Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

VTM lanceert preview ‘Ik wil een kind’: “Er rust nog heel veel taboe op, onbekend is onbemind”

HLN
VTM lanceert preview 'Ik wil een kind': "Er rust nog heel veel taboe op, onbekend is onbemind"
VTM heeft een preview gelanceerd voor het nieuwe — en controversiële — programma 'Ik wil een kind'. Presentatrice Dina Tersago vroeg aan toevallige voorbijgangers om kindjes bij de juiste mama en/of papa te zetten, maar dat bleek geen sinecure.
Lees verder

Ouders van Elize (2) willen onthaalmoeder gestraft zien: "Je kindje afzetten en later die dag te horen krijgen dat ze dood is, dat is niet normaal"
Is een onthaalouder uit Sint-Pauwels vijf jaar geleden te onvoorzichtig geweest zodat de tweejarige Elize in haar zwembad kon verdrinken? Daar moet de Dendermondse rechtbank zich over buigen tijdens het proces tegen C.R. (52). Voor het parket treft de onthaalmoeder geen schuld. De ouders van Elize zien dat anders.
Lees verder

Dit was de 'State of the Union' van premier De Croo - N-VA krijgt meteen sneer: "Weglopen is dieptepunt van democratie"
Premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers hebben vanochtend het begrotingsakkoord dat ze een paar uur eerder finaal hadden afgeklopt voorgesteld aan de pers. De details van de meer dan honderd maatregelen waren voorbehouden voor het parlement, tijdens de State of the Union van de premier. Hoe die verliep, kan u hieronder lezen.
Lees verder

Nooit eerder zoveel gedumpte dieren aangetroffen: dierenopvangcentrum zit tjokvol en ziet kosten maar oplopen
In het dierenopvangcentrum in Eppegem blijven ze de gevolgen van de coronacrisis voelen. Nadat afgelopen zomer wegens plaatsgebrek al een opnamestop ingevoerd werd, trof het dierenasiel het voorbije kwartaal dubbel zoveel gedumpte dieren op straat aan als vorig jaar. "Allemaal corona-aankopen die niet meer gewenst zijn", meent uitbater Ferry Heikoop, die de kosten maar ziet oplopen.
Lees verder

Agent reanimeert zwemmer tijdens gezinsuitstap in Plopsaqua: "Ik dacht even niet aan covid"
Een Aalsterse politieagent heeft zaterdagnamiddag mee het leven gered van een drenkeling die in Plopsaqua in de problemen kwam. De agent was er op dat moment voor een gezinsuitstap met zijn vrouw en zijn kinderen. Hij merkte hoe de redder moeite had om het slachtoffer te helpen, waarop hij hem assisteerde. "Opleiding voor mijn beroep heeft zeker geholpen", aldus de agent.
Lees verder

Luka Elsner voorgesteld bij Standard: "Als coach heb je weinig zekerheden, hoop dat ze mijn keuze in Kortrijk begrijpen"
Luka Elsner is voorgesteld als nieuwe coach van Standard. De 39-jarige Sloveen begrijpt de frustratie bij KV Kortrijk - hij verbrak er onverwacht zijn contract -, maar hoopt toch op begrip. "Ik begrijp hun frustratie deels, maar het is makkelijk om over moraal te spreken in hun plaats."
Lees verder

Pogba laat zich gelden in Franse kleedkamer: "We gaan ze pijn doen"
Heeft Paul Pogba met een stevige speech Frankrijk de zege in de Nations League bezorgd? Op foto's is alvast te zien hoe een felle Pogba zijn maats de les spelt.
Lees verder

4 manieren waarop de wetenschap ons aan een gezondere haardos kan helpen. "Sommige producten kunnen de tijd terugdraaien"
Onze badkamer staat er vol van: potjes gevuld met magie die elk deel van ons lichaam verzorgen. Achter die potjes zit tegenwoordig een leger aan onderzoekers, ingenieurs en scheikundigen. Met keiharde wetenschap pakken ze ook onze lokken aan: sterker, gezonder en glanzender haar, dankzij nieuwe ingrediënten of technologische snufjes. Die je misschien nu al in je badkamer hebt staan. Ben jij al aan de proteïnes of de peptiden? "Op elke centimeter van je hoofdhuid zitten er een miljoen onzichtbare beestjes. Het enige wat wij moeten doen, is ze gelukkig houden."
Lees verder

Sam Louwyck uit 'Onder Vuur' stelt 25 jaar jongere vriendin voor: "Ze denken vaak dat ik met mijn dochter op stap ben"
"Ik heb in New York gewoond, in Portugal, en ik heb als danser en acteur de wereld rond gereisd. Dat maakte een vaste relatie zo goed als onmogelijk", zegt 'Onder Vuur'-acteur Sam Louwyck (55). Maar kijk: intussen is hij al zeven jaar samen met Jana (30), zijn langste relatie ooit. En een van de volwassenste. "Maar ik ben blij dat ze geen kind meer met mij wil." Een gesprek over de liefde, werken met wereldsterren en die ene wanhoopsdaad. "Een gevolg van onverwerkt verdriet."
Lees verder

