Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Wat als je eerste loon tegenvalt?

HLN
Wat als je eerste loon tegenvalt?
Is je eerste job in zicht? Dan ben je vermoedelijk erg nieuwsgierig naar het loon dat je zal verdienen. Niet helemaal tevreden? Onderhandelen over je starterswedde is in bepaalde gevallen mogelijk, maar het is niet gebruikelijk. Dat merkt William Visterin, hoofdredacteur bij Jobat.be.
Lees verder

Agente in ziekenhuis na crash met... brandweerwagen: hulpdiensten waren onderweg naar dezelfde oproep
Op de Brusselsesteenweg in Overijse is een agente van politiezone Druivenstreek woensdagavond gewond geraakt toen de combi aangereden werd door… een brandweerwagen. De politie en de brandweer waren voor dezelfde oproep onderweg, maar na een bruusk manoeuvre van de agente, knalde de pompwagen tegen de combi. De agente ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Lees verder

Agente in ziekenhuis na crash met... brandweerwagen: hulpdiensten waren onderweg naar dezelfde interventie
Op de Brusselsesteenweg in Overijse is een agente van politiezone Druivenstreek woensdagavond gewond geraakt toen de combi aangereden werd door… een brandweerwagen. De politie en de brandweer waren naar dezelfde interventie onderweg, maar na een bruusk manoeuvre van de agente, knalde de pompwagen tegen de combi. De agente ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Lees verder

Ballonnen en een traantje in 'Anouk Matton Privé' bij de thuiskomst met baby London
Een bijzonder moment in 'Anouk Matton Privé' vorige week: de dj beviel van haar eerste zoontje, London Thakis. Het nieuwe gezin geniet dan ook volop van die eerste momenten samen.
Lees verder

Finne Smets doorbreekt dubbele standaarden in de modewereld. "Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders"
Als tiener zat ze niet zo goed in haar vel, nu is Finne Smets (25) een 'body acceptance influencer' met een duidelijke boodschap: mode moet toegankelijk zijn voor iedereen. "Mijn lichaam is niet mooi, het is niet lelijk, maar het is een deel van wie ik ben. Daarom is het o zo belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Pas dan sta ik sterk in mijn schoenen." Hoe ze die tegeltjeswijsheid toepast in de praktijk? Ze toont het aan de hand van haar signature look.
Lees verder

Finne Smets doorbreekt dubbele standaarden in de modewereld. "Een volle vrouw wordt gefatshamed. Gigi Hadid in dezelfde outfit is een stijlicoon"
Als tiener zat ze niet zo goed in haar vel, nu is Finne Smets (25) een 'body acceptance influencer' met een duidelijke boodschap: mode moet toegankelijk zijn voor iedereen. "Mijn lichaam is niet mooi, het is niet lelijk, maar het is een deel van wie ik ben. Daarom is het o zo belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Pas dan sta ik sterk in mijn schoenen." Hoe ze die tegeltjeswijsheid toepast in de praktijk? Ze toont het aan de hand van haar signature look.
Lees verder

Wilk veroverde het hart van An Lemmens in 'Belgium's Got Talent', maar met gemengde gevoelens: "Het was de bedoeling dat mama er wél zou zijn"
De Gentse zanger Wilk (41) - Jorg Dhondt - heeft een héél goeie beurt gemaakt in 'Belgium's Got Talent'. An Lemmens was al verkocht nog voor hij een noot had gespeeld. En achteraf zei ze: "Dit is het soort muziek waar ik van hou en jij bent het soort man waar ik verliefd op zou kunnen worden." Mooie complimenten, zeker omdat Wilk met een zelfgeschreven nummer voor zijn mama auditie deed. "Het is echt afschuwelijk om als zoon te weten dat je moeder zo afziet."
Lees verder

Lotto-Soudal krijgt eerste vrouwelijke ploegleider: "Ze was veruit de sterkste kandidaat"
Lotto-Soudal krijgt volgend jaar een vrouwelijke ploegleider. Dat hoeft anno 2021 niet speciaal te zijn, maar in het wielrennen is het dat wel. Pridham: "Ik ben niet bang, ik ben klaar om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van de ploeg. Ik ga me inzetten om van Lotto-Soudal een spannender team te maken."
Lees verder

'K2 Zoekt K3'-topfavoriet Remi in nieuwe animatiefilm Ron's Gone Wrong: "Uitdagende en mooie rol om in te spreken"
Of Remi De Smet straks de opvolger wordt van Klaasje bij K3 is nog koffiedik kijken. Maar deze 19-jarige jongen, één van de topfavorieten in 'K2 Zoekt K3', heeft nu wel al de hoofdrol beet in de Vlaamse versie van de nieuwe animatiefilm 'Ron's Gone Wrong' waarin hij zijn stem verleent aan de timide Barney. En zijn vader wordt in deze prent vertolkt door Steven Van Herreweghe.
Lees verder

