Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verk...

HLN
Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: "Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen"
Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis", reageert de verkeersclown opgelucht.
Lees verder

Afwassers in de keukens van onze sterrenrestaurants: "Eerlijk? Het eten hier is persoonlijk niet helemaal mijn ding"
Vorige week won het Kopenhaagse restaurant Noma voor de vijfde keer een 'World's Best'-award voor beste restaurant ter wereld. Opvallend: tijdens de prijsuitreiking stal niet hun chef-kok de show, maar wel de charmante afwasser Ali Sonko. Maar hoe zit het met de sterrenafwassers in Vlaanderen? Wij doken de keuken in.
Lees verder

Politie Brasschaat lost 'dognapping' op: Chouffe na vier dagen weer herenigd met baasjes
De politie van Brasschaat heeft een hondenontvoering weten op te lossen. Het hondje Chouffe verdween op 8 oktober, maar bleek te zijn meegenomen door onbekenden. Een buurtonderzoek én een gouden tip leidden de politie naar een adres in Wuustwezel waar Chouffe inderdaad zat. Het hondje is opnieuw verenigd met zijn baasjes.
Lees verder

Klimaatexperten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet"
William Shatner (90), die deze week als oudste persoon ter wereld een ritje naar het heelal maakte, is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William (39) op het ruimtetoerisme. Volgens de prins zou het beter zijn mochten "de grootste breinen" zich concentreren op het redden van de planeet. "Hij is een vriendelijke jongen, maar zit fout", reageert Shatner. Klimaatexperten zijn wel grote fan van de uitspraken van de hertog.
Lees verder

Zo'n 43.000 Engelsen kregen mogelijk verkeerd coronatestresultaat
Zo'n 43.000 mensen in Engeland hebben door een fout in een laboratorium wellicht ten onrechte een negatief resultaat gekregen van een coronatest. Het gezondheidsbeveiligingsagentschap UKHSA heeft vrijdag aangekondigd dat de tests in een laboratorium in de stad Wolverhampton zijn opgeschort. Daar zouden in totaal ongeveer 400.000 tests zijn geanalyseerd.
Lees verder

Nora Gharib speelt griezelige weerwolf in nieuwe 'Nachtwacht'-film: "Ook in het echt denken mensen dat ik gemeen ben"
Vanaf 15 december kan je in de bioscoop kijken naar de derde film van de populaire Ketnetreeks 'Nachtwacht'. Naast vaste waarden Gio Kemper, Louis Thyssen en Céline Verbeeck zal ook Nora Gharib te zien zijn in 'De Dag van de Bloedmaan'. Zij werd voor de opnames helemaal getransformeerd in een griezelige weerwolf, een rol die haar helemaal op het lijf geschreven staat: "Ook in het echte leven denken mensen dat ik gemeen ben". Ze vertelt erover bij Senne en Jarne in een nieuwe 'Showbits'.
Lees verder

Football Talk. Orel Mangala (Stuttgart) legt positieve coronatest af - Brazilië ruim langs Uruguay - Pelé grapt: "Ik ben klaar om zondag te spelen"
Orel Mangala heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn club VfB Stuttgart vrijdag bekendgemaakt. De 23-jarige Belgische middenvelder is al de zesde speler op korte tijd die een positieve coronatest heeft afgelegd bij Die Schwaben. Mangala is intussen in isolatie gegaan. Voor Stuttgart is dit nieuws een grote tegenslag. "Ten eerste hoopten we dat we van nog meer positieve gevallen gespaard zouden blijven", klinkt het bij sportdirecteur Sven Mislintat. "Ten tweede was Orel na zijn blessure op de weg terug."
Lees verder

IN BEELD. Nieuw album Coldplay voorgesteld in Planetarium in Brussel
De band Coldplay stelt het nieuwe album 'Music of the Spheres' met twaalf nummers voor. Ondertussen is het al het negende album voor de band. In ons land werd het album voorgesteld in het Planetarium in Brussel. Mensen konden de nieuwe liedjes beluisteren via een luistersessie met daarbij beelden van de band, planeten, sterren en buitenaardse wezens. Daarnaast zong er een muzikant enkele bekende songs van de band live voor de zaal.
Lees verder

Unieke voorstelling van nieuw album Coldplay
De band Coldplay stelt het nieuwe album 'Music of the Spheres' met twaalf nummers voor. Ondertussen is het al het negende album voor de band. In ons land werd het album voorgesteld in het plenetarium in Brussel. Mensen konden de nieuwe liedjes beluisteren via een luistersessie met daarbij beelden van de band, planeten, sterren en buitenaardse wezens. Daarnaast zong er een muzikant enkele bekende songs van de band live voor de zaal.
Lees verder

