Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Wat eet je het best om jezelf te beschermen tegen kanker? “30 gram vezels per dag is ideaal” en andere praktische...

HLN
Wat eet je het best om jezelf te beschermen tegen kanker? "30 gram vezels per dag is ideaal" en andere praktische tips van diëtist Sanne Mouha
Met een gezonde levensstijl heb je meer kans op een lang en gezond leven. Het kan zelfs een hele reeks kankergevallen voorkomen. Maar wat moet je dan wel (of niet) op je bord leggen? En wat als de diagnose al geveld is? Vaak verandert je eetlust dan, maar is het nog belangrijker om de nodige kracht en energie op te doen zodat je kan strijden tegen de ziekte. Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. "Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker."
Lees verder

Test: Met de Mercedes-Benz EQS op de Zoute Grand Prix
Het is vrijdag 8 oktober en HLN Drive staat aan de start de Zoute Rally. Niet in een klassieke oldtimer, maar in de Mercedes EQS!
Lees verder

Gewapende man die zich verschanste in woning in Tielt is overmeesterd
De omgeving rond de Stationstraat in Tielt is dinsdag afgezet voor een agressief en gevaarlijk persoon die zich verschanste in zijn woning. De man zou gewapend zijn geweest met een kruisboog. Aan middelbare scholen in de buurt werd gevraagd om de gebouwen hermetisch af te sluiten. De man is intussen overmeesterd en in het busje van de politie weggebracht.
Lees verder

OPROEP. Welke impact heeft het begrotingsakkoord op uw leven?
De regering is rond met de begroting en de maatregelen gaan voor een aantal mensen een zekere impact hebben. Wij willen weten hoe de Vlaming reageert.
Lees verder

Stel hier je vragen over het begrotingsakkoord aan premier De Croo
Premier Alexander De Croo (Open Vld) zit vanavond om 19 uur in de VTM NIEUWS-studio. Stel in het formulier hieronder al jouw vragen over het begrotingsakkoord. Dan beantwoordt de premier ze vanavond.
Lees verder

VTM lanceert eerste trailer 'Ik wil een kind': "Er rust nog heel veel taboe op, onbekend is onbemind"
VTM heeft een eerste trailer gelanceerd voor het nieuwe - en meteen ook controversiële - programma 'Ik wil een kind'. Presentatrice Dina Tersago vroeg aan toevallige voorbijgangers om kindjes bij de juiste mama en/of papa te zetten, maar dat bleek geen sinecure.
Lees verder

Schildpad met twee hoofden en zes pootjes gevonden in Verenigde Staten
In het Amerikaanse Cape Cod in Massachusetts hebben dierenartsen zich ontfermd over een heel bijzonder schildpadje, of eigenlijk samengegroeide schildpadjes, ongeveer ter grootte van een kipnugget. Het wezentje heeft twee hoofdjes en zes pootjes.
Lees verder

Australiër haalt zendertje van witte haai en veroorzaakt zeven keer vals alarm
Een visser is in het zuidoosten van Australië beschuldigd van het "onverantwoord veroorzaken van nodeloze angst" met behulp van een haaienalarm.
Lees verder

Meteen kans op geel voor Van Aert en een mini-Parijs Roubaix: zo zou de Tour de France 2022 eruitzien
De Tour 2022 krijgt stilaan vorm. De Grand Départ in Denemarken, een mini-Parijs-Roubaix en een passage door België. Dit is hoe het parcours van de Ronde van Frankrijk er volgend jaar zou uitzien.
Lees verder

HET DEBAT. Is de strengere aanpak van langdurig zieken een goede zaak?
Wie langdurig ziek is, zal binnenkort iets strenger worden aangepakt. Na tien weken wordt men uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen in het kader van de herintegratie. Wie weigert mee te werken, dreigt 2,5 procent van zijn ziekte-uitkering te verliezen. Daarnaast kunnen werkgevers eveneens gesanctioneerd worden als er veel langdurig zieken zijn binnen het bedrijf. Is het een goede zaak dat langdurig zieken strenger worden aangepakt? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experts en politici ervan vinden.
Lees verder

LIVE. Eerste inhoudelijke zitting in dossier-Reuzegom: "Toen Sanda Dia uit die put werd gehaald, was zijn doodvonnis al getekend"
Vanmiddag vindt in de Hasseltse correctionele rechtbank de eerste inhoudelijke zitting plaats in het dossier Reuzegom. 18 leden van studentenclub Reuzegom moeten uitleg geven bij de fatale doop waarbij Sanda Dia in 2018 om het leven kwam.
Lees verder

Duitse farmaceut CureVac stopt ontwikkeling coronavaccin
De Duitse farmaceut CureVac stopt met het ontwikkelen van een vaccin tegen Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het bedrijf wil zich richten op andere middelen die dezelfde mRNA-technologie gebruiken.
Lees verder

Ook nog afgeklopt: "Voor het eerst in 20 jaar zullen militairen vanaf 2022 meer gaan verdienen"
De federale regering heeft tijdens het begrotingsconclaaf het licht op groen gezet voor een "aanzienlijke verhoging" van de salarissen van de Belgische soldaten. Dat meldt PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne. "Voor het eerst in 20 jaar zullen de militairen vanaf 2022 meer gaan verdienen", benadrukt zijn partijgenote en minister van Defensie Ludivine Dedonder.
Lees verder

Zo geef je je toilet een upgrade met weinig geld
Ook de kleinste ruimte in huis verdient aandacht: het toilet. En dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Met deze tips van vtwonen geef je het toilet een make-over voor €500.
Lees verder

Jongeman (18) die vorige week met luchtdrukpistool door Kortrijk en Waregem liep vrijgelaten: hij moet zich wel laten opnemen
De 18-jarige jongen die vorige week donderdag een hele dag voor opschudding zorgde in Kortrijk, Waregem en Avelgem is door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt het parket. Eén van die voorwaarden is dat hij zich residentieel laat opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier de 'State of the Union' van premier De Croo - N-VA krijgt meteen sneer: "Weglopen is dieptepunt van democratie"
Premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers hebben vanochtend het begrotingsakkoord dat ze een paar uur eerder finaal hadden afgeklopt voorgesteld aan de pers. De details van de meer dan honderd maatregelen zijn voorbehouden voor het parlement, tijdens de State of the Union van de premier. Die kan u hier live volgen.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier de 'State of the Union' van premier De Croo in het parlement na het begrotingsakkoord
Na een verwarrende nacht en ochtend werd vandaag uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.
Lees verder

Paul Stoffels met pensioen bij Johnson & Johnson
De Belg Paul Stoffels, vicevoorzitter bij Johnson & Johnson en Chief Scientific Officer bij het Amerikaanse farmabedrijf, gaat eind dit jaar op pensioen. Dat heeft de groep bekendgemaakt.
Lees verder

Britse Queen haalt voor het eerst in 17 jaar wandelstok boven
Queen Elizabeth (95) is weer met een wandelstok op pad. De 95-jarige Britse vorstin liep er dinsdag mee rond toen ze een bezoek bracht aan Westminster Abbey in Londen. Het is volgens de Britse media de eerste keer in 17 jaar dat de Queen haar wandelstok uit de kast haalt.
Lees verder

Gezocht: conciërge voor Alpenberghut op 3.450 meter hoogte
De Franse bergbeklimvereniging FFCAM zoekt iemand die de berghut Refuge de l'Aigle de komende lente wil bewaken. De hut heeft op een hoogte van 3.450 meter geen toegang tot stromend water of wifi, maar het uitzicht is er wel adembenemend.
Lees verder