38-urige werkweek spreiden over 4 dagen? Ecolo steunt voorstel niet, ook vakbonden tegen
Ecolo steunt het voorstel om de 38-urige werkweek te spreiden over vier dagen in plaats van de gebruikelijke vijf, niet. Dat heeft federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi vandaag gezegd op Bel-RTL.
Lees verder

Parket vraagt aanhouding Jules (18) en vordert onderzoeksrechter om te beslissen over zijn lot
Het Kortrijkse parket heeft na het verhoor van de 18-jarige jongen die donderdag in Kortrijk, Waregem en Avelgem met een airsoftwapen rondliep beslist een onderzoeksrechter te vorderen. Hij moet nu beslissen of en wanneer hij voorgeleid zal worden.
Lees verder

Zeldzame foto op sociale media: zo zien de zoons van Britney Spears er nu uit
Er zijn nieuwe foto's opgedoken van de kinderen van Britney Spears. Voor het eerst in jaren maken haar beide zoons Sean (16) en Jayden (15) - die de zangeres kreeg met haar ex-man Kevin Federline (43) - hun opwachting op Instagram. En het moet gezegd: de tijd heeft duidelijk niet stil gestaan.
Lees verder

Lichaam aangetroffen in vijver bij zorghotel in Deinze
In een vijver op het Domein De Ceder in Deinze is donderdagavond een persoon verdronken. De politie bevestigt het dodelijk incident en geeft later meer informatie.
Lees verder

KOTK, Gezinsbond en ODOS pleiten voor hervorming overlevingspensioen na overlijden partner
Kom op tegen Kanker (KOTK), Gezinsbond en Ouders Die Opnieuw Starten (ODOS) pleiten voor een grondige hervorming van het overlevingspensioen na het overlijden van een partner. "De huidige regelgeving verhoogt sterk het armoederisico", klinkt het vrijdag in een persbericht.
Lees verder

350 kilo pure cocaïne in op maat gezaagde graniet op weg naar België
De Braziliaanse politie heeft 350 kilo pure cocaïne ontdekt tussen een lading speciaal op maat gezaagde granieten platen die naar ons land zouden verstuurd worden. Een zakenman (34) en een voormalige politieagent (44) zijn aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt.
Lees verder

"Songfestival 2022 zal plaatsvinden in Turijn"
De 66ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Turijn. De Noord-Italiaanse stad krijgt de voorkeur boven Milaan, Bologna, Rimini en Pesaro, melden Italiaanse media.
Lees verder

Nobelprijs voor Vrede gaat naar Russische en Filipijnse journalist: "Voor hun inspanningen om vrijheid van meningsuiting te waarborgen"
De Russiche journalist Dmitry Muratov en de Filipijnse journalist Maria Ressa zijn beloond voor hun werk met de Nobelprijs voor Vrede. Ze ontvangen de prijs voor hun inspanningen om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen.
Lees verder

Hoe gezond is fietsen met een e-bike eigenlijk? Wetenschappers deden de test
Waarschuwing vooraf: dit artikel kan aan de ontbijttafel mogelijk leiden tot heftige discussies. Er komt namelijk (eindelijk) een antwoord op de vraag: hoe gezond is elektrisch fietsen nou écht? De onderzoeker die meewerkt aan deze test, Jasper Reenalda, noemt het "een gevaarlijk experiment".
Lees verder

Miskraam voor Johan Kalifa Bals uit 'De Buurtpolitie' en vriendin Selina: "De volgende zwangerschap zullen we met een bang hart beleven"
Even zag het ernaar uit dat het leven van Johan Kalifa Bals (37), bekend uit de 'De Buurtpolitie', een hele nieuwe wending zou krijgen. Zijn vriendin Selina was onverwacht zwanger, maar na acht weken kreeg ze een miskraam. "We hebben het snel een plaats kunnen geven", zegt Johan Kalifa, die zich nu focust op zijn zang- en acteercarrière, maar vooral op zijn nieuwe job: die van leerkracht. "Het is niet mijn ambitie om de Carmen of DDT van 'De Buurtpolitie' te zijn."
Lees verder

'Schandaalprins' Ernst August van Hannover gespot met nieuwe liefde, maar nog altijd niet gescheiden
De omstreden prins Ernst August von Hannover (67) is in Madrid gespot met een nieuwe vrouw aan zijn zijde. Het gaat om de rijke Spaanse kunstenares Claudia Stilianopoulos (48), zo meldt het Duitse blad Bild. De prins is echter nog altijd officieel getrouwd met prinses Caroline van Monaco (64), de zus van Albert (63).
Lees verder