Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 oktober 2021

“Waarom was mijn pistool in godsnaam geladen?”:Alec Baldwin in tranen na dodelijk schietincident

HLN
"Waarom was mijn pistool in godsnaam geladen?": Alec Baldwin in tranen na dodelijk schietincident
"Waarom had ik in godsnaam een pistool dat geladen was?", dat is de vraag die Alec Baldwin (63) bleef stellen na het fatale schietincident waarbij cameraregisseur Halyna Hutchins (42) om het leven kwam. Foto's tonen hoe de topacteur in tranen belt en krampachtig voorover buigt en naar de grond staart op de parking van het bureau van de sheriff.
Lees verder

'Zelfinseminatie at home': deze vergeten vruchtbaarheidsbehandeling is bezig aan een opmars
Een Britse start-up wil koppels helpen om makkelijker zwanger te raken. Hoe? Met plastic cups voor zelfinseminatie. Een oude methode die nu weer aan populariteit wint. Fertiliteitsarts Herman Tournaye (UZ Brussel) legt uit hoe het werkt en hoe efficiënt het is. "Als je de instructies volgt, is het redelijk simpel om uit te voeren."
Lees verder

Benzema kent op 24 november uitspraak in sekstape-affaire
De Franse topvoetballer Karim Benzema weet op 24 november of hij al dan niet schuldig wordt bevonden aan medeplichtigheid bij een poging om collega-voetballer Mathieu Valbuena af te persen. Dat heeft de rechtbank in Versailles vandaag meegedeeld.
Lees verder

Spin-off van 'To All The Boys I've Loved Before' in de maak
Leuk nieuws voor alle fans van de 'To All The Boys'-saga. Netflix gaat een spin-off maken rond het jongere zusje van hoofdrolspeelster Lara Jean. De serie zal 'XO, Kitty' heten en bevat 10 afleveringen van een half uur.
Lees verder

IN KAART. Zo snel stijgt het aantal coronabesmettingen in uw gemeente
"We staan aan het begin van de vierde golf", kondigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze week aan in de studio van VTM Nieuws. Maandag werden dan ook een recordaantal van 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd. In de ziekenhuizen liggen sinds gisteren opnieuw meer dan 1.000 patiënten. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente.
Lees verder

Opnieuw 245 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt
Bij een herstelcontrole aan een woning in Bocholt zijn opnieuw meer dan 245 verwaarloosde dieren in beslag genomen, waaronder duiven, kippen en parkieten. Dat meldt politie Carma vandaag. Eerder dit jaar werden bij dezelfde eigenaar al 425 dieren in beslag genomen.
Lees verder

Guardiola steunt gemolesteerde City-fan met opvallend t-shirt: "We're all with you"
Pep Guardiola heeft zijn steun betuigd aan Guido De Pauw, de 63-jarige supporter van Manchester City uit Ninove die dinsdag na de wedstrijd in de Champions League van City op Club Brugge werd neergeslagen op de snelwegparking in Drongen.
Lees verder

Guardiola steunt gemolesteerde City-fan uit Ninove met opvallend t-shirt: "We're all with you"
Pep Guardiola heeft zijn steun betuigd aan Guido De Pauw, de 63-jarige supporter van Manchester City uit Ninove die dinsdag na de wedstrijd in de Champions League van City op Club Brugge werd neergeslagen op de snelwegparking in Drongen.
Lees verder

Qmusic lanceert digitale hiphop-zender Q-downtown
Qmusic trekt vanaf maandag de kaart van hiphop en r&b op Q-Downtown, een digitaal radiostation. Onder meer Q-dj Jolien Roets en Zoey Hasselbank van Big Brother worden ambassadeurs van de zender.
Lees verder

Vlaamse burgemeesters kunnen zelf beslissen om coronapas in te voeren bij stijgende cijfers
In Vlaanderen kunnen burgemeesters zelf beslissen om de coronapas of het Covid Safe Ticket (CST) in te voeren als de coronacijfers de pan uit swingen. In Brussel is dat CST alvast verplicht bij bijvoorbeeld een cafébezoek, hetzelfde geldt vanaf 1 november in Wallonië. "Als er bijkomende besmettingen zijn, moeten lokale besturen maatregelen kunnen nemen", aldus Vlaams minister van Welzijn bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Verschillende OESO-landen beloven kolengestookte centrales niet meer te financieren
Verschillende OESO-landen hebben een akkoord bereikt om niet langer exportkredieten te verstrekken aan conventionele kolengestookte elektriciteitscentrales. Dat heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aangekondigd. Kolencentrales worden door hun hoge uitstoot van fijn stof als een van de meest milieuschadelijke vormen van energieopwekking beschouwd.
Lees verder

