Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 oktober 2021

Wat is de favoriete auto van de Chinezen, Arabieren of Spanjaarden?... Populairste wagens per land in kaart gebracht

HLN
Wat is de favoriete auto van de Chinezen, Arabieren of Spanjaarden?... Populairste wagens per land in kaart gebracht
Weet jij wat de populairste wagen in pakweg Oezbekistan of Panama is? De website Visual Capitalist zocht het uit en maakte er een gigantische wereldkaart van. HLN Drive merkt dat verschillende autoconstructeurs sterk staan op hun nationale markt, maar dat er ook heel wat verrassingen te bespeuren vallen.
Lees verder

België is wereldwijde koploper binnen plasticrecycling- en bioplastictechnologieën
België is een belangrijke speler binnen de plasticrecyling- en bioplastictechnologieën. Dat blijkt uit een studie van het Europees Octrooibureau (EOB). Volgens het onderzoek zijn op mondiaal gebied Europa en de Verenigde Staten koplopers binnen de wereldwijde octrooiactiviteiten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de patentaanvragen. Ook ons land wordt geloofd voor zijn speciale verdiensten binnen de plasticsector.
Lees verder

Duitse zeilboot pikt 34 vluchtelingen op op Middellandse Zee
Een in Duitsland geregistreerde zeilboot heeft op de Middellandse Zee 34 migranten opgepikt. De reddingsmissie wacht nu op hulp van de Maltese of Italiaanse kustwacht, meldt de organisatie ResQship dinsdag op Twitter. Onder de geredde vluchtelingen zijn 15 kinderen en een zwangere vrouw.
Lees verder

Niels Destadsbader uit zich als 'Temptation Island'-fan: "Ik ben echt wel Team Gringo"
Niels Destadsbader verklapt in 'De Slimste Mens Ter Wereld' dat hij grote fan is van 'Temptation Island'. Vooral het seizoen waarin Gringo opdook, heeft indruk gemaakt.
Lees verder

Vandaag op Wereld Balletdag kan je live binnenkijken bij de grootste balletgezelschappen ter wereld
Vandaag keert Wereld Balletdag voor het achtste jaar op rij terug. Dit keer neemt het evenement kijkers mee naar de studio's van meer dan vijftig dansgezelschappen op zes continenten. Je geniet vandaag dus van een exclusieve glimp achter hun schermen via gratis livestreams op YouTube. Zo kan je live de ochtendlessen en repetities bijwonen en krijg je een voorproefje van aankomende voorstellingen.
Lees verder

Marokko voert ook coronapas in
Marokko stelt vanwege de coronapandemie het gebruik van een vaccinatiepas verplicht. Die hebben mensen vanaf donderdag nodig als ze tussen steden of provincies reizen of naar het buitenland willen vertrekken, berichten Marokkaanse media.
Lees verder

Een lief voor Kenji of Shania? Sam Gooris moet er niet van weten: "Nu nog niet"
In 'Expeditie Gooris' komt de familie Gooris aan in Dubrovnik, Kroatië. In het ruime huurappartement met prachtig zicht op zee genieten Sam en Kelly bij een glas rode wijn van de rust en een goed gesprek over de romantische toekomst van hun kinderen. "Er komt nog geen lief binnen. Ik moet er niet van weten", klinkt het bij Sam.
Lees verder

Amateurduiker doet zeldzame vondst in Israël: 900 jaar oud zwaard afkomstig van kruisvaarders
Een amateurduiker in Israël heeft een bijzonder object uit het water gevist: een zwaard dat na onderzoek wel 900 jaar oud bleek te zijn. Het oude wapen weegt zo'n 1,8 kilogram, is 1,2 meter lang en was ooit eigendom van een kruisvaarder.
Lees verder

Maan had langer vulkanische activiteit dan gedacht
Uit door een Chinese sonde naar onze planeet gebrachte stalen blijkt dat de Maan langer vulkanische activiteit heeft gekend dan gedacht, zo blijkt uit een in het vakblad Nature gepubliceerde studie.
Lees verder

Harry Styles heeft rol te pakken in nieuwe Marvel-film
Meespelen in een blockbuster van Marvel, voor heel wat acteurs is het tegenwoordig een grote droom. Een die Harry Styles (27) gaat waarmaken, want volgens een journalist van Variety maakt de zanger vanaf nu deel uit van het Marvel Cinematic Universe (MCU).
Lees verder

Actrice Tati Gabrielle uit 'You' nerveus voor eerste seksscène: "Gelukkig was er een intimiteitscoach"
We hebben er lang op moeten wachten, maar vorige vrijdag verscheen het derde seizoen van de hitserie 'You' op Netflix. En dat volgt het bestaande recept: er staat nog steeds een kooi in de kelder en Joe Goldberg (Penn Badgley) heeft weer een nieuwe love interest. Die wordt gespeeld door actrice Tati Gabrielle, die ook meteen haar eerste seksscène moest spelen.
Lees verder

