Doorgaan naar hoofdcontent

Wat een slot: Standard gooit in minuut 99 zege te grabbel in wedstrijd vol suspense

HLN
Wat een slot: Standard gooit in minuut 99 zege te grabbel in wedstrijd vol suspense
Ai ai Standard. De Rouches leken op weg om onder nieuwe coach Luka Elsner een eerste resultaat neer te zetten, maar draaide dat even anders uit. In de tien minuten blessuretijd door lang oponthoud nadat de VAR ironisch genoeg zeven minuten nodig had om de 3-0 van Dragus af te keuren, scoorde eerst Mercier en daarna Kaba. Zij wisten de goals van Tapsoba en Dragus uit en zo eindigde het in Luik na een onwaarschijnlijke slotfase op 2-2.
Lees verder

Standard gooit in minuut 99 zege te grabbel in wedstrijd vol suspense, Elsner zegt waar het op staat: "Deze ploeg moet karakter kweken"
Ai ai Standard. De Rouches leken op weg om onder nieuwe coach Luka Elsner een eerste resultaat neer te zetten, maar draaide dat even anders uit. In de tien minuten blessuretijd door lang oponthoud nadat de VAR ironisch genoeg zeven minuten nodig had om de 3-0 van Dragus af te keuren, scoorde eerst Mercier en daarna Kaba. Zij wisten de goals van Tapsoba en Dragus uit en zo eindigde het in Luik na een onwaarschijnlijke slotfase op 2-2. Elsner was na de match helder en hard in zijn analyse: "Deze ploeg moet karakter kweken."
Lees verder

Elise Mertens en dubbelpartner Hsieh Su-Wei schrijven het prestigieuze toernooi van Indian Wells op hun naam: "Echt een goed duo"
Elise Mertens (25) mag een veertiende titel in het dubbelspel op haar palmares bijschrijven. Aan de zijde van de Tainwanese Hsieh Su-Wei (35) won onze landgenote het prestigieuze toernooi van Indian Wells. Het duo haalde het in de finale in twee sets van Veronika Kudermetova en Elena Rybakina.
Lees verder

Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, dader is moslim van Somalische afkomst die Ali Harbi Ali heet
De Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
Lees verder

Gejoel en spottend gelach: VAR heeft liefst zeven minuten nodig om offside te zien
Liefst zeven minuten lag het spel in de match tussen Standard en OH Leuven stil. De VAR had die tijd nodig om het buitenspel van Dragus - een schouder - waar te nemen.
Lees verder

Gejoel en spottend gelach: VAR heeft liefst zeven minuten nodig om offside te zien via 3D-lijn
Liefst zeven minuten lag het spel in de match tussen Standard en OH Leuven stil. De VAR had die tijd nodig om het buitenspel van Dragus - een schouder - waar te nemen via de nieuwe 3D-technologie.
Lees verder

Football Talk. Scorende Denayer helpt Lyon mee aan zege - AC Milan en Saelemaekers buigen achterstand om
Olympique Lyon en Jason Denayer hebben op de tiende speeldag van de Ligue 1 een 2-0 overwinning behaald tegen AS Monaco. Denayer scoorde in de slotminuut van de reguliere speeltijd de tweede treffer en speelde de hele match. Bij de Monegasken stond belofteninternational Eliot Matazo 82 minuten tussen de lijnen.
Lees verder

Dat wordt smullen: Price moet voorbij Van Gerwen in kwartfinale EK Darts
Na een dagje darts is ook de tweede ronde van het EK afgewerkt in Oostenrijk. Zowel in de namiddag- als in de avondsessie werden in de goed volgelopen Salzburgarena leuke wedstrijden gespeeld, echte verrassingen vielen er niet te noteren. Jongens als Van Gerwen, Price en Cross staan morgen in de kwartfinales.
Lees verder

LIVE (18u30). Genk wil bij Charleroi opnieuw aanknopen met de overwinning
• 11de speeldag • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays de Charleroi • Genk verloor z'n laatste twee wedstrijden
Lees verder

LIVE (13u30). Kan Anderlecht na drie draws nog eens winnen op het veld van STVV?
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

LIVE (16u). Duwt ploeg-in-vorm KV Mechelen het geplaagde Beerschot nog wat dieper in de put?
• 11de speeldag • Aftrap: 16u • Olympisch Stadion • Beerschot staat troosteloos laatste, KV Mechelen vol vertrouwen na 9 op 9
Lees verder

LIVE (21u). Gent krijgt revelatie Eupen over de vloer
• 11de speeldag • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • Eupen draait verrassend bovenin mee, Gent staat in de rechterkolom
Lees verder

Braziliaanse hotelboot zinkt in storm, zes lichamen geborgen
Door het zinken van een hotelboot op een rivier in Brazilië zijn ten minste zes mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers hebben volgens de nieuwssite G1 zaterdag nog eens vijf lichamen geborgen. Vrijdagavond vond een duiker al een slachtoffer in het wrak. Er wordt voor zover bekend nog een persoon vermist.
Lees verder

OHL-keeper Romo uur na match nog doof aan rechteroor, Standard-voorzitter Venanzi biedt excuses aan
OHL-doelman Rafael Romo was een uur na de match nog enigszins in shock en nog doof aan het rechteroor. In het slot van de wedstrijd tegen Standard ontplofte een voetzoeker naast hem. "Verder onderzoek moet uitwijzen of dat voor even is, of is er meer aan de hand?", zei OHL-coach Marc Brys tijdens zijn persbabbel. "Ik apprecieer wel ten zeerste de geste van Standardvoorzitter Bruno Venanzi die naar onze kleedkamer kwam om bij onze doelman zijn excuses aan te bieden voor het onverantwoordelijke gedrag van bepaalde Standardsupporters."
Lees verder

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) aan de beterhand: "Morgen uit het ziekenhuis ontslagen"
De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton "uitstekende vooruitgang geboekt" en naar verwachting wordt hij zondag (lokale tijd) uit het ziekenhuis ontslagen.
Lees verder

Verdachte van moord op Brits parlementslid blijft langer in hechtenis
De 25-jarige man die ervan wordt verdacht het Britse parlementslid David Amess te hebben doodgestoken, blijft langer in voorlopige hechtenis. Het verzoek daartoe is zaterdagavond ingewilligd.
Lees verder

Onlangs tot levenslang veroordeelde miljonair Robert Durst aan beademing na coronabesmetting
De 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst, die donderdag levenslang kreeg wegens moord op een vriendin, is in een ziekenhuis in Californië aan de beademing gelegd. Zijn advocaat Dick DeGuerin zei in de Los Angeles Times dat zijn cliënt Covid-19 heeft opgelopen.
Lees verder

Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, president schort dialoog met oppositie op
Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.
Lees verder

Filmopnames in ruimtestation ISS ingeblikt: Russische actrice keert terug naar de aarde
Voor het eerst in de geschiedenis is een film buiten de aarde opgenomen. Na bijna twee weken zit het werk van actrice Joelia Peresild (37) in het internationale ruimtestation ISS erop. Daarom keert ze vandaag terug naar de aarde. Ook haar cameraman en producent Klim Sjipenko (38) verlaat de ruimte, net als kosmonaut Oleg Novitski (50), die een halfjaar in de ruimte is geweest.
Lees verder

Financial Times: China voerde test met hypersonische raket uit
China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Beijing de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
Lees verder