Doorgaan naar hoofdcontent

Werken in Brussel: van verrijkend naar ver reikend

Werken in Brussel: van verrijkend naar ver reikend

In Brussel liggen de lonen gemiddeld 25% hoger. Taalpremies kunnen dat nog aandikken. Maar in je job tellen niet alleen de centen. Waar vind je een interessante werkomgeving, een leuke bedrijfscultuur en dito collega's? Hoe robuust is je Brusselse werkgever? Hoe kan je als werknemer impact hebben en maatschappelijk een verschil maken? Alvast om 'purpose' te vinden – een hip woord voor zingeving – is Brussel lang geen slechte werkplek, zo blijkt uit ons gesprek met acht Brusselse werkgevers over 'carrière maken'.

Lees verder

Geert Bourgeois neemt in 2024 afscheid van de politiek

Europees Parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) neemt in 2024 afscheid van de politiek. Dat zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. 'In 2024 zal ik 73 jaar zijn. Dan zal mijn actieve carrière voorbij zijn', zegt Bourgeois. In het interview ontkent Bourgeois ook de geruchten dat hij de nieuwe voorzitter van de VRT wordt.

Lees verder

Fransen buizen drie Rode Duivels na comeback in Nations League: 'We zijn nog steeds de beulen van de Belgen'

Van 2-0 naar 2-3. Frankrijk bezorgde de Rode Duivels opnieuw een voetbaltrauma, deze keer in de halve finale van de Nations League. Tot jolijt van de Franse pers.

Lees verder

Belg sterft tijdens grotduiken in Frankrijk

Een 39-jarige Belg is donderdag overleden tijdens het grotduiken in de Franse gemeente Marcilhac-sur-Célé, in het departement Lot. Dat melden meerdere Franse media.

Lees verder

Stromae maakt comeback, staat in juni 2022 op Werchter Boutique

Stromae keert volgend jaar terug op het festivalpodium. De zanger van de zanger van de wereldhits 'Formidable' en 'Papaoutai speelt op 19 juni 2022 op Werchter Boutique en op 10 juli is hij headliner op Les Ardentes. Dat hebben beide festivals vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Ecolo steunt voorstel over vierdaagse werkweek niet

Ecolo steunt het voorstel om de 38-urige werkweek te spreiden over vier dagen in plaats van de gebruikelijke vijf, niet. Dat heeft federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi vrijdag gezegd op Bel-RTL.

Lees verder

Nobelprijs voor de Vrede naar Maria Ressa en Dmitry Muratov

Maria Ressa en Dmitry Muratov hebben de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen, voor hun inzet voor vrijheid van meningsuiting. Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Steven Van Gucht: 'Tien procent minder besmettingen in Brussel, lichte stijging in Vlaanderen'

Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum zei viroloog Steven Van Gucht dat de coronacijfers stabiel blijven. 'En dat is een goede zaak want we leven al een tijdje met meer versoepelingen.' Volgens de viroloog zijn de cijfers stabiel dankzij de vaccinaties. 'Maar ook omdat mensen nog steeds voorzichtig blijven.'

Lees verder

Advocaat van tiener na klopjacht: 'Hij had geen kwade bedoelingen'

'Er zijn mensen die zich gisteren misschien onveilig gevoeld hebben. Maar dat gaat dan eerder om de inschattingen die gemaakt zijn dan om de intenties van mijn cliënt.' Dat zegt de advocaat van de 18-jarige J.V. die donderdagavond na een urenlange klopjacht werd opgepakt. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Lees verder

Aardbeving in Japan schudt nieuwsstudio tijdens live-uitzending door elkaar

Nieuwslezers in Japan zijn donderdagavond tijdens een live-uitzending overvallen door een aardbeving met een magnitude van 5,9. Op verschillende beelden uit het oosten van het land is te zien hoe inwoners in paniek reageerden op de beving.

Lees verder

Kim Clijsters gaat ook in Indian Wells onderuit in de eerste ronde: 'Ik moest veel dingen tegelijk opnieuw ondervinden'

Kim Clijsters (WTA 1.476) heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag niet geplaatst voor de tweede ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (8.150.470 dollar). De 38-jarige Limburgse, die een wildcard kreeg, ging in de eerste ronde in drie sets onderuit tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 53).

Lees verder

Waarom niemand de straat opgaat voor de 'Tsjechische George Floyd'

De dood van een Roma-man na politiegeweld leidde niet tot massaal protest in Tsjechië. 'We leven in een racistisch land.'

Lees verder

Duur medicijn van baby Pia nu toch terugbetaald

De behandeling met Zolgensma, dat twee jaar geleden bekend werd door baby Pia, wordt vanaf december terugbetaald. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Lees verder

Schrijfster Saskia De Coster ontzet na homofobe uitlatingen op kermis Dageraadplaats

Schrijfster en columniste Saskia De Coster (45) gaat een aangifte doen van homofobie. Ze vertelt hoe ze op de Dageraadplaats in Antwerpen in het bijzijn van haar 7-jarige zoon werd belaagd.

