Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Wat is impact proces op vermogen De Pauw? Paul D'Hoore legt uit

HLN
Wat is impact proces op vermogen De Pauw? Paul D'Hoore legt uit
De affaire rond Bart De Pauw is ook financieel een dreun voor de tv-maker. Vroeger had hij een goed draaiend productiehuis, maar de afgelopen twee jaar boekte dat honderdduizenden euro's verlies. Maar dat wil niet zeggen dat De Pauw bijna aan de bedelstaf is, zegt financieel expert Paul D'Hoore aan VTM NIEUWS.
Lees verder

VISUAL. Negen momenten waarnaar het absoluut uitkijken is in de Tour de France van 2022
Vandaag werd in Parijs het parcours van de Ronde van Frankrijk 2022 voorgesteld. Na onder meer een driedaagse in Denemarken, een mini-Parijs-Roubaix en een hoop bergen kennen we op 24 juli de opvolger van Tadej Pogacar. Het parcours nog niet onder de loep kunnen nemen? Wij vatten de volgende Tour de France samen in 10 punten.
Lees verder

GOLDEN BOYS. Yasin Karaca zag het malafide wereldje van voetbal: "Achter de deuren gebeurt er héél veel"
"Dat ik van Turkse origine ben, heeft me in België niet geholpen. Het is de rauwe realiteit." Als tiener zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. Maar beter dan dat zou het uiteindelijk nooit worden. Foute keuzes, niet de weerstand die een topvoetballer nodig heeft. "En achter de deuren gebeurt er héél veel. Voetbal kan verdomd malafide zijn." De waarheid volgens Karaca (37).
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Hot Wheels Unleashed' weet de spirit van je wonderjaren te raken
Met toegankelijke maar uitdagende racegameplay en een aanpak die je helemaal terugvoert naar de tijd toen je je speelgoedautootjes door de zandbak ploegde, is Hot Wheels Unleashed een onverwacht toppertje. Al zullen alleen suckers voor nostalgie over de kleine maar talrijke gebreken heen kijken.
Lees verder

Faroek Özgünes over tweede dag proces-De Pauw: "Hij werd emotioneel toen hij het woord nam en lof sprak over de vrouwen"
Gerechtsjournalist Faroek Özgünes woonde ook de tweede dag van het proces-De Pauw in de rechtbank van Mechelen bij. De Pauw kreeg het laatste woord en bood geëmotioneerd zijn excuses aan alle vrouwen aan die hij naar eigen zeggen had gekwetst. Enkele uitspraken van de advocaten van de televisiemaker zorgden volgens Faroek Özgünes voor veel "tumult en onrust in de zaal".
Lees verder

Harry en Meghan stappen in beleggingsmaatschappij
Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan (40) hebben een nieuwe bron van inkomsten gevonden. Het koppel sluit zich aan bij een beleggingsmaatschappij die zich richt op duurzaamheid.
Lees verder

Regering krijgt vertrouwen van de Kamer na 34 uur durend debat over begroting
De federale regering heeft vanavond het vertrouwen gekregen van de Kamer met 81 stemmen voor van de meerderheid en 59 tegenstemmen van de oppositie. Dat gebeurde na een marathondebat dat gisteren om 10 uur van start ging en dus zowat 34 uur in beslag nam.
Lees verder

Sociaal platform LinkedIn houdt het voor bekeken in China
LinkedIn, het sociale platform dat gericht is op professionele contacten, trekt na toegenomen druk van de autoriteiten de stekker uit zijn Chinese versie. Het platform van de Amerikaanse technologiereus Microsoft is onder meer tegen de strengere wettelijke eisen van het land. LinkedIn was het laatste sociaal netwerk uit de Verenigde Staten dat actief was in China.
Lees verder

Na gruwelverhalen over barman die 17 klanten verkracht zou hebben, lokt mars in Elsene maar liefst 1.300 deelnemers: "We willen weer veilig op café kunnen"
In Elsene nemen donderdagavond volgens de lokale politie zowat 1.300 mensen deel aan een mars nadat bekend geraakte dat een barman minstens zeventien vrouwen gedrogeerd en verkracht zou hebben. Met de mars willen de deelnemers de slachtoffers een hart onder de riem steken en vragen ze gerechtigheid. "Hoe kan het dat er na zeventien klachten geen deftig onderzoek gestart werd?"
Lees verder

Na gruwelverhalen over barman die 17 klanten verkracht zou hebben, lokt mars in Elsene maar liefst 1.300 deelnemers
In Elsene nemen donderdagavond volgens de lokale politie zowat 1.300 mensen deel aan een mars nadat bekend geraakte dat een barman minstens zeventien vrouwen gedrogeerd en verkracht zou hebben. Met de mars willen de deelnemers de slachtoffers een hart onder de riem steken en vragen ze gerechtigheid.
Lees verder

