaanse hoofdstad Kabul vanwege "zware bemoeienis" van de Taliban. Er zou sprake zijn geweest van onder meer last minute wijzigingen van de regels en intimiderend gedrag van de extremisten.
Lees verder

Twee overlevenden van Utøya en meerderheid van vrouwen in nieuwe Noorse regering
De nieuwe premier van Noorwegen, Jonas Gahr Støre van de Arbeiderspartij, heeft donderdag zijn ploeg voorgesteld. Die bestaat uit een meerderheid van vrouwen en telt ook twee overlevenden van het bloedbad op Utøya.
Lees verder

32 miljoen euro voor uitfasering uitgebreid sociaal tarief
De federale regering voorziet 32 miljoen euro voor de uitfasering van het uitgebreid sociaal tarief voor energie. Dat moet voorkomen dat gezinnen die na de lente niet meer onder het sociaal tarief vallen meteen onder het volledige tarief vallen. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) verklaard in de Kamer.
Lees verder

Krijg jij het gouden poepzakje? Caroline helpt op originele manier hondendrollen te bestrijden: "Baasjes, toon elkaar wat respect"
De grootste ergernis van veel wandelaars aan zee? Hondendrollen die blijven liggen. Dat is ook het geval bij Caroline Vander Straeten, zelf zaakvoerster van een hondenwinkel in de Lippenslaan in Knokke. Ze start daarom de actie 'Knokke poepvrij'. Vanaf dit weekend deelt ze gratis hondenpoepzakjes uit, waaronder enkele gouden exemplaren die letterlijk geld waard zijn. "Het is toch een kleine moeite om een hondendrol op te ruimen", stelt Caroline.
Lees verder

GOLDEN BOYS. Yasin Karaca was op z'n 17de een sensatie bij Anderlecht, maar de topcarrière bleef uit: "In België zie ik op dit moment niemand met zo'n vista"
Als tiener zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. Maar beter dan dat zou het uiteindelijk nooit worden. Foute keuzes, niet de weerstand die een topvoetballer nodig heeft. En niet de juiste mensen die in hem geloofden. De waarheid volgens Karaca (37).
Lees verder

Verdediging legt kaarten op tafel: "Gedrag De Pauw was ongepast, maar daarom nog geen misdrijf"
De verdediging van Bart De Pauw heeft voor het eerst haar kaarten op tafel gelegd. De advocaten van de televisiemaker proberen de rechtbank ervan te overtuigen dat het gedrag van De Pauw ongepast was, maar daarom nog geen misdrijf.
Lees verder

Halfbroer Meghan Markle haalt uit in trailer 'Big Brother VIP': "Harry is de volgende op het hakblok"
Het lijkt er niet op dat Meghan Markle (40) en haar halfbroer Thomas (55) binnenkort weer bij elkaar over de vloer gaan komen. In een trailer voor het nieuwe seizoen van het Australische 'Big Brother VIP' is te horen hoe Thomas over z'n halfzus praat.
Lees verder

Na Ed Sheeran: ook Coldplay komt naar het Koning Boudewijnstadion
Goed nieuws voor fans van Coldplay! De Britse groep komt in augustus 2022 naar ons land voor maar liefst twee concerten in het Koning Boudewijnstadion. Voor volgers van de band komt de aankondiging wellicht niet als een verrassing. In een videoboodschap op Instagram kondigde Chris Martin (44) op woensdag al aan dat ze nog iets in petto hadden voor hun fans.
Lees verder

Willy Sommers: "Een definitieve reboot van Tien om te Zien, de gesprekken met VTM lopen nog steeds"
Een hoogdag voor Willy Sommers (69). Hij brengt vandaag niet alleen een nieuw album uit, maar tegelijk ook een biografie met een overzicht van 50 jaar carrière. Elk hoofdstuk verwijst naar een nummer op de plaat.
Lees verder

Brussels Airport test nieuwe ultrasnelle PCR-testen
Vanaf maandag kunnen passagiers van Brussels Airport zich op het coronavirus laten testen met een ultrasnelle PCR-test. Dat heeft Brussels Airport bekendgemaakt. De test geeft een resultaat binnen de vijftien minuten en is even betrouwbaar als de gebruikelijke PCR-testen.
Lees verder

Europese gasprijs stijgt weer tot boven de 100 euro
De Europese gasprijs is donderdag weer gestegen tot boven de 100 euro, ondanks de toezeggingen van Rusland om zoveel gas te leveren als Europa nodig heeft om de hoge prijzen tegen te gaan.
Lees verder

Clement selecteert Izquierdo voor het eerst en hoopt dat Lang blijft tijdens wintermercato: "Als het juiste bod komt, kunnen we hem onmogelijk houden"
Verrassing in de wedstrijdselectie, waar José Izquierdo voor het eerst deel van uitmaakt: "Hij heeft nog niet de vorm van vroeger, maar kan wel iets bijbrengen", aldus Philippe Clement.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro weigert vaccin: "Het is als een lottoticket kopen van 10 euro om dan 2 euro te winnen"
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft dinsdagavond in een interview met een Braziliaans radiostation gezegd dat hij besloten heeft zich niet te laten vaccineren tegen Covid-19. Bolsonaro kwam reeds in april in aanmerking om gevaccineerd te worden, maar zei toen dat hij het vaccin zou nemen nadat "de laatste Braziliaan was gevaccineerd". Toch besluit hij nu om het niet te doen.
Lees verder

Moeskroen zet punt achter samenwerking met Enzo Scifo
Enzo Scifo (55) is niet langer de trainer van Moeskroen. Dat maakte de 1B-club zonet bekend. Scifo zat pas sinds eind juni op de bank bij de Henegouwers, maar kon in die periode geen enkele competitiematch winnen.
Lees verder