Anuna De Wever krijgt wind van voren na uitspraak over spijbelen op klimaatmars: "Dit getuigt van zo een onverantwoordelijkheid"
Anuna De Wever kan op flink wat kritiek rekenen na een uitspraak die ze deed op de klimaatmars in Gent. Het boegbeeld van klimaatbeweging Youth For Climate liet zich vanmiddag voor de camera van VTM Nieuws ontvallen dat het "geen zin" heeft "om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is".
Lees verder

Tiener (16) krijgt rake klappen na school omdat hij zijn vriendin wil verdedigen die werd lastiggevallen: "Onbegrijpelijk"
In Denderleeuw heeft een 16-jarige jongen uit Ninove na schooltijd donderdag enkele rake klappen gekregen op zijn hoofd. De jongen kwam zijn vriendin afhalen aan school, omdat zij belaagd werd door enkele medestudenten en ze er niet gerust op was. Toen de jongen aan kwam werd hij meteen aangevallen. "Hij lag zeker tien minuten buiten westen op de grond na de slagen die hij kreeg in zijn gezicht", aldus een bezorgde mama.
Lees verder

Olifant trapt stroper dood in Kruger National Park
Een olifant heeft een stroper doodgetrapt in het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het verminkte lichaam van de man werd ontdekt tijdens een patrouille tegen stroperij.
Lees verder

Stand-upcomedian Jakob Perceval was drugsverslaafd: "Mijn ouders weenden van pure onmacht, omdat ze mij m'n leven zagen wegblowen"
"Ik maakte mezelf wijs: 'Wiet, daar kan ik wel mee leven.' Maar ik ben er door in de psychiatrie én in de gevangenis beland." Met 'Cannabismonoloog' brengt Jakob Perceval (26) het verhaal van zijn verslaving. Bij het schrijven kreeg hij hulp van z'n vader, theatermaker Peter Perceval (55), ook al had die z'n zoon op het dieptepunt van z'n verslaving laten vallen. "Soms moet je durven zeggen: 'Los zélf je problemen op.'"
Lees verder

Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: "Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"
Binnen verschillende lagen van de staat bestaat de wil om bepaalde extremistische bewegingen, met name extreemrechts, te bevoordelen. Dat zegt voorzitter Serge Lipszyc van het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten - het Comité I - in een interview met het magazine Wilfried.
Lees verder

Man uit Kelmis bij wie twee vermiste kinderen zijn aangetroffen, blijft in de cel
De man uit Kelmis bij wie zaterdagavond twee kinderen waren aangetroffen die meer dan een uur vermist werden door hun familie, moet zeker nog een maand in de cel blijven. Dat besliste de raadkamer van Eupen, meldt substituut-procureur Frédéric Renier.
Lees verder

Mel Gibson gaat hoofdrol spelen in 'John Wick'-prequel: "Nu stop ik met kijken"
Niemand minder dan Mel Gibson (65) zal de hoofdrol spelen in de 'John Wick'-prequel 'The Continental'. Daarin wordt dieper ingegaan op het gelijknamige hotel voor huurmoordenaars uit de films. Toch zijn niet alle fans onmiddellijk tevreden met de keuze voor Gibson.
Lees verder

Britse pers verbijsterd door 'leugens' van Buckingham Palace over ziekenhuisopname van de Queen
De Britse media hebben verbijsterd gereageerd op het nieuws dat Queen Elizabeth (95) een dag in het ziekenhuis heeft gelegen, en dus niet zoals eerder werd gemeld op Windsor Castle verbleef. Buckingham Palace meldde woensdag dat de vorstin haar bezoek aan Noord-Ierland afblies om op advies van haar artsen rust te nemen. Een dag later werd echter duidelijk dat Elizabeth woensdag aan het einde van de middag was opgenomen en donderdag terug mocht naar Windsor.
Lees verder

Greta Thunberg en internationale activisten betogen op klimaatmars in Stockholm
In Zweden hebben Greta Thunberg en tal van activisten geprotesteerd voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Klimaatactivisten uit zwaar getroffen landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika sloten zich aan bij de protestmars in Thunbergs thuisstad Stockholm. Over enkele dagen zakken ze af naar Schotland, waar binnen iets meer dan een week de klimaattop (COP26) van de Verenigde Naties zal plaatsvinden.
Lees verder