Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet...

HLN
Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: "Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?"
Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. "Ik zag Bart graag, nog steeds", zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, "maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo'n positie hebt gebracht."
Lees verder

OVERZICHT. Vanaf morgen uitbreiding Covid Safe Ticket in Brussel: dit moet je weten
Vanaf morgen vrijdag 15/10 treedt de uitbreiding van de coronapas in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest in werking. Het Brussels parlement zette vorige week het licht op groen. In onderstaand overzicht sommen we alle details nog eens op in vraag en antwoord.
Lees verder

LIVE. Tour de France 2022 wordt voorgesteld in Parijs, krijgen Van Aert en co spectaculair parcours voorgeschoteld?
Aan geruchten en speculaties geen gebrek de voorbije dagen. De Tour de France zou in 2022 onder meer een mini-Parijs-Roubaix, een passage door België en een aankomst op Alpe d'Huez krijgen. Maar er moeten ook nog wel wat blinde vlekke worden ingevuld. Krijgt Wout van Aert de nodige ritten op zijn maat? En welke klassementsmannen zullen straks met de glimlach het Palais des Congrès in Parijs verlaten? U krijgt het antwoord op deze pagina, vanaf 11u30!
Lees verder

Dit zijn de populairste wagens op Instagram
Instagram is een gigantisch platform met miljoenen foto's. Daar zitten er ook heel wat van auto's tussen. Met welke modellen pronken de gebruikers het meest? De website Confused.com onderzocht welke wagens het populairst zijn op het sociale medium en HLN Drive ging door de resultaten.
Lees verder

"Steek die berichtjes waar de zon niet schijnt": drama tussen Little Mix en ex-lid Jesy na 'blackfishing'
Ze leken ooit de beste vriendinnen, maar de afgelopen dagen kwamen er toch heel wat barsten in de façade die de Britse meidengroep Little Mix had opgetrokken. Geruchten over blackfishing, gelekte privéberichten en een vertrek dat voor de overblijvende bandleden uit de lucht kwam vallen: fraai is het allemaal niet. "Dit voelt als een persoonlijke aanval."
Lees verder

"Steek die berichtjes waar de zon niet schijnt": drama tussen Little Mix en ex-lid Jesy na beschuldigingen van 'blackfishing'
Ze leken ooit de beste vriendinnen, maar de afgelopen dagen kwamen er toch heel wat barsten in de façade die de Britse meidengroep Little Mix had opgetrokken. Geruchten over blackfishing, gelekte privéberichten en een vertrek dat voor de overblijvende bandleden uit de lucht kwam vallen: fraai is het allemaal niet. "Dit voelt als een persoonlijke aanval."
Lees verder

Steve Jobs moest het weten: de klassieke coltrui is deze winter de ster van jouw outfit
De coltrui is het herfstmode-item bij uitstek: je draagt het op zichzelf of onder een ander kledingstuk, en het beschermt je nek tegen weer en wind. Maar dit jaar dragen we geen klassieke grijze of zwarte exemplaren. Allesbehalve. Zowel op de catwalks als op straat werd duidelijk dat turtlenecks dit najaar heuse statementstukken zijn. Ga jij voor een veelkleurig of doorzichtig model, of liever voor eentje bezet met kristallen?
Lees verder

Bali laat opnieuw internationale vluchten toe, maar nog geen stormloop van toeristen
Het Indonesische eiland Bali heeft donderdag officieel de luchthaven heropend voor enkele internationale vluchten. Bedoeling is om het toerisme opnieuw op gang te trekken na de coronapandemie. Maar volgens de plaatselijke autoriteiten worden er voorlopig geen vluchten verwacht en blijft de internationale terminal verlaten.
Lees verder

Grootste chipfabrikant ter wereld verwacht ook volgend jaar tekorten
Het Taiwanese bedrijf TSMC, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, verwacht ook volgend jaar nog een capaciteitstekort in de sector. De vraag naar halfgeleiders blijft ongezien hoog, klinkt het in de marge van de kwartaalresultaten.
Lees verder

Astronaut kiekt Brussel vanuit de ruimte: "Ik kom zeker eens langs als ik weer op aarde ben"
Zo verlicht ziet Brussel er dus uit vanuit de ruimte. Een astronaut van het ISS maakte deze prachtige luchtfoto van onze hoofdstad.
Lees verder

Drinkwater uit kraan in Vlaanderen is van uitstekende kwaliteit
Het drinkwater dat in Vlaanderen uit de kraan komt, is van uitstekende kwaliteit. Er zijn enkel nog normoverschrijdingen, vooral voor de aanwezigheid van lood, nikkel en enterokokken. Dat blijkt uit een nieuw rapport, melden Statistiek Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Lees verder