Topbankier die bitcoinkoers van 600.000 dollar voorspelde: "Ik begrijp niet wat er gebeurt"
Een topbankier die begin dit jaar voorspelde dat de koers van bitcoin kan stijgen naar 600.000 dollar, zegt nu dat hij niet begrijpt wat er gebeurt op de markt van cryptomunten. Daarom investeert Scott Minerd, CIO van Guggenheim Investments, niet meer in bitcoin. "Als je niet begrijpt wat er gebeurt, moet je uit de markt stappen."
Lees verder

Laura uit 'Blind Getrouwd' is dolverliefd op Yorben: "We willen niet te lang wachten om aan kinderen te beginnen"
In de tweedelige special 'Blind Getrouwd: De Jubilee', die VTM uitzendt op 25 oktober en 1 november, zien we ook Laura (29) terug. Zij trouwde in het programma zonder succes met Sonny (32), maar heeft intussen bij elektricien Yorben (29) het geluk én een plusdochter gevonden. Het koppel denkt zelfs al aan gezinsuitbreiding. In dit exclusieve dubbelgesprek vertellen ze honderduit over hun kennismaking, hun voormalige relaties en hun toekomstplannen. "Pas achteraf ben ik te weten gekomen dat ze aan 'Blind Getrouwd' had deelgenomen."
Lees verder

Brusselse scholen met sluiting bedreigd door dramatisch lerarentekort: "Zorg en ondersteuning vallen weg"
Het Brussels onderwijs kampt met een historisch lerarentekort. Verschillende scholen dreigen de deuren tijdelijk te moeten sluiten. Vaak blijven vacatures maandenlang onbeantwoord. De situatie lijkt haar kookpunt te hebben bereikt. "Ik vrees vooral dat de mensen die hier nu de boel rechthouden, straks ook vertrekken."
Lees verder

Philip Morris heeft last van chiptekort voor e-sigaretten
Tabaksproducent Philip Morris International heeft last van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders. Het bedrijf gebruikt chips voor zijn IQOS-apparaten, elektronische sigaretten die tabakscapsules opwarmen in plaats van te verbranden en die volgens het bedrijf minder slecht voor de gezondheid zijn dan roken. Door de chiptekorten heeft Philip Morris naar eigen zeggen moeite om aan de vraag naar de IQOS-apparaatjes te voldoen.
Lees verder

"Dit voelt als thuiskomen": Victor Campenaerts (29) keert voor drie jaar terug naar Lotto-Soudal
Victor Campenaerts (29) keert terug naar Lotto-Soudal. De ploeg bevestigt dat de werelduurrecordhouder een contract voor drie seizoenen ondertekend heeft. "Ik kies voor de ploeg waar ik het warmste gevoel bij had", zegt Campenaers. En ook op sponsorvlak heeft Lotto-Soudal nieuws. De Nationale Loterij heeft een contract zonder einddatum, ze blijven voor onbepaalde tijd sponsor van de ploeg. Fietsenfabrikant Ridley verlengde dan weer tot 2026.
Lees verder

Vluchtende bestuurder laat 3-jarig kind achter in wagen
De politie heeft zondag een verdachte bestuurder gevat na een achtervolging. Hij en zijn passagiers probeerden te voet te vluchten en lieten daarbij een driejarig kind achter op de achterbank. Tijdens de vlucht gooide een van de verdachte vijf pakjes cocaïne weg.
Lees verder

Franse ex-president Sarkozy opgeroepen als getuige in rechtszaak voormalige medewerkers
Een rechtbank in Parijs heeft de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy dinsdag opgeroepen om te komen getuigen in een proces tegen enkele voormalige medewerkers. De zaak gaat over een rist peilingen die tijdens Sarkozy's ambtstermijn werden besteld door het Élysée. Sarkozy zelf staat niet terecht omdat hij beschermd wordt door zijn toenmalige immuniteit als president.
Lees verder

Atila Altunbay, de Vlaamse ex-man van Grace Jones, onverwacht overleden
Atila Altunbay, die eerder getrouwd was met de wereldberoemde Grace Jones (73), is onverwacht overleden. Dat melden zijn collega's bij Volvo Gent, waar hij aan de slag was, op sociale media. Altunbay stierf volgens de eerste berichten aan een hartaanval en werd 45 jaar oud.
Lees verder

Europese gasprijs fors gedaald door zacht en winderig herfstweer
De Europese gasprijs is gedaald door het winderige herfstweer. Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.
Lees verder