Sam Louwyck uit 'Onder Vuur' stelt 25 jaar jongere vriendin Jana voor: "Mensen denken vaak dat ik met mijn dochter op stap ben"
"Ik heb in New York gewoond, in Portugal, en ik heb als danser en acteur de wereld rond gereisd. Dat maakte een vaste relatie zo goed als onmogelijk", zegt 'Onder Vuur'-acteur Sam Louwyck (55). Maar kijk: intussen is hij al zeven jaar samen met Jana (30), zijn langste relatie ooit. En een van de volwassenste. "Maar ik ben blij dat ze geen kind meer met mij wil." Een gesprek over de liefde, werken met wereldsterren en die ene wanhoopsdaad. "Een gevolg van onverwerkt verdriet."
Lees verder

Adele stopt met drinken voor haar grote comeback: "Ik dronk iedere dag wijn"
De Britse zangeres Adele (33) is volledig gestopt met het drinken van alcohol om haar stem "voor te bereiden op haar comeback". Dat zei de zangeres afgelopen weekend tijdens een livestream op Instagram. Ook onthulde de artieste dat ze naar Los Angeles is verhuisd, "omdat ze de Londense huisprijzen niet kan betalen".
Lees verder

Dit zeggen experts over aanpak langdurig zieken: "Werkgevers zullen minder kunnen achteroverleunen"
Arbeidsmarktexperts zijn voorzichtig positief over de plannen van de regering om langdurig zieken sneller aan het werk te krijgen. Zeker omdat ook werkgevers en mutualiteiten in de toekomst een grotere verantwoordelijkheid dragen. "Toch is het afwachten of de sancties zullen volstaan om iedereen tot actie aan te zetten, want het zijn lichte straffen. Ik vraag me af wat professor Vandenbroucke, die altijd voorstander was van duidelijke prikkels, zou denken van dit plan van minister Vandenbroucke." Een analyse van loopbaandeskundige Ans De Vos en arbeidseconoom Stijn Baert.
Lees verder

Dochter Steve Jobs gooit hoge ogen als model: "Zijn kinderen krijgen geen cent van zijn fortuin"
De dochter van Steve Jobs, de voormalige topman van elektronicabedrijf Apple, loopt in de kijker als model. Eve Jobs (23) gooide dit najaar hoge ogen op de Paris Fashion Week en werd na afloop door het iconische modemagazine 'Tatler' uitgeroepen tot IT-girl. Ze zal die carrière nodig hebben, wil ze haar rijkelijke levensstijl kunnen handhaven, want haar moeder liet in een interview al verstaan dat haar kinderen geen cent hoeven te verwachten van het familiefortuin.
Lees verder

48% meer positieve coronatests in Nederland: "Verwachte najaarsstijging is ingezet"
Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is met bijna de helft gestegen. In de afgelopen zeven dagen zijn 17.832 positieve tests geregistreerd, tegen 12.016 in de week ervoor. Dat is een stijging van ruim 48 procent. De uitbraak staat nu op het hoogste niveau sinds eind augustus. "De verwachte najaarsstijging lijkt ingezet", aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van Sciensano.
Lees verder

Opnieuw kindjes slachtoffer van insecten in Lokerse bossen: na de eikenprocessierups zijn nu wespen boosdoener
Een wandeling in de bossen van Lokeren is blijkbaar niet zonder risico. Maandag moesten vier kleuters en een juf naar het ziekenhuis worden afgevoerd nadat ze plots hevig reageerden op 'insectenbeten'. Onderzoek wees intussen uit dat het om restanten ging van de eikenprocessierups. Vandaag werden opnieuw kinderen belaagd, dit keer door de Europese hoornaar, een wespensoort.
Lees verder

Na alle kritiek: 'The Social House' start met nieuw seizoen op 30 oktober
Makers van 'The Social House' kondigden midden september een tweede seizoen aan van de fel besproken online videoreeks. Het eerste seizoen kwam vroegtijdig aan zijn einde nadat het overladen werd met kritiek. Maar achter de schermen zijn ze vastberaden om het nu anders aan te pakken.
Lees verder

Telenet haalt volgend jaar webruimte van 60.000 klanten offline
Telenet stopt met gratis webruimte bij zijn internetabonnementen. Klanten die nog een eigen website hebben bij de provider zullen die op 1 juni zien verdwijnen. Het gaat om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn.
Lees verder

Grote vraag naar kostuums 'Squid Game': "Eerste kostuums komen pas binnen in december"
De Netflix-serie 'Squid Game' is enorm populair in ons land. Dat merken ze ook in verschillende kostuumwinkels, die kunnen de aanvragen nu al niet meer aan. En de leveranciers in India leveren pas op het einde van het jaar. Dat vertelt Dorien Baeyens van verkleedwinkel 'Huis Baeyens': "Als we nu kostuums bestellen, komen die pas in december aan."
Lees verder

Verborgen meesterwerk van Picasso ontdekt: "Via 3D-printing en artificiële intelligentie kunnen we het nu eindelijk bewonderen"
Een portret van een naakte, hurkende vrouw dat geschilderd werd door Pablo Picasso is ontdekt onder een ander schilderij van de Spaanse kunstenaar. "Artificiële intelligentie, vooruitstrevende beeldtechnologie en 3D-printing zorgen ervoor dat we dit werk nu kunnen bewonderen."
Lees verder

Een van grootste slangen ter wereld gevangen in onbewoond huis in Grâce-Hollogne
De brandweer van Luik heeft in een onbewoond huis in Grâce-Hollogne een netpython gevangen. De slang werd opgemerkt door een buurtbewoner in een huis aan de Rue de l'Égalité in Grâce-Hollogne.
Lees verder