Lees verder

Eurovisiesongfestival volgend jaar in Turijn

De 66ste editie van het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Turijn. De Noord-Italiaanse stad krijgt de voorkeur boven Milaan, Bologna, Rimini en Pesaro, melden Italiaanse media vrijdag.

Lees verder

Oekraïense stewardessen ruilen 'onveilige' hoge hakken voor hippe sneakers

Gevaarlijke hoge hakken en onhandige kokerrokken: bij het Oekraïense SkyUp Airlines maken de stewardessen er komaf mee. Vanaf 22 oktober zullen ze een nieuw uniform dragen dat bestaat uit een lange broek en vlotte witte sneakers. Die nieuwe outfit moet veiliger zijn, maar is ook hipper: 'Als alle fashionista's sneakers dragen, waarom dan ook niet stewardessen?' Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Biden vergroot drie Amerikaanse natuurparken die Trump juist verkleinde

De Amerikaanse president Joe Biden gaat de grenzen herstellen van drie natuurreservaten. De parken werden door voormalig president Donald Trump verkleind. Dat meldt persagentschap Reuters.

Lees verder

Derde coronaprik met griepvaccin combineren? 'Het is veilig'

Het griepseizoen loert om de hoek en een deel van de bevolking krijgt volop uitnodigingen voor een derde prik. Is het wel veilig om op korte tijd twee verschillende vaccins toegediend te krijgen?

Lees verder

Premier De Croo nodigt Angela Merkel uit

Premier Alexander De Croo heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel volgende week vrijdag uitgenodigd voor een officieel bezoek.

Lees verder

Wordt verspreiden van persoonlijke informatie strafbaar?

Mag iemand zomaar je gsm-nummer of thuisadres op sociale media delen, met een oproep erbij om je lastig te vallen of zelfs te vermoorden? Als het van PS-parlementslid Laurence Zanchetta afhangt, komt er een wet tegen doxing.

Lees verder

Dronken student slapend aangetroffen in asfalteermachine

Een 21-jarige student is vrijdagochtend in Leuven aangetroffen in de laadbak van een asfalteermachine. De jongeman had er na een nachtje stappen zijn roes uitgeslapen.

Lees verder

Nigeriaanse onderneemster transformeert autobanden tot speeltuin

In de Nigeriaanse stad Ibadan stampte onderneemster Ifedolapo Runsewe in 2020 een recyclagebedrijf uit de grond. Het bedrijf werd Freetown Waste Management Recycle gedoopt en verwerkt autobanden tot straatstenen, vloertegels en andere materialen zoals verkeersdrempels. De oprichtster beweert dat haar bedrijf de eerste is in Nigeria die dit soort afval verwerkt naar bruikbaar materiaal.

Lees verder

Mensenrechten wijken voor geld: Saudi's kopen Newcastle United

Terwijl veel voetbalclubs financieel wankelen, lonkt voor de Engelse club Newcastle United een pot met goud. Met een Saudisch fonds als nieuwe eigenaar kunnen ze bouwen aan een sterrenteam. De omstreden kroonprins Mohammed bin Salman grijnst breed.

Lees verder

Geruchtenmolen verzwakt schepenambitie Schiltz

Een fluistercampagne bedreigt het lonkende schepenambt van Willem-Frederik Schiltz (Open VLD). Rook is er voldoende, maar het vuurtje wordt ook opgepookt.

Lees verder

Geen spoor van Limburgse wolf: 'Vergiftiging is een optie'

Een van de Limburgse wolven blijkt vermist: in april werd het laatste spoor van het dier waargenomen. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (Inbo) houdt er rekening mee dat de wolf mogelijk vergiftigd is. Dat schrijft VRT.Nws vrijdag en het nieuws wordt door het Inbo aan persagentschap Belga bevestigd.

Lees verder

De kleine lettertjes achter de lagere registratierehten

Wie dit jaar al een compromis tekende voor de aankoop van zijn enige woning, maar pas volgend jaar de akte ondertekent, zal ook al van de lagere registratierechten genieten.

Lees verder

Zandstormen teisteren Braziliaanse staat São Paulo

De Braziliaanse deelstaat São Paulo wordt al weken geteisterd door verschillende hevige zandstormen. Volgens meteoroloog Celso Oliveira is het niet uitzonderlijk dat er hevige windstoten voorkomen na de komst van de eerste regens van het seizoen. Maar door de extreme droogte in de regio, kunnen zandstormen veel intenser voorkomen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Vrees groeit voor nieuwe hongerstaking na gelekte nota van Dienst Vreemdelingenzaken

Bij de organisaties die afgelopen voorjaar en zomer de mensen zonder papieren hebben begeleid die een twee maanden durende hongerstaking hebben gevoerd, groeit de vrees dat er een nieuwe hongerstaking zit aan te komen. Daartoe zou al meermaals opgeroepen zijn, zo meldt La Libre Belgique en wordt bevestigd door Dokters Van de Wereld. Aanleiding is een document waarin negatief lijkt geadviseerd te worden over de regularisatie-aanvraag van één van de actievoerders.