De vroege aftocht: Kim Huybrechts sneuvelt al in eerste ronde op EK darts
Het EK darts was van korte duur voor Kim Huybrechts (PDC 39). Onze 35-jarige landgenoot sneuvelde al in de eerste ronde tegen de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC 26): 6-2. Geen Belgen meer in Salzburg, Dimitri Van den Bergh is niet aanwezig op het EK.
Lees verder

RECENSIE. 'I Know What You Did Last Summer': "Voorspelbare horror is pas echt om van te gruwelen"
De kans is groot dat u in 1997 smoorverliefd bent geworden op Jennifer Love Hewitt, die met haar rol in 'I Know What You Did Last Summer' niet alleen haar doorbraak op het witte doek forceerde, maar ook uitgroeide tot wereldwijd sekssymbool. Vijfentwintig jaar later is die horrorklassieker terug van weggeweest, zonder Hewitt dan wel, maar met een hoop nieuwe angstige tieners die in een beestachtig bloedbad verzeild raken. Of u deze Amazon Prime-reeks moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Spanje ligt aan de voeten van Anderlecht-speler Sergio Gómez: "Als vijfjarige maakte hij jongens van wel zes jaar ouder belachelijk"
Sergio Gómez (21) is 'hot'. Na twee indrukwekkende interlands ligt Spanje (opnieuw) aan de voeten van de linkspoot van Anderlecht. Een openhartig gesprek met Rubén (27), broer, beste vriend en... commentator. "Toen Sergio twee keer scoorde in de WK-finale, werd ik helemaal gek."
Lees verder

CELEBS 24/7. Olivia Wilde gaat uit de kleren en Ed Sheeran heeft een boodschap voor zijn volgers
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Britse spoorvrachtoperator zet gebruik elektrische locomotieven stop door te hoge stroomprijs
De Britse spoorvrachtmaatschappij Freightliner gaat weer diesel- in plaats van elektrische locomotieven inzetten om goederen te transporteren. Dat doet de operator na een verdrievoudiging van de elektriciteitsprijzen. De vrachtmaatschappij benadrukt dat het spoor nog altijd de meest koolstofarme manier is om goederen te vervoeren, "zelfs met diesellocomotieven", klinkt het.
Lees verder

Verenigde Staten opnieuw lid van VN-Mensenrechtenraad
De Verenigde Staten keren na ruim drie jaar terug als lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Van de 193 landen in de Algemene Vergadering van de volkerenorganisatie gaven er 168 hun steun in een geheime stemming. Voormalig president Donald Trump kondigde in juni 2018 de terugtrekking van de VS aan, maar volgens de huidige president Joe Biden spelen mensenrechten een centrale rol in zijn buitenlands beleid.
Lees verder

IN BEELD. Adil en Bilall veroveren Gentse 'Grond'
'Grond', de nieuwste fictiereeks van Play4, werd vanavond al deels vertoond op de 48ste editie van Film Festival Gent. Speciaal voor de gelegenheid was ook regisseursduo Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) van de partij. "We waren in Engeland, maar onze eigen première wilden we voor geen geld missen", lachen ze.
Lees verder

Amerikaanse experts positief over boostershot Moderna
Een expertgroep van de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA vindt het verstandig om 65-plussers en andere risicogroepen in de VS een boosterprik van Moderna te geven.
Lees verder

De Wever sluit eventuele coalitie met Vlaams Belang in 2024 uit: "Jammer dat ze zoveel stemmen krijgen, want het is nutteloos"
Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden in Vlaanderen, dan zou Vlaams Belang de grootste partij zijn, gevolgd door de N-VA. Maar een verbreking van het cordon sanitaire in 2024 is geen optie. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever vanavond in De Cooke & Verhulst Show. De Wever is geen fan van politiek extremisme en bovendien maken figuren zoals Dries Van Langenhove een samenwerking met het Vlaams Belang volstrekt onmogelijk, klinkt het.
Lees verder

Radja Nainggolan over negatief imago: "Ik een bad boy? Totaal niet. Iedereen drinkt soms toch een glaasje te veel?"
In 'De Cooke & Verhulst Show' op Play 4 kwam Radja Nainggolan (33) nog eens terug op zijn bewogen eerste week in België na zijn stunttransfer naar Antwerp. Nainggolan moest zijn rijbewijs inleveren. "Iedereen drinkt soms toch een glaasje te veel?"
Lees verder