Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Welke streamingabonnementen zijn jouw geld waard? Vergelijk ze hier

HLN
Welke streamingabonnementen zijn jouw geld waard? Vergelijk ze hier
Streamingdienst Netflix wordt een tikkeltje duurder. Nieuwe klanten betalen vanaf vandaag 8,99 euro voor de goedkoopste abonnementsformule. Maar hoeveel betaal je bij andere streamingdiensten? Wat zit er precies in het aanbod van Hayu, Streamz, Apple TV + of Paramount +? En met hoeveel schermen kan je tegelijkertijd streamen? Wij zochten het voor jou uit.
Lees verder

Nieuwe dag, nieuwe steekpartij: ontevreden klant steekt werknemer pizzeria in been
De steekpartijen in Oostende zijn amper bij te houden. Het parket van Brugge meldt dat er zich woensdagavond opnieuw een steekincident voordeed, dit keer in een pizzeria in de Torhoutsesteenweg. Een Afghaan uit Oostende stak een werknemer van de pizzeria in het been.
Lees verder

Nóg maar eens een steekpartij in Oostende: ontevreden klant steekt werknemer pizzeria in been
Een derde steekpartij in Oostende in nog geen week tijd. Het parket van Brugge meldt dat er zich woensdagavond opnieuw een incident voordeed, dit keer in een pizzeria aan de Torhoutsesteenweg. Een Afghaan uit Oostende stak een werknemer van het etablissement in het been.
Lees verder

Test Aankoop dient klacht in tegen energieleverancier Mega bij Economische Inspectie: "Oneerlijke handelspraktijk"
Consumentenorganisatie Test Aankoop gaat bij de Economische Inspectie een klacht indienen tegen energieleverancier Mega. Reden is dat die aan klanten hogere voorschotfacturen opgelegd heeft. Op HLN getuigde daar een ontevreden klant over.
Lees verder

KV Kortrijk-voorzitter woedend op Standard na overstap Elsner: "Dit is competitievervalsing"
"Standard heeft opvolger Leye al beet: Luka Elsner komt over van KV Kortrijk, Will Still wordt assistent", kon u vanmorgen lezen op onze website. Niemand bij Kortrijk had het zien aankomen, ook voorzitter Ronny Verhelst niet. Hij is dan ook woedend op de Luikenaars. "Dit is competitievervalsing."
Lees verder

Ouders van gewapende tiener probeerden hem te laten opnemen: "We hebben het voorspeld"
"Jules is géén gangster. Hij is een jongen die hulp nodig heeft." Dat zegt de mama van de 18-jarige jongen op wie een hele dag een klopjacht werd gehouden in en rond Kortrijk. Volgens zijn ouders kampt de tiener met mentale problemen. "Drie weken terug probeerden we Jules noodgedwongen op te laten nemen in de psychiatrie. Maar na zeven uur wachten in het ziekenhuis zijn we daar gewoon wandelen gestuurd."
Lees verder

Bondscoach Roberto Martínez in uitgebreid gesprek: "Of ik me zorgen maak over de defensie? Ja"
De Rode Duivels hopen vanavond tegen Frankrijk de deur richting de finale van de Nations League open te beuken. Bondscoach Roberto Martínez blikte in een uitgebreid gesprek met Gilles De Bilde met vertrouwen vooruit. Niet alleen naar het weerzien met de Fransen, maar ook naar de verdere toekomst. Daarnaast ging de bondscoach ook thema's als Eden Hazard en de defensie niet uit de weg. "Er zijn zorgen over het feit dat jonge spelers niet spelen bij hun clubs."
Lees verder

Ook dat nog: postzegels worden duurder
Op 1 januari 2022 past bpost haar tarieven voor postzegels aan.
Lees verder

Postzegels worden duurder: "Prijzen met de helft gestegen in vijf jaar tijd"
Op 1 januari 2022 past bpost haar tarieven voor postzegels aan. De non-priorzegel, die per stuk wordt gekocht, gaat van 1,10 naar 1,19 euro. Bij de vorige prijsstijging - op 1 januari 2021 - was er ook al 0,09 euro bijgekomen. In een velletje van tien zullen ze 1,16 euro per stuk kosten. De tarieven voor particulieren zijn met de helft gestegen op vijf jaar tijd, stelt regulator BIPT.
Lees verder