Lees verder

Rus zonder benen beklimt berg van 8.163 meter

De Russische bergbeklimmer Rustam Nabiev heeft op 2 oktober een uitzonderlijke prestatie geleverd: hij beklom op zijn handen de berg Manaslu van liefst 8.163 meter hoog. Kanttekening: de Rus verloor in 2015 zijn beide benen. Met deze beklimming is Nabiev niet aan zijn proefstuk toe: vorig jaar klom hij ook al naar de top van de Elbroes, op 5.642 meter hoogte.

Lees verder

Syrische bewijst dat verven met modder werkt

Julia Saeed vluchtte zes jaar gelden uit Raqqa. In alle haast liet de schilder haar verf achter. Toen ze aankwam in Damascus, had ze het niet breed en dus moest ze creatief zijn om haar hobby verder te kunnen zetten: ze leerde te verven met aarde en al die jaren later is ze er niet mee gestopt. Ze stelt haar werken lokaal tentoon en organiseert ook workshops 'modderverven' voor kinderen.

Lees verder

Sierra Leone schaft doodstraf af: 'Nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis'

In het Afrikaanse land Sierra Leone is de doodstraf vanaf vrijdag onwettig. 'We zullen nooit meer iemand terechtstellen in deze republiek', liet president Julius Maada Bio weten nadat hij de wet had getekend. Het West-Afrikaanse land is volgens Amnesty International het 23e op het continent dat de praktijk verbiedt.

Lees verder

Advocaat en Taghi planden gewelddadige ontsnapping

Een neef van Ridouan Taghi, die ook als advocaat voor hem werkte, is vrijdag opgepakt. Hij zou hebben meegeholpen aan de voorbereiding van een gewelddadige ontsnapping.

Lees verder

De Bruyne en Lukaku genomineerd voor Gouden Bal

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn genomineerd voor de Ballon d'Or, de Gouden Bal. Die trofee wordt sinds 1956 uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football aan de beste voetballer ter wereld. De Bruyne en Lukaku behoren tot de dertig genomineerden. De uitreiking volgt over vijftig dagen.

Lees verder

Geen troostfinale Nations League: Hazard en Foket verlaten Rode Duivels

Eden Hazard en Thomas Foket hebben de selectie van de Rode Duivels verlaten, voor de troostfinale in de Nations League van zondagmiddag. Dat heeft de Belgische voetbalbond bekendgemaakt.

Lees verder

Twee mannen na 29 dagen dobberen op zee gered: 'Even geen zorgen over covid'

Twee mannen van de Solomoneilanden, Livae Nanjikana en Junior Qoloni, raakten door een storm op zee de weg kwijt. Ze dobberden 29 dagen lang rond en werden uiteindelijk 400 kilometer verder gered, aan de kust van Papoea-Nieuw-Guinea.

Lees verder

Waar en wanneer u de coronapas in Brussel moet gebruiken

Vanaf vrijdag 15 oktober wordt het Covid Safe Ticket (CST) breed ingevoerd in het Brussels gewest. De Brusselse regering maakte hiervan vandaag de details bekend.

Lees verder

Fabio Van den Bossche verovert zilveren medaille op EK baanwielrennen

Op de vierde dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen heeft Fabio Van den Bossche voor de eerste Belgische medaille gezorgd. Hij veroverde zilver in het omnium.

Lees verder

Cannabis een softdrug? Tot de psychoses beginnen

Het incident op de West-Vlaamse hogeschool Vives brengt de link tussen cannabis en psychose opnieuw onder de aandacht. 'Jongeren die gebruiken zien het probleem niet.'

Lees verder

Opnieuw storingen bij Instagram en Facebook

Voor de tweede keer op een week tijd lijken er problemen te zijn bij Facebook en Instagram. Het is nog niet duidelijk wat de omvang van de storing is.

Lees verder

Dé peppil tegen de herfstblues? De schilderijen van David Hockney in Bozar

Deze week in Radar: de vrolijke kunst van David Hockney en het compromisloze theater van Angélica Liddell

Lees verder

Administratie had 'slechte verstandhouding' met Joke Schauvliege

'Met het vorige kabinet was de verstandhouding niet te best. Met dit kabinet is er een goede verstandhouding.' Peter Cabus, de ­secretaris-generaal van het Vlaamse ­Departement Omgeving, kwam vrijdag getuigen in de onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement.

Lees verder

'Polen riskeert dagelijks financiële sanctie'

De Europese Commissie denkt na over maatregelen na het arrest van het Poolse grondwettelijk hof.

Lees verder

Zonnig weekend met aangename temperaturen

Het weekend wordt vaak vrij zonnig bij maxima van 14 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Hans Vanaken nu wel in de basis bij Rode Duivels

Hans Vanaken (29) mag op een basisplaats rekenen zondag (15.00 u) tegen Italië. Bondscoach Roberto Martinez zal nog wat wijzigingen aan zijn team aanbrengen na het verlies tegen Frankrijk.

Lees verder