Benzine en diesel steeds minder populair. Deze wagens houden wel nog stand
Diesel- en benzinewagens verliezen steeds meer hun pluimen, de overstap naar meer duurzame motorisaties is ingezet. Maar welke auto's met traditionele verbrandingsmotor kunnen vandaag de dag wel nog klanten verleiden? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Cher eist 860.000 euro van Mary Bono wegens contractbreuk
Cher (75) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Mary Bono, de vierde vrouw en weduwe van haar ex-man Salvatore Bono. De zangeres beweert dat de vrouw een deel van de opbrengsten van hun hits illegaal inhoudt en eist een nu miljoen dollar. Mary Bono zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.
Lees verder

Cher klaagt weduwe van Sonny aan voor miljoen dollar: "Ze houdt inkomsten achter"
Cher (75) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Mary Bono, de vierde vrouw en weduwe van haar ex-man Salvatore Bono. De zangeres beweert dat de vrouw een deel van de opbrengsten van hun hits illegaal inhoudt en eist een nu miljoen dollar. Mary Bono zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.
Lees verder

KOERS KORT. Lopez keert terug naar Astana - Vernon wordt prof bij Quick Step-Alpha Vinyl - Geen Ganna in Chrono des Nations
Remco Evenepoel zal zich komende zondag dan toch niet meten met tijdritwereldkampioen Filippo Ganna in de Chrono des Nations. De Italiaan zou aanvankelijk deelnemen aan die tijdrit van 44,5 kilometer in de Franse Vendée, maar Ganna meldde zich af. De Italiaan kwam onlangs ten val op training en wil geen risico's nemen in aanloop naar het WK baanwielrennen in Roubaix van volgende week. Behalve Evenepoel nemen wel ander anderen Europees kampioen Stefan Küng, Ben Hermans, Alessandro De Marchi en Pierre Latour deel komend weekend.
Lees verder

Videoclip van Adeles nieuwe single 'Easy On Me' is opgenomen in hetzelfde huis als 'Hello'
Heb jij al naar 'Easy On Me', de videoclip van Adeles nieuwe single, gekeken en is er jou ook iets opgevallen? Niet zo heel vreemd, want de clip van haar nieuwe song vertoont enkele gelijkenissen met de muziekvideo van haar wereldhit 'Hello'. Beide muziekvideo's zijn namelijk voor een stuk opgenomen in hetzelfde huis.
Lees verder

Vincent Kompany blijft ook na nieuwe RSZ-regels positief: "In België zit zo veel talent. Binnen 10 jaar zal ons niveau niet slechter zijn"
De nieuwe RSZ-regels zullen op lange termijn niet nefast zijn voor het niveau van ons voetbal. Dat vertelde Vincent Kompany vandaag op zijn persconferentie. De coach van Anderlecht hoopt op een structureel plan, waarin jeugdontwikkeling en betere infrastructuur centraal staan.
Lees verder

Franse scholen herdenken massaal onthoofde leraar Samuel Paty
De onthoofde leraar Samuel Paty is vrijdag massaal herdacht op scholen in heel Frankrijk. Het is zaterdag een jaar geleden dat hij om het leven werd gebracht vanwege het tonen van spotprenten van de islamitische profeet Mohammed tijdens een les maatschappijleer.
Lees verder

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor verkrachting: "Ik leef elke dag met angst, pijn en schaamte"
De Amerikaanse Lili Bernard (37) klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. In 2018 werd Cosby nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van slachtoffer Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces 'oneerlijk' zou zijn geweest.
Lees verder

Pauze in het peloton: Van Aert in Italië, Van der Poel test nieuwe hobby, Pidcock botst op lama's
Het wielerseizoen is nu echt voorbij. Voor vele renners hét moment om er even tussenuit te gaan of extra tijd door te brengen met het gezin. Wie gaat waarheen? Een overzicht.
Lees verder

Verbeteringen op komst voor sekswerkers in strafwetboek
Het wordt binnenkort onmogelijk om arbeidsovereenkomsten van sekswerkers nog nietig te verklaren. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist. Tot nu konden sekswerkers zich zeer moeilijk verdedigen in de rechtbank, maar daar komt dus verandering in.
Lees verder

Vlaamse regering investeert 5 miljoen euro in cyberveiligheid
De Vlaamse regering investeert 5 miljoen euro in het versterken van de cyberveiligheid van de Vlaamse overheid. Volgens het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid gaan die middelen naar "het fors aanscherpen van de beveiligingstechnologie, het versterken van de veiligheidscultuur en een goed uitgebouwd crisismanagement".
Lees verder