GOLDEN BOYS. Yasin Karaca, voor wie het nooit beter werd dan z'n sensationele debuutmatch: "Voetbal kan verdomd mooi zijn, maar ook verdomd malafide"
Op zijn zeventiende zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. "Zo'n goeie voetballer heb ik nog nooit gezien", had Wesley Sneijder enkele jaren eerder zelfs gezegd. Maar schitteren deed hij nog amper. "Dat ik van Turkse origine ben, heeft me in België niet geholpen." De waarheid volgens Karaca (37).
Lees verder

Na Tom Cruise zijn 'nieuwe gezicht': ook deze sterren gingen iets te vaak langs bij de plastische chirurg
Tom Cruise (59) kreeg onlangs de wind van voren toen hij bijna onherkenbaar opdook tijdens een honkbalwedstrijd in San Francisco. De acteur verscheen er met een vreemd, opgezwollen gezicht, tot afschuw van veel fans: "Hij lijkt wel één of ander knaagdier." Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar de woorden 'plastische chirurgie' vielen al snel. En hij is lang niet de enige ster waarbij een ingreep misliep. Een overzicht van de meest opvallende transformaties.
Lees verder

Getest: de nieuwe iPad en iPad Mini: "Dit is de iPad van de toekomst"
Apple liet vorige maand twee gloednieuwe iPads op ons los: de iPad en de iPad Mini. Hoewel beide apparaten uit dezelfde elektronicafamilie komen, gapen er grote verschillen tussen het duo. Frank Everaardt, hoofdredacteur bij Hardware.info, nam de hebbedingen onder de loep: zijn de toestellen een must-have en zo ja, welke van beide?
Lees verder

Na Tom Cruise zijn 'nieuwe gezicht': ook bij deze sterren liep het stevig mis
Tom Cruise (59) kreeg onlangs de wind van voren toen hij bijna onherkenbaar opdook tijdens een honkbalwedstrijd in San Francisco. De acteur verscheen er met een opgezwollen gezicht, tot afschuw van veel fans: "Hij lijkt wel één of ander knaagdier." Het is niet duidelijk of het om een make-over gaat of om een transformatie voor een film gaat. Toch zou hij lang niet de enige ster zijn, waarbij een chirurgische ingreep stevig misging. Een overzicht van de meest opvallende transformaties.
Lees verder

Neprecensies binnenkort verboden in Nederland
De Nederlandse regering komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis, zo meldt het Algemeen Dagblad (AD).
Lees verder

Lijkschouwer geeft lichaam Gabby Petito vrij: familie in Wyoming om stoffelijk overschot op te eisen
De lijkschouwer die de autopsie gedaan heeft op het lichaam van de vermoorde YouTubester Gabby Petito (22), heeft haar lichaam vrijgegeven. Het is overgebracht naar een lokaal mortuarium in de Amerikaanse staat Wyoming en zal gecremeerd worden. Haar vader zal haar as daarna meenemen naar Long Island, New York, waar de ouders van de jonge vrouw wonen.
Lees verder

LIVE. Krijgen Van Aert en co spectaculair parcours in Ronde van Frankrijk 2022? - Tour voor vrouwen kent apotheose op Planche des Belles FIlles
Aan geruchten en speculaties geen gebrek de voorbije dagen. De Tour de France zou in 2022 onder meer een mini-Parijs-Roubaix, een passage door België en een aankomst op Alpe d'Huez krijgen. Maar er moeten ook nog wel wat blinde vlekke worden ingevuld. Krijgt Wout van Aert de nodige ritten op zijn maat? En welke klassementsmannen zullen straks met de glimlach het Palais des Congrès in Parijs verlaten? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Ziekenhuiseten maakt je alleen maar zieker: "Net zoals bij winkels, moet patiënt ook ziekenhuizen kunnen vergelijken"
Twee weken ziekenhuiskost volstaat om een dramatisch effect te hebben op jouw bloedwaarden én levenslust. Dat blijkt uit een onderzoek door het VTM-programma 'Ze Zeggen Dat'. Je verliest in die korte tijd al 1 kilogram spieren, terwijl jouw vetmassa stijgt. Het Vlaams Patiëntenplatform betreurt de bedroevende cijfers in een videogesprek met onze redactie.
Lees verder

Luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert maar impact op gezondheid nog steeds aanwezig
De uitstoot in de lucht van verschillende stoffen neemt verder af en ook de luchtkwaliteit verbetert. Hierdoor daalt de gezondheidsimpact door luchtvervuiling, maar deze impact is nog steeds niet te verwaarlozen. Het verkeer is nog altijd een belangrijke boosdoener. Dat blijkt uit een nieuw rapport, meldt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) donderdag.
Lees verder