Finland stopt voorlopig met Moderna bij mannen onder 30 jaar
Finland heeft donderdag de vaccinatie met Moderna voor mannen jonger dan 30 jaar "voorlopig" stopgezet wegens het risico op hartontstekingen. Helsinki volgt daarmee het pad van andere Scandinavische landen.
Lees verder

Newcastle United komt in Saoedische handen: Premier League-club in een klap 10 keer rijker dan City en 50 keer rijker dan PSG
Newcastle United wordt overgenomen door een Saoedische investeringsgroep. Dat heeft de Premier League-club bevestigd. De deal zou Newcastle in een klap tot de rijkste club op aarde maken, en dan krijgen Bayern, City en PSG er in de Champions League wellicht snel een te duchten concurrent bij.
Lees verder

Na het Francorchamps-debacle hult organisatie zich nog steeds in stilzwijgen, of waarom gedupeerden maar beter niet te hard op compensatie hopen
De organisatoren van de Belgische grand prix lieten nog niet van zich horen. Maar er komt wel nog nieuws over eventuele compensatie voor wie de koers en zijn geld in het water zag vallen, eind augustus. Dat belooft de grote baas van Spa Grand Prix. Maar ook: lees en verneem waarom gedupeerden maar beter niet te hard hopen.
Lees verder

LIVE. Tielemans krijgt de voorkeur op Vanaken, ook Denayer aan de aftrap tegen Frankrijk - Rode Duivels arriveren in tempel van Juventus
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Milo (15) merkt verdachte op en sprint naar politie: "Ik voel me de held van de dag"
Een hele dag werd gezocht naar een 18-jarige jongeman die mogelijk gewapend de campus van de Vives Hogeschool in Kortrijk wilde betreden. Uiteindelijk was het de 15-jarige Milo die de gouden tip kon geven. Hij sprintte naar enkele zwaarbewapende agenten, waarna de verdachte opgepakt kon worden in een doodlopend steegje in Avelgem. "Ik voel me de held van de dag", stelt de tiener trots.
Lees verder

IN BEELD. Daniel Craig krijgt zijn ster op de Walk of Fame
James Bond-acteur Daniel Craig (53) kreeg vandaag zijn ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn co-acteur Rami Malek presenteerde de ceremonie waarin hij werd vereeuwigd op één van de gegeerde stoeptegels.
Lees verder

Auto rijdt feestzaal binnen: "Kwartier eerder zaten hier nog klanten"
In Nieuwkerken-Waas is een bestuurder donderdagavond door de gevel van feestzaal Roxy geknald. De chauffeur raakte lichtgewond. Binnen zaten er geen klanten meer. "Die waren slechts een kwartiertje eerder vertrokken. Gelukkig maar", klinkt het.
Lees verder

KIJK LIVE. "Ik had Vanaken een kans gegeven. Meer kan hij niet doen": volg de voorbeschouwing met Marc Degryse over opstelling van Rode Duivels tegen Frankrijk
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

KIJK LIVE. "Ik had Vanaken kans gegeven. Meer kan hij niet doen": volg de voorbeschouwing met Degryse over opstelling van Rode Duivels tegen Frankrijk
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

CELEBS 24/7. Adele schittert op de cover van Vogue en zelfs de honden van Paris Hilton hebben een eigen villa
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Operatie lockdown in Kortrijk en Waregem: hoe werkt dat? En wie beslist daarover?
Zowel Hogeschool Vives in Kortrijk 's voormiddag als een deel van Waregem in de namiddag werden vandaag verplicht in lockdown geplaatst tijdens de zoektocht naar de 18-jarige bewapende jongeman. Maar wie beslist over zo'n lockdown? En was die wel streng genoeg? "Het Nationaal Crisiscentrum volgde de situatie van nabij op."
Lees verder